Monday, December 31, 2012

wishlist 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hai hai hai.........hari ni hari terakhir bagi tahun 2012.....banyak sangat benda dah di tempuh dalam tempoh tahun 2012 ni....semuanya terlalu bermakna...biar kan ia terus menjadi kenangan buat diri ini

seboleh2 nya nak habiskan hari ni dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran....jangan ada kesedihan yang mendatang pulak...hihi

wishlist untuk tahun 2013 ada ein letak kan kat sidebar tu....

1) Al-Quran pelangi

2) jubah

3) kucing parsi

4)kahwin <----- hik3...segan nye....


nak beli Al-Quran pelangi tu tapi kena habiskan dulu bacaan dalam Al-Quran yang sekarang ni...sikit je lagi....cuba untuk khatam kan....insyaallah

jubah........memang la ada banyak di jual.....lebih2 lagi kat kl ni.....tapi semua yang ada, tak berkenan...baik dari segi design dia, mahupun material kain tu.....

weeiiiii, yang ni serius ein nak.......ada tak sesapa nak hadiahkan ein dengan kucing parsi yang chomey??pleeeaaasseeee.....hehehe.....sebenarnya, wish yang ni almost tertunai....ank kucing yang baru lahir haritu, ada sekor berbulu karpet...weeeeee.....suka3.....tapi tak boleh suka sangat...sebab belum melepasi tahap kritikal lagi....kena bagi perhatian lebih untuk bagi dia membesar dengan sihat....

haaiipppp....yang ni, mahu tapi segan....wawawawaa.......ceeehhhh, berangan je la...calon pun takde lagi....ngeeeh3....insyaallah....mana tau kan...jadi kenyataan nanti....takdir dan kuasa Allah tiada siapa yang tahu....

cukup kot untuk empat perkara ni.....ein tak suka nak letak yang mengarut2 or something yang sukar untuk ein tunaikan....apa pun, yang paling utama ein cuma harap di beri tahap kesihatan yang baik....insyaallah

sayonara 2012........welcome 2013


*seronoknya kalau ada orang nak tunaikan semua wishlist ni....lebih2 lagi kalau hanya seorang je yang tunaikan semua tu*



Sunday, December 30, 2012

wedding skandal

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ape yang korang rasakan bila korang attend wedding skandal korang masa zaman sekolah dulu??

hehehe.....actually, ein baru balik dari majlis kahwin skandal masa zaman sekolah dulu....biasalah, kami ni team budak2 nakal kat sekolah...teringat peristiwa lama....rasa nak gelak pun ada...kelakar sgt bila ingat semua tu

dulu masa sekolah, cam comey2 je.....tinggi, cerah.....tapi suka buli orang....dengan ein, dia x buli la....terlebih jaga pun ada...hahaha...tadi bila jumpa dia setelah 12 tahun tak bersua, hampir tak kenal dia....lain la juga....dah takde comey tu...badan dah mantap...hahaha...dah tak keding lagi....

boleh pulak bapak dia mention something...diorang ingat ein dah kahwin....hahaha...belum la....sampai masanya nanti, ein jemput ye...ye laaaa, bila attend majlis kahwin macam ni, yang ramai kenalan mak abah, memang tak boleh nak lari la dari soalan cepumas tu......sabar ye pakcik makcik sekalian....nanti sy jemput semua ok






Thursday, December 27, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




bila sehari dua tak berupdate...mula la berjangkit menjadi seminggu, sebulan.....aiyooo...nantilah ye....tengah cari mood balik untuk update secara teratur...banyak benda nak write down but.........nanti2 la ye

tak semua luahan boleh di kongsi...pendam selagi boleh pendam....motto hidup ein semenjak dua menjak ni





Wednesday, December 26, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




adakah dia juga merasakan sama seperti apa yang ku rasakan





Friday, December 21, 2012

sila sedar diri ye

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



tak sampai seminggu gaji + bonus, dah tinggal suku je dalam akaun tu....wawawawa.......ape yang daku dah buat ni....huhu

tetiap bulan memang buat payment untuk kereta, broadband, telefon, card credit, tounch'n'go dan minyak.....tapinya..............bulan ni bil telefon melambung gegila kot....huhu....salah sendiri juga kan....so, kena la tanggung akibatnya.....redha je la

domain pun dah renew....tapinya......tersalah jumlah amaun....alamak, terkurang la pulak....ampun yeeee.....

then, nak kena standby untuk pembayaran rawatan kat ppum tu...jumlahnya dalam rm1100 macam tu la....dah deal dengan mak...dia bayar dalam rm800 then bakinya ein tambah.....

lepas tolak itu ini itu ini, tinggal la seciput je duit tu.....huwaaa........bonus cuma dapat beli wallet je untuk gantikan wallet lama yang dah terkulai tu....tu pun cari yang murah2 yang bawah rm100 je....

so......after this, dah tak boleh beli ape2 lagi.....so, kena sedar diri ye....no shopping2 ok...takde dah nak makan yang demand2....sila ikat perut macam biasa....nanti pegi pangkor, pun tak boleh nak beli ape2....cuci mata je la nanti....sob3 sedihnya....semalam baru je usha handbag....acaner nak beli ni???






Thursday, December 20, 2012

luaran yang cantik belum tentu dalamnya cantik juga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



keadaan dah semakin menjadi2...dah makin tegang....kalau tidak berpuasa hati dengan sesapa, kenapa tidak luahkan secara berdepan....kenapa mesti nak beritahu satu dunia akan hal tu....

selama ni orang sekeliling, kagum dengan kamu....kata kamu baik, bagus dan macam2 lagi....tapi hakikatnya??sedangkan dalam islam pun ada memberitahu bagaimana caranya untuk kita menegur seseorang tu....bukan ke cara kamu tu seperti memalukan orang lain....mengaibkan orang lain

maaf.....

kamu dah hilang hormat dari kami di sekeliling kamu....jangan menuding jari atau mencari salah orang lain umpama kamu tidak pernah buat salah....jangan suka2 nak menjatuhkan hukum pada orang lain...biar Allah yang menilai dosa pahala kita...

kesian dengan kamu.....

tapi kamu yang pilih untuk di jadikan begini....ape yang kamu dengki kan sangat dengan mereka2 di sekeliling kamu....andai kata benda ni tersebar, pasti kamu yang membawanya...

biarlah orang sentiasa berkata kita ni jahat...berkata kita ni macam2...semua yang tak baik.....takpe....tak kisah....daripada orang sentiasa beranggapan kita ni baik tapi hakikatnya dalam hati tu............

jangan menilai seseorang tu dari kaca mata yang kasar....nilai la mereka2 itu dengan mata hati yang halus....




*luaran yang cantik, belum tentu dalamannya cantik dan baik juga*






Tuesday, December 18, 2012

fever and me memang tak boleh di pisahkan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



buat kali kedua, dalam bulan yang sama dapat demam lagi.....oohhh myyy......antibody down gegiler ke ape sekarang ni...baru je last week demam kan.....heeyy awk demam, boleh tak demam betul2....ni macam demam main2 je....

pagi tadi niat nya nak pegi klinik terus...entah macam mana, terus masuk opis...kuatkan semangat....kat opis ni semua kata suhu badan ein panas...tapi ein rasa biasa je....nak ambik halfday, malas...rasa larat lagi ni....hope petang nanti, demam ni tak buat hal la

aircond opis minggu ni rasa biasa2 je....tak sejuk sangat, tak panas....tapi ein dah rasa menggigil...baju berlapis2 pun still rasa sejuk......mata dh start pedih...hurrmmm





Sunday, December 16, 2012

kegilaan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




setiap hari....setiap masa...hanya memikirkan tentang ia....haiyoo...dh tahap ape pun tak tahu la.....asyik nak je...walaupun nanti akan memudaratkan kesihatan, tetap nak juga....tak boleh nak berhenti dari suka dan mencari ia....pagi petang siang malam hanya tau nak, nak, dan nak....asal jumpa je terus terkam....sangat tak tak senonoh di situ kan......



makan sejuk2 memang sedap sangat2



durian crepe hasil tangan dak opis...sedaap sangat2







ni la yang menjadi kegilaan ein buat masa ni...cannot stop maaa....sentiasa ada dalam pemikiran...tengah driving pun duk fikir nak, nak, nak.....tak menyempat tukar baju terus ngap masuk mulut....

stok di rumah dah habis.....adakah ein akan minta abah belikan lagi??? *eheemm*





perlu ke tidak

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



rasanya sekarang ni ein mengalami masalah pemikiran yang tahap kronik....ada yang kata ein ni dah macam taksub pun ada....entah la

yang menjadi masalah buat masa ni, ein rasa ein still lagi chubby or dalam kata lain gemuk....ni dah bulan kedua ein skip nasi...memang ada perubahan sikit tapi......gym pun ein dh tak pegi atas alasan yang tertentu....

dalam minda ni, memang dah banyak kali terfikir nak ambik SDII..ambik untuk dapatkan berat yang ideal then stop la.....masalah kat sini pulak, sumber kewangan...kalau la ein ni banyak duit, rasanya memang dah lama kot ein beli...harga untuk setin je dah boleh tampung minyak kete ein untuk sebulan...setin tu hanya untuk seminggu...masak la ein macam tu

ada juga ein guna losyen mustajab tu...tapi panas woooo....kadang2 rasa tak tahan tapi tahan kan juga....dah nak habis sebotol pun losyen tu....

ada sesapa boleh bantu ein tak untuk dapatkan berat dan bentuk badan yang ideal....siyes ein rasa diri ein gemuk....penat la dengar orang asyk cakap ein gemuk...kena kutuk...sedih sebenarnya tapi diam kan je dalam hati...bila tengok orang sekeliling semuanya kurus, rasa tertekan nyeeee....seronok je tengok diorang shopping baju2 cantik...ada je saiz untuk diorang :(

agak tertekan la juga dengan keadaan ni...stress weeiii...bila timbang, sama je no yang tertera kat penimbang tu....makan pun dh kurang...tapi......kenapa??kenapa??huhu...seolah2 lemak kat badan ni dh tepu....huwaaaaa :(






Wednesday, December 12, 2012

#WW - chubby

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






why i still look chubby??





Tuesday, December 11, 2012

kucing.durian.sejuk

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



i think i know why i got my asthma back..

tidur dgn kucing + overdos durian + cuaca yang sejuk

yeeaahh....

sekarang ni memang ein letak kucing dalam bilik...sebab nak diorang membesar dengan selamat...dh lepas tempoh kritikal diorang, akan di letak kat luar balik....but.....ada 5 ekor anak kucing yang masih baby yang memerlukan penjagaan rapi....so how??hehe

durian......ein tak tahu nape kali ni ein terlalu giler makan durian....tak boleh nak stop...asal habis je, mintak abah belikan lagi....rasanya kat rumah ni senantiasa ada durian la...pagi ptg malam, memang ein belasah durian je

sekarang ni kan musim hujan...dah tu tak menentu lak...kat opis tu, dah macam freezer ke kutub ais ke, ein pun xtau la...sejuk beku duk kat opis...kalau driving pun, aircond kete tu selalunya memang paling minimum...kadang2 TAK ON aircond pun....kat rumah lak, kat bilik just guna table fan and speed dia cuma NO.1 je.....nampak tak betapa peliknya tahap sejuk ein

before ni memang ada tanda2 macam nak asthma...asal malam je, rasa sejuk, mula la rasa cam susah nak nafas....tapi sekejap je la sbb try to fixed it dengan bernafas slow2...mlm yang kena asthma tu, siangnya ada family day kat kajang...time tu hujan...tapi terkena hujan sikit je...tapinyee, minum air tin bergas tu pun sikit je....huk3





t.a.k.u.t

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ku dapat rasakannya

SEPERTI CINTA

tatkala rasa itu datang...

terasa seperti aku jatuh cinta...

tapi aku takut untuk jatuh cinta...

pergilah rasa takut ini...

takut hatiku akan sakit seperti dulu...



credit to : 
fb hadiah bunga



*tension betul bila update blog dr tab
ape pun tak boleh





Sunday, December 9, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



migrain yang sangat teruk even dah telan 2 biji panadol pun tak surut juga....gara2 kena hujan sikit siang tadi

and now.....

i got asthma....rasa kosong je dada ni...

otw vack dalam kereta dh merengkut2 tahan sejuk and migrain

dugaan

nak mengadu, tak tahu pada siapa

ayuuuh tido

selamat malam

assalamualaikum



Saturday, December 8, 2012

insyaallah...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




bersediakah aku??kuatkah aku??insyaallah...aku dah melihat dia bahagia...aku dah cukup gembira....dah sampai masanya untuk aku melepaskan dia dengan sepenuh hati ini...dah tak boleh ada walau hanya sedikit atau sekelumit perasaan dalam hati ni

bersediakah aku??kuatkah aku??insyaallah...dengan penuh keredhaan, aku lepaskan semua ini....dah takde apa lagi yang harus aku simpan....yang tinggal hanya kenangan silam....kenangan lalu yang cukup indah buat aku

aku pun dah taknak hidup dalam kenangan silam tu lagi...aku harus mencari kenangan baru untuk mengindahkan lagi perjalanan hidup ini...insyaallah...aku dh bersedia...aku kuat untuk semua ini

semoga aku masih boleh menjadi salah seorang kawan buat diri dia...






Friday, December 7, 2012

pending

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sebenarnya....dalam kepala ni macam2 nak beli.....tapi semuanya pending......pending dah berzaman....bila ntah nak tertunai...paling tak menahan, wallet yang dah terkulai dalamnya...segan wooo kalau nak bawa keluar duit....sikit haribulan, maunya tercicir benda tu...huhu

cari juga wallet baru...tapi tak jumpa lagi yang berkenan di hati....kalau ada yang berkenan, harganya la pulak....isshhh....boleh ikat perut sebulan kalau nak beli...*ni yang rasa nak ada pakwe...leh paw dia* huhu....jahat sungguh kamu ni ein...hehe...tidak leerr ein nak buat perangai macam tu....



Thursday, December 6, 2012

pilihan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




seandainya kita diberi 2 pilihan dan tahu nak pilih yang mana 1....kebanyakkan nye orang akan nasihatkan, pilih la pilihan yang kedua.....sebab, selalunya pilihan yang kedua ni lebih baik dari yang pertama...ein pun tak pasti tentang hal ni...pernah juga kena decide untuk pilih yang mana 1....adakalanya ein akan pilih yang kedua....kalau dah tak tahu sangat, ein pilih dua2 *contoh : baju, beg*

dari segi soal hati pulak, susah nak kata...sebab ein tak pandai untuk berkawan dengan 2 orang serentak dalam satu masa....tu bg situasi kalau dh berkawan secara serius la....tapi kalau setakat berkawan biasa2 je, memang selalu sangat la kena...end up, tak pilih sape2 pun...taknak ada hati yang terluka or kecewa

nak buat keputusan untuk memilih tu, bukan perkara mudah....tapi ape pun, tanya la pada hati sendiri....berdoa pada Allah agar pilihan yang di pilih tu adalah yang terbaik





Wednesday, December 5, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





hari ni pertama kalinye merasa durian crepe.....sumpah tak sedap...huk3....nak muntah.....maybe ein dapat orang yang tak pandai buat kot....sampai ke sudah cuba hilangkan rasa tak besat kat tekak ni.....taknak dah makan lagi....

eeehhhh.......hari ni nak write down pasal ape eh....tetiba lak boleh lupa.....oowwhhh, btw today fefeling comey gitu...pakai baju peplum warna merah menyala gitu....suma tegur....hehehe...sesekali fefeling comey gitu....try untuk maintain badan sekarang ni.....nak maintain or nak susut lagi....masih belum keadaan yang di idam kan...kena usaha labih lagi

macam mana ye kita nak tahu kalau lelaki tu serius or sekadar berkawan dengan kita....taknak la nnt dia serius, kita lak anggap kawan je....tak pun, bila kita serius, dia lak anggap kita kawan....confius la....tapi, kehadiran dia memang sangat di rasai...cara dia take care dengan kita....walaupun dia tak kerap mana utk msg2, tapi dlm sehari tu mesti dia luangkan masa sekejap utk tanya keadaan ein...paling tidak, sebelum tido mesti dia msg

berkawan la selagi masih ada yang sudi nak berkawan




diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hati......
awak dah janjikan nak jadi kuat
kena kuat n terima semuanya
walau ape jua perkara tentang dia

hati....
awak tak boleh lemah
jangan mengaku kalah
kuatla kamu demi diri sendiri

hati.....
semua tu dah berlalu
kena lepaskan semua tu
jangan di simpan lagi

hati.....
sampai bila awak nak sakit
cukup2 la dengan semua tu
jangan di ingat lagi

******************************


macam mana lagi untuk aku lepaskan semua ni...tiap kali aku ingin bangkit, kenapa mesti kamu hadir di saat itu juga....tiap kali aku ingin move on, kenapa mesti kamu menjadi penghalangnya....dugaan apakah ini....kamu adalah kelemahan aku....tapi kamu juga kekuatan aku....

kamu.....dia sangat cantik....sempurna....sangat sepadan...terserlah kelembutan di wajahnya...kamu sangat bertuah...dan dia, sangat beruntung....


******************************


hati.....
awak jangan menangis lagi ye
belajar la untuk tersenyum
awk berhak bahagia

hati....
awk kena redha dengan semua ni
redha dengan seikhlasnya
berserah lah pada Dia





#WW - Alhamdulillah

diary miszgarfien 2 org kwn gapil









alhamdulillah....syukur tak terkata...sesuatu yang di tunggu selama ni....berakhir jua penantian ku ini....legaaaa






Tuesday, December 4, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
Dalam hati ada rasa rindu
Wuuuuuuuu

posted from Bloggeroid

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



harini, aku berperang kuat dengan perasaan aku....aku pujuk hati...aku pekak kan telinga...aku buat tak tahu dengan keadaan sekeliling...aku busy kan diri dengan mengadap kerja n twitter...aku nak elak kan semua ni...

tipu la kalau aku langsung takde rasa apa2...tapi aku tetap cuba untuk kuat...hanya Allah je yang tahu bagaimana perasaan dalam hati ni...aku pujuk hati ni....setiap orang dah di tetapkan masanya....sabar la..insyaallah, masa kita akan sampai nanti

tekanan yang aku rasa semakin kuat bila mana diri ini sering menjadi sasaran mereka mereka itu....bila diri ini menjadi topik utama nya.....bertahan la....sabar banyak2....aku cuba hindarkan perasaan ni dari berada dalam hati aku






just smile

diary miszgarfien 2 org kwn gapil










Monday, December 3, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




fuuuuhhhh.....

baru je balik dari treatment kat ppum....masih terdengar2 lagi bunyi segala alat...huhu....getting better but still cannot eat loorrr....aiyoooo...tahu tak den dah lapar yang amat ni....takpe la....bersabar je la....

hari ni last berjimba2 kat rumah.....esok dah kena masuk opis....huwaaaa....malasnya....taknak masuk opis lagi boleh tak.....bila memikirkan esok, mula la jadi tak keruan.....tiap kali naik keje lepas cuti, mesti ada je benda yang buat ein rasa nak marah or mengamuk....

runsing.......kat rumah, boleh lagi tahan nafsu lapar ni....asal rasa lapar je, minum air masak then tido....esk kat opis, mana boleh buat macam tu....kalau nak kena jerkah, buat la...huhu

tadi masa tengah wat treatment, sempat lagi terlelap...mengantok hooii....memalam tak boleh tido...insomnia....pastu pagi tadi pun agak terbabas....ada orang msg bgtau dia dh selamat sampai, ein baca gitu2 je....

harapnya esok tak terbabas la....dan harapnya juga esok tak tersengguk2 la depan pc tu...fail dengan surat menyurat kompem menimbun atas meja...huhu.....eeehhhh, esok n k kena standby makanan ape ye....nak harapkan air kotak susu tu, memang tak cukup la kan...






diary miszgarfien 0 org kwn gapil





dia bukan sesiapa
bukan teman istimewa
hanya seorang yang bergelar
KAWAN

kawan yang sentiasa
menemani hari2 ku
yang selalu bertanya
tentang diri ini

kawan yang sangat prihatin
yang sentiasa menasihati
yang sentiasa risaukan
diri ini

dia hanya la seorang kawan
tidak melebihi dari itu

aku berdoa
agar di temukan jodoh
seseorang seperti dia
yang sentiasa mengambil berat

aku berdoa
agar di temukan jodoh
dengan seseorang yang sanggup
mendengar celoteh aku setiap malam

dia hanya la seorang kawan
hanya KAWAN


*jangan beri hati itu pada yang tak sudi....simpan la ia...jaga la ia....untuk seseorang yang sudi menerima ia dengan seadanya...jangan di luka kan lagi hati yang satu itu...berdoa la agar ia sentiasa dalam keadaan yang baik*

**kawan, terima kasih kerana menjadi kawan buat diri ku...terima kasih atas keceriaan ini...terima kasih atas senyuman ini**







Sunday, December 2, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Ya Allah, bahagia nye aku rasa seminggu duk rumah...melayan anak2 bulus bermain....menjadi mangsa cakaran diorg......happy....memang happy....tangan kaki semua dh calar balar macam mangsa kena dera....huhu

esok pukul 9pagi ada appoinment dgn doc comey isma....hope esok semuanya baik2....getting better la hendaknya...tak larat dah nak ambik cuti lagi....dh banyak membazir macam tu je...kalau tak ok juga, nak tak nak kena gak la naik keje....huwaaaaa :(

sekarang ni, semua benda yang berlaku di sekeliling ni, rasa macam bersyukur sangat2....rasa happy....rasa bahagia....sape kata hidup single tak boleh rasa bahagia...kena la pandai mencari kebahagiaan tu

walaupun ada seseorang yang rajin mengambil berat akan diri ni, cukup la menganggap dia sebagai seorang kawan....tanpa perlu melibatkan apa2 perasaan....tanpa perlu melibatkan soal hati....seronok macam ni....lebih bebas





Saturday, December 1, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




fffuuuuhhhh.......semangat daku tengok game malaysia lawan indonesia.....game yang rancak dari awl hingga akhir.....teringin gak nak layan bola kat stadium...tapi bila di timbang tara, rasanye better tengok kat rumah....safety

tak best betul tengok safee sali main....banyak peluang depan gawang dia bazirkan....next game, keluarkan dia la...tak payah bagi dia main....hehehe....excited lak ein ni kan

kena cari partner kaki bola gak baru la leh layan....buat teman bergaduh time game tgh berlangsung....keh3....kalau jenis tak minat bola ni, nanti daku takde geng...kena tengok sorang2 tak best





Friday, November 30, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




siang tadi macam terperasan ada crack and something wrong.....

risau.....

sangat2 risau

hope dapat bertahan sampai next treatment

try untuk elak kan makan something yang keras, tajam or ape2 sahaja yang boleh meninggalkan kesan kat ia

lapar.......

sangat2 lapar

perut asyik berbunyi

paling kuat pun makan roti sebab roti tu lembut dan boleh carik2 jadi kecik

senang nak telan

kalau macam ni la gayanya, memang susut mendadak la jawabnya

ein nak kurus dengan cara sihat

ni dah cara tak sihat and drastik namanya

bertahan je la

hope next treatment akan ok semuanya







Thursday, November 29, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




setelah sekian lamanya, hari ni jejak semula ke pawagam....last citer yang ein tengok, adalah citer SYURGA CINTA.....sweet giler citer tu...sampai skrg pun ein still tengok citer tu...sweeeeettt sgt

rasanya citer tu tahun 2009 kot...lama kan....

hari ni layan citer twilight-the breaking d awn part 2....peerrgghhh...memang best...masa mula2 tu mcm bosan sikit la....dh dlm 15min tu, memang layan habis la....

terus jatuh cinta dengan JACOB BLACK

hahahaha

ni la nama nye bercuti kan.....cuti dari segalanya...cuti dari keje2 opis, cuti dari perasaan bosan, cuti dari rasa sakit hati...cuti la segalanya...habiskan masa dengan family

memang la terasa membazir 4 hari ni....tapi takpe la....cuma nya, tak sempat lagi nak ke MAHA tu...teringin sangat tapi masanya takde lagi...hehe





Wednesday, November 28, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil






nak guna kan masa seminggu ni dengan sebaik2 nya

nak menikmati masa yang ada

bukan senang ein nak decide utk cuti seminggu direct

kalau la bukan atas sebab2 tertentu, memang takde nya ein nak cuti

ye la, kat opis tu ein la orang yang paling susah or kedekut utk cuti

taknak memirkirkan benda2 yang tak best

taknak ada benda yang spoil kan cuti ein

selasa depan baru ein masuk opis

weeeeeee






diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ni yang malas ni....tak layan, nanti kena cop sombong la, perasan bagus la....bila layan, lain lak jadi nya

lets make it clear

antara saya dan awk, hanya sekadar kawan....KAWAN....tidak lebih dari itu....sy tak kisah awak nak msg dengan sy...tapi bersyarat la....msg sebagai seorang kawan sahaja...tidak boleh lebih dari itu

yeah i know today is your birthday...sebagai seorang KAWAN, mmg sy wish besday kat semua kawan2 yang sy ingat tarikh lahirnya....so, tak x perlu la nak rasa terharu ke ape...benda tu perkara biasa je

kalau awak ingat dengan cara ni sy akan terima awk kembali, awk silap....awk teruskan la kehidupan awk dengan cara awk...sy doakan yang terbaik utk awk....bila awk dh bertemu dengan seseorang yang lebih baik dari sy, awk hargai la dia....luangkan masa dengan dia....jangan nnt bila dh kehilangan, baru awk nak tercari2

saya bahagia dengan kehidupan sy yang sekarang ni....harap sangat awk paham....sy boleh nak berkawan dengan awk...tapi batas kan la ye....

btw, selamat hari lahir awk....





Tuesday, November 27, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ein tak tahu sama ada kamu masih membaca blog ni atau tidak....terpulang pada kamu....

ein tak pernah menjadikan kamu, kamu, kamu dan sesapa jua sebagai musuh....selagi seseorang tu tidak menimbulkan rasa benci, tidak selamat atau menakutkan pada diri ein, selagi itu la ein anggap kamu, kamu, kamu dan sesapa pun sebagai seorang kawan

kalau kamu, kamu, kamu atau sesapa pun tidak ,ahu berkawan dengan ein atas seseu tu sebab, takpe....tidak sedikit pun timbul rasa marah atau benci....

malam nanti rasanya akan ada entry utk seseorang tu....





Monday, November 26, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




huwaaaaaa


xnak keje

xnak jumpa sesapa

nak cuti lama2 sampai sumanya ok

huhu




Sunday, November 25, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



last few days......kat opis....tetiba kena soal siasat dengan budak2 opis....topik macam biasa la

bila nak kahwin

dah ada boyfriend belum

kenapa taknak cari

kenapa takde rasa nak kahwin

oooiiii....henuh kot nak jawab soalan bertubi2 dari diorang semua...

ada yang risau ein jadi lesbian

chhooooiiiiii!!

takde terlintas pun nak jadi macam tu...istighfar banyak2....jauhkan la perkara camtu dari hidup ein.....

semakin takut bila ada yang hulurkan salam perkenalan....takut untuk berkawan dengan sesapa...takut...ye, memang ein takut....ein takut ein tak mampu memberi hati dan perasaan ni pd dia...ein takut ein tak mampu menerima ape2 dari dia

kalau camtu, camne nak jumpa....sampai bila nak berseorangan...entah la...pada sesapa yang risaukan keadaan ein sekarang ni, ein cuma mampu minta diorang doakan agar ein terbuka hati utk mencari, menerima dan berkahwin....

thanks pada kawan2 yang prihatin walaupun kadang kala benda tu amat menyesakkan jiwa dan hati....terima dengan hati yang terbuka








Saturday, November 24, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




hurmm

tak terkata dh rasanya hari ni....pepagi lagi abah bertanya kan sesuatu....

benda pertama dia tanya pasal 'sakit' aku tu....nape la asyk aku je yang kena....aku takde pun kacau orang lain...takde pun buat jahat kat sape2...aku pun takde kawan dengan orang yang bukan2...tapi, tetap aku yang di tuju

penat

rasa takut pun ada....abah pesan supaya kuat....sape la yang nak sangat ein 'sakit' ni??kalau tak puas hati dengan ein, cakap...terus terang dengan ein....jangan buat ein dengan family macam ni...insyaallah la, ein akn perbanyak kan lagi amalan untuk melawan ape je benda nya

benda kedua abah tanya......pasal en.tudm.....benda yang paling aku takut bila abh dh start bertanya....paling tak suka bila dh melibatkan family, jadi macam ni....takpe la....abah pun dh tak kata ape lagi...sekurang2 nya dia tau yang anak dia dh berkawan dengan orang tu...

"haritu beriya sangat nak datang, ni senyap pulak...jadi ke tak" 

kalau betul ikhlas dan bersungguh, dia tak kan buat janji macam tu...banyak2 bersabar

insyaallah

aku memang tak suka orang yang berjanji bagai ni....lebih selesa berkawan dengan orang yang tak pernah janji ape2

sekurang2 nya kita tak sakit hati, tidak la tertunggu orang tu tunaikan janji nya









Friday, November 23, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bila tengok ada blogers yang update pasal earning nuff diorg, baru la ein tergerak nak pi check....dah lama sangat kot ein tak jenguk akaun nuff ein tu....pendek kata ein merajuk dengan nuff

tadi saje la log in akaun nuff....nak tengok jumlah earning ein.....eehhh, dh boleh cash out la...dah cukup.....tapi, di sebabkan kes dulu, rasa takut lak nak cash out kan....tapi nya, kalau tak cuba camne nak tau dah ok ke belum kan.....tapinyaaaaa, ein takut

biar la dulu earning tu....kumpul lebih sikit...nanti kalau tak boleh cash out kan juga, memang kompem ein merajuk panjang...huhu







Thursday, November 22, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




alhamdulillah

syukur.....................


kan best kalau hari2 mcm semalam dan hari ni....mood pun stabil....happy....rasa cam xomey senantiasa lak...keh3

semalam pagi bergayut sakan dengan en.pelangi....sampai hbs crdt maxis, sambung lak kat celcom....how i miss that situation....lama x gayut sakan dengan dia....seronok....he know how to make me laugh....he always like that

tapinya.........mungkin tu la kali terakhir bergayut dengan dia...bergurau senda....lepas ni, semuanya akan terbatas....nak msg pun akan fikir berkali2....yeee, dia bakal menjadi suami orang dalam tempoh sebulan lagi

kehilangan.....yee, memang terasa akan kehilangan dia sebagai seorang kawan....kawan yang agak istimewa.....sedih tapi still lagi ok...hehe...hope masih dapat berkawan seperti biasa walaupun dia dh tukar status....

hati ni rasa tenang sangat2 sekarang ni....bebas dari segala benda yang menyakitkan hati....hanya perlu menjaga hati sendiri dan insan2 yang istimewa dalam hidup ni.....insan-insan ye....banyak.....bukan insan (seorang) ok...yang tu, belum jumpa lagi....insyaallah, suatu hari nanti...

bila  di kelilingi dengan insan2 yang istimewa ni, rasa happy je...bila ada yang ambk berat tentang diri ni, rasa cam orang penting je...hehe....sebolehnya2 biar la berterusan camni...biar pun ein takde teman istimewa, ein masih mampu rasa bahagia....

lagi best kan bila ada yang perasan perubahan dak bambam ni dh susut sikit....dapat nama dak bambam dari si wafi dak demok tu...kah3...nasib la dia tak tau kewujudan blog comot ni...kalau tak, kompem kena bahan kaw2 dengan dia....baru 2 minggu ein start diet nasi....masuk pagi tadi, dh bape orang tegur....weeeeee......suka3....target diet nasi antara 1 bulan - 3 bulan...agak2 berjaya tak misi ein....gym pun dh nak start balik....nampak tak betapa semangatnya ein nak kurus....hehe

selera makan pun dah down...kadang2 sehari tu just makan roti 2 keping dengan segelas susu....tu pun dh rasa kenyang sangat2....dh tak heran sangat dengan makanan sekarang ni....berusaha utk kawal nafsu makan tu...

eehhh......cam terpanjang lak buat luahan kat sini...nampak sangat hati tengah senang n gembira kan....huhu

pada yang nak berkenalan tu,

haaiii awk....selamat berkenalan

hehehe....sempat lagi kan



Wednesday, November 21, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






selalu berangan  cam nak buat something la pd tarikh2 yang cantik....tapi selalunya tak kesampaian...hahahaha...planning dh cantik tp, separuh jalan je la...apa kan daya

211112

nak shopping pun, bulan ni giler2 punya kering....tapi xpe la sbb make up kan buah hati ein, mr.N tu...hehehe....bulan ni mmg stok ikat perut...so, kena start ambk susu balik...smlm pun dh start gastrik....i benci u, gastrik

insyaallah, bulan depan ada rezeki lebih....so, kena la simpan lebih juga...tp, nak shopping juga walau sikit2 pun....ngeeeh3

mood up n down ni best juga.....marah2 tetiba gelak....hey guys, i luv u all laaa....thanks for support me....u know me well rite...u know how to make me smile n laugh eventho tengah marah n bengang gegiler...

so please ye...i wont let anyone spoil my day today....i just wanna be happy n smile n smile

have a nice day everyone


X0X0





Tuesday, November 20, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





durian crepe....


satu fenomena yang agak ketara la sekarang ni...dengan ein sekali terikut2 fenomena ni....sana sini semua duk update pasal durian crepe....ada yang kejam sampai upload gmbr bg daku jelles.....cisss, ini xleh jadi

punya la gigih mencari benda ni.....memang la kat fb, twitter, blog ramai yang jual....tapi harganya......leh wat makan nasi selama 2hari...bukan berkira tapi biar la berpatutan...mungkin kerana harga durian tu yang mahal kot

ada yang jual 2pcs/rm10...pastu kecik comey je....belum lg masuk kos penghantaran..peerrgghhh...boleh terbatal niat nak order

tadi masa duk google2, terjumpa la cara2 nak buatnya....laaaaa, senang je rupanya.....bahan pun tidak la mahal mana kan...cuma kena ada durian la yang pentingnya....rasa cam nak buat je la.....

di sebabkan daku ni pekerja yang poketnya sentiasa kering, kena la cari tukang sponsor bahan2....keh3...tang durian tu, boleh di pujuk en.daddy utk pegi beli....nak tunggu durian sendiri gugur, cam x best lak...sebabnya ada 4 biji je kat pokok tu...hehehe

adakah ein akan laksanakan misi ni??

hurrmm....

wait n see je la ye

hehehe





diary miszgarfien 0 org kwn gapil





berusaha untuk buang segala perasaan marah yang ada dalam diri ni......syyyuuuhhhh.....pi jauh2.....bersorak2 setan kat keliling ni tengok aku asyk marah2 je lately ni kan.....

hope takde la insan lain yang akan menyakitkan hati aku n membuatkan aku marah2 mcm nak pi cincang orang kan.....*kejam tak*

memang dh jadi kelebihan aku kot....mmg aku senang marah, tp senang nak reda kan kemarahan tu...dalam sekelip mata pun dh boleh tersenyum

hari ni kena fefeling comey sbb kena senyum je sampai letih....nasib la ada bodyguard abang kayu 2 orang tu...keh3

im ready......



smile




haaaaa....sebelum tu.....aku nak wish tahniah in advance la kat kamu yang nak bertunang tu...alhamdulillah...aku doakan berbahagia n berkekalan la hendaknya...pilihan keluarga tu lebih baik...perasaan tu boleh di pupuk kemudian...wajib la kamu membahagiakan pasangan kamu bila kamu dan dia sah menjadi suami isteri nanti.....barakallah fill jannah







Monday, November 19, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




hari ni, pepagi lagi dh dapat news yang sgt2 tak best....agak mendidih gak la kan.....takpe2.....sabar....

ni last warning buat kamu ye

jangan sampai aku membenci kamu hingga aku tak mampu nak maafkan kamu....kamu ingat ape yang kamu buat tu, aku akn balik pd kamu??

tidak!!

stay away from my friends!!

cukup2 la kamu buat aku dan kawan baik ku renggang....skrg ni kamu ganggu kawan opis aku....lagi 1, tak perlu la nak suruh kawan2 kamu bash aku.....ingat aku ni ape??

soory.....u r got a wrong person!!

kalau kamu ingat aku ni jenis perempuan yang lembut hati, yang mudah cair dgn cara kamu yang SANGAT MATANG ni, JANGAN HARAP!!!

sekali lagi aku dapat tahu kamu ganggu kawan2 aku, jangan sampai aku berkata2 sesuatu yang akan jadi kenyataan...aku xnak mendoakan yang tak baik utk kamu..tapi, kalau kamu yang pinta, jangan menyesal

selama ni aku diam, jangan ingat aku buat tak tahu....diam aku bukan diam kosong!

aku xnak tau ape yang kamu cerita dgn kwn2 aku mahupun kawan2 kamu....kamu nak buruk kan aku ke, kamu nak kutuk aku, aku tak nak tahu....tapi ingat, ALLAH tu Maha Mengetahui...kamu nak bgtau satu dunia pun, terpulang! aku xkan menjaja ape2 cerita...tak perlu nak libatkan sesiapa

terima kasih la ye!!



aku dah cukup bersabar!!









Sunday, November 18, 2012

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




cukup2 pd tempoh yg aku beri.....mungkin ni la hikmah aku berdoa pd Dia agar di beri petunjuk tentang jalan yang aku pilih.....syukur...petunjuk yg sangat jelas dan nyata

mungkin ada yang lebih baik dari aku buat kamu....setiap teguran yang aku berikan, renungkan la.....niat kamu dh betul...tapi, cara kamu.......jangan sesekali beri janji tanpa menunaikannya...tak elok begitu kan

aku jua bukan lah insan yang sempurna..masih banyak yg di perbaiki....tapi aku redha....mungkin belum masa nya...hanya Dia yang lebih mengetahui

kenapa aku mencari seseorang yang ada ketahanan dan kekuatan dr segi rohani, jiwa dan fizikal....kerana aku 'sakit' 

sakit yang tak boleh di ubati dgn cara sains...amalan aku kena di perbanyakkan....agak lama aku tidak buat sbnrnya....cuma bila rasa tak selesa, ada yg tak kena, faham lah aku....

bila aku migrain, makna nya ada 'sesuatu' berdekatan aku....tak perlu takut....kena kuat...kena yakin dgn diri sendiri...Allah sentiasa ada untuk membantu

orang tak kan faham situasi aku...aku x salahkan sesapa...aku dh maafkan segala kesalahan...aku bukan sekejam yang kamu tuduh...xpe...aku terima segala cacian, makian, tuduhan, tohmahan dsb

takde ape lagi yang perlu aku perkata kan.....ubah la sikap kamu..jadi la seorang yang matang...bagaimana kamu ingin mengetuai sebuah keluarga kalau begitu cara nya...bila ada masalah, istiqamah byk2....berfikir dgn tenang...jangan terburu2 utk menghukum....tak perlu melibatkan orang lain

take care......





Friday, November 16, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sunyinye la opis hari ni

ramai yang menyambung cuti

best gak xde ramai orang

time nak rajin ni la server nak buat hal

kalau pegawai xde, leh gak wat benda lain

ekekeke

memandangkan dak kecik 2 org cuti

maka nye no outing time lunch ni

ayuuuhhhh

menidurkan diri

kah3





Thursday, November 15, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




kesian diary comot ein ni....dah macam ape je...lately ni, asyk terima something yg buruk je...memandangkan hari ni merupakan hari pertama bagi tahun baru hijrah, mari lah kita berhijrah

cerita semalam yang menyakitkan, dh pun ein flush dlm jamban.....lenyap dh....hihi...otak pun dh x serabut lagi...lega!!

ein tenang bersendirian....bebas begini....lbh baik menjaga hati sendiri dari menjaga hati org lain...kehidupan tetap kena di teruskan....sedih?? rasanya mcm xde

sebab.......hati ein hati kering dh skrg ni...belum ada orang yang mampu melembutkan nya....

ok diary comot

ayuh kita bercuti.....mari merelax kan diri

weehuuuuuuuuu


owh maaf....aku dh x mengenal ape itu kesedihan...aku hanya tau sedih jika melibatkan family sahaja






Wednesday, November 14, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





tolong jangan ganggu aku!

itu je yg aku minta skrg ni

x payah dh nak msg2 or call2 lg

paham x aku ingin bersendirian

blh x hormatkan pendirian aku

aku dh cukup kecewa dengan kata2 kalian

x perlu dh nak merayu bagai

aku bukan perempuan yg mudah utk di rayu

semakin kamu merayu, semakin kamu menanam kebencian dlm diri aku

aku bukan mencari lelaki yang lemah

tempoh yg aku bagi pun dh tamat

ternyata kamu belum cukup layak

demand??

ye!!

memang aku demand!

kerana aku mencari lelaki yang mampu membimbing aku

seorang lelaki yang mempunyai ketahanan jiwa dan rohani

selama ni aku berdiam, mengalah

memang sengaja aku menguji kamu dlm diam

x perlu aku uji dgn sesuatu yg berat

belum lagi kamu di uji oleh keluarga aku

telah aku kata kan

perangai kamu, seperti seseorang

seseorang yg pernah membuatkan hidup aku derita

seseorang yg membuatkan hati aku sentiasa x tenang

sehingga hari ni, aku x mampu maafkan seseorang tu

nak tau ape persamaan kamu dengan dia??

bila ada mslh, hnya tau sedih, menangis

merayu, meracau seperti ape ntah

belum lg kata2 yg sangat menyakitkan hati

no wonder la kan nape abah boleh teringat n mention nama org tu bila aku bercerita pasal kamu

rupa2 nya abah dh mendapat gambaran kamu ni bagai mana

no wonder laa abah seperti tidak kisah akan kamu

telah aku kata kan

bukan mudah utk menjadi sebahagian dr keluarga aku

kalau tiada ketahanan dan kekuatan dari segi hati, fizikal, rohani dan jiwa

pegangan agama tetap menjadi yang utama!!!!

memang aku x sempurna

tiada manusia yang sempurna

tidak semudah yang di fikirkan

wpun bukan jodoh aku dgn mr.N

tapi, aku tau

abah cukup menyenangi diri dia

kerana ape???

kerana abah nampak ciri kepimpinan dalam diri dia

didikan agama dia

bukan niat aku untuk banding kan kamu dengan sesiapa

tapi aku dh cukup terseksa memendam semua ni

siapa keluarga aku, x perlu la nak tau

cukup laaa

hati aku yang tengah sakit ni

jangan di tambah kan lagi kesakitan nye

buat kawan yg di sayangi

jangan hanya kerana seorang lelaki

hubungan kita renggang

mmg aku cukup kecewa dengan segala kata2 kamu

tuduhan kamu, terlalu berat utk aku

cukup aku x sangka

tempoh perkenalan kita yang begitu lama

tapi kamu tidak mengenali aku

mesti la kamu mengenali dia dengan lebih baik kan

sebab nya dia pernah hadir dlm hidup kamu sebagai seseorang

aku telan satu per satu kata2 kalian

terlalu pahit, terlalu perit

aku dh kehilangan kata2 utk menggambarkan perasaan aku skrg ni

tapi aku yakin

kalian boleh nampak betapa kecewanya aku dengan kalian

sakit yang dulu pun masih blum sembuh

masih lagi aku berubat

jangan ditambah kesakitan yg sedia ada ni







 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal