Sunday, July 31, 2011

esok puasa...yeeaaaayy

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


selamat berpuasa buat semua yang mengenali ein

selamat berpuasa buat mr.N walau di mana kamu berada

selamat berpuasa buat en.pelangi..semoga kamu sekeluarga tabah dengan pemergian arwah atuk tersayang

semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua



Saturday, July 30, 2011

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


sedang mentipu diri

mengatakan tiada rindu di hati

saya pasti

kamu tahu jawapannya walaupun kamu sering tanya

tak perlu bertanya

apa yang kamu rasa

itu la jawapan nya

kalau kamu rasa saya rindu kamu 

itu la jawapan nya

kalau kamu rasa saya tidak rindu kamu

itu jua la jawapannya

saya takut untuk semua itu

takut untuk menyatakan apa yang ada di hati ni

kamu tahu kan pengalaman lalu terlalu sakit buat saya

biar DIA yang menentukan segalanya

kita sama2 la berusaha ye





diary miszgarfien 0 org kwn gapil



fuuuuuuuuuuuuhhhh

harini satu hari duk bantai tido

penat semalam tak hilang2 lagi

mana tak nye

keje banyak kot

tu pun cabut balik bila semua dah nak balik

nak pulak pagi tadi hujan kan

memang best la berselubung

sedar2 dah kul 11

tu pun bila en.pelangi msg bgtau dia stuck dalam hujan

alololo

cian dia

terpaksa la berteduh bawah jejambat untuk elak kan basah kuyup

harap2 en.pelangi tak demam kena hujan

time tu je la kot daku bangun

then terus shoot basuh mr.N

yang dah sebulan bergelumang dengan kotor

peeeeerrrrgggghhhhhh

3 jam duk menyental mr.N

penat giloss

last2 terbongkang balik dalam bilik

terbaik

alih3 kena marah

wuuuuuuuu :(

tido pun kena marah




ok bye nak pergi mandi






Thursday, July 28, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


en.pelangi!!!!!!!

kamu ni..........................

eeeeeeeeeeeeeeeeeee

geramnya ein dengan dia

takpe2

tunggu la pembalasan dari ein

hahahahaha


*baiklah, saya akan menyombong dengan awak*





Wednesday, July 27, 2011

#4 Wordless Wednesday

diary miszgarfien 0 org kwn gapil








Monday, July 25, 2011

mengalah lagi untuk tahun ini

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

minggu depan dah start bulan ramadhan...maksudnya, bulan untuk kita berpuasa...rasa macam excited pun ada..tapi rasa macam biasa pun iye gak...haaa, macam mana tu...

ein bukan nak citer pasal puasa....tapi pasal raya...heheheh, ok ape...puasa pun belum dah fikir raya eh....hurrmm, bukan lah...tahun ni, tahun kedua ein berpuasa dan menyambut raya sebagai seorang pekerja...rasa macam baru je hari itu buat sambutan hari raya kat opis...

tahun ni........................sama la juga macam tahun lepas...di mana, ein mengalah dari segi cuti..ikutkan hati, memang la nak cuti raya...siapa yang tak nak kan...tapi, dah semuanya taknak mengalah...siapa yang nak jaga opis tu...mahunya bos mengamuk nanti

seorang bagi alasan jauh, seorang bagi alasan anak kecik, seorang bagi alasan baru kahwin...semua la nak bagi macam2 alasan kan...mana taknya, tahun ni cuti raya kan pertengahan minggu iaitu dari hari selasa-khamis...untuk hari isnin tu, semua la volunteer untuk kerja...balik malam raya baru ada feel katanya...yang jadi masalahnya, untuk hari jumaat tu, siapa yang nak naik keje

hurrmm....muka ni la juga kan...alasan mereka, ein dekat..belum kahwin..mekasih la ye...bahagianya aku rasa weeeii...memang la incharge ada tanya, betul ke ein taknak cuti...kalau jawab YA, serba salah ein jadinya...lebih baik jawab TAK jeeeee





diary miszgarfien 0 org kwn gapil

seandainya pelangi itu hilang

biarkan

jangan di cari

kerana hadir dan hilangnya pelangi tanpa kita sedari

sabarlah menanti sehingga pelangi itu muncul kembali

andai di cari

pasti tidak akan ketemu jua








Sunday, July 24, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


mencari si pelangi 



Friday, July 22, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam bgtau kat en.pelangi yang ein demam makin teruk...petang tu dia dah marah2....adeeeh...ye la, ein ada panadol tapi pegi bagi pegawai lak..dah pegawai pun demam, nak buat camne kan...pastu kena la ceramah sedas dua dari en.pelangi

malam tadi dah tak boleh tidur sebab selsema..asyik bersin dan hidung tersumbat je....terus en.pelangi bagi kata dua "esok pagi pegi klinik dia temankan" adeeehh..tak boleh nak lari dah

actually, ein takde rasa demam sangat...ein still boleh bangun and drive pergi keje...selalu kalau ein demam, memang tak terbangun...then my sis lerr yang jadi mangsakan....hehehe

pagi tadi sampai opis awal...lepak dalam kete..mata rasa pedih sebab panas dalam...sementara tunggu en.pelangi habis shif, lagipun klinik tak buka pagi2...hehe

hajat di hati nak ambik time slip je...sekali, ambik kau...doktor bagi mc terus....ni semua sebab temperature ein tinggi...cecah 38C...tapi ein rasa macam ok je...demam panas dalam lagi...en.pelangi leh bantai gelak kan ein sebab suara ein dah sengau....hampeh betul tau dia tu

btw, thanks ye en.pelangi sebab temankan ein pegi klinik and belanja breakfast...sorry tak dapat nak habiskan mehun sup tu sebab dah rasa nak termuntah...

jangan fikir ape2 ye....tiada apa2 dengan en.pelangi....ein happy kawan dengan dia...ok la, ein ngantuk dah ni makan ubat...

sian mak ein takleh nak tolong...esok ada kenduri...ein dah janji nak buat kek dengan dadih...sekarang ni, ein duk berselubung je la... 

=(



Thursday, July 21, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


lama sungguh rasanya tak demam....la ni baru kena demam...berbanding last year, keje nye memang demam je la...this year, baru ni kot

ni pun sebab ada yang demam...di tambah lagi dengan keadaan cuaca yang tak seberapa nak ok sangat...pastu layan rambutan dengan doyan

memang terbaik...hehehe

ok la...mahu tido....pelangi dah bising sebab ein takmo makan ubat...



Monday, July 18, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


nak update ape eh...takde cerita la...life macam biasa je sekarang ni...lebih tenang...hehehe alhamdulillah...dah tak fikir benda dah lepas...dah cukup2 la kan ein menderita...kena bangkit

ekekeke....lebih banyak tersenyum dan gelak sekarang ni...macam, hujan di langit berhenti, terbit la sang pelangi yang sangat cantik....

pelangi lagi....hahahaha.....rahsia....

tiada sesiapa pun...cuma ada pelangi je...pelangi yang sentiasa buat ein tersenyum dan tergelak sorang2...

tiada harapan tiada perasaan





Thursday, July 14, 2011

P.E.L.A.N.G.I

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

meh3 kita buat luahan hati nak tak...keh3...nak citer, tapi rasa macam tak perlu...tak cerita, rasa perlu luahkan...so...camne tu...hahaha

P.E.L.A.N.G.I

kenapa sekarang ni ein suka cakap atau berbicara pasal pelangi...ein pun tak tahu la...tetiba rasa macam ada pelangi dalam hidup ni lak..awan mendung belum berarak secara sepenuh nya...luka memang totally belum terawat la kan...tapi...itu tidak mengapa

pelangi itu ada 7 lapisan warna...cantik kan...setiap 1 warna tu membawa keceriaan kepada alam mahupun sesiapa sahaja yang melihatnya...

pelangi itu tidak perlu di cari...ia akan muncul bila tiba masanya, bila tiba saat yang tepat...adakalanya, pelangi menjadi 2 lapisan...memang sangat2 cantik...rasa macam nak pergi je ke kaki pelangi tu...nak sentuh ia..tengok secara dekat

perlahan2 ein wujudkan pelangi dalam diri ini...dan perlahan2 ein halau awan mendung tu...insyaallah...semuanya akan seperti biasa...


sudi tak awak menjadi pelangi saya???

mungkinkah ada si pelangi dalam hati ini?? wallahualam.............








Wednesday, July 13, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ajarlah hati ni hidup tanpa insan yang bergelar lelaki *kecuali kaum family*

rawat la luka yang terlalu dalam itu

andai lelaki itu benar ikhlas

pasti dia tidak akan menyakiti hati itu

pasti dia tidak akan meluka kan hati itu

sebaliknya, dia akan menjaga dengan sebaiknya

bangkitlah dari mereka2 yang sering mengecewakan hati itu

berlari lah jauh dari mereka2 itu

tenang ye wahai hati



hadiah dari Nuffnang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




Dear Nuffnanger,

Happy birthday from all of us at Nuffnang and the good people at TGV Cinemas!

As part of the TGV Birthday Surprise for Nuffnangers, you've been selected to receive FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets nationwide, which we hope will make your birthday a special one indeed :)

Feel free to drop by and collect your passes from the Nuffnang office before 12 August 2011(Friday). Our office is open from 9am - 6pm on weekdays (with the exception of public holidays), and is located at;

12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur.

You are allowed to appoint a representative to collect the passes on your behalf should you not be able to collect the passes yourself. Do make sure to provide your representative with the email address that you used to register with Nuffnang though, as we will need it as verification of identification upon collection of the passes.

Once again, happy birthday and we hope you enjoy yourselves with the complimentary passes! Don't forget to give TGV Cinemas a little shoutout for being so awesome if you decide to blog about this birthday surprise ;)

*Terms and conditions apply.

Cheers,
Anne Cheah
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd. 



terima kasih ye nuffnang...nnt ein cuba sedaya upaya untuk pergi ambk ye....best nya....jap3, pikir nak tengok citer ape...hahahahaha....weeeeeeeeeeeeee....sukanya ein rasa







Tuesday, July 12, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ketika hujan lebat membasahi bumi

terbitnya sang pelangi secara tiba

hilang terus dunia yang mendung dan kelam

umpama sang pelangi memahami permintaan alam

semoga pelangi itu sentiasa muncul

dan mewarnai alam ni menjadi lebih ceria







Sunday, July 10, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


sudah la ein

let him go

belajar terima hakikat

sakit!!!

tau tak sakit sangat!!!!!!!!

sampai mcm tu sekali dia pergi

kenapa aku masih lagi bodoh

bodoh rindukan orang yang dah buang aku

aku memang bodohkan

sebab sampai sekarang aku masih tak mampu nak terima semua ni

sehingga ke saat ni

dalam setiap nafas ku, hanya ada dia

hati.........

kenapa susah sangat untuk terima semua ni

boleh tak buang dia dari hidup ni

buang segalanya tentang dia

tapi aku tetap rindu dia

Ya Allah

jadikan aku setabah tabahnya umat-Mu

dalam menghadapi dugaan yg satu ini

Ya Allah

aku tewas lagi malam ni

titisan mutiara itu kembali menemani aku

kenapa dugaan ini yang harus aku tempuh


awak..............

saya tahu itu yang awak mahu dari dulu

saya doakan kejayaan awak

jaga diri baik2 di sana

saya rindu awak sangat2

saya tak mampu tipu



Saturday, July 9, 2011

To Whom It May Concern

diary mELanKolia 0 org kwn gapil
DO STAY AWAY FROM MY SIS!!!..





its my day

diary miszgarfien 4 org kwn gapil






bertambah lagi usia ku pada tahun ni...alhamdulillah...masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan yang penuh dengan dugaan ni....tanpa dugaan dan cabaran, kita tak kan maju kehadapan

thanks buat kawan2 di twitter dan fb yang wish pada ein....moga2 doa kalian menjadi kenyataan....semua yang ein wish kan untuk kali ni, tak menjadi kenyataan....its ok...tak berkecil hati atau sedih pun...

abah adalah orang yang terakhir wish kat ein...memula nak merajuk la juga...sebabnya every year, abah la org yang pertama...but, its ok...abah siap mms lg...hehehe....

agak sedih bila kawan baik tak wish....tak pe la...mayb dia terlupa kot...ye la, org dah ada anak...ein paham...so, this year, no present...xtau la kot2 abah balik dari sarawak nanti ada sesuatu utk ein ke....hahaha....tak mengharap pun

this year, no celebration....sebabnya duk risau kat opis pasal perhimpunan tu....overall, im happy with everything...lepas ni, kena lebih menghargai kehidupan ni....

now, kena la fikirkan masa depan...hahahaha




Thursday, July 7, 2011

#mybirthdaywish

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


#mybirthdaywish
 : wanna meet/see him n hear his voice

#mybirthdaywish : feel love and being in love..

#mybirthdaywish : someone play guitar n song dedicate for me..

#mybirthdaywish : to get a better life




warning

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


hey kamu

saya bagi warning ni

jangan pernah sekali kamu mengetuk pintu kecil hati ku ni

jangan sekali kamu langgar atau melebihi dari batas seotang kawan

hati ni, telah aku kunci kan

telah aku tutup rapat serapat nya

saya bukan gandingan kamu

percayalah





*hati ni masih milik si dia




Wednesday, July 6, 2011

#3 Wordless Wednesday

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




Tuesday, July 5, 2011

stacy - kisah dongeng

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

............................................................................................................

nak upload video klip lagu ni, tapi takde yang menarik...semua macam kabur2 je...lirik lagu ni, perrrgghh...memang kena dengan ein la...touching kan lagu ni...kalau dengar je, mesti ein pasang kuat2...dah xtau nak describe camne lagi pasal lagu ni...tapi, siyes lagu ni umpama diri ein


Monday, July 4, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ggrrrrrr....sape lak dak opis aku yang mengada sangat ni....tak paham ke, aku x kawan dengan orang yang aku tak kenal....memang la 1 opis...tapi kalau dah gambar ko takde, pastu nama entah ape2, camne aku nak kenal

pastu, dah la x berapa nak cukup umur...aiiissshhh....memang lagi tak la kan...dia cakap nanti dia perkenal kan diri...gggrrrrr

dah....malas nak layan


Sunday, July 3, 2011

hey julai....im happy

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


mood mengupdate blog memang ketengah laut sangat2 sekarang ni...entah ape kena pun tak tahu la....hari tu ada gak taip entry panjang2 then blogspot buat hal...habis entry daku yang panjang lebar tu....geram nyeee...dah save pun sama gak...last2, delete terus entry tu

sekejap je rasanya dah bulan julai...rasa macam baru je lagi kan sambut tahun baru 2011...tau2 dah setengah tahun berlalu tinggal kan kita semua...hujung bulan ni dah bulan ramadhan...kalian semua dah habis ganti puasa belum..kalau belum tu, segera kan la ye...me??? alhamdulillah...awal2 lagi dah ganti...

banyak gak benda yang ein dah tempuh 6 bulan pertama tahun ni...alhamdulillah, syukur dengan ape yang ein dah gapai...mood semakin stabil...cuma kewangan je yang tak seberapa nak stabil...but, its ok la...masih mempunyai banker2 yang memahami...keh3

memandangkan besday ein pun lagi beberapa hari la kan....ein takde ape2 yang di hajati...kalau ada pun, ein belum mampu untuk miliki...lagipun, macam tak seberapa nak penting sangat...hari tu ada buat wish...yang tu pun tak tertunai kot walaupun bendanya remeh...not ready for it la....insyaallah one fine day...

ok3....ein nak buat muka seposen mengepaw kakak ipar ni...hahaha...ein tau dia kompem baca kan kan kan....

kak ye.........................ya nak.........................errrrmmmmm............nak....................eeeeeerrrrr......hehehehe.........ya nak cardigan!!!! keh3......murah je kan.....tapi bukan cardigan biasa tu....nak cardigan yang ala2 labuh sikit tu tapi bawah dia kembang......eeeerrrrrrr, gambar dia tak jumpa...tak tahu nak describe macam mana....selalu tengok orang pakai je...macam cantik je...



haaaaaaaaaaa.....sebelum tu.....ein nak bagi warning la kat seorang budak perempuan tu...kamu nak stalk life ein, tu kamu punya pasal...sekarang ni, ada tak ein ganggu life kamu??? ada tak??? ape masalah kamu hah??? kamu ni kan, memang budak perempuan yang kusut tahu tak....tak payah nak buat2 add ein kat fb...sampai bebila, kamu tak kan termaktub dalam life ein...dulu maybe ein membiarkan kamu untuk "berkata2 hemah" pada ein...but now, u are totally wrong...yang kamu nak cemburu buta sangat dengan ein ni kenapa haaaa?? meh2 kita face to face....penat la weeeiii layan budak tak cukup fikiran ni....kasihan

jarang kan tengok ein marah orang...jangan usik life ein tanpa ketahui ape2 tentang ein....penat sudah dengan segala permainan dunia ni....im not a good girl...not a perfect girl....but, this is me....the real me...

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal