Monday, September 26, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam pagi isnin

alhamdulillah, murah rezeki harini....banyak lak kuih raya yang bersusun kat meja...campur dengan kuih yang orang bagi...dah macam buat makan2 lak kat meja ein

agaknya, ein ni sampai bila2 pun macam ni..sentiasa mengalah dengan keadaan sekeliling...nak buat camne..kalau ein berdegil, pasti akan ada hati yang terluka atau ada insan yang membenci ein...ein taknak hanya di sebabkan kehadiran ein dalam hidup seseorang, ada orang yang menjeruk rasa

entah apa salah ein..entah apa masalahnya...

takpe la...demi kebahagian seseorang, biar la ein undur diri...ein tak sanggup nak tengok orang yang ein sayang tersepit dengan keadaan macam ni....walaupun dia bukan sesiapa, tapi dia la adik yang ein sayang...ein taknak ada masalah lain yang timbul...

ni je la cara terbaik..undur diri...moga mereka lebih bahagia..sebagai seorang kkak, tentu lah ein mendoakan yang terbaik buat mereka..tentulah ein nak tengok mereka bahagia

me????

kehidupan tetap di teruskan...ini lah kehidupan yang harus di tempuh




Friday, September 23, 2011

dia sangat ohsem, smart, gorjes, bergaya, kacak dll

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


salam pagi jumaat


mimpi ape la ein pepagi buta ni dah duk menaip kat blog comot...di pagi jumaat lak tu..huhu..takde ape pun...tetiba je rasa nak menaip

alkisahnya...................semalam adalah hari down bagi ein...memang tension sesangat2...diorang kat opis ni pun perasan ein dah tak boleh nak kawal tension tu...tapi, ein masih boleh fikir lagi...takde la lepas kan tension tu kat diorang...kang tak memasal ada yang masam muka lak

so, yang jadi mangsa nya en.pelangi la.....ekekeke...tapi dengan dia, automatik ein jadi sejuk...takde rasa nak marah2...boleh gelak2 lagi tu...sampai dia tanya, awak ni tension ke suka....muahahaha...kata tension tapi boleh bantai gelak2

atleast ein tau, dengan cara camtu ein dapatlah kurang kan rasa tension tu sikit....but, still.....mood ein still lagi tak boleh up...sepanjang hari ada je yang tak kena....even lepas maghrib tu buat therapi *window shopping* kat jusco pun, still i cant smile

cuma satu je yang buat ein terlebih extreme semalam...........muahahahaha...im in love with................errrr, ok fine...dia sangat ohsem, gorjes, hensem, smart....perrgghhh.....wa tangkap lentok dah sama dia...balik rumah siap ngadu dengan en.pelangi cakap ein dah jatuh cinta dengan 'itu'....kah3

sorry en.pelangi, saya terpaksa curang dengan awak kali ni...hahahaha....saya tak mampu menahan getaran di jiwa ni...dia sangat2 mempersonakan saya...dia buat saya betul2 jatuh cinta la....

nak tau ke ein jatuh cinta dengan siapa?? ein jatuh cinta dengan MYVI EXTREME 1.5 SE yang warna yellow tu..........siyes weeiii, sangat2 smart...tengok dalam gambar dengan real, jauh beza...sampai malam tadi termimpi2 kan en.extreme....adoooiii...terpaksa mendua dan memadukan en.pelangi...boleh dia kata, tukar je la kalau dah jatuh cinta dengan en.extreme...muahahahaha...ingat senang2 ke nak tukar

hehehe....now, mata dah jadi panda sebab minggu ni tak cukup tido...mana taknya, duk bergayut je dengan en.pelangi....alolololo, tak tahu la nape tetiba rindu macam ni...maybe sebab dia selalu buat ein ketawa n tersenyum kot...



Tuesday, September 20, 2011

berdua bersatu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ein dah kehabisan kata2 untuk di luah kan....ini je la cara terbaik untuk ein meluahkan apa yang ada dalam hati ini...ni juga salah satu cara untuk ein tenang kan diri saat berlawan dengan perasaan dan hati sendiri...di sebabkan ini juga lah dalam diary comot ni banyak lagu yang ein upload...lagu2 jiwa hati perasaan ein...

setiap orang mempunyai cara yang berbeza untuk melepaskan apa yang terbuku di hati kan...lain orang, lain cara...jangan lak ada yang ingat ni blog lagu



jom layan lagu







Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika dengan mu salah
Kutak mahu yang benar
Jika dengan mu rebah 
biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika dengan mu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika dengan mu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu







Sunday, September 18, 2011

hati mu milik ku

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini





agak2 nya lagu ni ein tuju untuk siapa eh....en.pelangi kah?? 

atau mr.N kah???

atau................

orang lain???

fikir sendiri la ye





Friday, September 9, 2011

monolog hati

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



ein....

kutip balik cebisan2 ego yang pernah kau buang dulu

jangan jadi selemah ini

mana diri kau yang sebelum ini ego

tak salah merendahkan ego

tapi biar berpada

jangan biarkan hati kau sakit lagi

jadi lah seperti dulu

kuat kan semangat tu

mana perginya diri kau yang tetap pendirian itu

yang berpegang pada kata2 hati kau





hati aku runsing

hati aku tak tenang

sekali lagi aku sedang berperang dengan diri, hati dan perasaan aku sendiri





jangan terlalu mengikut perasaan itu

bersabarlah

berusaha, berdoa dan bertawakal

pohon la ketenangan dari Dia

kerana Dia yang lebih mengetahui

insyaallah




Tuesday, September 6, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


4 sept 2011

memang ein sengaja biar kan tarikh tu berlalu...sebab nya, tarikh tu....tarikh lahir mr.N yang ke-.....happy birthday mr.N

hurmmm....entah la....ein sendiri pun tak tahu apa yang ada dalam hati ein ni...ein keliru la...betul ein dah boleh terima semua ni..dah boleh lepaskan dia dari hati ein...tapi, rindu tu tetap gak hadir...so, macam mana tu

payah kan kalau perasaan camni wujud...lepaskan dia pergi tp hati tetap merindu....cuma, xleh nak rindu lebih2...sebahagian hati ni, dah ada penghuninya....nanti kang cakap ein ni nak memainkan perasaan en.pelangi....

ein bukan la jenis yang macam tu....ramai yang tahu kan ein jenis setia...tak reti nak pasang2 ni...tak baik pun buat macam tu

buat masa ni, belajar untuk memahami en.pelangi...syukur la dia menerima ein seadanya....dan dia tau ein dengan mr.N...memang respect cara dia handle keadaan kitorang...tapi tu la, buat masa ni kena la rahsia kan dulu hal ni dari yang lain2....takde sape boleh tau siapa en.pelangi ein....

ein nak bagi ruang pada dia dan diri ein sendiri..mencari hala tuju hubungan ini....tiada harapan yang di letak kan...hanya berserah pada Allah....kami hanya berusaha dan berdoa



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal