Monday, May 30, 2011

sukarnya semua ini. semoga 1 hari nanti semuanya tenang kembali

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

malam ni aku buat kerja bodoh...kerja yang sengaja cari penyakit...aku dah cuba elak kan..tapi tak boleh..aku gagal kali ni..

tetiba hati di di gamit rasa rindu..rindu yang terlalu mendalam..lalu, laju je aku menekan ke laman MNZ...laman kisah aku dan dia...semuanya tercatat di situ...dari awal hingga ke saat ini

bodohkah aku? sesekali aku perlu menjadi bodoh..supaya aku sentiasa sedar..kenyataan itu menyakitkan..terlalu sakit...terlalu sukar untuk sembuh...aku memang bodoh sebab hingga ke saat ini, aku masih tak mampu ubat kan luka itu

aku tak tahu kenapa aku rindu dia sesangat...dia sedang fikirkan aku ke?? oiii, sila jangan nak perasan ye..dia dah taknak...takde makna dia nak fikirkan aku ni...

sekuat kuat aku pun, pasti ada hari yang aku tumbang...sekeras keras aku pun, pasti ada hari yang aku lembut..setabah tabah aku pun, pasti ada hari yang aku tewas....dan hari itu, adalah malam ni

aku dah cuba buang dia...kejap berjaya, kejap lagi gagal...memang entah ape2 la aku ni kan...asalnya, aku masih mampu cool n macho baca laman MNZ...tetiba rasa kelopak mata berat, macam ada benda bertakung..tetiba lagi rasa ada air suam mengalir kat pipi

aku cuma rasa rindu je la...aku rasa sunyi...tu yang buat aku teringat dia...aku rasa macam baru semalam je aku bergurau dengan dia...tapi, hakikatnya dah  setengah tahun dia menyepi...

awak, yang bernama mr.N...saya rindu awak...rindu sangat2...maaf, saya jadi macam ni..lama dah rasa nya saya tak macam ni...selalu nya saya ok je...tapi malam ni tak...saya tewas...selalu kalau saya lemah, saya baca Dia...tapi malam ni saya cuti...saya pernah nak bagi Dia pada awak sebagai hadiah....tak sempat nak cari, awak dah hilang...sesekali, kenangan dengan awak, muncul depan mata saya...sesekali, awak hadir dalam tidur saya...sesekali, saya masih terasa awak masih di sisi saya

sukarnya untuk aku melupakan dia walau sudah setengah tahun berlalu dan ia bukan pertama kali


Sunday, May 29, 2011

mr.N yang tersagat

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


wuuuu wuuuu

hati terguris

hati sayu

hati yang tersagat

adeeeehhhhhhhh

terkedu jap

hehehe....takde kena mengena dengan sesapa la

ni semua gara-gara body mr.N yang tersagat dengan ekzos motor

begini ceritanya..................

this week, memang padat sangat dengan undangan majlis perkahwinan..1 of them is my schoolmate..ayah dia kawan abah ein...so, abah decide nak pergi belah malam sebab nanti takut tak sempat nak pergi semuanya hari ini (ahad)

benda ni kena kat rumah 1st yang kami pergi...biasalah kan masuk kat jalan kawasan kampung...sempit, and takde parking...then, anggota Rela yang jaga kat situ suruh masuk 1 lorong rumah tu untuk parking...sepanjang lorong tu di penuhi dengan deretan motosikal di belah kiri dan kanan..abah yang dive mr.N malam tadi...

dah nak sampai hujung lorong tu, entah macam mana tersagat dengan ekzos motor yang parking kat situ..punya la terkejut malam tadi sebab bunyi dia kuat...abah alih kan semua motor then terus cari parking...sampai2 je ein terus turun n tengok body mr.N...ok fine, hati ein yang tersagat...even nampak macam sikit je tapi cat tertanggal la juga...kalau setakat bergaris, boleh la kot terima lg...ni ada part yang car tertanggal n kesan calar tu agak dalam gakla...

terkedu dan tak mampu berkata2...sepanjang jalan termenung

otw ke rumah kawan ein, abah hampir2 nak terlanggar anjing..abah drive agak laju n anjing tu melintas dengan secara tiba-tiba...mujur abah sempat brek dan anjing tu pun selamat...kalau tidak, kompem kena samak mr.N

dugaan betul malam tadi...after that, takde ape2 yang terjadi lagi...

pagi ni tak sempat lagi tengok mr.N sebab abah bawa pergi kenduri...abah balik nanti baru ein dapat belek2 mr.N n fikirkan cara untuk merawat dia...

Wednesday, May 25, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



jangan membenci dia
kerana kelukaan di hati ini

jangan memarahi dia
kerana kekecawaan diri ini

jangan mengata sesuatu yg buruk tentang dia
kerana kesedihan diri ini

jangan membuat tuduhan tentang dia
kerana kepiluan hati ini

jangan

jangan

semua itu lebih membuat kan diri dan hati ini semakin sakit
walau siapa pun dia yang mereka2 fikirkan
dia tetap yang teristimewa pada diri dan hati ini

biar diri dan hati ini sahaja yang menilai dia
kerana mereka2 ini tidak pernah mengenali dia





*diri dan hati ini
teramat2 touching malam ni
dont knw why la
touching bukan bermaksud hati tisu
sebab hati saya dah jadi batu



Monday, May 23, 2011

its all abaout u mr.N

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

ni bukan entry untuk menunjuk2..sekadar coretan kenangan untuk di masa hadapan

its all about my limited mr.N

setahun ein kerja menyimpan duit...agak perih n gigih gak la..duit claim, duit bonus semua ein tak ambik..masuk asb siap2...tu pun tetiap bulan ada yang miss untuk masuk asb..asalnya taknak minta kat mak n abah..tapi disebabkan faktor stock yang terhad, terpaksa gak la minta mak abah tambah sorang sikit...buat saham kat mr.N ein tu

nape ein gelarkan dia sebagai mr.N...jangan ada yang terkonfius lak nanti..ni bukan mr.N that guy...no plat dia start dari huruf N..ada banyak sebab ein ambk no plat N...1st, sebab memang nak no sana..n9 kan kampung ein..kampung belah mak...2nd, nama ein start dari huruf N tu sendiri...3rd, ofkoz la sebab dia mr.N orang yg teristimewa dalam hidup ein sebelum ni

ikutkan nak ambk no NCN...tapi ape kan daya...no sana lambat sangat running...NCN tu terlalu bermakna kot...tapi, xpe la...NCM pun ok gak kan...still gak ada makna tp kucar kacir sikit la..no belakang tu, ikut besday ein la ye..hehe...dah kata its mine kan...weeehuuu...biar la tak cantik pun no tu..tapi ia tetap milik ein

disebabkan warna dia yang sangat2 suci, tetiap minggu nak kena mandikan dia...manja betul...pastu jenuh nak kena sental...isshhh3...joomm berkenalan dengan mr.N si jantung hati ein yang baru


hensem tak??? smart tak?? gagah kan..

my limited edition mr.N


bunga2 itu comey ok...hihihi


sekarang...masa untuk mr.N mandi....adengan 18SSXX gitu....ngeeeh3


my gulahati daddy yang tengah mandikan mr.N


sabun kasi bersih2 ye....kasi sental sikit


sudah wangi n suci, kasi lap kering2


bertukar jadi transformers boleh tak..hehe


trade mark ein....comey kan kan


yang ni kompem lg comey..hahaha



cukuplah takat ni je sesi berkenalan dengan mr.N ein ni...bukan untuk show off atau ape sahaja...sekadar untuk bercerita yang akan di jadikan kenangan di masa hadapan....syukur sangat2 dengan semua ini


*ppsstt : tau tak mana nak cari eksesori garfield..susah betul nak cari nya


Sunday, May 22, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


diary comot ku yang comey...ampun sesangat sebab dah tak jaga kamu sangat..selalu ignore kan kamu..hanya di pandang sepi sahaja

apakan daya...dalam kepala ada sesuatu yang sangat2 merunsingkan diri...tak boleh untuk di luahkan...hanya mampu meneruskan seperti biasa

ye seperti biasa..hanya berdiam dan terus berdiam


dari Dia kita datang, kepada Dia juga kita kembali

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


sebak

yee....itulah yang ein rasakan saat ini..ada sesuatu yang membuatkan airmata ini gugur di tengah malam..kalau di tv kita di kejutkan dengan kejadian tanah runtuh di Hulu Langat..malam ni, di wall ein dikejutkan dengan satu lagi berita kematian

innalillah.....

seorang kawan sekolah rendah ein dimana anaknya yang masih kecil telah kembali ke sisi Allah pada pagi tadi...telah selamat di kebumikan pada petang tadi

Al-Fatihah buat Raudhah Saffiyah dan takziah buat azizah sekeluarga...sebak sangat2 tika membaca status yang di update oleh azizah...punca kematian, tidak dapat di pasti kan kerana menurut azizah, baby tersebut tidak mengalami sakit ape2 atau pun demam

Ya Allah...berat nya dugaan yang Kau berikan kepada dia sekeluarga...moga kamu sekeluarga tabah dan kuat hadapi dugaan ini...dari Allah kita datang, kepada Allah juga kita kembali..anak yang masih kecil itu, syurga jaminan nya..di syurga itu juga la dia akan menunggu mu wahai kawan ku..di situ juga la dia akan mendoakan yang baik2 buat ayah dan ibu nya

tak sanggup rasanya untuk ein terus membaca status yang di update..tersangat2 sebak..dan dia, kelihatan sangat tenang dengan kata2 yang di update..tabah ye sahabat..hanya doa yang mampu ku hulurkan buat kamu sekeluarga

teringat akan pemergian suami kepada seorang kawan...ketika itu sedang sarat mengandung anak sulung..kini, si anak sudah besar...mesti si anak tercari2 akan ayah nya...bagaimana la jika ein yang akan menghadapi situasi ni..mampukah ein??



Thursday, May 19, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ingat nak upload gambar mr.N...tapi dah upload kat fb...rasa macam malas lak nak upload kat blog...takut nanti orang kata ein nak show off

minggu ni, ein rasa lemau sesangat la...lemau sebab takde mood nak keje...then lemau sebab poket kering gegila..tak tahu mana nak cekau duit..tunggu gaji hari selasa la nanti..tadi tengahari pun telan air kosong je...nasib la dalam kotak bawah meja ada keropok yg orang kelantan bagi..jadi la untuk buat alas perut

stok biskut pun dah habis...persoalan nya, mampu ke ein survive selepas ni..minta2 boleh la...ein cuba la sekat mana yang boleh...kurang kan mana yang tak perlu...kena la tahan nafsu...hujung bulan 6 kena kursus kat kedah..nasib la makan di tanggung...takde la nak susah hati sangat kan

dalam kepala ni duk tercongak2 segala kiraan...semua nya penting..tak boleh nak skip..huhu...isshh, tak baik mengeluh tau..adalah rezekinya nanti...pelan2...awal2 ni memang sakit la...dah 2 3 bulan akan datang, insyaallah ok la...bila urusan yang 1 tu selesai, boleh bernafas sikit dah...biar susah sekarang janji akan datang x susah macam ni...

ein kan kental...kena kuat...yakin boleh ok

hehee


Tuesday, May 17, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


huhu...kalau tahu penat macam ni, baik cuti esok je...takyah cuti hari isnin haritu,,penat woo seharian memandu...nak tido pun rasa macam tak boleh nak tido

kalau den larat bangun pagi esok, den poei kojo...kalau tak, den sambung membuto kek rumah ni yo...


kamu dekat di hati

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

weeehoo

update di tengah malam

hehehe...bukan ape..baru je selesai memblog walking..melawat teman2 yang lain...walaupun tenet ein di tahap anak siput yang baru menetas, tapi ein berusaha gak untuk membaca update dari kawan2 yang lain..hehe

dalam banyak2 blog yang ein singgah tadi, ada 2 blog yang beri kesan kat hati ein...

1st, blog seorang yang mengelar diri dia SS...lama dah ein follow blog dia sebab blog dia pasal anak bulus..suka sangat sebab diolog dia, cerita dia seolah2 suasana itu hidup walaupun kita tahu yang anak2 bulus tidak boleh bercakap..hanya orang yang mempunyai hati yang dekat dengan anak2 bulus ni sahaja yang memahami..

ein kagum dengan kecekalan kak SS ni..tabah dia dalam menjaga anak2 bulus yang begitu banyak..ada yang sakit, ada yang di kutip di merata2..kesemuanya di jaga dengan sempurna sehingga menjadi gebu, comel dan sihat...siyes, ein sangat jelles dengan dia..anak2 bulus ein tiadak seperti anak bulus kak SS

kepada kak SS, semoga akk tabah dalam hadapi setiap dugaan...anak2 bulus sentiasa ada untuk menemani akk..mereka sentiasa mendoakan yang terbaik buat akk kerana ikhlas menjaga mereka..salam sayang untuk anak2 bulus akk ye

2nd blog, blog kawan baik ein...kih3...bukan sebab dia seorang kawan tapi sebab pengalaman dia, perasan dia...haiiishh...den raso nak golak pun ado ni...hehe...

sememangnya, kami melalui satu situasi yang sangat pahit utuk di telan, yang sangat sukar untuk di lupakan..haaa, elok la...dia nasihat kan den, den nasihat kan dia...last2, sama2 kelaut...ekekeke

ekau marah den, den marah ekau balik....tapi ia tetap begitu...adeehh...takpe la...lama2 nanti kita ok...eh3, tapi den raso, den dah ok sekarang...ngeee..wahai teman, menangis la kalau itu yang mampu tenangkan hati ko...menjerit la kalau itu yang dapat melegakan gelora di hati..jangan di pendam...abaikan mereka yang hanya tau berkata2...yang merasai nya diri kita...bukan mereka

so..........yang penting kita enjoy...hehehhe


tajuk langsung takde kena mengena dengan isi entry...wikiki




Monday, May 16, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ehem...ehem...

ok tak cat baru untuk blog gapil ni....bukan ape, tetiba rasa nak tukar cat putih tu...ni pun sebab takde idea..tu yang ambk corak stripes je...tu pun jenuh nak match kan dengan apa yang dah ada..

nasib baik la ada kawan yang baik hati lagi comey sudi nak menolong...hehehe...nak harap kan ein, memang sampai bebila la blog ni guna cat warna putih je...

niat nak mengedit tu ada..tapi....aish, memacam la pulak...so, kita serah kan kepada yang pakar...nak2 pakar tu memang memahami citarasa ein yang cerewet ni...hehehe


siapa kerja harini??? sila angkat lappy...agagagga...ceh, berlagak lak ein ni kan...tau la harini ni dia off...bersenang lenang kat rumah, bergulem3 depan lappy je...kih3

bahagia wooo...tak perlu nak terpisat2 bangun pepagi buta...bawa kete sampai berjuta kali menguap..sampai kat parking opis, bantai tidur...huhu....heaven sungguh harini...


Sunday, May 15, 2011

mata hati

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
mata hati - nubhan






Telah ku kata cinta ini selamanya
Telah ku janji selalu di sisi
Walau apa terjadi tak ku mungkiri

Begini dekat begitu jauhnya
Dalam jangkauan namun tak tersentuh
Ku hanya ruang kosong
Oh di matamu yang makin suram
Pudar cahaya meremuk jantung ini

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu
Peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Telah ku hafal tiap garis di wajahmu
Telah ku kenal bahasa tubuhmu
Bertambah sukar lagi membiarkan kau resah begini
kerana aku yang pernah kau kasihi

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Perpisahan paling menyiksa
Ketika bahagia sedang di puncak tertinggi dalam kehidupan
Namun siapalah aku untuk merubah suratan
Bila masanya tiba

Pandanglah aku
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah aku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Ku ingin rasa ku terus bernyawa
Telah ku kata cinta ini selamanya




*credit to encik gugel*



* aisyeeh...
pepagi dah layan jiwang
kih3
khas utk mr.N


Tuesday, May 10, 2011

yang sedang-sedang saja

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

haisshh....

hari ni ape ye yang nak di luahkan...ada sesuatu yang tersangkut kat dalam hati ni...tapi tadi dah luah kan kat somewhere cuma still lagi tak rasa lega

isshhh...memacam la ein ni kan...hehe

condition mood still ok lagi..still lagi boleh cover gelora kat hati ni...

dah dah dah

jangan nak merapu lagi boleh tak

life sekrang ni biasa biasa je

tak happy sangat

tak stress sangat

tak sedih sangat

semua nya tengah tengah

so....di kire ok la kan

mensyukuri dengan segala yang ada

tapi tu la

ada 1 perkara yang sentiasa buat hati ni runsing

saban hari mengganggu jiwa ni

oiiii...tak blah betul la macam ni

camne nak luah kan ni

huhu

pleaseeeeee

dah3...kang sebak + sayu lak



Sunday, May 8, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


trip ke gambang

best

seronok

penat

happy

enjoy

semua la ada

hehehe

lain kali cerita

teramat2 penat 

nite



Friday, May 6, 2011

trip ke gambang

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


hik3.....rasa macam tak percaya lak esok boleh bersuka ria dengan kawan2...bukan la bersuka ria sampai lupa semuanya...bersuka ria di sini membawa maksud, merehatkan diri dan minda...hehee

asalnya macam nak taknak je join trip ni...ni idea bebudak opis...ein bukan la rapat sangat dengan mereka tapi kami baik sesama sendiri...lagipun ein tak pernah join aktiviti luar kan...so, rasanya dah sampai kot masa untuk keluar dari kepompong gua ein...

insyaallah, nanti akan ada aktiviti lain yang menyusul....maybe akan panjat bukit lagi...puan nak ajak pergi hulu langat tempat yang ein pergi hari tu...alaaaahaaaii puan...takde tempat lain ke...sekarang ni senang sikit nak bergerak kemana mana...ye la....ein sekarang dah ada mr.N yang baru...hek3...takde la nak patah kaki

tapi ein dah berangan nak bagi dia skirt...isshh...nanti kena tukar jadi ms.N la pulak...hehehe....opppssss, maaf ein tak sempat nak berphotogedix dengan mr.N yang baru ni...wikikiki...


errrr kamu....ye kamu mr.N...kamu tetap di hati saya walaupun saya dah ada mr.N yang baru....mr.N yang tu pun sempena kamu....tengok, betapa hebatnya kesan kamu dalam diri saya...saya ingat nak ambk nombor yang sama dengan kamu then tukar 1 nombor tu....tapi, takpe la...N tu pun dah cukup mewakili kamu dan saya....nanti blh la mr.N saya kawan dengan blackie awak ye...hohohoho

eh3.....terkelaut la pulak...citer pasal trip esok....esok pergi gambang...weeee....doakan perjalan ein dan kawan2 pejabat selamat pergi dan pulang..esok mr.N tinggal rumah je...bawa BEN10 tu je untuk tinggal kat pejabat...

malam esok maybe ada agenda makan2..ingat nak buat kek tapi tak sempat la...badan pun lemau je sekarang ni....

ok la...kang kelaut dalam lak perginya....ein nak pergi packing beg jap...

daaaaa

ahad nanti kalau tak penat, ein update blog comot ni



Thursday, May 5, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


mood memblog dah kelaut la sekrang ni...gara2 merajuk dengan sesuatu..padahal banyak benda nak sharing kat sini...tapi di sebabkan takde mood, semuanya dibiarkan macam tu je...

sekarang ni taknak pikir apa2 dah...cuma nak lalui kehidupan ni dengan lebih bermakna selagi nyawa ni masih ada..

syukur sangat2 tahun ni satu per satu ein capai dalam kehidupan....satu per satu ein tunaikan...alhamdulillah

walaupun banyak yang ein tempuh, namun ein bersyukur dengan semua yang terjadi...dengan semua yang ein lalui buat ein lebih tabah, lebih cekal

kepada awak,

jangan ingat saya lemah...biar pun awak nampak saya lemah, tapi saya mampu buat yg terbaik untuk diri saya walaupun ia tidak sebaik mana...namun, ini la saya...suatu sisi saya yang awak tak nampak...


Wednesday, May 4, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

pepagi lagi aku dah bengang!! sebenarnya dari malam tadi lagi since tau pasal benda tuuttt tu...tapi taknak spoil kan mood malam tadi...so, lepaskan bengang pagi ni la

tido pun rasa tak lena sebab duk terngiang2 apa yang di sampai kan

siyes panas hati pepagi ni..nak cerita detail tak boleh..nak bagi perumpamaan pun tak boleh..tak tahu dah nak luah macam mana lagi

ni la padah nya bila kita berurusan dengan seseorang

memang lepas ni, takde nya nak berbisnes lagi...takpe la..citer la semuanya...nak pertahankan diri sendiri tak boleh sebab semua message dah padam..cuma setiap message tu tak kan lupa dari ingatan ni je la..

kalau ada rasa tak puas hati, kenapa tak berdepan..cakap direct..ni tak, cerita la kat semua..takpe la, anggap je la aku yang buat salah, aku yang teruk..

kalau rasa aku ada hutang, bagi bil...dah lama kot aku minta bil tapi senyap je..ke taknak bayaran..kang lain lak citer yang keluar kan

moga kamu berjaya la dalam bisnes tu ye..dl niat aku, nak bantu...tapi ni jadi nya..memang dah boleh agak ini yang jadi...takpe la...aku anggap ni cabaran kehidupan aku

sabar je la ~~~

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

nak update pasal my new mr.N ke

huhuhu

nanti2 la ye

belom ada mood lagi

Sunday, May 1, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


im still waiting

waiting

waiting

and

waiting


haiiiyaaarrkkkk

mau berapa lama daahh

tak sabar dah ni

cer cepat sikit

ngeeeh3
 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal