Thursday, March 31, 2011

ada geng rupanya

diary miszgarfien 4 org kwn gapil




semakin hari, semakin hilang minat kat internet ni...blog pun dah kena abai..fb dengan twitter, on9 je lebih..takde buat ape2 pun..

buka blog, baca update dari blog2 yang ein follow

buka twitter, baca kisah2 yang ada kat timeline

buka fb, cari handbag or tudung or ape2 je yang menarik untuk beli on9

sekarang ni, dapat habit baru...kalau drive pergi keje, sampai kat opis dalam pukul 7..awal kan?? yup, sebab nak elak jammed kat highway..bila sampai kat parking, langit pun gelap lagi..mata pun masih lagi berat..so, ape lagi...rebah kan kerusi, ambik bantal busuk, pejam kan mata then zzzzZZZZZ

terbaik ok!!!

memang lena la...memula macam segan la juga sebab orang akan lalu lalang kat tempat parking tu..tapi kan..hari ni, baru ein tau...bukan ein sorang je kot yang buat macam tu...hahahhaa...tadi ade je orang lain tido dalam kereta...keh3...ada geng rupa nya

satu lagi habit ein

walau sesengkek macam mana pun, mesti nak beli sesuatu secara on9...tapi lebih kerap beli handbag or beg...mahal?? takde nya nak pergi beli yang mahal2...cari yang murah2 tapi berbaloi..tu la cara ein...

this week, rasa lemah sesangat..ok la, mau rehat...daaa


Monday, March 28, 2011

penat..alasan sahaja

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

rasa marah masih ada sisa sedikit di dalam hati..sedaya upaya untuk tidak mengingati perkara petang tadi di pejabat...

mulut, diam jangan melawan

hati, tenang selagi boleh

bibir, ukir senyuman walaupun ia pahit

dari mula kerja hingga hari ni..entah ape yang tak di puas hatinya pun tak di ketahui..ada sahaja kesalahan yang ingin dicari..

penat?? semua penat..alasan itu tak boleh di pakai..kerana kau yang memilih begitu..jangan di jadi kan alasan penat itu untuk melepaskan pada orang lain

bersabarlah ye

biarkan sahaja

motivate kan diri dengan kata2 mr.N

biarkan mereka buat ape yang mereka suka..jangan di fikir kan..kelak, mereka penat, mereka berhenti

now, smile :))


Sunday, March 27, 2011

exam..exam...semakin dekat, semakin malas..

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

6 april nanti exam..buku dah ade..tapi mood nak membaca tu still takde lagi la...aaiiisshh...camne ni..ingat nak baca siang tadi, tapi lepas makan berger kenyang2, pi bantai tidur...memang terbaik la...

dari sehari ke sehari kata nak baca..last2, macam tu juga..ni yang rasa rindu kat zaman study dulu..boleh je nak stay up lelama untuk study..tak tidur siang..sekarang ni, pantang ada masa, kompem bantai tidur..kalau kena drive, kena tidur awal..sebab nanti drive sambil mata terkelip2 tahan mengantuk..bahaya betul

so, kena la gigih kan diri minggu ini untuk study..kalau tak, nanti diri sendiri yang menyesal tak sudah...cik gapil, sila motivasi diri sendiri dengan segera ya

kadang2 rindu nak ada orang yang bagi support..kalau malas, ade gak yang nak marah2 sayang..ada yang nak temankan ein study walaupun sekejap..i need to find something for accompany me larh..hahaha...beli patung jepun tu la, yang boleh bercakap tu...keh3


Saturday, March 26, 2011

memoriespleasegoawayfromme

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


patutlah malam tadi gedik semacam je rasa rindu kat mr.N..tak memasal aku update blog tu..rupa2nya ada kena mengena dengan tarikh hari ni tapi 2 tahun yang lepas la

26 March 2009

first time dia berkias2 dengan aku..bersimpang2, berbelok2..tapi daku kan ala2 staright to the point...kata nya, dia nak jadi kawan yang lebih rapat..dia rasa ada sesuatu..

tapi...time ni, daku tolak..sebab daku taknak dipermainkan lagi..time ni baru break up dengan sesorang..so, cakap dengan mr.N, kita kawan la dulu...

maka, berkawan la kami atas dasar kawan tapi mesra...ekekek..dalam hati ada taman tapi taknak ngaku lagi..biarkan dulu...taknak merana lagi..taknak kecewa lagi

........................................................................................................................................


itu cerita 2 tahun lepas ye...jangan ada yang salah paham pula...sekarang ni, kalau boleh nak putar balik masa tu...semuanya dah jadi kenangan..kenangan yang sukar untuk ein padam kan...dan, kalau kenangan tu nak hilang pun, biarla ia hilang dengan sendiri nya...

hari ni mood layan lagu ana raffali - tolong ingat kan aku  





saya harap, awak dapat ingat semula kenangan kita..sebagaimana mana awk berusaha untuk dapatkan nya..sekarang, awak buang begitu sahaja

saya tidak mampu untuk berharap lagi..saya redha..saya serahkan pada Dia

Wednesday, March 23, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

tak sabar rasanya nak memiliki mr.N

huhuhu

macam kena tunggu lama je

tapi kali ni, bukan mr.N that guy ye

tp tetap mr.N gak

ngeeeh3

Saturday, March 19, 2011

cerita semalam

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


semalam memang nak tulis pasal benda ni...tapi tetiba je nak taip pasal narnia *salahkan tv3*...kebetulan hari ini pun mood tak seberapa nak ok gara2 lappy sayam ni buat hal..jap lagi nak hantar pergi klinik jap

aarrgghhh..ein semakin moolat...pipi dah semakin gebu


semalam ein kerja separuh hari je sebab sebelah petang nak pergi buat medical check up kali ke3...ye, kali ke3 bukan kali pertama..orang lain semua dah siap lama tapi ein punya dah nak setahun pun tak selesai lagi..tepat je pukul 12.15tghari, dengan pantasnya ein cabut dari opis dan menuju ke shah alam..kali ni ein buat medical check up di DEMC shah alam..before ni buat kat klinik kerajaan je..di sebabkan nama asyik naik je, tu yang ein decide buat kat swasta..cepat siap

ingatkan masalah lama tu dah tak timbul lagi and everything will be done...but, its not like what im thinking...again and again...damn...whats wrong whit me huh??

the blood still traced on my urine test..aarrgghhh, i feel like im gonna be crazy..


ni kali ke-3 ein buat medical check up..dan ketiga2 nya juga tidak lepas..camne ein nak comfirm kerja macam ni..bagi pengambilan bawah NKRA, pengesahan jawatan kitorang cepat sikit..sebab tu la ein asyk dapat surat dari JPA je..diorang minta hantar borang pemeriksaan doktor..doktor DEMC suruh ein ambik ubat antibiotik then next friday, datang balik...kalau dah takde darah, ok la...if not, doktor terpaksa sah kan ein TIDAK SIHAT TAPI BOLEH BERKERJA

damn!!!

terus mood ein berubah...ingatkan dah boleh submit borang tu..takkan nak cuti / keluar opis lagi..segan la..tengok la minggu depan camne...doakan ein, semuanya akan baik2 sahaja ye

balik basah kuyup sebab shah alam hujan lebat dan banjir..singgah opis mak sekejap sementara tunggu mak balik..dalam 5.30 petang nak gerak balik dah tapi ronda2 jap kat plaza masalam tu...ajak mak singgah habib, saja nak cuci2 mata..nak gerak awal2, still hujan lagi..dok belek belek belek dari barangan emas putih ke barangan emas kuning...dari cincin ke rantai, dari rantai ke gelang...eh, eeeeeeeeeehhh, eeeeeeeeeeeeeeeeehhhhh, lawa la....mak pun cakap lawa...bodek punya bodek punya bodek...*eheeeemm eheeemm*

tarrrrraaaaaaaaa



hek3...mana boleh tunjuk apa yang ein beli...nak beli sendiri tak mampu lagi..ada set dia..tapi tak mampu..mahal sangat..kalau kumpul duit dari sekarang pun, belum tentu nanti ada lagi..

MEKASIH MAK!!!

terus mood berubah tersenyum2...hilang dah badmood result medical check up tu...lagipun, kalau bukan belikan untuk ein, nak belikan untuk siapa lagi kan...itulah untung nya jadi anak tunggal perempuan...ekekkeke..



owh ya, btw, hari ni jadi adk ein yang bongsu...saja taknak wish kat dia...muahahhaha..memang kakak yang jahat kan...keh3

happy besday budak kecik...tahun ni UPSR, so study rajin2

Friday, March 18, 2011

N for Narnia = mr.N

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


dah setengah jam berlalu, baru ein tau kat tv3 tu ada cerita narnia..tetiba rasa sebak...sebab ni cerita feberet mr.N..peminat tegar kot..cerita feberet ein lak, citer pirate of carribean tu..

ein tak seberapa sangat dengan narnia..penah la juga tengok tapi tak semua episod..kalau pirate tu, ein tengok semua episod...best sebab kelakar...

so, starting minggu ni, setiap hari jumaat pukul 10 malam, rasanya ada cerita narnia...ein akan try untuk follow semua episod narnia ni...

mr.N, agak2, awak tengok tv3 tak...ada cerita feberet awak kan...tapi mesti awak jawab, dalam external harddisk awak ada semua episod..

takpe la..ein tengok sorang2 je la

i miss him so much

Thursday, March 17, 2011

salam malam

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

salam malam

tangan terasa gatal untuk update blog

tapi macam biasa

tiada isi utama yang nak di sampaikan

rasa nak upload lagu

tapi tak jumpa lagi lagu yang sesuai di hati

ahh, tetiba rindu nak dengar petikan gitar dari seseorang

dimanakah beliau

kenapa menyepi


Wednesday, March 16, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

tolong

tolong

tolong

daku kesejukan kat opis ni

ngeee

beku dah ni

sejuk giler kat opis ni

diorg ni kulit buaya ke ape

Monday, March 14, 2011

hai hai hai

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

salam....

haaaiiippppp...habis penuh sawang dah blog comot gapil ni...iissshh3...apo nak jd dgn ekau ni ein oiii

adoooiiii...nak buek camno..dah den takdo mood nak jenguk blog comot gapil ni..lagipun takde ape2 story yang menarik nak taip kat sini..nak citer pasal life, camni je la..biasa je..takde ape yang istimewa lagi..nak story pasal keje, sampai bebila pun kerja tu tak habis..

kesihatan macam biasa la..dia buek prangai lagi..baru 2 minggu lepas kot ein tak sihat..la ni dah tak sihat lagi..tapi malas dah nak jumpa doc sebab nanti mesti doc cakap suhu badan normal..lantak kan je la

hari ni entah ape penyakit pergi isi borang pertukaran kerja suka sama suka..tetiba je tangan ni gatal pergi klik2 isi borang..ngeeeh3...saje je..mana la tau nanti ada yang nak tukar..kalau terbuka hati ni, tukar je la...tapi separuh hati ni masih sayang kat tempat kerja sekarang..banyak benda boleh belajar..banyak pengalaman boleh dapat..boleh kenal dengan ramai orang tak kira pangkat.

ni bebudak dekat opis punya pasal la ni pergi kenalkan ein dengan website tu...takpe la..dah isi pun..tengok je la nanti macam mana ye

ok la..mahu rehat..i need my doctor!!!

errkkk

teeeeeeeeeeettt

but who is my doctor???

agagaggaga :)

Friday, March 11, 2011

mum, im sorry

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


malam ni, aku rasa sedih sangat2..bukan sebab perkara tu...tapi ade sesuatu yang buat aku sedih sangat2..malam ni, dengan muka yang tebal, aku terpaksa susahkan mak...aku tau, mak banyak benda yang nak kena tanggung..tapi, pada siapa lagi aku nak ngadu..

sebaknya hati ni...

cukup la sekali ni je aku berurusan dengan orang tu...niat aku nak bantu dia..bagi bisnes kat dia..takpe la..biarla aku yang tanggung..rasa macam dah taknak teruskan tapi baru separuh yang dapat...kesian pula pada yang lain2..dah lama betul diorang tunggu..akan aku usaha kan cara lain untuk bantu yang lain..

aku tau, pasti ada yang tak paham...takpe la..aku tak mampu nak jelaskan benda ni..





Wednesday, March 9, 2011

2 years ago

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

10 march 2009

"salam...hai awk..nak kenal awak boleh x...nama saya mr.N...awk nak panggil saya ape ye..maaf la saya tak perasan awak tadi..tak pakai spek..so dah lupa muka awak macam mana...leh mms saya tak kalau sudi.."

awak....tu la detik pertama perkenalan kita..rasa macam baru je aritu awak hulurkan salam perkenalan...tak sangka lak dah 2 tahun..kejap je masa berlalu kan..tersenyum saya sorang2 bila ingat balik semua tu..

hurmm..tak tahu nak taip ape kat sini...awak jangan la risau...saya sedang berusaha untuk lupa kan awak..insyaallah, saya akan keras kan hati saya untuk tidak menghubungi awak lagi...saya tak kan kacau awak *errr....yg ni xleh nak janji la*

saya cuma nak tengok awak bahagia..dari jauh saya titip kan sebuah doa buat awak...saya rasa, saya mampu lalui semua ni..insyaallah, saya kuat..cuma kenangan tu saya tak mampu nak padam atau buang jauh2 dari hidup saya..kenangan tu hidup dalam memori saya...

saya tau, awak sikit pun tak risau kan saya..tak pe..saya ok je *ok tipu sebab mata dah bertakung*

pinjam ayat tweet cik bubles
 "I should've known. I shouldn't be waiting. Silly me!"

saya cuma nak bagitau
saya rindu awak
itu aje
taking care awak


something happen

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


arini tinggal sorang2 kat unit...5orang outstation, 3 org pergi shah alam, sorang cuti, sorang sentri..memang gile hectic la harini..tak berhenti buat kerja..makan tengah hari pun skip je tadi

ok...bukan ni yang nak bagitau..before balik, macam biasa kena kemas barang masuk dalam stor..then ade something yang jadi..ok, siyes ein rasa tak best...hati tak tenang dah ni

keluar dari opis petang tadi, ein hampir2 langgar orang...ampun encik...saya tak sengaja...nasib ein sempat brek...orang tu pun terpaksa brek emergency n hampir2 jatuh...Ya Allah, nasib la orang tu takde ape2..orang tu pun pandang ein dengan pandangan marah...

otak ein tak boleh nak fokus petang tadi...sikit je lagi nak kena orang tu...jalan tu simpang 4...ein ingat dah takde kenderaan...tak sangka lak ade motor...

entah la...hope masalah opis tu esok boleh selesai..kalau tak, memang tak tenang langsung dah hati ni...moga2 takde ape2 la...

Tuesday, March 8, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


chaiyok ein

chaiyok2

sikit je lagi

biar la sakit, sesak, semput sekarang ni

janji kemudian hari dah tak perlu risau sangat

boleh tak nak masa berlalu dengan cepat

rasa tak sabar lak

ngeeeee

Saturday, March 5, 2011

survey

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


ein memerlukan pendapat kalian...

insyaallah, ein tengah usaha kan untuk dapatkan buah hati yang baru nanti

nak tunggu bulan 4 ni...tunggu myvi 1.5 keluar dulu then baru decide

ein nak beli no plate base on besday ein

kat bawah ni ein ada list kan 3 pilihan no plat


1) day/month/year (8785)
2) year/day/month (8587)
3)year/month/day (8578)

mana 1 yang ok ye

vote la mana yang kalian rasa ok...ein xtau la nak pilih yang mana

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini abah ada kursus kat hulu langat

dalam hati ni dah terdeti

nak je suruh abah cari mr.N kat sana

mesti ada yang kenal family mr.N

hurmm

takpe la

biar la orang buat kita

jangan kita buat orang

tabah laa :)


Thursday, March 3, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

saya rindu dia

rindu dia sangat2

hurmm

ntah la

Tuesday, March 1, 2011

meet my mr.S

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

im sooo happy today...weeeehuuuuuuu

atlast....kami bertemu jua....dia berada dalam genggaman ein

happy sesangat la....tak tergambar dah perasaan ni

nak tengok mr.S ein ke...alaaaaaa segan la....hehehhe...biasa2 je


alamak....sekali salah upload daaaa....yang ni mr.Monkey nama dia...hehehe....

jap...jap ye ein upload

haaaaaaaaaa......

ok3....jap





taaaarrrraaaaaaaaaaaaaaaa



hahahaha....jangan tertipu dengan beg ni ye....

ein tak mampu nak beli yang tu....lagipun, besar sangat la model tu

beg ni limited...dapat as free gift




haaaaaaaaaa....

yang ni baru betul ein punya mr.S





hehehe...maroon gitu mr.S ein kan....semalam orang tu nak bagi warna biru ein taknak...

kebetulan ada warna maroon tu...tu yang ambk je...free pun

still tak boleh imagine camne rupa dia ye



ni la model nya...nokia c6-01

kalau nak tau spec pasal hp ni, klik sini


masa mula2 memang macam banyak masalah...hati pun macam berbelah bagi..bila baca review banyak2 pasal hp ni, ok la...ramai yang sudi bantu ein...setiap ape yang ein tak paham, ada yang sudi hulurkan bantuan

now, masih lagi terkial2 bermain dengan mr.S ni...malam ni tidur berteman kan beliau...hehehe

alhamdulillah, salah satu wish list ein dah tercapai...insyaallah, satu lagi akan tercapai dalam masa beberapa bulan ni...hope ein gigih untuk dapat kan beliau

ok la....nak godek2 mr.S sebelum tido

nite




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal