Thursday, October 27, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini, kesabaran kami semua teruji lagi..dipaksa untuk bayar jamuan...bagi orang lain mayb jumpah tu tak banyak kot...tp bagi org2 yang mcm ein, mmg rasa la bayaran tu mahal

hurm....kena paksa rela...so, nak tak nak bayar la juga kan...tu pun jenuh la telinga ni dengar macam2...cepat la masa berlalu samapi hujung tahun....sebab orang tu akan bersara....then akan rasa aman sikit...

kejam ke kami berperasaan macam ni....letak la diri kalian di tempat kami...cuba try test tengok kalian leh tahan ke tak....





Wednesday, October 26, 2011

tersepit

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tersepit

banyak makna dan maksud yang boleh dirungkaikan....jangan salah tafsir maksud sudah...hahaha...bukan tersepit jari ke, kaki ke, kewangan ke yg ni pun ada juga....tapi tersepit yang ein sedang lalui ni sebab kerja

tersepit antara seorang pegawai dan penyelia.....isshhh...bikin hati ini susah wooo...sah2 la ein kena follow pegawai kan sebab jawatan dia lebih tinggi dari penyelia.....tapi.........penyelia.............huhu....bila berdepan dengan dia, rasa serba salah lak....camne ni

ein ada dua orang penyelia....penyelia 1 dan penyelia 2....penyelia 1 ok sangat2...sangat2 memahami.....relax n cool.....takde nak meroyan2 tak tentu pasal.....penyelia 1 pun tersepit dengan keadaan ni juga...tapi, apakan daya kami....terpaksa pendam je

pegawai memang dah banyak kali bagitau...tapi kami cuba cover dan buat tak tahu saja....tak best camni....nak buat kerja jadi rasa kekok....haaiisshh....terpaksa la berlakon macam takde ape2 yang terjadi....benda ni jadi pun sebab penyelia 2 tu sendiri.....if dia ikut prosedur dan tak menjanji kan ape2 kepada user, mayb perkara ni tak jadi....

memanglah kita harus ber,ulut manis bila dengan user or pegawai2 lain...tapi, biar la berpada lebih2 lagi bila sesuatu keputusan tu bukan di tangan kita...siapa la kita untuk memberikan kepastian n janji2 manis sedangkan kita hanya la pekerja bawahan sahaja....mereka2 diatas sahaja yang layak membuat sesuatu keputusan itu...

walaupun kadang2 ein diarah kan untuk menyuruh mereka2 yang lain membuat keja, tapi selalu nya ein sendiri yang kan buat dulu...sebab nya ein xtau camne nak bagitau kat yang lain2 tu....taknak mereka salah anggap sedangkan ein dan mereka2 tu sama je jawatan nya....

camni la jadinya bila ein tersepit antara pegawai-penyelia, antara pegawai-rakan sekerja, antara penyelia-rakan sekerja.......tak tahu laaaa.....





Tuesday, October 18, 2011

penindasan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


semakin hari....ein rasa semakin takde mood nak pergi keje....rasa nak tukar jabatan...semakin hari, semakin kena tindas....apa kami ni tak boleh bersuara ke...kenapa semua benda harus kata YA...paksaan namanya tu

kami bukan seperti staff2 kalian tu semua...mana perginya staff2 yang beratus tu....tak kan la untuk dapatkan 5 orang pun tak boleh...kenapa mesti kami??? dari bahagian kami sahaja...mana bahagian2 yang lain...setahu ein la, bawah jabatan tu ada banyak bahagian....tapi kenapa mesti kami yang kena....yang paling bagus, nak PEREMPUAN sahaja.....

geramnya!!!!!!!!!!!!!! ein tak boleh nak lepaskan semuanya......tak boleh nak luah kan geram ni habis2....kalau ada meeting sampai pukul 10mlm....pukul 10 tu kami kena tercongok kat situ eh??? kami ni takde keluarga ke...jangan samakan kami dengan staff2 kamu..mereka memang di latih begitu....tapi tidak kami...

dalam kursus pun ada menyatakan, semua tu bukan kerja kami....ye betul, kena ikut arahan dari semasa ke semasa....tapi biarlah berpada....ni namanya PENINDASAN.....mana hak kami?? bukan nya dapat gaji or elaun tambahan....kebajikan terabai....dah la kata kami ni macam2....kami pun tak minta masuk situ....

kalau la boleh buat laporan............kalau la boleh buat aduan.......

rasa bengang, sakit hati....semuanya ada...ein tau, tempat tu tempat ein cari rezeki....tempat yang beri ein duit gaji untuk meneruskan kehidupan...letak la sesiapa pun di tempat kami....pasti korang tahu bagaimana rasanya semua ini......bukan bermaksud ein tak bersyukur...syukur sangat2....cuma, penindasan tu semakin hari semakin melampau....kalau tak suka kami, bagitau kementerian cakap tak perlukan kami.....





Monday, October 17, 2011

isnin yang sangat2 stress

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



HUUAAARRGGGHHHHH

bertukar jadi incredible hulk boleh tak...........aaarrggghhhh.....harini penuh dengan tekanan...status kat fb and twitter memang emo memanjang....tapi tak boleh nak luahkan lebih2....sebab terikat dengan sesuatu....tension tahu!!!!

dari pagi sampai petang, still with the same issue....WTH betul la....kenapa nak kena ada gap2 bagai....nasib la belah petang terasa aman sikit....tapi belah pagi, memang membuatkan semua orang rasa terbakar kot....benda kecik nak di besar2 kan....bahagia sikit minggu ni mulai esok sebab orang tu takde.....bahagia giler

bukan la kami nak jadi kurang ajar ke, memberontak ke, melawan ke....tapi siapa yang mula kan isu ni dulu....enough is enough la....kitorang pun tak heran...nak sangat kan....esok semua kena keluar, kerat sorang sikit bawa ye....sebagai tanda kenangan...kami tak heran

we know that we are still freshie....baru setahun jagung....tak boleh nak lawan yang senior kan....but, can u give some respect to us as a human....jangan la buat kami macam takde perasaan...tau la kami ni takde hak untuk bersuara...sikit2 masuk dalam rekod....fuck 

ein rasa ein nya stress dah tahap maksima sekarang ni...serius, rasa nak take a leave for a week...sehari dua apa barang kan...seminggu la baru bahagia.....ein tau dalam seminggu dua ni memang perangai ein lepas laku je...kadang2 cakap pun tak fikir dah...tekanan perasan + tekanan mental + tekanan jiwa....haaaa ambik kau!! 

sorry for the some word yang ein guna kan agak tidak baik...cuma perasan ni dah tak boleh nak bendung lagi....

tu belum lagi masuk dalam kes gangguan....bangang!!! kalau la ein boleh dakwa, memang ein dah dakwa....cuma takde bukti...

sakit jiwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



*p/s : esok nak bawa headphone
nak elak kan telinga ni bernanah
and, tambah dosa





Sunday, October 16, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam ahad


rasa nak sambung gulem3 je time ni....tutup lampu kompem sampai ke petang pun tak kan sedar....sebabnya, bilik gelap macam waktu malam...terbaeek

semalam hari melipat kain yang menggunung...then today hari membasuh baju yang membukit...petang sikit nak bawa mr.N pergi groomimg....paw member yang buka car wash...terbaeek

sebenarnya..............ada sesuatu yang merunsingkan hati dan diri ein....dah 3 minggu kot benda ni berterusan....risau pun ada kadang2....tapi, selalu fikir positif je...sebab takde rasa sakit ape2 pun....tengok la nanti camne...if berterusan, baru la fikir nak pergi check ke tak....takuut wuuuuuuu...hope takde ape2 la




Friday, October 14, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



when someone ask you to quiet

i'll be silent forever


 



Thursday, October 13, 2011

i wish you were here

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

i wish that, u were here...with me...i wish that u know how i miss u...how much i need u...i wish that.......











diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam

harini hati tak best sikit.....nampak sangat ke muka ein ni macam terdesak...ein sendiri pun tak rasa macam tu...ein tau niat baik orang tu...tapi......please ye....ein belum boleh terima orang lain dalam hati ni...termasuk la en.pelangi....ein belum boleh terima dia dengan sepenuh nya...hati ein masih pada mr.N

ein tau, dalam umur ein sekarang ni...kawan2 yang lain semua dah naik pelamin, dah angkut anak....tapi ein percaya pada ketentuan Allah...sampai masanya, nanti adalah....

ein paham, kalau kita tak usaha kita takkan dapat hasilnya...niat baik orang tu ein hargai sangat2....bukan la bermaksud ein tak rasa susah hati pasal hal ni..tapi ein taknak terlalu memikirkan...masih banyak yang perlu ein fikirkan...kewangan pun memang langsung tak stabil..lagipun, ein dah rasa cam serik je la....

just, let me keep this feeling until im trully recovering from this pain



Tuesday, October 11, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Ya Allah

berikan aku petunjuk dalam membuat sesuatu keputusan

bimbinglah aku dalam setiap langkah ku agar aku tak salah memilih jalan

Ya Allah

permudahkanlah segala apa yang aku usahakan

ringankan beban yang sedang aku tanggung

aku redha dalam setiap apa yang terjadi

kerana hanya Engkau yang lebih mengetahui

hanya pada-Mu aku memohon

hanya pada-Mu aku berserah





Monday, October 10, 2011

Wanita Itu Istimewa

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,

AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,

AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,

AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,

AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,

AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,

Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..

Wanita makhluk kuat,

Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA”


credit to : blogger eyna



Sunday, October 9, 2011

9.10.11

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



9.10.11

lawa kan tarikh harini....cantik je tersusun...memang sesuai la kalau nak buat majlis ape2...senang nak ingat...sempena tarikh yang cantik comey molek ni, ape je aktiviti korang....ke duduk bergulem2 dalam bilik macam ein je

not much done for today.....cuma dari semalam je ada long conversation dengan bff ein tu....kadang2 nak gelak pun ada...sama je nasib kami...ni kalau kami berdepan, mahunya banjir tempat tu nanti...keh3

oh ye...di kesempatan yang ada ni, ein nak share pasal kenaikan gaji untuk kakitangan awam....sebabnya sebelum ni pun ein ada tertanya2 gak camne nak kira kenaikan yang 7-13% tu...so, ni la jawapan nya

Kenaikan gaji tahunan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam(SBPA)
Gred 1-16 : RM80
Gred 17-26 : RM120
Gred 27-40 : RM160
Gred 41-48 : RM220
Gred 52-54 : RM260
JUSA A,B,C : RM320


kan best kalau pengiraan tu di terbalik kan....tu la orang kata, yang makin kaya bertambah kaya...yang di bawah, tetap macam tu

tapi ape pun, ein bersyukur dengan rezeki yang ada ni....alhamdulillah...boleh la ein langsaikan hutang ptptn dengan cepat....

bulan 12 dapat bonus separuh gaji...then bulan 1 dah naik gaji....then bulan 5 dapat kenaikan yang setiap tahun tu...naik rm50.........alhamdulillah....syukur sangat2....terasa lega sikit dengan rezeki ini.....lagi best kalau income tax takde kan....hahahha...berangan je la...selagi belum comfirm ni, jangan harap la ye....






Friday, October 7, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam

cepat je dah hari jumaat kan...rasa macam baru je semalam hari jumaat lepas....opsss, jumaat lepas daku cuti..hehe...

harini semua kakitangan kerajaan excited nak mengadap tv...nak dengar pasal pembentangan belanjawan 2012...harap2 adalah berita baik buat semua ye

pasal nak tau budget 2012 la ein sanggup angkut lappy kesayangan ein ni ke opis....so, harini ein mengonlinekan diri dari pagi sampai la ke petang...wikikiki....tapi takde la mengadap tenet je kan....keje still gak ein buat...kena la utama kan keje hakiki kan...sebabnya itu la sumber rezeki ein...taknak la nanti kata tetiap bulan makan duit h****.....issshh, tak baik tau

sekarang ni, kawan baik ein dah join dunia blogging....suka baca blog dia...rindu gilerr kot kat dia....last jumpa haritu sebelum puasa....tu pun sekejap je....sape suruh dia bagitau lambat sangat yang dia ada kat shah alam...hehe....cuba bagitau awal2, kompem laju je ein pergi jumpa dia....

jom berkenalan dengan kawan baik ein


dia dah macam adik ein....hehe...kuat bercakap....kalau ada masalah, dia suka diam je...tapi dia comey and baik....aaaahhh, rindu lak dengan kenangan masa kat uniten...masa kami sama2 satu rumah...boleh gamat rumah tu kalau kami berempat dah berkumpul

ok..dah3.....kang syahdu lak ein rasa....walaupun sekejap je kat uniten tu, tapi tetap memberi 1001 kenangan indah buat ein

daaaaa



Wednesday, October 5, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


huuuuaaarrgghhhhh

hoooiii, ngantuk plus bosan...nasib baik tak lapar sebab dah beli siap2 pagi tadi...kalau tak, kompem kebulur harini...mana taknya....semua orang takde kat opis

sorang mc...sorang hospital...sorang exam...sorang pergerakan...3 orang kursus...maka dengan itu, tinggal la daku dengan man sahaja...tapi man dengan fahmi suka lepak dalam stor...ekekeke...stor tu dah macam opis diorang...nak hilang kan bosan, dengan ein sekali join diorang dalam stor...hehe

malas nak stay kat meja sebabnya..........................kusut + tension....telinga ni tak tahan la nak dengar orang merungut2....uiiikksss, tak baik tau ;P

ein punya part keje senang je...time busy, memang ein busy sangat2...tak boleh kacau...tapi bila dah selesai, macam orang blur lak sebab nya tak tahu nak buat ape...kui3...jadinya, pergi la kacau kawan2 yang lain tak pun bertekak dengan penyelia...hahaha

ok ye...mahu tido sebentar...daaaaa



Sunday, October 2, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam hari minggu



sekarang ni, ein lebih suka mengambil cara mendiamkan diri....tidak menceritakan kepada sesiapa pun....berdiam itu lebih baik....if dah berat sangat ein rasa kan, kepada aishah la ein akn luahkan....itu pun, ein rasa kesian gak kat dia...tentu dia pun punya masalah sendiri...bersusah payah dia membuat ein ketawa dan tersenyum di saat ein berduka

ein tau, tiap kali ein ada masalah, dia akn ubah topik...mula la adengan merapu dia...ape2 pun, ein bersyukur punya kawan seperti aishah...

takde dugaan dan cabaran, bukan kehidupan la namanya...dengan adanya dugaan dan cabaran, hidup ini lebih bermakna dan kita menjadi lebih matang serta dewasa

kalau dulu, ein lebih banyak sharing kat sini...tapi, sekarang ni ein rasa lebih baik ein pendamkan sahaja....kalau dulu, ada la juga tempat untuk meluahkan...tapi, diri ein lak di tuduh dengan macam2....so, better ein macam ni je kan...

tenangkan hati dan jiwa ein dengan cara ein sendiri....takde la ein menyusahkan sesapa kan....that much better

no matter what happen, face it with your smiling






*sungguh aku rindukan mr.N
aku tak dapat nak terima sesapa 
dalam hati ni selain dia
hanya dia






 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal