Tuesday, November 29, 2011

mangsa dera yg kepenatan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



di sebabkan harini daku bercuti....dalam kepala ni dh set macam2 untuk di buat...last2 semuanya enrah kemana...lain yg di rancang, lain yang di buatnya

hajat di hati ambik cuti harini nak kemas bilik...dh macam ape je....aisshhh...daku pun dh rimas...tapi di sebabkan dah lama tak manja ian mr.N so pagi tadi decide nak buat rawatan spa kat dia...hek3...sengal nya ein

giler lama daku buat rawatan spa kat dia...dh la ada parut yg merunsingkan hati ni...tunggu my daddy balik la nnt baru rawat parut mr.N tu....standby je la dengan ongkosnya..wuuuuuu

lepas zohpr n siap2, terus pegi ambk my prince...nak bawa princess tapi dia x bape nak sihat lagi..so, tinggalkan je la dia kat rumah pengasuh


bila suruh senyum, tu la rupa dia...buat2 sepet mata...baget comey ke bang....weeekksss......muntah cikya....hahahaha

semua ragam dia berjaya di patahkan...hebat x makcik kesayangan dia....bila dia rasa penat, mula la dia minta dokong...jalan nak selamat, bawa dia pegi duduk kat kerusi...nasib la jusco provide kerusi banyak2..



balik sampai rumah terus flat...hahaha...punya la dia beriya2 cakap taknak tido...sebabnya nak pegi ambk si adk....susu pun dia x minum...cian nya dia...kena dera dengan makcik dia ye...



Sunday, November 27, 2011

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


nak berblogging tapi since dah x guna laptop ni, feel berblogging dh tak berapa nak best laaaa....still lagi kekok guna gadget baru ni...

nak tweet pun sama...sebab nya xtau nak edit camne..jenuh dh gedah...tak gak jumpa...tu yang mood makin down...rasa tak bebas laaa

tapi......slow2 la yeeee




Wednesday, November 23, 2011

#6 wordless wednesday - new gadget

diary miszgarfien 4 org kwn gapil





mr no name




diary miszgarfien 0 org kwn gapil




testing

testing


nanti baru update

kekok lagi ni

Saturday, November 19, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam


minggu ni betul2 buat ein rasa penat sangat2....last week sabtu pun kena datang hari sukan.....then this week, kena keje...........siyes penat sangat2...sepanjang minggu ni kena ngadap skrin komputer tanpa henti....tak cukup kat opis, sambung kat rumah

datang keje awal2 sebelum pukul 8 terus buat keje....makan minum buang air semua tolak tepi....memang tak bergerak la...then hanya kedengaran bunyi orang menaip kat keyboard je....bila masing2 dah stress, dengar la masing2 mengeluh, buat lawak, meroyan...macam2 la

isnin ok lagi..keje relaks...then hari selasa, ada meeting dari pagi sampai petang....lemau jap duk dalam bilik meeting tu...then, start rabu la..kena menaip or key-in data 60ribu..due date adalah isnin depan.........aarrgghhh, memang tekanan sangat2

data hari rabu dah siap...ingatkan boleh goyang kaki....sekali hambik kaww....hari khamis tengahari dapat data yg lagi tebal nak kena key-in.....memang meroyan habis la....

before terlupa....hari khamis tu kan result upsr keluar....adk bongsu ein dapat 5A.....alhamdulillah...memang tak sangka langsung....sepatutnya hari khamis tu ein tak boleh balik awal....tapi di sebabkan nak sambut kejayaan adk, ein balik gak la pukul 5 tapi.................dengan bawa balik keje.....pukul 2pagi pun still ngadap lappy

pagi jumaat sambung buat kat opis sampai petang...balik lewat....samapi rumah memang dah penat sangat2....terus tidur dengan berbaju keje....pagi tadi bangun segar sikit....gerak pegi opis...sambung key-in data lagi

ni pun ada lagi seribu lebih data tak siap lagi......badan ein dah sakit sangat2....mata dah pedih....sob3....jap lagi nak sambung buat keje...ambik feel jap

ok la...daaaaaaaa....dah tak larat sangat ni







Sunday, November 13, 2011

hari karnival sukan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




macam biasa la...blog comot ni update cerita ape pun, tak pernah upload gambar kan....hahaha...tuan blog ni tak suka bergambar dan sangat malas untuk ambk gambar....sekian


hihihihi.....


semalam kena paksa rela menghadiri aktiviti karnival sukan untuk jabatan logistik....suka tak suka kena la juga pergi...nanti kalau tak pergi dapat surat cinta lak...oh no no...tidak la untuk buat kali ke2 kan....so, gagah kan diri bangun macam pergi kerja hari biasa....gggrrrr....dah la semalam hujan...syok tu kalau tido....tapi apakan daya...kena bangun, pegi mandi then bersiap

ambik kawan kat shah alam then terus shoot ke opis...janji dengan dak2 lain pukul 730 kat opis..nak konvoi reramai sebab ein tak tahu jalan nak ke tempat karnival tu....hehehe....ada 4 buah kereta semuanya...sampai kat sana, masih belum ramai orang yang datang...so, pergi beraur dulu untuk pendaftaran, anmbk no bertuah n teka jumlah kacang....pastu baru boleh breakfast....nasi lemak tuu....nyuuum3

acara belah pagi di mula kan dengan senamrobik n poco-poco.....kah3....tak pernah2 ein buat poco-poco tau.....tapi nasib ein sangat2 baik...sebab nya pagi smlm hujan, so poco-poco cancel...kui3...then, di teruskan dengan timbang bola takraw, and bola bulat...x igt ape nama game tu

di sebabkan dua game ni cam tak seberapa best, so kitorang decide untuk masuk dalam bangunan untuk tengok acara2 lain...nak bagi support kat team IT yang masuk bertanding....tengok dak2 laki lawan dart....alhamdulillah, menang dapat hadiah....yang paling best, time sokong team pingpong.....wooooowoooo......gamat giler kot...kalau ada pertandingan bahagian mana yang paling havoc, kompem IT menang....keh3

sampai sakit2 tekak dah kitorang ni jerit2 bagi sokongan kat team pingpong....sampai bos pun geleng kepala tengok gelagat anak buah....hahahha..walaupun team IT tak dapat johan utk pingpong single n beregu, but its ok....kami enjoy

dalam pkul 12 lebih tu, game pun habis...then ada cabutan bertuah..macam biasa la no ein tak pernah nya bertuah kan....hahahha...teka kacang pun tak kena...beza sikit je...masa nak bagi penyampaian hadiah tu, ein dengan kawan kena jadi tukang bagi hadiah kat bos2 utk diorg bagi kepada pemenang....aiiisshh...tak memasal la pulak kan....dah la semalam comot je....isshhhh...

lepas di umumkan juara kesuluruhan, semua bergegas menuju ke khemah utk lunch....nyum3...perut dah lapo kan...belasah je la ape yang ada....kui3....penat sangat2 kot semalam...walaupun tak join ape3 game, tp memang penat la...penat bersorak...tenaga dah habis...balik pun jalan jammed....sabo je la

ada orang ajak ngedate pun, terpaksa tolak.....sorry, im not ready for it...sekadar berkawan boleh la ye.....ehem.....lepas hantar kawan balik shah alam, cuci2 mata ronda tasik jap pastu terus shoot balik rumah....sampai rumah ape lagi...terus lebur la ZZzzzzz

tau tak ein tersedar waktu bila....pukul 4pg....memang terbaik la....hahahha...dari petang pukul 3 lebih ein tidur, pagi tadi baru bangun...penat macam buat kerja berat kan...kui3





Friday, November 11, 2011

11-11-11 hate this date

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


i will never forget this date.....damn....huwaaaaa :(

benci...benci....benci

kesian mr.N ein tau...semuanya salah ein...tu la, cuai lagi....kan selalu beringat....nak turun tu, ambik side betul2...pastikan belakang tu lepas....huwaaaaaa :(

masa balik tadi, mr.N bersagat dengan dinding...eh dinding ke....bukan....tiang...entah la...tak tahu nak kata ape...klau macam parking bertingkat kan ad lorong untuk turun and naik kan...haaaa, ein kena kat situ la...masa nak turun tu....memang tak perasan langsung yang body belakang rapat sangat ke dinding....pastu, ape lagi...dengar je la bunyi dentum...sob3 :(

member dalam kereta nak bagitau tapi tak sempat...memang tak budget langsung sebab body depan dah elok je lepas....malang memang tak berbau :(

walaupun macam tak seberapa nampak sangat kesan sagat tu, tapi....................hati ein tetap tercalar....robek habis dah hati ni....pintu belah bawah tu terkepak sikit....nampak la juga  macam terkeluar...then bawah tu berlekuk2... :(





balik rumah kena marah dengan abah lagi....abah kata boleh hantar kedai untuk ketuk, then spray cat sikit and polish :(

sian mr.N...KALAU lah boleh diundur masa.....nak ambik gambar tapi sampai rumah dah gelap....

sedihnya mengenangkan mr.N yang dah tak encem lagi....dah berparut :(





Wednesday, November 9, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


mood : baru lepas nangis dalam kereta


kih3...ape punya prangai tak senonoh la ein ni kan...nak buat camne..tak tahu nak nyorok kat mana...dalam kete je la yang ein terfikir...hahahaha

kenapa menangis?? errr, sebab kena tipu.....rasa cam diri ni bodoh sangat2 je...padahal berkali kot ein bertanya kan hal tu...berkali kot bercakap hal tu...akhirnya, Allah dah berikan jawapan...dia sendiri yang kantoikan...alhamdulillah

sakit?? marah?? ofcoz la kan....tapi, sekarang ein dah rasa lega...rasa lega lepas marah diri sendiri...rasa lega sangat2...ein dah maafkan pun...cuma, minta dia jangan cari ein lagi..taknak la berkawan dengan orang yang menipu ni

sebab nya, dia takde sebarang alasan yang kukuh untuk buat ein percaya lagi...

now...boleh la enjoy dengan life yang ada sekarang ni

smile with a big smiling



 



Monday, November 7, 2011

rindu zaman form 3

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tetiba je ein teringat kat zaman form 3....rasa rindu la pulak...zaman ein jadi budak nakal...hik3...yang sebenarnya, ein rindu kan kawan2 masa tu...ein lebih ramai kawan lelaki masa tu...kawan perempuan kureng sebab nya semua jenis tikam belakang...dan sebab tu juga, sampai sekarang ein takde kawan perempuan sangat kecuali yang betul2 bergelar kawan baik ein

bila time2 camni, mula la teringat kat setiap orang....wafi, iqbal, bangchik, kuding, awal, anuar, zaidi, dan ramai lagi la....diorg ni la yang mewarnai hidup ein...paling rindu kat iqbal...mana entah dia hilang after form 3....tak pernah dah jumpa dia lepas tu....macam wafi, bangchik, kuding, zaidi tu ada la gak jumpa....zaidi satu kampung dengan ein....dia dh kahwin pun haritu....sorry, ein x attend wedding kamu

bangchik pun dh kahwin rsanya...sebab masa dia tunang tu dia jemput ein...kuding pun rsa2 mcm dh khwn kot...kuding, aku rindu kat ko la....lama x keluar dgn ko...hik3....wafi, last jumpa masa ein kat uniten...dia la peneman ein di kala ein bosan...rajin dia bawa ein keluar...muka dia kan, sama macam shawn bahrin...penyanyi zaman dulu...kat sekolah pun panggil dia shawn gak...hehe...kat kamu pun, ein rindu juga....

wafi still macam masa sekolah dl...masih lagi malu2 bila berdepan dengan ein...nape entah dia segan2 dengan ein....ein pun xtau...hehe...awalludin, musuh wafi....keh3...kelakar tau diorg ni...pernah la ein nak face to face kan diorg ni, tp masing2 siap ugut taknak kawan ein...ein harap sengketa antara kalian boleh di leraikan....tak gentle tau korang gaduh sebab perempuan sebab ein

diorang ni tergolong dalam kalangan dak2 nakal kat sekolah...berapa kali entah kena naik stage sebab kes gaduh...sampai jadi kes polis...nasib la ein tak kena soal siasat kan...just guru2 je la yang bertanya...adalah kes nya....ngeeeh3

guys....where ever you are, im praying for your safety and hapiness....i miss the memories...banyak pengalaman yang indah tercipta saat tu kan...dan ein tak kan lupa kan korang....rindu korang sesangat2...hope, i can see u all again...one fine day...insyaallah




4 dari mereka
pernah meluahkan
perasaan




Saturday, November 5, 2011

salam Aidiladha......Finally!!

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


selamat hari sabtu...

esok kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha......siapa yang ada buat ibadah korban, sila angkat keyboard anda....hik3.....camne dengan persiapan korang....meriah tak....yang pulang ke kampung halaman tu, berhati2 di jalan raya....ingat orang2 tersayang....kena banyak2 bersabar kalau jalan jammed



hurrmmm...belajar dari sesuatu perkara baru2 ni....rasanya harus lah di jadikan pengajaran buat diri sendiri....ngee....next time, jangan stalk life orang lain if taknak hati terluka or sakit hati....bila stalk and then terjumpa something, mula la hati tu tercalar kan kan....

tapi, cuba kita pandang dari sudut positif...ada kebaikan nya juga....atleast kita tau keadaan sesorang tu macam mana kan.....

ok...from that day, set dalam minda, everything is over...done...enough...wuuuuuu....agak2nya kali ni berjaya tak ye ein lakukan....ngeeeh3....hopefully, berjaya la.....sebab, i knw that he found some1 better than me...and that girl, really2 match with him....she's beautiful, nice, sweet....im praying for your happiness...

finally.......ein mampu bercerita hal dia tanpa rasa sedih...im smilling yaawww.....hik3....im ready to let him go....insyaallah....kebahagiaan dia, adalah kebahagiaan buat diri ein juga..im happy for u...so dear, if that girl is your choice, semoga berbahagia....even i dont know her, but i can feel that she's a good person....

lega nya ein rasa sekrang ni...i dont know why i feel like this...yaaawww....hahahaa....ein pun tak tahu siapa girl tu dalam hidup dia....tapi, mesti la someone special kan..kalau tak special, tak kan la sampai subscribe page girl tu....hik3.....im a stalker....

weeeeeeeeee......finally........alhamdulillah....insyaallah...i can move on after this....hopefully takde la lagi episod hati terluka....hahaha....tapi ein tetap takde rasa nak cari pengganti lagi buat masa ni....hek3.....tapi dalam hati selalu je doa kalau boleh, next year i can change my status....but, with whom???? hahahaha....berangan tak sudah....

till then...daaaaaaaa





Thursday, November 3, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




"tinggi"

"cerah"

"specky"




Wednesday, November 2, 2011

#5 Wordless Wednesday - teman gaduh

diary miszgarfien 2 org kwn gapil










Tuesday, November 1, 2011

1-11-11

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



welcome Novermber

harini 1-11-11...bermulanya hari pertama untuk bulan november iaitu bulan kedua terakhir dalam tahun ni.....sekejap je dah nak hujung tahun kan....

bulan november ni juga bermaksud, genap la setahun ein tanpa mr.N.......tarikh spesifik memang ein tak tahu...tapi yang ein ingat last year ein outstation ke langkawi..balik dari langkawi tu terus kami macam ni...wuuuuu.....dah setahun...sekejap je kan masa berlalu...hari2 nampak dia on9 pun dah buat ein ceria..weeeekkkkss

selama setahun ni juga hati ein masih pada dia....cuba menerima orang lain tapi tak boleh...cuba memberi ruang pada yang lain, pun tak boleh juga...ape pun tak boleh...tak tahu la...lebih senang sendiri macam ni...kih3...

so, ein berharap kehadiran bulan november ni akan lebih banyak membawa kegembiraan dan kebahagiaan buat diri ein....tidak mengharapkan kehadiran someone pun dalam hidup ini cuma lebih mengharapkan kebahagiaan dalam melalui hari2 yang mendatang....itu je

cuba untuk elak kan tekanan di opis ni...itu yang lebih utama..wuuuuuu...ye la, jiwa ein lebih suka keje luar..sekali hambik kau..kena keje duduk terperap dalam opis...memang meroyan je la kan...hek3...

ok dah..cukup dulu...kat opis takde bekalan elektrik lak pagi ni..saje nak bagi ein duduk goyang kaki...lebih baik ein publish cepat2 entry ni sebelum ups ni berbunyi kehabisan nyawa...keh3

daaaaa



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal