Wednesday, January 4, 2012

diary miszgarfien



salam


ein masih dalam mood bercuti....relax sikit kepala otak ni dr fikir kan hal keje...keh3 mengelat betul ein ni....bukan ape, ein ni bukan robot...manusia biasa yang perlukan rehat...mesin pun leh jahanam tau kalau berterusan buat keje....

awal2 tahun ni, standard la kan...soalan maut bertubi2 di tanyakan....kali ni kalau org tanya bila ein nak khwn, ein nak jawab camni la "tunggu ein matured n cukup kuat utk tempuh alam rumah tangga" haaaaa boleh gitu????

why people always thought that im still young?? tak pun orang akan ingat ein ni student.....issshhh, diorang ni mengalami masalah penglihatan ke...ada ke kata ein kecik...adeeehhh....ein punya la chubby dia kata kecik....bila kena puji ckp muka baby face ni, mmg la bangga...sikit je la....ein syukur atas semua kurniaan ni...alhamdulillah....petua??? takde petua ape2 pun.....make up pun tidak....kadang2 scrub muka pun termiss...hahaha

bila org tanya ada bf ke x, susah nya nak jwb....kalau jwb YA, nanti soalan lain lak yang berpusu2 di tanya nyee....kalau jawab TAK, ckp lain pula..katabx 
aku la, ape la...payah nyee nak puaskan hati org lain

ein bukan mencari some1 yang bergelar BOYFRIEND tapi mencari some1 yang bergelar HUSBAND.....mampu ke seseorang tu menggalas tanggungjwb sebagai seorang suami, ayah, imam kepada isteri dan anak2 nya....yakin kah dia mampu membimbing ahli keluarganya ke jalan yang lbh baik...

ein bukan la baik sangat...perfect tu lagi la jauh bezanya....rupa paras pun biasa2 je....ein pun tak mencari yang perfect atau ada rupa paras sangat..cukup la sekadar sedap mata memandang....yang paling utama, dia ada pegangan agama yang kukuh...dia tau hukum..tau mengaji....tu abah yang pesan pada ein...supaya kita x tersasar dari landasan yang benar...

rasa mcm susah je nak jumpa org mcm tu kan....kalau dh jumpa pun, bukan jodoh kot....takpe la....seriusly bagi ein, orang yang betul2 sempurna di mata ein adalah mr.N.....only him......IF i can, i want to find some1 like him....tapi mustahilkan....kita xkan dpt yang sama....redha je la....dia sangat2 istimewa di hati ein

ada yang hulurkan salam perkenalan tapi kalau x yakin, jgn di teruskan...awal2 dh di beritahu...jgn mengharap atau letak ape2 harapan....ein mmg nak tgk sejauh mana kesungguhan dia utk mengenali ein

hati aku bukan utk di permainkan, bukan utk di sakiti, bukan utk di kecewakan





0 org kwn gapil on " "

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal