Wednesday, June 29, 2011

#2 Wordless Wednesday - R.I.P

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




Monday, June 27, 2011

bowling at sunway piramid

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


hehehe....harini ada game bowling untuk office...baut kat sunway....ni juga 1st time ein main bowling...hahaha...ok ape...takde la bola tercampak ke belakang kan....masuk longkang tu biasa la....tapi ein ada gak strike...

enjoy sangat main tadi sampai lupa nak snap picture....tak dan langsung nak bergambar...nanti la ein collect pada photographer tadi...ada je gambar kandid ein pada diorg...huhu...mesti huduh kan

pasni boleh la rajin2 main bowling...hahahaha....tapi tangan ein tak berapa nak kuat sangat...tadi pun main bola yang 9kg dgn 10kg je..try bola 12kg tapi tak larat....

tadi sempat gak la cuci mata kat sunway...ronda2 sebelum game start...ok fine, bab ni la yang paling tak best....ada banyak sandle kot...hati dah terbekenan tapi kena tahan gak...ni awal bulan pun belum kan...hehe

Sunday, June 26, 2011

aktiviti minggu ni

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


minggu ni hanya kerja 1hari setengah sahaja....bahagia wooo....esok ada bowling pukul 230 kat sunway...pagi keje macam biasa la...tengahari baru gerak pergi sunway...sape free, meh la datang...

hari selasa keje macam biasa...tapi nanti nak bodek incharge nak ikut pergi ambik printer kat midvalley....hahaha...lantak la..tapi rasa macam tak boleh je laa...nak kena settle kan kerja untuk seminggu ni

rabu lak kena mengadap doktor...tang ni yang tak suka...selalu ein la orang paling suka nak pergi hospital kan...tapi tak kali ni..sebabnya kena buat benda yang sakit...tak suka!!!!!!!!!!!!!...kena masuk kamera lagi sekali....sakit!!!!!!!!!!!!...benci!!!!!!!!!!

pastu nak minta mc banyak2 hari...nak guna off outstation hari tu...ada lagi sehari...kena guna gak sebab dah nak expired....

tu je la....

gambar ein pergi genting dengan family ada kat fb...boleh la usha kat sana ye...



Thursday, June 23, 2011

monolog #4

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ein rasa semakin hilang nyawa la blog miszgarfien ni....dont ask me why ok...i have no idea

hari2 bukak blogger...tapi ein rasa zero je...dulu buat blog ni sebab mr.N..sebab dia je ein ada 2 blog...sekarang ni, ein dah tak tahu camne lagi nak luahkan...dah tak boleh nak di luah kan pun

tapi tu la..dalam hati ni still ada rasa sesuatu yang belum terlepas...masih tersangkut di dalam...

tak perlu minta ein bersabar...sebab dah 2 tahun lebih ein bersabar...until now, ein masih mampu tersenyum, masih mampu bersabar, masih mampu menanti

ada yang minta ein terus buang dia dari dalam hidup ein...ada yang minta ein terus kuat dan tabah...ada yang minta ein terus berusaha...tak kurang juga ada yang mengeji...owh, tidak mengapa...terbiasa sudah

dah3....kang habis ein melalut ke laut...pendek citer, ein rindu dia sangat2...mekaceh awak!!!


Wednesday, June 22, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


jangan mengeluh ein

tak baik

insyaallah, semuanya akan teratur kembali

buat satu per satu

ingat

jangan mengeluh

takde masalah yang takde penyelesaian

jangan ada rasa menyesal


#1 Wordless Wednesday

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






Monday, June 20, 2011

im trying the best in my life

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


doakan ein untuk sesuatu yang ein sedang usahakan

sedikit perubahan dalam kehidupan ini




sekarang ni, alhamdulillah....semakin mampu tersenyum dengan gembiranya...alhamdulillah...kalau nak fikirkan masalah, sampai bebila pun tak kan habiskan




mereka lebih suka melihat ein pakai selendang...tapi, ku tidak punya waktu yang cukup untuk melilit selendang setiap pagi...alamatnya, lambat la daku sampai ke office nanti

harini mahu ambik gambar full tapi apakan daya..tidak jumpa tempat yang sesuai untuk bergambar...cermin di surau comot2...bila ambik gambar, nampak sangat2 tidak cantik...harini terfeel comey la pulak...hahaha

ada orang berkata, ein lebih better pakai spek...dia kata muka nampak tak elok if tak pakai spek...sesetengahnya pula berkata, ein lebih comey tanpa spek...haiiyoooo...mana 1 mahu ikut ni

maaf lerrr entry sedikit meloyakan tekak masing2...sesekali layan jiwa perasaan ni best juga...sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan...hahaha


diary miszgarfien 0 org kwn gapil


alaaaaa.......ein lupa la ein nak cerita pasal apa...tak teringat lak...padahal siang tadi punya la merangka ayat untuk di taip dalam diary comot ni...

sebelum ni banyak lak idea yang mencurah2...tapi bila dah mengadap, hilang terus idea tu...keh3

ada suka, ada duka yang ingin di kongsikan...tapi perkongsian tu terbatas la pulak...

tak tahu la nak update ape

menci la   >_<

Friday, June 17, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


ada sesuatu yang ein wish kan untuk besday ein nanti

tidak la barang yang mahal

tidak la sesuatu yang pelik

cuma

merasakan ianya sudah sampai masa

hope akan terlaksana la

dan

jangan gelak kan ein bila tiba masanya

tq



Thursday, June 16, 2011

monolog III

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


tadi ada terbaca luahan seorang kawan...aduuh...rasa kesian gak...tapi, inilah realiti yang harus dia hadapi..mungkin kerana usia yang masih terlalu muda, membuatkan dia rasa sensitif...rezeki dia di tawarkan kerja sesudah habis SPM....untung sangat2...tidak seperti kami yang lain2...belajar bertahun2, interview pelbagai baru dapat...tapi, itupun dengan gaji tahap SPM...

itulah yang dikatakan rezeki...kita tak kan tahu...

di usia yang muda, memang banyak cabaran yang perlu dia tempuh lebih2 lagi bila berada di persekitaran orang yang lebih berusia...hormat tetap hormat tapi biar bertempat dan berpada...walaupun ein adalah kakak kepada mereka, ein tetap hormatkan mereka dalam cara yang tersendiri..walaupun ein tahu diri ni sering diperkotak katik kan oleh mereka, tidak mengapa..maafkan sahaja dan jangan ambik hati sangat

marah tetap marah...terasa tetap terasa...tapi cepat2 la usir perasan itu dari hati kita...lepaskan kemarahan di saat itu jua...jangan pendam...seperti yang ein kata sebelum ni, kita tak kan dapat puaskan hati semua orang..sedangkan hati sendiri pun belum tentu

insyaallah, ein akan cuba bimbing dia menjadi adik yang kuat dalam hadapi cabaran...yang penting, jangan mudah lemah...walaupun kita lemah, jangan tunjuk kan papda orang lain (pinjam nasihat echah)

ein ni, nasihatkan orang pandai...tapi diri sendiri tetap di buli oleh orang lain...bak kata mr.N, biarkan mereka buat ape yang mereka nak buat..kita jangan sesekali buat seperti mereka atau kita pun sama sahaja seperti mereka..



Tuesday, June 14, 2011

monolog II

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


kita tak kan mampu untuk jaga hati semua orang sedangkan hati kita sendiri pun belum tentu dapat kita jaga..siapa pun kita, itu yang terbaik untuk kita..dan masih boleh berubah untuk menjadi yang lebih baik..hidup ini karma...umpama roda...ape yang kita buat pada orang, kita akan kena balik dengan benda yang sama...tidak perlu untuk kita bersusah payah jaga hati orang lain...jangan hipokrit...jadi la diri kita siapa kita sebenarnya..

kawan datang kawan pergi...itu lumrah...kau tikam aku, aku tikam kau...kau kata aku, aku kata kau..untuk ape kita berlakon di depan orang lain..jika mereka dapat terima, alhamdulillah...jika tidak, mungkin mereka tidak sejiwa dengan kita...

kasihan aku melihat pada mereka yang terpaksa menjadi pelakon tanpa pengarah..kerana bimbangkan tiada siapa yang sudi menjadi kawan...itu lumrah...kita tak kan mampu untuk sekat orang lain dari berkawan dengan yang lain...mereka bukan hak kita

siapa aku, itu la aku...tidak pernah berselindung...menjadi diri aku, adalah yang terbaik buat aku..tidak perlu simpan di dalam hati..kelak menjadi nanah yang sangat membusuk


Monday, June 13, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


pulang sudah dari berkursus di kedah selama 9hari.....alhamdulillah, berjaya menempuh kursus induksi umum dengan jayanya...

seronok.....best....enjoy

hehehehe...memang best sangat2...enjoy je...tak macam kat tempat lain...dah mula rasa rindu pada mereka2 semua...rindu dengan suasana kursus...rasa lain pulak bila dah balik ni

bak kata mereka :

nape pagi ni takde air kopi

eh.....kita lupa nak punch kad ke

tengah hari ni lauk ape ye...kari lagi ke


hehehe.....masing2 masih lagi dalam mood kursus....nak tengok gambar, pi tengok kat fb ein ye...badan ein still lemau lagi ni...



Saturday, June 11, 2011

kepenatan tapi kebest'an...hahahha

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


harini kepenatan yang teramat..sesi jelajah kedah dan perlis

ceeehhh

padahal pergi kemana je

pagi, pergi ke rumah Tun Dr. Mahathir

then terus bergerak ke muzium padi

after that, ke padang besar

waaaaaaaaaahhhh

ketidak cukupan kemasaan laaa

hahaha

on the way balik, singgah di pekan rabu

pukul 9 malam baru sampai ke intura semula

satu hari suntuk keluar

tiada ape yang ein beli

cuma kacang gajus dan sehelai blous

kewangan dalam keadaan yang teramat2 kritikal

Thursday, June 9, 2011

no words

diary miszgarfien 2 org kwn gapil








Wednesday, June 8, 2011

layan jiwa

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

layan lagu-lagu dari drama nora elena je ye

suka sangat dengar lagu2 ost diorang


-terhenti by afgan-






lagu yang ni sangat2 mendalam dalam jiwa ein

-berubah by erry putra ft reen rahim-



terima kasih ye encek gugel






Tuesday, June 7, 2011

i.c.u-bius-pengsan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


hari ni semua tahap kritikal dah...kalau kata penceramah pak abu, bukan tahap kritikal tapi dah tahap icu..hahaha...pepagi lagi dah zon icu then semua macam kena bius terus pengsan..hahaha...sampaikan en.zuki bago take 10 untuk kitorang tidur..haha

ni dah hari ke5...masing2 dah flat..semalam semua gagah lagi bertahan..tapi hari ni, lebur...dengan ada yg injured, ada yang demam...aisshh memacam..ein lak pedih perut..dont la why...nasib baik malam ni dah x rasa sangat

semalam pun still lagi insomnia..tak boleh tidur..semuanya sebab terlalu sejuk..dak bilik ein boleh dia tidur tanpa selimut...peergghhh...ein dh meringkut macam udang kena bakar je...last2 ein sarung blazer kerja buat tidur..kali ni ein tak bawa sweater..bukan ape, beg dah tak muat..nasib la ok sikit bila pakai blazer..malam ni pun kena buat macam tu gak..

la ni ein nak cari bahan assigment jap...lama tak buat assigment..hahaha..nak sambung belaja balik la....maybe dalam bidang IT

tak sabar nak tunggu hari ahad...nak balik...miss everything

Sunday, June 5, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

insomnia again...

tidur tu tidur la juga...tapi tak lena..asyk terjaga je...nak kata tak selesa, ok je....tilam, comforter, bantal...semua complete....siap bawa bantal dari rumah lagi

esok kena gerak awal..kena punch card sebelum pukul 8 pagi...hohoho..

ok3...mahu paksa mata ni tidur

Saturday, June 4, 2011

oh katil

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


hari first kat intura, pepagi dimulakan dengan senaman chicken dance..pepagi lagi dah bergelak sakan...hari ni just aktiviti LDK je...

nak kata best, takde la best sangat sebab semuanya geng2 bukit aman..hohoho...belah pagi sesi berkenalan dan permainan

then rehat untuk makan and solat..pukul dua masuk dewan balik..buat persembahan mengenai kumpulan dan persembahan untuk lagu Arwahyarham P.Ramlee...memang sempoi la

time ni mata dah ala2 kuyu gitu..sudah rasa sedikit bosan..dalam pukul 5 lebih ada senaman..time ni memang tak boleh blah...rasa semput dah ni..penat yang amat2..habis bermandi peluh

ingat lepas naik bilik nak tidur sebab dalam jadual malam ni takde ape2 aktiviti..tapi penghulu buat perjumpaan lak..kat mata ni asyik terbayang tilam je..huhu

gambar still dalam hp, lupa bawa kabel..nak transfer guna bluethooth, malas sebab kena transfer satu persatu

ok la...mahu tidur..esok seharian kena masuk kelas dengar ceramah


Friday, June 3, 2011

bohsan lorr

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


saat ni daku sedang kebosanan di dalam bilik..hanya mampu memandang lappy ni je sambil mengrefresh kan nya berjuta kali...hahahaha

kejap2 refresh fb...pastu blog...then twitter...tapi sama gak...tak update yang best di nyampuk kan...hahaha..asal chat dengan linny je, mesti topil kawen...hahaha...ampun...nanti daku cari ye..doa kan ye

boleh tak nak future husband macam seth tan....ok fine, agaknya 1 dalam 1000 kot baru nak jumpa orang macam seth tan tu...romantik, gentleman, caring...body pun mantop...kih3...siapa yang taknak kan...

siapa pun my future husband, daku terima dia seadanya..sebabnya, daku pun bukan la seorang yang perfect mana...banyak kekurangannya..tiada manusia yang sempurna melainkan nabi kita

ok dah...mahu tidur...esok aktiviti akan bermula dan tiada masa untuk tidur dengan nyenyak...hahaha...mahu mimpi seth la.....daaaaa




Thursday, June 2, 2011

my hectic schedule for this month, JUNE

diary miszgarfien 2 org kwn gapil
mari kita lihat ye

3 - 12 : kursus induksi umum, kedah

12 - 24 : kursus NKRA intensif aplikasi komputer, Johor

24 - 25 : genting highland

25 - 26 : hulu langat

29 : PPUM

30 - 1 julai : cuti & off (maybe)


wahahaha...giler tak..maybe akan ada yang di skip :))


siang tadi dah bincang dengan admin..kursus kat johor skip buat masa ni...ein minta diorang cari pengganti untuk ein...i cant make it la

ikutkan hati memang nak attend semua tu..tapi tak boleh...sebab jadual bertindih..tengok tarikh last kursus kat kedah dan tarikh ein kena pergi kursus kat johor...pada hari yang sama..adooi..12hb tu maybe gerak dari kedah lewat...macam mana nak daftar kat johor lak

tarikh last kursus kat johor dengan tarikh kena gerak pergi genting pun sama juga...hahahha..kalau ein pergi dua kursus tu, jawabnya tiga minggu ein tak masuk opis n takde kat rumah...cik emma tak bagi ein pergi..hahaha...takpe la, kursus tu next trip ein pergi..

dah3...ein tengah pening kepala kemas beg tak sudah2 lagi ni...ein bawa baju sikit je..tak tahu la cukup ke tak baju-baju tu..sebabnya ein tak dapat jadual kursus tu..

mr.N kena tinggal...wuwuwuuu...tak larat la nak drive sendiri pergi kedah tu..lagipun ada transport kan..duduk then tido je la...tau2 dah sampai..hahaha..doakan perjalanan pergi dan balik ein ye



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal