Thursday, December 29, 2011

sayonara 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


lagi 2 hari kita semua akan meninggalkan tahun 2011 dan akan menempuh tahun 2012...ein pasti dah ramai yang buat entry untuk penutup bagi tahun ni kan.....masing2 dh buat rumusan tentang sepanjang tahun

ada suka....ada duka...ada manis....ada pahit...ada senyuman....ada tangisan....itulah lumrahnya...tiada yang akan kekal begitu sahaja utk selamanya....hanya Allah sahaja yang kekal...

2011
tahun kebangkitan ein...tahun dimana semua yang ein wishlist kan dh tercapai...alhamdulillah, syukur....untuk tahun depan, xtau lagi ape yang akan ein wish kan....temgok la nanti ape dia ye....dari segi harta, ein belum mampu untuk beli rumah...yang tu postpone dlm 10thn akan dtg boleh...after ein hbs bayar mr.N n ptptn....

dalam soal keje, kalau boleh nak dapatkan keje yang sesuai dgn kelulusan dan bidang yang ein minat...keje yang sekarang ni pun, dh buat ein bersyukur...dapat pergi ke negeri orang tanpa perlukan perbelanjaan yang banyak....hihihi....ofkoz la kan ein lebih suka keje luar...lagi banyak pengalaman yang dapat kita timba dan perolehi...andai rezeki ein tetap di bidang ni, ein akur...sampai masanya, ein akan upgrade kan tahap pendidikan ein..next year ein target utk hbs kan pusing 1 malaysia....sabah sarawak ein dh sampai...tingaal lagi bape negeri je...terengganu, pahang,, johor n penang....yang lain2 suma dh jelajah....hihihi

harta benda sudah...keje sudah.....tinggal soal hati dan perasaan je....hihihi...i cant deny everything bout it...im just a normal person....yeee, hati ni memang rasa sunyi....kosong tanpa kehadiran insan istimewa di sisi...ego kah hati ni...mungkin....tapi ein jadi begini sebab pengalaman....dan hati ni masih setia...stupid me rite...hahaha...bila kena tipu, di permainkan perasaan ni, memang buat ein semakin fobia....semakin tidak percayakan lelaki....

im not younger anymore...i knw it...but.....ein rasa ein still lagi kanak2 ribena....hahaha...tp pemikiran ein matang ok....pergi mana2 orang ingat ein baru hbs belajar....xtau ke yang ein ni kalau khwn, dh leh ada 2org anak....opppsss....hahaha...xleh nak tipu hati ni...i love kids...especially kalau kembar...muahahaha....ok dah, berangan lak dia

so now....ein cuma ada tempoh setahun je lagi....wuuu....ingat senang ke nak cari macam cari sayur kat pasar tu....ein serius utk mencari...bukan utk main2 lagi....kadang kala, terpaksa ignore kan segala pertanyaan, pedih di hati, rindu yang bertamu....semua tu di tolak tepi...terpaksa....no one know ape yang ein lalui, ape yang ein rasai...semuanya di pendam sahaja....what i can give is my smiling n happy face....

insyaallah...semoga tahun depan akan menjadikan hidup ein lebih bermakna...sebolehnya2 nya, tiada lagi rindu org tu yang akan bertamu...tiap kali teringatkan dia atau rindukan dia, pasti dia hadir dalam mimpi...seboleh2 nya ein ingin bebas dari segalanya...

#mydearfuturehusband, where are you.....wuuuuuu




Sunday, December 25, 2011

im homeee

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


alhamdulillah


3.15pm ein dengan rakan yang lain2 selamat menjejak kan kaki di kl....semangat nak balik semuanya pepagi lagi dalam pukul 5 ada yang dh bgn n bersiap....flight delay dari pukul 7am ke 9am....delay lagi atas sebab cuaca n keadaan awan yang tebal serta berkabus...sampaikan crew kapal cakap ada yang delay sampai esok kalau hujan x berhenti....sob3

akhirnya.....tepat jam 1pm kami semua terbang pulang ke kl....teruja...excited...raa x sabar nak sampai...huhu....dlm flight tadi, ein tido je....still lagi belum sihat...suara pun dh rock ni...leh lak adk ein yang sorg tu bantai gelak dengar suara ein serak...sabor je laaaa..sakit tekak ni jangan citer la...still lagi rasa perit....

dh kat rumah ni, harus la bermanja2 kan.....air asam jawa pun minta mak buat kan...hik3.....badan penat, letih tapi taknak lak tido....rindu kat anak2 bulus tapi semuanya dh mati...tinggal 2ekor yg tgh tunggu masa utk meletup tu je

rindu kat prince n princess ein tu...masuk ni dh 3minggu ein x jumpa diorg....diorg balik kg...jumaat nanti baru balik...sob3....rindu laaa....4minggu la jadi nya ein x jumpa diorg

what else?? owh yaaaaaa.....

jap



jap




jap



tarrrrrraaaaaaaaa




daku yang makin chubby....huhuhu...harus la diet kan...


sabah serawak......thanks make me happy...enjoy my trip n experience at kota kinabalu, miri n kuching....insyaallah, ada rezeki nanti nak pegi lagi




Thursday, December 22, 2011

high fever in kuching

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam, 21hb pukul 12pm kami terbang ke kuching for the last destination...flight delay dr pukul 10am...but its ok....penerbangan ambk masa 1jam15min dr miri...

masa dlm flight lg dh dpt rasa kan ada yg x kena....menggigil tetiba....tekak dh rasa sakit dr p gi lagi..turun je dr flight, sah, kompem......daku demam....demam panas....kedatangan ke kuching di sambut dgn high fever...mmg slalu kalau dmm, mst dmm panas

lepas sampai tu terus buat keje...nsb baik kena kat opis...kalau kat stor mmg terus pengsan...malam tadi yang x tahan sgt dh...terpaksa susah kan man dgn cikdin minta diorg belikan air mineral...dh la hujan..diorg pun penat...tp kerana rasa tanggungjwb, diorg cari gak something utk ein buat alas perut..tgh mlm pun diorg dtg jenguk ein...

mmg malam tadi ein nangis je la....dh lerr jauh dr fmly...selalu ada mak n kkak...mak ckp, dh besar2 pun demam nak nangis lagi...tepon mak sambil nangis2

pagi tadi before gerak ke stor, singgah breakfast dl...dh kena paksa makan mee kolok special...nak order nasi lemak, x di baginya....org demam kena mkn sup panas2..dh la 1 mangkuk besar...mana la prg demam ni larat nak mkn byk2

kat stor td, semua pelik tgk ein...ye la, org lain semua panas n berpeluh2 leh lak ein lengkap berjaket bagai....mmg berpeluh la tapi ok la...cepat sihat kan...sampai tuan tegur tadi...kenapa dtg juga...dh pegi klinik ke blum...sebelum balik pun tuan pesan lagi suh pegi klinik....saya dh sihat sikit la tuan...cuma rasa x larat je....

malam ni ada dinner dgn tuan...mesti dia tny lg dh pegi klinik ke belum...ayoyoyoyo...

ok la yee...nak rehat....doa kan ein cepat sihat ye



Tuesday, December 20, 2011

bubye miri...jumpa di kuching

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam......

penatnyaaaa harini....pagi x sempat makan, tengahari x sempat makan juga....last2 kul 630 baru makan...kira dinner sekali la tu

ni malam terakhir di miri...esok pagi terbang ke kuching lak....kat miri ni pun x sempat nak jalan2....tp takde ape sangat kat miri ni...nak tengok sunset pun x dpt....semalam berkampung kat stor sampai gelap...today, hari hujan...xpe laaa.....

hope kat kuching nanti dapat la jalan2 wpun sekejap je....tapi kena utama kan keje dulu...dh siap semua baru leh pikir...nak cari ole2 utk buah hati ein tuu...sian lak...kat kk x sempat beli ape2



Sunday, December 18, 2011

miri.....im here

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam.....

bersiaran kita dari miri pula

hihihihi

pagi tadi flight pukul 9 lebih untuk ke miri

sekejap je dh sampai

naik flight dr KK ke miri tak lama macam flight dr kl ke kk

kat kk tak sempat pun nak jalan2 or shopping...dengan transport takde..x cukup masa lagi

untuk my prince n princess pun takde beli ape kat kk

kat miri ni xtau lagi camne

tengok la nnt ye





Saturday, December 17, 2011

masih di kota kinabalu bah

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



bersiaran dari kota kinabalu bah

harini dapat berehat...dah dua hari keje tawaf kota kinabalu ni....penat la juga...nasib la harini tak kena turun balai....selamat bah

harini saja bah kami dapat berjalan2 di KK....esok sudah mau terbang ke miri pulak....tukar bahasa kita bah

jap lagi kami mau keluar shopping bah....cuci2 mata saja....apa yang mau di beli pun xtau bah...mau beli mutiara pun, sudah ada banyak di rumah bah..beli baju saja bah sbg tanda kenangan.....owh ye....nanti mahu cari kasut....lunyai sudah kasut aku bah


tengok kasut daku tu bah.....kasihan kan.....semalam basuhnthen letak depan aircond....kering sudah bah kasut tu...

ok la....mahu rehat jap....nanti jumpa di miri ye


tetiba daku rasa rindu pada someone la....issshhh




Wednesday, December 14, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


weeeeeeee

saya sudah selamat sampai ke sabah

naik kematu bontot ni tau

sbb nya kena duduk dlm kapal selama 4jam

jangan tanya kenapa lama sangat

yang penting kami dah sampai di sabah







Tuesday, December 13, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

salam......

harini daku bekerja setelah bercuti dari hari jumaat hingga la isnin semalam.....ceeeh, budget keje kat selangor ke cuti semalam....hahahaha....lantak pi laaa...cuti daku banyak kan

trip ke utara kali ni memang mencabar rasanya nye.....sampai ein berdiri pun tak stabil....bergoyang je.....terhuyung-hayang.....dah la perjalanan makan masa 1 hari....perrgghhh, lama gilerr kan

nak buat kronologi perjalanan, mcm x cukup masa je....huhuhu.....harini kena settle kan keje before terbang ke sabah serawak.....nasib la keje tak bape nak banyak harini.....

perasaan nak terbang????

takut kot.....sebab bukan guna air asia or mas.....guna kapal sendiri....tak boleh bawa barang banyak2.....kena limit....

kalau rajin kang, ein citer lagi la ye.....blom ada mood sangat nak update


doakan perjalanan kami selamat ye




Thursday, December 8, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sedang sedaya upaya menyiapkan segala keje sebelum meninggalkan opis untuk 2 minggu yang akan datang..

keje yang heavy tu takde la....cuma kelam kabut sikit...tiap kali nak cuti or tinggalkan pejabat, mmg camni la hakikatnya....time ni la keje semua nak menimbun kat meja....

tapi....daku berjaya settle kan satu per satu....cuti pun nnt akan dapat calling dari opis gak...selalu pun camni




Sunday, December 4, 2011

December yang busy

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam hujung minggu

lama lak biarkan blog ni terbiar...ampun ye diary comot ku

seperti title diatas...jadual ein untuk bulan december ni sangat2 penuh....hujung bulan nanti baru ein ada kat klang semula....this week ein last kat klang....ok, ein bagi gambaran jadual ein ye

9 - 12/12/2011 - kedah, penang, cameron highlands

14-16/12/2011 - kota kinabalu sabah

19-20/12/2011 - sibu serawak

22-23/12/2011 kuching serawak

flight balik ke sini tak tahu lagi bila....yg ke kedah tu sebab hantar sedara ein nikah....yang sabah serawak tu atas urusan keje...tak sangka sangat2 ein dapat jejak kaki kat sana wpun bukan sebab bercuti...nak harap pegi sendiri entah tahun bila baru sampai kan...

tapi tu la.....pegi sana tak boleh nak shopping or beli ape2 ole2....sebab nya keadaan keawangan yang tak mengizinkan....nasib la gaji nanti ada bonus...boleh la...kat sana kos sara hidup tinggi...buat pejam mata je la pasal masalah kewangan tu...kui3...tak kan nak lepaskan peluang kan kan

tapi ein still akan on9 walau dimana pun....hope ada la coverage celcom di setiap tempat yang ein jejak....kalau x, memang tak berupdate la semuanya....

so.......no kirim2 air liur ye kawan2 sekalian....

doa kan perjalanan ein selamat pergi dan balik ye




p/s : semangat x ein dh siap packing beg




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal