Monday, April 25, 2011

2 hari 1 malam

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

wuwuwu...kaki sakit...tangan sakit...perut pun sakit...

entry agak panjang and takde gambar

padan muka kat diri sendiri...wikikiki...tapi, seriusly, memang best sangat2...rasa2nya macam dah jatuh cinta je dengan aktiviti mendaki ni

hari sabtu dalam pukul 3 petang macam tu la baru bergerak dari rumah..masuk je area kl, hujan selebat lebatnya..jalan pun tak seberapa nampak..ada la 2 3 kali sesat before jumpa jalan nak ke hulu langat tu...bila dah jumpa, still lagi sesat kat hulu langat..sebabnya, orang yang buat map tu salah..hampeh~~

bila dah sampai kat batu 9 hulu langat tu, tetiba je abah boleh teringat kat mr.N...adooii..tergamam jap..abh still boleh ingat yang last dia jumpa mr.N tu before mr.N pergi johor...abah tanya kat mana la budak tu..entah kat johor, entah2 kerja kat singapore dah...diam seribu diam aku masa tu..memang tak sangka abah ingat kat mr.N lagi...abah jarang atau selalunya memang dia tak kan ingat siapa2 pun kawan ein...even mira yang selalu datang tu pun abah tak boleh ingat

abah, please doakan kakak dengan dia

kali ni, ein mungkir janji lagi...sebabnya, ein message dia...tapi macam biasa la dia tak reply pun...padan muka ein lagi sekali

on the way nak ke resort tu, lalu kat satu taman...nama taman tu, macam dalam alamat rumah mr.N..sob3, sebak la pulak...try usha2 area sekitar tu tapi tak jumpa rumah dia...berdasarkan gambar yang mr.N pernah bagi, rumah dia macam ke dalam sikit, bukan rumah taman...siyes ein rindu dia sangat2!!!

sampai ke resort dah pukul 6 lebih...nak mandi sungai tak sempat..padahal dah geram sangat2 dengan air sungai tu...jernih, sejuk, tenang

malam tu ada acara pembukaan untuk perkhemahan budak2 sekolah..adalah aktiviti makan2 sikit...tu pun majlis habis dekat pukul 12tgh malam...disebabkan badan dah penat, then dengar bunyi air sungai mengalir, letak je kepala terus lena sampai pagi..hohoho

pepagi pukul 6 dah terjaga...sebab sejuk...sebab utamanya, excited nak panjat bukit...ada cikgu perempuan yang tak nak pergi, so ein gantikan la..hehehe...best3..sangat3 best...even penat, kaki melecet, haus, tetap juga bersemangat..ye la, tak kan nak mengaku kalah dengan budak2 sekolah rendah kan...malu la cik gapil yang comey ni nanti...wikiki..

nak kata mencabar, boleh tahan la...lebih2 lagi cik gapil sekarang ni makin comey kan kan kan....hahahha...tapi ape pun, alhamdulillah...selamat naik dan turun..yang tak menahan nya, budak2 tu siap ada yang semput la, buat2 terjelepok la...geram pun ada..tapi, bila time terjun sungai, cergas lak kamu ye..muka semangat je...sabo je la den raso

tapi satu je la...ein sendiri mengalami kesakitan...tu la akibatnya tak mengambil apa2 breakfast before hiking...sebabnya mereka kata sekejap je, so ingat lepas habis tu baru nak makan....sekali hambik ko, sampai ke pukul 1 pun ein tak makan2 lagi...so, ada la drama muka toya yang sedang menahan kesakitan perut yang teramat2...siap dapat ceramah free lagi tu

selamat tinggal hulu langat...ada jodoh, ein akan kesana lagi..doa kan ein ye

tu yang bergerak je dari resort sampai la ke rumah sampai la ke pagi, ein tidur je..bangaun pagi ni, kesengalan satu badan terasa...siang terdengkot2 lagi berjalan hari ni...mujur la ein driving..kalau tak, fuuuuuhhh, pancit

insyaallah, lagi dua minggu ein akan ke gambang..kalau jadi la...diorang cakap ada aktiviti panjat bukit gak...best3....hahaha



Saturday, April 23, 2011

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


semalam mimpi dia

mimpi tu langsung tak best

mimpi buruk la pendek kata

memang agak menakutkan

siyes

wuuuuuu

sampai terjaga dari tidur sebab terkejut sangat

but today

my sis lak ckp mimpi pasal dia

mimpi benda baik

wallahualam

ape pun, jangan terlalu percaya

mainan tidur

biar masa yang tentu kan segalanya

harap2 dia dalam keadaan baik2 sahaja

esok akan ke hulu langat

sempena program sekolah adik

memandangkan abah orang penting

so, abah bawa kami sekali

rasa macam dekat dengan dia je

siyes

rindu dia sangat2 la

kalau terpandang ke

terserempak ke

ape2 TER la

tapi jangan la ternampak dia dengan orang lain

maunya terjun waterfall tu kang

saya rindu awak


Thursday, April 21, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


kuciwa

kuciwa

kuciwa


aku x penah suruh orang lain klik iklan kat blog gapil ni...tak pernah weeyy...aku pun tak suka kalau orang paksa2 aku

takpe la

lantak la

Tuesday, April 19, 2011

2 tahun yang lalu - 20 april 2009

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


errmm..tak tahu macam mana nak mula kan..slow slow la ye..

kejap je kan masa 2 tahun tu berlalu...pejam celik pejam celik, dah 2 tahun rupanya..ada 2 peristiwa pada tarikh 20 april ni

yang pertama, besday si abg...ye, si abg dah berusia 2 tahun...dah makin noty and banyak mulut...malas nak tepek gambar si abg...hahahha..hadiah??? takde...hahahha...cikYa bankrup...kih3

yang kedua nya...tarikh ein dengan mr.N...see, ein masih tak boleh lupa dia la...ok, hope malam ni takde la tidur bertemankan mutiara2...bagi setengah orang, 2tahun tu dah lama kan...tapi bagi ein, semuanya macam baru semalam je terjadi



Daisypath Anniversary tickers

 *ein tak buang lagi daisypath ni*

masih terbayang bayang lagi semuanya..masih segar dalam ingatan...betul la...orang kata, kita jangan terlalu paksa diri untuk melupakan sebab nanti ia makin dekat dengan kita

mr.N, izinkan ein letak gambar kita ye...


mr.N, awak ingat tak pasal gambar ni...ada suka ada duka...awak sanggup datang jauh2 dari bangi sebab nak sangat jumpa saya kan...sangat2 terharu...sebab dari sini saya nampak awak memang bersungguh2..tapi, dalam perjalanan nak jumpa saya, baju2 kesayangan awak tercicir..sebab beg tak berzip..kesian awak...saya minta maaf...kalau bukan sebab awak nak datang jumpa saya, mesti baju2 tu tak tercicir kan...

masa ni awak tegur cakap saya jalan laju tinggalkan awak...tak3, saya takde niat pun...sebab saya segan dengan awak..awak sangat2 la sweet...lagipun, pasti ada mata2 yang memerhatikan saya...time ni dapat jumpa awak sekejap je...masih malu2 lagi..



ni......gambar terakhir yang kita ambik bersamakan...masa ni time raya...kita pakai baju sama...awak yang belikan...saya tak pakai baju ni lagi..sebab nanti buat saya lagi rindukan awak..saya simpan elok2..masa ni awak merajuk dengan saya sebab saya macam tak layan awak kat rumah...saya minta maaf..ada tetamu lain di rumah..tapi lepas tetamu balik, saya layan awak kan...saya minta izin abah nak keluar dengan awak sekejap..abah bagi...jadi la, dapat sekejap pun tak apa sebab awak cakap nanti awak jarang balik sebab awak nak fokus kat projek JB tu

dan saya, tak sangka itu la kali terakhir saya jumpa awak...kali terakhir kita bergambar bersama..kita jarang ambik gambar sama2 sebab kita jarang jumpa...tapi sikit pun tak kurang kan kasih sayang dan cinta saya pada awak


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu



mr.N...dua tahun dah berlalu...dan saya masih setia menunggu di sini...

bukan saya lemah tanpa awak...tapi saya tak mampu lupa kan awak walau dalam sesaat..entah jampi apa yang awak bagi pada saya ni...tipu la kalau saya kata saya tak rindu pada awak...bohonglah kalau saya kata saya dah lupa kan awak...saya tau, awak pasti tahu kan saya macam mana...

Ya Allah, andai dia jodoh yang telah Engkau tetapkan buat ku, permudahkan hubungan ini..jika bukan dia jodoh ku, jauhkan la segalanya tentang dia dari hidupku...berikan aku petunjukMu kerana hati ini terlalu kuat untuk dia


awak, saya minta maaf banyak2

ini hanya sekadar luahan dari hati saya

awak jaga diri baik2

jaga kesihatan ye




* nampaknya
 tumpah juga
mutiara2 jernih ni



Sunday, April 17, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


say rasa sungguh encem....maceh

tapi tidak seperti yang di inginkan

haiihhh

lain kali bawa gambar la

baru la orang tu paham kot


jatuh saham sudaahh

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


perrgghhh....harini best je kan...sejuk je...mendung...hujan sepanjang siang...best3

sekali....................

banguuuuunnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adooooiiiii

habis musnah impian ku untuk bergulem3 lebih lama dalam comforter....

keh3

tak pasal pasal kena hantar adik pergi buat ic...pergi ke klang tapi hampeh...boleh pulak tutup..so, terpaksa la ke shah alam...lucky they still open...kalau tak, memang sesia je la kan drive laju2 ke sana..

dalam masa 10minit dah siap...ye la, orang tak ramai kan..so, lagi 2minggu baru boleh dapat ic tu..dah alang alang ke plaza masalam tu, ambik kesempatan la untuk ronda2..walaupun plaza tu takde la yang best kan, tapi boleh la untuk shopping sikit2...tadi dah aim selipar school...warna merah ok...hahahha....sekarang ni ein giler warna merah la...

tapi yang tak bestnya kan kan kan.....sepanjang hari duk usung si abg...habis jatuh saham cikYa...ape la abg ni...boleh pulak nak bergayut aje...taknak pakai selipar...sabo je la


ni baru si abg....nasib la si adik belum pandai berjalan lagi....kalau tak, habis la daku....jatuh saham cikYa tau....tak memasal orang ingat si abg anak cikYa...errggghhh, daku belum berkahwin la...im SINGLE ok...hahaha...

tu belum lagi kes belah petang...angkut si abg teman pergi pejabat pos ambik parcel..dan3 tu juga la dia tido...terpaksa la dukung...dan yang paling best, kaunter pos laju dah bertukar tempat...gigih betul dukung si abg yang berat tu then jalan jauh...huhu...patah pinggang...semua orang tengok ein...errrkkk!!!

yang paling tak menahan, bila pakai cincin bermata....teeeeeeeeeetttt...itu pemberian bos la...tak pakai kang, dia kecik hati...hari tu tak pakai pun dia dah tanya

haip3...bos ein perempuan la...chinese pun...dia memang ada bisnes barang kemas...emas china rasanya

tapi, lepas ni kalau pergi memana, taknak pakai dah...pakai time opis je...demi jaga hati dia...

ohh yea, next week if jadi akan ke hulu langat....ye HULU LANGAT....mr.N's hometown!!! aarrgghhhh, sawan jap....errr eeerrr, nak jumpa dia boleh tak??? 

paaanggg!!!!

sila jangan bermimpi di siang hari or malam hari...hurrmm...ok....tau, dia takkan nak jumpa ein..takpe la...ein doa je la..kalau ada rezeki, dapat tengok dia dari jauh pun takpe...ein akan ada kat hulu langat untuk 1 hari 1 malam...abah ade kem kat sana...

awak, tak salahkan kalau kita berjumpa atas dasar kawan?? lagi 3 hari je usia ein dgn dia nak 2 tahun...takpe la....dah jadi kenangan...jangan di kenang segala yang sedih....let it go slowly ok...

Friday, April 15, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

lintas langsung hari jumaat dari opis...ngaaaaa...tengah bosan2 ni tak tahu nak buat ape...sambil layan movie, on9 fb n twitter...

lambatnya nak gaji...adooiii...wa sudah sengkek maa...hari2 ikat perut..tapi tak gak kurus..ishh, cara camne lagi nak kurus ni...semalam dah kena tegur dengan puan..ye la, dah lama tak jumpa puan sejak puan tukar jabatan kan..puan cakap ein dah gemuk..huhu...lagi sorang..sadisnya..

yee, ein akui memang berat ein dah naik..tak tahu la..maybe stress kot..pastu keje asyik duduk je..tak banyak bergerak..mengadap komputer dari pagi sampai petang...

nak kurus..nak kurus..nak kurus!!!!!!!

diet dah tapi asykkantoi je..niat taknak makan nasi..tapi haraamm...belasah nasi banyak2..huhu..agaknya nak kena ikat kot usus perut ni..jadi kan kecik..biar tak boleh makan banyak...ngeee

ok la...nak sambung layan movie jap..macam best je cerita age of teh dragons ni

Wednesday, April 13, 2011

Adakah aku fobia cinta

diary miszgarfien 4 org kwn gapil
fobia cinta?? 

maybe laa

jom layan lagu ni






Pijakan kaki bagai tak terasa
Setiap kali lihat kau tersenyum mesra
Tapi hati masih tak berani lagi
Menghampiri

Denyutan jantung aku tergendala
Kerana hati aku berkata-kata
Jangan terkena untuk kali kedua
Kan sengsara

Korus

Bukan aku tak sudi bersama
Cuma diri tak sanggup terluka
Dulu terlalu percaya
Tak sangka aku mangsa
Fobia cinta

Kini kau datang tawarkan segala
Bulan dan bintang seluruh angkasa
Namun aku masih ragu-ragu jua
Tak terima

(ulang korus)

Entah bila
Akan dapat percaya semula
Oh manusia yang kata
Cintai mereka
Adakah aku fobia cinta

(ulang korus)

Denyutan jantung aku tergendala






sememangnya aku fobia dengan cinta...tak sanggup untuk kecewa lagi


*awak....
sy tau awak baca blog ni
jangan ingat sy post entry2 macam ni
menandakan saya lemah tanpa awk
awk silap
saya mampu berdiri tanpa awk
sebenarnya awak yg lemah





harini kita enjoy

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

ni la rupanya meje cik gapil pada hari2 biasa....sangat berserabut dan berselerak...tapi yang ni kira dah kemas la sikit...dah susun2 kertas2 tu...then boleh dengar la cik gapil histeria...wikikiki

harini kita enjoy ok...tiada lagi jeritan histeria, tiada lagi call untuk cik gapil, tiada lagi semua tu..ekekekke...sebab nya hari ni cik gapil jadi sentry...jadi penyambut tetamu kat opis...so..........cik gapil bebas beronline sepuas2nya hari...wahahahha



ni la peneman ein...wikiki...b'fast tu di taja oleh encik kakak ipar yang telah menggoda cik gapil untuk membatalkan puasanya pada hari ini....kejam kan..hahahahhaaa...saje nak mencuba berger b'fast kfc yang baru tu..not bad gak la cuma cheese kat atas roti tu hitam...hangus kot..




ish3.....sape la dak yang comot sungguh ni....dak comot ni baru nak belajar pakai shawl...still lagi rasa macam kelakar kalau pakai shawl....


jangan marah ye kalau hari ni blog comot gapil ada banyak update...ni semua disebabkan cik gapil berasa bosan menjadi sentry...maceeehh



alaaaaaaaaaaaaaaaaa......kalau jadi sentry, tak boleh balik awal..huhu...tak boleh lagi nak usha si sweet boy tu...wakakkaka....ok3, jangan ambk serius...tiada sesiapa pun...sekadar untuk menceriakan diri je



Tuesday, April 12, 2011

kerana kamu

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


kerana kamu....saya kurus selim melim
kerana kamu juga la saya makin comey bangat

kerana kamu....saya sihat
kerana kamu juga la saya sakit kembali

kerana kamu....saya kembali tersenyum
kerana kamu juga la kini senyuman itu hilang

kerana kamu...saya ubati luka di hati
kerana kamu juga la luka itu semakin parah

kerana kamu...saya kenal apa itu cinta
kerana kamu juga la saya menjadi fobia kepada cinta

kerana kamu....saya berjanji untuk setia
kerana kamu juga la sehingga saat ini saya masih setia

kerana kamu
saya masih disini

kerana kamu....
segalanya bagi saya




Monday, April 11, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


eerrr....awak.....errrmmmm...awak, nak kenal boleh???

agagagaga

errrr

esok

kita sama train lagi tak??

kih3

hahahahaha

tersenyum sorang2 dalam lrt petang tadi

haaampeeeehhhh~~

hari ni dapat cuci mata

nasib lerr kamu sweet

eehhhh3

kita sama stesyen ye

hahahaha

bak kata echah

daku dah tak berapa sihat ni

wikiikikiii


nyte

tido sambil tersenyum


diary miszgarfien 4 org kwn gapil


semakin rindukan dia

semakin sukar untuk melupakan dia

semakin kuat perasaan ini

 maafkan diri ini

tak bisa untuk menipu 


Sunday, April 10, 2011

tahniah kembar..selamat pengantin baru

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


semalam, kembar ein kahwin....eehh, sejak bila lak ein ada kembar...hehee..memandangkan nama kami sama "ein" sebab tu la kami bahasa kan diri dengan kembar...tapi dengan mr.N takleh nak panggil kembar walaupun dia pun "ein" juga

agak terkilan tak dapat attend majlis dia...nak buat macam mana..dekat sangat kat terengganu tu...tapi, ape pun....

TAHNIAH KEMBAR

SELAMAT PENGANTIN BARU

SEMOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT



kembar, kamu cantik sangat...lawa..suka tengok mekap kembar..nampak natural..ein tumpang bahagia dan tumpang gembira..dah macam2 dugaan kembar lalui...akhirnya, alhamdulillah...Allah permudahkan laluan untuk kembar dalam membina masjidnya...semoga kembar menjadi seorang isteri yang solehah disisi suami yang tercinta...kepada si suami, please jaga kembar saya ye...saya sayang dia macam adik saya



Saturday, April 9, 2011

kek batik di hari yang bosan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ein tak tahu la nape kalau hari sabtu tu mesti bosan sangat...sampai boleh tido 5 6 kali..adooii...memang tahap bosan gaban la kan

dari pagi duk tweet cakap ein bosan...kat wall fb pun duk merungut bosan..tak tahu nak buat ape sebenarnya..nak pergi keluar, takde duit..duk gulem gulem je la dalam bilik

petang tadi dapat idea nak buat kuih...terpandang paket milo..then teringat ada sebungkus lagi biskut marie tiger...hehehe...nak buat kek batik la...gigih salin resepi uuu...pastu pergi la godek godek peti ais cari bahan bahan lain...semua cukup kecuali.......buttercup...puas dah cari tapi tak jumpa

ok, gigih lagi pergi kedai yang dekat rumah..tanya kat orang tu "bang, buttercup ade??" boleh orang tu cakap buttercup tu ape..rupa dia pun saya tak tahu...haaammmpeeehhhh betull...gigih lagi pergi cari kat kedai yang jauh sikit...yes ada tapi...........alamak, duit tak cukup la pulak...apekeheii mahaii benor...selalu buttercup tu berapa ye harga dia...orang kedai tu jual rm4.50...macam mahal je

agak kecewa + hampa di situ...

last last mak suruh sms kakak sebab dia keluar pergi beli barang...kirim kat dia je la

hoooreeeyy, kakak balik bawa buttercup...tanpa membuang masa, terus la daku membuatnya sebab tadi salin resepi yang terlalu senang + tak perlu masak atas dapur api...just guna rice cooker je...hehehe

now, kek batik dah dalam freezer...tunggu masa untuk di ngap je...kui3...nak upload gambar takde lak...tetiba rasa nak buat live blog la...thru my hp..nanti nak belajar buat live blog..huhu


Friday, April 8, 2011

thanks for following miszgarfien.com

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


makin hari, ein perasan follower miszgarfien.com makin bertambah..walaupun tak la sebanyak blog2 yang glamer, tapi syukur juga

dalam blog comot gapil ni takde ape2 ilmiah yang nak di share..maaf la, takut ape yang di sampaikan tu tak betul..dah buat ajaran sesat lak nanti..that why la ein lagi suka taip entry entry santai je, lebih kepada life ein

pada mana2 yang follow blog comot ni, bagi la link untuk ein singgah di blog kamu pulak..tinggalkan la jejak kat shoutbox ein tu pun takpe..jangan nanti ada yang kata ein sombong lak...hehehe



big hugs from cik gapil




Thursday, April 7, 2011

ke laut sudaahh

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ini cerita basi dah...semalam punya kes...hehehe...

semalam, ein ada exam untuk sah jawatan..

toilet pun jadi la


nak kata susah tu tidak la...tapi bila orang tanya, jawapan ein hanya satu je

semua nya ke laut daahh

hahahahha....mana taknya..semua pesan baca bab cuti..sebab soalan tu memang femes..sekali macam hampeh aje ok...soalan keluar ciput je...adeeehh...banyak masuk bab tender dengan kewangan...ambik kau...mana ein tangging bab-bab tu...hampeh betul...

mana tidak nya, buku pekeliling petang sebelum hari exam baru dapat...tu pun bodek f29 suruh dia beli then pinjam...hahahha...tagging pun tak sangat..mana yang dan je...malam tu ein sempat gak buat jahat...salin note2 pekeliling then tampal dalam buku perintah am...hahaha

buku yang fotostate tak boleh buka time exam..cuma buku teks je yang boleh..tu yang menampal note dalam buku perintah am..nak selak buku pekeliling memang tak sempat la

muka kecewa tak dapat jawab

tunggu je la lagi 3 bulan untuk tahu keputusan nya...sama ada ein lulus or gagal...harap harapnya lulus la..taknak la repeat...



*lambatnya nak dapat mr.N
hope dapat la
ngeee


Monday, April 4, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

kebanyakkannya update blog pasal anugerah bintang popular (ABP)...maaf ler, ein bukan kategori itu...tak berminat langsung nak taip cerita pasal artis..biar pun orang cakap itu salah satu cara untuk tarik traffic..

siapa2 yang update pasal ABPBH, memang ein tak klik or baca pun..sorry to say la kan..lagipun ein dah tengok kat tv..dah tau siapa yang menang kan

ok, dah takmau cerita pasal ABPBH lagi...ni ein duk tengah serabut nak exam...seriusly, ein rasa blur sesangat..tak tahu ape yang ein baca..rasa minda ni kosong je la...cuak beb

masih ade berbaki sehari lagi..ein cuba buat yang terbaik..doa2 kan lah untuk ein ye


 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal