Tuesday, December 11, 2012

kucing.durian.sejuk

diary miszgarfien



i think i know why i got my asthma back..

tidur dgn kucing + overdos durian + cuaca yang sejuk

yeeaahh....

sekarang ni memang ein letak kucing dalam bilik...sebab nak diorang membesar dengan selamat...dh lepas tempoh kritikal diorang, akan di letak kat luar balik....but.....ada 5 ekor anak kucing yang masih baby yang memerlukan penjagaan rapi....so how??hehe

durian......ein tak tahu nape kali ni ein terlalu giler makan durian....tak boleh nak stop...asal habis je, mintak abah belikan lagi....rasanya kat rumah ni senantiasa ada durian la...pagi ptg malam, memang ein belasah durian je

sekarang ni kan musim hujan...dah tu tak menentu lak...kat opis tu, dah macam freezer ke kutub ais ke, ein pun xtau la...sejuk beku duk kat opis...kalau driving pun, aircond kete tu selalunya memang paling minimum...kadang2 TAK ON aircond pun....kat rumah lak, kat bilik just guna table fan and speed dia cuma NO.1 je.....nampak tak betapa peliknya tahap sejuk ein

before ni memang ada tanda2 macam nak asthma...asal malam je, rasa sejuk, mula la rasa cam susah nak nafas....tapi sekejap je la sbb try to fixed it dengan bernafas slow2...mlm yang kena asthma tu, siangnya ada family day kat kajang...time tu hujan...tapi terkena hujan sikit je...tapinyee, minum air tin bergas tu pun sikit je....huk3





0 org kwn gapil on "kucing.durian.sejuk"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal