Wednesday, August 31, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
melihat dirimu, melihatmu



walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu




haaaiiisshh..... kejap2 jeling handset....kejap2 tekan handset....semua serba tak kena...


perlu ke aku menjadi ego untuk kali ini....aku penat untuk mengalah...walaupun kadang2 mengalah itu satu cara yang terbaik....tapi, daaaaaaaahhh...akan ku tanamkan ego untuk kali ini


awak yang mengajar saya untuk menjadi ego


thanks





Tuesday, August 30, 2011

pelik ke

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


eeerrr....pelik sangat ke 1st syawal ni ein pakai tshirt dengan seluar jeans....ein rasa normal kot....lgpun, lagi selesa la camni...lagipun, memang tetiap tahun kot ni la pakaian ein pada 1 syawal

eeerrr....tak pelik kan...hahaha....habis semua orang yang datang beraya, duk bertanya mana baju raya ein....perlu ke 1 syawal tu pakai baju kurung.....tak perlu kan

rimas la...bukan nak pergi beraya mana pun...duduk rumah layan tetamu je....pastu kena basuh pinggan dengan cawan....memang rimas la kan....kang tak memasal, habis kotor baju cantik

lagipun abah pun takde bising mana....kalau pakai baju kurung kang, semua bertanya nak kemana pakai lawa2....issshhh, banyak ragam pulak

pakai ikut keselesaan la kan....so, takde gambar berbaju raya tahun ni....nak tunggu abg n kkak ipar balik sini nak suh abg ambik kan gambar 1 family pakai baju sedondon....ekekeke....



SELAMAT HARI RAYA UNTUK SEMUA YANG MENGENALI DIRI EIN





Monday, August 29, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ni entry khas utk HH 



en.HH..................

nak full video lagu tu

pelisssss

hahahaha

saje je kan nak dera ein

ein dh buat entry ni

sila tunaikan permintaan ein

ekekekeke

pasni boleh la ein buat request banyak2 ye

im waiting the full video of aishiteru

wowowowowooooooo





diary miszgarfien 0 org kwn gapil


en.pelangi dah gerak balik kampung lepas berbuka tadi....excited kemain lagi dapat balik kampung...katanya jalan tak jammed...alhamdulillah....semoga en.pelangi dan abg long selamat sampai ke kampung halaman hendak nya

hurm....ada maksud yang tersirat...terpaksa berjauhan dengan en.pelangi selama seminggu....yup...seminggu tu...selalu tu memang berjauhan gak dengan dia...tapi, atleast sekurang2 nya ein tau dia masih ada di KL...

for sure la masing2 busy dengan family kan...lebih2 lagi en.pelangi tu ikut dan dia je nak msg bila, nak call bila...nasiblah dah terbiasa dengan semua ni...takde la termakan hati ke ape kan...

tak rindu ke nanti??? hahahha...maunya tak rindu..but, kami lebih selesa macam ni...biar la rindu tu menggunung...rindu itu sesuatu yang menyakitkan tetapi sebenarnya ia sesuatu yang sangat2 indah...rindu tu la yang akan menguatkan lagi sesebuah perhubungan tu

en.pelangi, awak ada bgtau kan yang awk nak buat sy jadi terlalu rindu kat awak kan....then, ni la masanya...i admit it...i miss u so much...

nasib baik la en.pelangi tak tahu wujudnya blog ni...kalau x, kompem ein kantoi dengan dia...selalu bila dia tanya rindu ke tak, ein akan jawab TAK....hahahha,....sape yang rindu kat dia....keh3....

yup, kali ni ein sukar untuk mengakui apa yang ada dalam hati ni...tapi, ein tau....dia tau apa yang ein rasa kan, apa yang ein hide kan kat hati ni..tak perlu banyak bicara...dia tau semuanya...





Saturday, August 27, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sekejap je dah nak habis ramadhan kan...rasa macam baru je beberapa hari start puasa....tau2 lagi 3 hari nak raya dah...persiapan raya kawan2 sekalian camne...ein takde buat persiapan apa pun...tahun ni kena jimat sangat2 sejak ada mr.N...last year boleh lagi bershopping sakan and bagi duit raya kat adik2 sedara...nampaknya, tahun ni tiada rezeki diorang

hujung2 ramadhan ni, gastrik ein makin teruk...mana taknya, time berbuka, ein tak makan sangat...memang takde selera sebab rasa penat sangat...then, kadang2 ein terus tidur...kadang2 sakat anak buah ein...sahur, memang ein tak makan apa2...just minum air kosong segelas je...sampai kan en.pelangi bising dah ein tak sahur...sory ye dear...ein memang degil sikit...

badan pun dah makin susut...seluar2 lama semua dah boleh pakai balik...tapi, harapnya lepas raya nanti jangan tak muat balik dah la...hahaha...

ein malas nak buat ucapan raya boleh tak...bukan nya ada yang baca pun kan....hahaha, nasib la ye





Friday, August 26, 2011

dua hati menjadi satu

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


ada sekeping hati

dimana, dulu nya telah di kunci rapi

agar tiada sesiapa yang akan mencerobohinya

lantas meluka kan hati tersebut

namun

hadirnya sang pelangi

yang membawa kecerian, kegembiraan

telah merubah seglanya

hati yang dulunya di kunci rapi

kini, ia nya telah terbuka

sang pelangi yang sangat prihatin

mengambil keputusan untuk berada di dalam hati tersebut

bagi mengubat segala kepedihan dan kelukaan yang dahulu

kini

dalam hati tersebut

ada sang pelangi yang akan membawa senyuman di hati tersebut

terima kasih wahai sang pelangi

hati itu kini merasa bahagia dan gembira

kamu la pelangi di dalam taman hati saya

kehadiran kamu, sangat2 bermakna buat saya




siapa sang pelangi??

biar la hanya ein yang mengenali dia

cukup la pengalaman lalu banyak mengajar ein

doakan ein dan sang pelangi ye




Thursday, August 25, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


alhamdulillah

syukur

terjawab sudah segalanya

moga akan menjadi lebih bermakna



Wednesday, August 24, 2011

shopping time!!!

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



penat gilos kot.....muahahahaa......daku baru balik dari sogo.....mood untuk bershopping sudah datang...giler tak giler la kan pergi sogo time rehat sejam je...ekspress tak ein shopping...

hajat di hati nak beli sandle...sandle tu mmg ada..tapi apa yang ein nak dah takde saiz...kalau ada, tinggal yang display je...tak nak la kan

ein grab handbag sampai dua...muahahahha....murah kot...dua handbag cuma rm99....dapat lak ape yang memang ein cari..memang tak lepas kan la..terus sambar...sekarang ni ein memang giler handbag la

nanti nak pergi cari sandle tu kat tempat lain lak..nak juga sandle tu...hehe...akan ein cari sampai dapat...

ok lerr...ein dah kepenatan sangat2 ni...mahu berehat2 goyang kaki di opis boleh??? keh3


 





Sunday, August 21, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



eeerrrrr

en.daddy

may i borrow ur credit card

aaaaaaa

i wanna buy a samsung galaxy tab II

pelissshhh en.daddy





Saturday, August 20, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




tersenyum

dan ku terus tersenyum

tu la azam ku

walau ape yang menimpa

walau apa yang terjadi

insyaallah

akn ku ukir senyuman di wajah ini

semuanya dah ku lalui

semuanya dah ku rasai

tiada apa yang harus di sesalkan

semuanya sudah tersurat dan tersirat

dengan senyuman itu la penawar kepada segalanya






Thursday, August 18, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


past is past

hehehe....bermadah la pulak....blog ni asyk terabai je kan....nak buat macam mana...ein belum ready nak berkongsi kisah dongeng hati ein kat sini....kih3...kang asyk kena bahan je..biar la wat masa ni hanya menjadi rahsia ein bersama seorang adk dan seorang kwn baik ein....cukup hanya mereka je tau...

ein tak pasti sama ada mr.N baca blog ni lagi atau tak...buat masa ni, syukur la sangat2 ein dah mampu buang sedikit demi sedikit kenangan tu....bukan buang terus...kenangan tu tetap akn ein ingat..pengalaman yang terlalu banyak mengajar ein...cuma, ein dah boleh meneruskan kehidupan ni...alhamdulillah....rindu sikit2 tu normal la kan

lain macam la pulak entry kali ni...keh3...dah tak payah nak teka2...takde ape2 yang terjadi dalam life ein sekarang...benda yang tak best adalah...tapi malas la nak share kat sini..lantak budak tu la...ein tak rugi ape2 pun..tapi disebabkan budak tu, ein lak yang kena ceramah >_<"

abaikan sudaaahhh

raya??? xde mood la....nak shoping ape pun tak tahu....rasa macam hari2 biasa je...hehehe...duit raya??? harap maaf lah...tahun ni takde pemberian duit raya....padan muka adk2 n ank buah ein yang 2 orang tu....keh3.....sila paw pak haji ye....tu pun kalau dapat la :P

nak taip ape lagi ye...cukup2 la dulu takat ni...belum sedia nak share ape2 lagi

daaaaaa




Sunday, August 14, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

kamu

thanks for the song n the guitar

suka sangat2

senyum lelebor dah ni

nxt time if ein nak dgr petikan gitar lg, biar ein yg call ye

thanks sangat2 tau

(^_^)



diary miszgarfien 0 org kwn gapil


blog comot ku

buat masa ni, aku abaikan kamu seketika ye

maaf

bukan sudah tidak sayangkan kamu lg

tapi terlalu umum untuk berbicara di sini

hanya seketika sahaja

nanti, aku kemas kini kan kamu ye





Friday, August 12, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ein rindu mr.N sangat2!!!!

cant stop thinking bout him

where are you mr.N

rindu dia sangat2

tak tahu kenapa tetiba je rindu ni hadir

mungkin sebab mimpi kan dia




Thursday, August 11, 2011

aishiteru

diary miszgarfien 4 org kwn gapil





kamu....

boleh tak mainkan gitar utk full song ni

boleh la

hehehe


Monday, August 8, 2011

kenangan puasa yang lalu

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


dalam bulan puasa ni, terlalu banyak yang ein rindukan...lebih2 lagi kenangan lalu...rindu weey dengan kenangan lama tu...

memula sekali, kenangan berpuasa time poly...time tu, ein dh sem 2...dah up sikit...dah jadi budak nakal...dah ada cinta hati...hahaha....macam kelakar je kan...org tu la yang rajin bawa ein pergi bazar kat sungai besar...suka jalan kat bazar tu sebab besar dan panjang...selalu nya pergi berpartner...means, dalam 4 orang la...kami ber4 ni di gelar shif malam...sebabnya asal pukul 11 lbh je, nampak la ein dengan kawan turun ke cafe utk berdating....keh3

yang paling syok, time ein praktikal kat tnb klang...hahaha...paling sweet kot...tahun yang paling banyak ein collect duit raya...semua staff bagi duit raya...dalam erti kata lain, diorang kena peras ugut dengan ein...hahahaha...den kayo sebentar...memang best la time ni

then kenangan berpuasa time study kat bangi....time ni pun best juga...dah dewasa sikit time ni...hehe...ada budak2 rumah yang memang kaki pasar...masa kat bangi, ada 2 port bazar yang selalu ein pergi..bazar kat putrajaya dengan kat bangi...seksyen berapa, ein lupa sudah...haha...kalau pergi bazar putrajaya, rm10 tak cukup kot...semua nak beli sebab diorang banyak jual kuih-muih tradisional...tu yang ein suka...kadang2 kami masak je kat rumah tu...jimat la sikit kan...

kenangan yang last ni, yang paling payah kot ein nak lupa kan...kenangan dengan mr.N...last year dia berbuka kat rumah ein...ktorg sempat juga pergi jalan2 cari persiapan raya...memang tak kan lupa la semua tu...paling tak boleh blah, muka dia mencuka sebab ein lengah2 tak nak balik rumah awal...hahaha, dia yang risau...last day puasa, dia ambk ein kejap...bawa jalan2 kejap je...then dia kata nak balik sbb nak tolong mama dia kemas rumah...so okay...raya tu dia dtg rumah...dapat keluar kejap dengan dia...ein siap dapat duit raya...wuuu....sampai sekarang ein simpan duit tu...tak usik pun

tahun ni??? hurmm.....macam takde apa sangat la...macam biasa je...takde yang istemewa pun...buka pun dalam kete je...kalau dapat lari awal, sempat la buka kat rumah..raya tahun ni pun takde rasa cam nak sambut sangat...rasa biasa2 je...takde dah someone yang nak datang beraya tahun ni...takde dah rasa dupdap2 bila someone tu nak datang





Friday, August 5, 2011

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

salam ramadhan semua...tak sangka hari ni dah hari ke5 kita berpuasa kan..ras macam kejap je..tak terasa macam puasa pun ada gak..alhamdulillah, ein masih berpuasa penuh lagi takat ni...

baru 5 hari berpuasa..tapi dugaan demi dugaan ein kena lalui...salah satunya, hampir setiap hari berbuka dalam kete...hehe..tak mengapalah..ikut kan sahaja rentak yang telah di rencana kan oleh mereka2 itu...siapa mereka?? biarkan lah..mereka bahagia begitu

ein?? mengalah dan menurut seperti biasa..tapi kadang kala, terasa juga nak buat jahat..nak je balas semua tu..tapi ein tau, ein bukan macam tu..just senyum je la kan

ok la..ein takde ape sangat nak update pun..

selamat berpuasa ye..jangan ponteng puasa tanpa sebab ye


 



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal