Friday, December 21, 2012

sila sedar diri ye

diary miszgarfien



tak sampai seminggu gaji + bonus, dah tinggal suku je dalam akaun tu....wawawawa.......ape yang daku dah buat ni....huhu

tetiap bulan memang buat payment untuk kereta, broadband, telefon, card credit, tounch'n'go dan minyak.....tapinya..............bulan ni bil telefon melambung gegila kot....huhu....salah sendiri juga kan....so, kena la tanggung akibatnya.....redha je la

domain pun dah renew....tapinya......tersalah jumlah amaun....alamak, terkurang la pulak....ampun yeeee.....

then, nak kena standby untuk pembayaran rawatan kat ppum tu...jumlahnya dalam rm1100 macam tu la....dah deal dengan mak...dia bayar dalam rm800 then bakinya ein tambah.....

lepas tolak itu ini itu ini, tinggal la seciput je duit tu.....huwaaa........bonus cuma dapat beli wallet je untuk gantikan wallet lama yang dah terkulai tu....tu pun cari yang murah2 yang bawah rm100 je....

so......after this, dah tak boleh beli ape2 lagi.....so, kena sedar diri ye....no shopping2 ok...takde dah nak makan yang demand2....sila ikat perut macam biasa....nanti pegi pangkor, pun tak boleh nak beli ape2....cuci mata je la nanti....sob3 sedihnya....semalam baru je usha handbag....acaner nak beli ni???






2 org kwn gapil on "sila sedar diri ye"

Cik Siti Hajar on Friday, December 21, 2012 2:50:00 PM said...

dulu pakai kad kredit gak.. lepas dp call ntah mana2 nak tawar kan itu ini.. kite terus stopkan... duit ni mengalir macam air kan??

miszgarfien on Friday, December 21, 2012 2:55:00 PM said...

cik siti hajar....

Hehehe....tau xpe...laju je mengalirnya.....btw, tu bukan card credit sy...ayh punya tapi hari sy ada guna untuk beli barang...so, kena la byr balik....hehehe

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal