Saturday, October 13, 2012

peristiwa ngeri mr.N

diary miszgarfien



12/10/2012 - 6.30pm - flyover batu belah


semuanya berlaku dgn terlalu pantas...cuma tersedar bila kontena dh melekat kat sebelah kanan mr.N.....turun kereta terus gaduh dengan dreber kontena - india...time tu dah x ingat ape...rasa nak belasah dreber tu je sebenarnya...terus jerit bila tengok mr.N melekat kat kontena tu

call abah sambil tangan shaking...cakap pun dh mcm orang x betul...lupa nak ambik gambar waktu mr.N melekat dgn kontena...tak teringat langsung...cuma fikir nak alihkan kenderaan sbb jalan dh jem teruk

bila dh alih kereta, baru la teringat nak ambk gmbr kontena n mr.N.....time tu baru tersedar yg mr.N remuk teruk...terus nangis sambil pegang body mr.N.....dreber kontena nak blah tp sempat tahan...abah dh nak sampai....mint ic n no.phone dreber tu, dia lgsg xnak bg...dia kata nak report tp nak blk port dl utk hntr barang....

ganti tayar yang pecah then terus pi balai....selesai report terus hntr mr.N masuk wad...sebulan la nnt mr.N kena tahan...


time tengok keadaan mr.N ni, baru la rasa sayu n sedih sgt2







kepala kontena tu betul2 berhenti kat side mirror yg terkulai tu



kena hentam dari belakang sampai depan



sportrim blkg ni rosak/pecah




tayar berlubang kena besi pemijak kaki kontena yg patah


ni la kontena tu




kerosakan kat kontena tu




ni pun ein still lg tak ok....masih lg rasa terkejut...rasa blur je...syukur la ein xde alami apa2 kecederaan...nasib tak terhantuk kat stereng sbb pakai sitbelt...syukur sangat2





2 org kwn gapil on "peristiwa ngeri mr.N"

Cik Siti Hajar on Monday, October 15, 2012 2:11:00 PM said...

Ya Allah.. nasib baik in xde apa2..

kontena ni memang selalu kuang ajar!!!

miszgarfien on Tuesday, October 16, 2012 10:32:00 AM said...

Hajar...

Syukur sy xde cedera ape2.....kontena kat sini mmg kurang ajar....tau nak laju je

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal