Tuesday, July 17, 2012

diary miszgarfien



tinggal lg 3hari je untuk seluruh umat islam menyambut ketibaan bulan ramadhan pd tahun ni....macam sekejap je kan masa berlalu...x sabar kot sambut puasa..hihi

disebabkan start bulan lepas, ada pertambahan item untuk di potong dlm slip gaji....maka nya, sesi mengikat perut pun sedang berlangsung...pemotongan yg agk lama gak la iaitu selama 10 tahun...redha je sbb utk kebaikan semuanya....dah pndai pinjam, pandai la byr blk kan...hihi

buat masa ni, jumlah potongan tu mmg agk besar la dan memberi kesan yg begitu byk bg setiap bulan...nnt dlm setahun dua, insyaallah dah ok sikit...time bila gaji dh naik,:dh sah jawatan, dh xde potong epf lg....hihi...

tapi......utk nxt year dh ada perancangan.....sudah tentunya bukan perancangan kahwin ye...harap maklum di situ....perancangan utk penambahan aset/harta....utk masa depan n kesenangan diri sendiri juga

sekarang ni, sepuluh sen pun sangat bermakna n bernilai tau...kalau dpt rm1 mmg dh syok sgt la sbb blh beli brekafast yg super duper kenyang....mkn kul 10pg,nsampai ke petang pun still lg full perut ni

walau camne pun keadaan nye, lebih rela xde duit nak mkn dari xde duit untuk isi myk kete...nnt nak pegi keje camne kan...ape2 hal, mmg dulu kan hal kete...ni pun tgh tangguh tarikh nak servis dia....baru setahun lebh dh 30k km/j....banyak x buah hati ein tu berjalan....hehe



*kenyang nyee makan nasi lemak
bertambah2 la lemak ni
hihi





0 org kwn gapil on " "

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal