Tuesday, January 31, 2012

untuk mr.unknown

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



entry untuk unknown @ myvi hitam


kamu..........rasa nya ein kenal sape kamu...naluri ein mengata kan itu kamu....kalau salah pun, xpe...sbb xde sape yg tau ein maksud kan sape kan

kamu.....xyah spam blog ein dgn komen yg sama berulang2.....penat la nak delete....keh3

kamu......ni ein balas kat sini ye komen kamu...hik3


untuk melupakan seseorang tu dari hidup kita, bukan la semudah tanpa perlu menyebut atau mengulangi nama seseorg tu....lebih2 lg untuk melupakan seseorg yang terlalu istimewa di hati....pernah dengar x org kata.....utk berkawan dgn seseorg tu, senang je....utk membuat kan seseorg tu jatuh cinta, mungkin dalam sekelip mata....tapi untuk melupakan seseorg tu, bukan sehari, sebulan atau setahun...mungkn bagi kamu ia terlalu mudah kerana kamu sudah menjadi hak org....betul kan....sebelum terlupa, tahniah dr ein...semoga bahagia dan berkekalan....

kadang kala, ein tidak pun menyebut nama dia, tapi kenangan itu hadir sendiri..masih salah ein juga ke....

"what  comes around, goes around"

dunia ni kan bulat....ape yg kita pernah buat pada org lain, akan datang juga pada kita





ape jua yang berlaku antara ein dan mr.N dh berlalu...dah jadi kenangan pun....dah 2 thn lebih pun semua tu kenangan tu berlalu...masing2 dh ada life sndr....dan ein percaya, mr.N pun sudah berpunya dan menjadi milik org kan....x perlu di fikir kan pasal ein....rasa nya, ein x ganggu pun life dia seperti ape yg dia pinta....ape yang tercatat di diary ein ni, semuanya berkaitan hati ein...ape yg ein rasa kan, itu la yg tercatat di sini...ein redha dengan semua yg terjadi....dh tersurat yg dia bukan jodoh ein....im not waiting for him anymore....cuma belum mampu melupakan dia....insyaallah, satu hari nnt, pasti kenangan dia akan terhapus juga dari dlm diri ni....dan di ganti kan dengan sesuatu yg lebih bermakna...

penat la asyk nak explain pasal ni....nape suma org igt ein mengharap kat mr.N lagi....ein single bukan bermakna ein tunggu dia....dh ein xde rasa nak terima sesapa lagi, nak wat camne....xkan sesapa yg dtg dlm hidup ein ni, nak kena main terima je....nak ke bersuami kan lelaki yg tidak solat, playboy??? xtau la kalau ada sesetengah org tu suka yg jenis camtu...tapi maaf la, itu bukan la ciri3 yg ein cari...



en.unknown @ myvi hitam

thanks utk komen tu...ein tahu niat kamu....nak suruh ein move on dgn life ein kan...dont worry....im happy with my life....thanks again n pray for me yeah





product cosway

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sape pernah cuba product cosway??? x kisah la product penjagaan diri ke, product cucian ke, barangan yg lain ke....ada ke yg pernah guna

kalau dlm rumah ni, mak la yg paling banyak guna barang2 dr cosway....sabun basuh baju, shampu rambut, pencuci lantai, product minuman, vitamin semua la dari cosway....ein slalu cuma beli barang2 mcm botol air ke, tuppaware ke....hihihi...kdg2 dak opis kirim beli barang....

baru2 ni, ein saja la nak cuba set mandian dari cosway....sebab rmai yg cakap bagus....igt nak beli yg set blossom tu tapi nanti2 la dulu....set tu wangi wooo....harini ein cuti so, mari la merasmikan set shampu yogurt n body scrub


wangiii woooooo shampu n body scrub ni....mmg terbaik la....rasa mcm nak mandi lelama je....sebab bau dia mmg best sgt2....shampu yogurt tu mmg lembut je kat rambut...dh nama pun yogurt kan....nanti nak beli scrub muka lak....nak beli set penjagaan muka, mcm x de yang berkenan....mahal tu mmg la...tapi ein ni bukan jenis yg mekap kan....just guna toner n bedak je

tapi........yg set blossom tu, betul2 menggoda hati daku....wangi....ada body wash, body scrub, lotion....tapi biar ein habis kan dl shampu n body scrub yg tu.....nak tgk hasil shampu yogurt tu dl....kalau ok, akan kekal kan....hihihi....wangiiii





Wednesday, January 25, 2012

#7 wordless wednesday

diary miszgarfien 0 org kwn gapil









Sunday, January 22, 2012

oh anai-anai

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


penat!!!

tu je yg mampu ein perkata kan.....dr semalam kemas bilik x sudah2....sepatutnya dh sudah tapi di sebabkan oleh sang anai-anai, habis satu bilik dh mcm tongkang pecah....ingat kan sikit, rupanya dh berumahtangga dalam bilik daku

dah la barang2 dlm bilik tu banyak....memang jenuh la nak kemas semuanya...ni pun dh x larat....dulu dh kena skali...ni kena lagi.....tu pun dh hbs berjaga2 jgn kena lagi.....tapi, kena juga.....nmpk nya ada buku2 yg nak kena di bakar nanti





nampak x kat penjuru tu....haaa, kat situ la diorg berumah tangga....bilik dh xde rupa bilik...penat laaa...rasa x larat pun ada nak kemas bilik tu...dh la ein byk kabinet kayu...mmg feberet diorg la kan..x tau la esk leh siap ke x bilik tu...byk benda nak kena buat...kotak2 buku nak kena check...takut ada yg dh kena makan...




haaaaa.....tengok kotak2 A4 tu....byk kan....semua tu isi buku2 ein.....rasa mcm nak upah org je utk bersih kan n kemas bilik ein tu...sungguh ein x larat...sob3




Thursday, January 19, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


dua benda yang org suka tanya or tegur ein

1) umur

yeeee....org selalu salah teka tang umur ein.....ramai yg anggap ein ni masih student....umur dlm 22 gitu....aaawww, muda nye i......kih3....*bangga tau awet muda ni*



2) mata

nothing special bout my eyes.....yup, sama je mcm mata org lain.....ein mmg berspek...so bila sesekali ein x pkai spek, org akn tny ein pkai contact lens ke....aiyoyoyo.....ein x pernah pun terfikir or bercadang utk pkai lens....x minat pun......tp ramai yg kata ein pkai lens.....nak kata warna mata ein ketara sgt tu, xde la....colour brown gak



yang ni, jarang2 org tegur ein....yg betul2 kenal ein luar dlm je dpt tafsir kan nya

"garang tapi manja...tu yang susah nak dpt"





Wednesday, January 18, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sekarang ni, xtau la nape perasaan nak wat keje tu dah xde....bukan la xnak buat keje lgsg....cuma ada 1 part keje tu je yg selalu buat ein badmood

wpun bukan keje hakiki, tapi boleh je nak buat....dapat ilmu pengetahuan kan.....cuma.......bila tiap kali kita buat, tiap kali tu la ada je yg x kena.....padahal dh ikut semua format n cara yang dia nak...kalau x dua kali ubah, mmg x sah

bila try utk pertahan kan, ckp kita ni salah

.

.

.

.

.

.

ok dh bengang!!!! punya la pnjg ein taip tadi tp x save......ni semua gara2 brukband yg dh limit.....geram nyeeee....mmg bertambah2 geram dh ni.....makas dh nak taip balik semula....dh x igt



Monday, January 16, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


monday blues for today...keh3

memang xleh nak lari dh dr monday blues ni....duk mengeliat je la depan pc ni...pastu mata kuyu je....ape punya org la ein ni kan....keje malas tapi gaji mau....nsb la gaji tu cukup2 makan....kalau gaji besar, mau nya x sedar diri nanti....hihihi....syukur

nothing much bout my life rite now....cuma sedang mengelak kan diri je la....hati dh x blh nak terima xkan nak paksa gak kan.....yg berkenan di hati pulak milik org.....aiyoooo.....redha saja

sooooo, terus kan usaha ye.....insyaallah akan ke temu jua nnt



Thursday, January 12, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


kenapa ye....kali ni ein memang betul2 tak boleh......xde feel la.....tapi yg belah sana, beriya2....adoooiii....

ni semua gara2 kursus induksi....kalau la ein x pegi time tu...kompem ein x kan tegur dia dan en.pelangi....dan, tentu nya ein xkan berkenalan dgn mereka kan...

dgn en.pelangi, ein rasa cam best je kwn dgn dia...seronok...nampak je pendiam tapi pandai ambk hati...pandai buat ein tergelak n tersenyum.....kalau msg dgn dia, rasa x bosan je....ada je benda yang kami nak bahan kan

tapi.....dgn yg ni, feel nak msg pun xde.....siap buat xtau je dgn msg org tu...rasa tertekan lak dgn keadaan ni....

aaiissshhh....kena cari some1 lain utk berkenalan la....x blh la camni......ein dh cuba tp, ni la hasil nya....dlm minggu ni asyk jumpa en.pelangi je....teheee..aritu tegur dia rambut pnjg, harini dh pendek rambut dia....ok, dh comey....dh x serabut lg....rindu la pulak nak borak2 dgn dia....tapi, x berani nak msg dia....xnak dlm hati kami ni ada ape2 perasaan....ye la, dia tu tunang org....nanti2 la ein tegur dia....



*mcm tau2 je ein teringat kat dia....alih2 en.pelangi msg daku...hik3*




Tuesday, January 10, 2012

jangan pernah mengharap...berusaha la

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


seriusly, im not ready to fall in love with anyone.....hati ni still xnak terbuka lagi....mcm mana lagi nak di katakan pd seseorg tu.....TOLONG LAAHH jgn mengharap.....tolong la....tolong la jgn buat ein mcm ni....ape jua yang di perkata kan, sukar utk ein percaya lagi....kata2 seorang lelaki mmg x blh di percayai....hny tau berkata2 manis shj.....maaf la kalau ada kaum adam yg membaca nya....ein jadi camni berdasarkan ape yg ein dh lalui

bukan la bermakna ein x fikirkan soal masa depan...cuma, blom masa nya lagi...sekadar berkawan tu, boleh la...ein try pujuk hati ni utk berkawan dgn mana2 lelaki...cuma jgn paksa ein utk terima sesapa...jgn nnt bila ein dh terbuka hati, kamu angkat kaki tinggalkan ein camtu je

mungkin juga di sebabkan kasih syg mr.N masih menebal dlm hati ni....masih terasa getaran nya setiap kali ein menyebut nama dia, setiap kali teringatkan dia....tak tahu....jgn tuduh ein tak cuba utk melupakan dia.....ein boleh terima dh kalau jodoh dia dgn org lain...cuma di pihak diri ein je la.....

*semoga ada seseorang yang dpt membuka pintu hati ni dan menerima ein seada nya...insyaallah, ein akn terima org tu dgn hati yg terbuka dan penuh kasih syg*





Monday, January 9, 2012

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


salam isnin

harini ein start keje dh...hari pertama keje bagi tahun 2012....hihihi....ikutkan hati, malas lagi mau naik keje tapi kena keje gak....kang dpt surat cinta payah lak....wikikiki

rasa cam lain je bila dh seminggu cuti then keje.....dtg2 opis tengok kerusi xde....boleh mendatangkan marah ni.....ein paling pantang org usik tmpt ein...kalau nak buat keje ke, nak tumpang meje ke, ein x kisah....janji kemas balik....ni dgn printer xde paper.....sabar je la....x suka la sepah2....sebelum cuti ein dh kemas elok2....x suka x suka x suka

ein ada benda yang terpendam dalam hati tapi x boleh luah kan....terlalu personal n private....cuma ein kena kuat, kena tabah, kena redha dengan ape yang berlaku.....tapi......mcm mana kalau ein x kuat n ein mengalah.....x boleh x boleh!!! kenakuat semangat juga

boleh x kalau.......xde ape la......semoga Allah membalasnya




Wednesday, January 4, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam


ein masih dalam mood bercuti....relax sikit kepala otak ni dr fikir kan hal keje...keh3 mengelat betul ein ni....bukan ape, ein ni bukan robot...manusia biasa yang perlukan rehat...mesin pun leh jahanam tau kalau berterusan buat keje....

awal2 tahun ni, standard la kan...soalan maut bertubi2 di tanyakan....kali ni kalau org tanya bila ein nak khwn, ein nak jawab camni la "tunggu ein matured n cukup kuat utk tempuh alam rumah tangga" haaaaa boleh gitu????

why people always thought that im still young?? tak pun orang akan ingat ein ni student.....issshhh, diorang ni mengalami masalah penglihatan ke...ada ke kata ein kecik...adeeehhh....ein punya la chubby dia kata kecik....bila kena puji ckp muka baby face ni, mmg la bangga...sikit je la....ein syukur atas semua kurniaan ni...alhamdulillah....petua??? takde petua ape2 pun.....make up pun tidak....kadang2 scrub muka pun termiss...hahaha

bila org tanya ada bf ke x, susah nya nak jwb....kalau jwb YA, nanti soalan lain lak yang berpusu2 di tanya nyee....kalau jawab TAK, ckp lain pula..katabx 
aku la, ape la...payah nyee nak puaskan hati org lain

ein bukan mencari some1 yang bergelar BOYFRIEND tapi mencari some1 yang bergelar HUSBAND.....mampu ke seseorang tu menggalas tanggungjwb sebagai seorang suami, ayah, imam kepada isteri dan anak2 nya....yakin kah dia mampu membimbing ahli keluarganya ke jalan yang lbh baik...

ein bukan la baik sangat...perfect tu lagi la jauh bezanya....rupa paras pun biasa2 je....ein pun tak mencari yang perfect atau ada rupa paras sangat..cukup la sekadar sedap mata memandang....yang paling utama, dia ada pegangan agama yang kukuh...dia tau hukum..tau mengaji....tu abah yang pesan pada ein...supaya kita x tersasar dari landasan yang benar...

rasa mcm susah je nak jumpa org mcm tu kan....kalau dh jumpa pun, bukan jodoh kot....takpe la....seriusly bagi ein, orang yang betul2 sempurna di mata ein adalah mr.N.....only him......IF i can, i want to find some1 like him....tapi mustahilkan....kita xkan dpt yang sama....redha je la....dia sangat2 istimewa di hati ein

ada yang hulurkan salam perkenalan tapi kalau x yakin, jgn di teruskan...awal2 dh di beritahu...jgn mengharap atau letak ape2 harapan....ein mmg nak tgk sejauh mana kesungguhan dia utk mengenali ein

hati aku bukan utk di permainkan, bukan utk di sakiti, bukan utk di kecewakan





Monday, January 2, 2012

im not ready

diary miszgarfien 8 org kwn gapil



bila masuk tahun baru, bermakna umur kita semua bakal bertambah lagi...so am i....yang mana birthday awal tahun tu mmg teraa sangat la....mana yang pertengahan tahun cam ein ni, kureng la sikit kan...sebab lambat sikit pertambahan umur tu

ein tahu......tahun ni umur ein nak masuk 27 tahun....ye 27......bukan 22 ye......sila percaya.....ein pun mcm x percaya je...hahahaha.....dulu ein target umur 25 ein dh khwn.....masa tu semuanya berjalan dengan lancar....tapi siapa la kita utk menentukan semua tu.....mungkin ada hikmah di sebalik kejadian tu kan

until now, im still single n im happy with it....lepas tu memang dh x terfikir pun pasal khwn or nak cari pasangan....wpun kadang ada 1 perasaan halus yang muncul dlm diri ni, ein ignore kan aje...kadang2 ein sendiri terlupa macam mana ye nak bercinta....ape nak kena buat ye...ayoyoyoyo....ape la ein ni

ada seseorang sedang menghulurkan salam perkenalan......ceeehhh, perkenalan la sangat padahal dh kenal cuma x rapat je.....he ask me to become his special one.......but.................honestly, i cant accept him.....i cant.....hati ein mmg dh tertutup....ein dh xde rasa pun nak bercinta ke ape ke...i told him, jangan mengharap dan ein pun xnak bagi harapan pada dia....xnak ada hati yang kecewa di kemudian hari........but.......dia tetap nak berusaha......what should i do????

seriusly.....im not ready to having any relationship....im not ready to have any commitment...im not ready for everything.....hati ein belum terbuka lagi.....ein dh explain kat dia pun tapi dia tetap nak berusaha......harus ke ein ignore kan dia je

ein dh terbiasa xde sesapa dalam hati ni.....so, ein jadi macam rimas la...dh la ein ni paling malas nak topup....

the main reason, he's not my taste....thats all.....im sorry....i hope he will understand n accept it...





Sunday, January 1, 2012

tahun baru 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



1.1.2012

macam x percaya je kan dah masuk tahun baru...ein tetap rasa macam sama je...xde ape yang berubah pun....tetap melalui benda yang sama...

sekarang ni ein perasan, semua benda nak jadi isu kan...x paham betul la....lantak korang la...masing2 ada pendapat sendiri kan...dh dewasa pun

tahun ni ein memang xde buat azam ape2 pun...zaman dolu2 boleh la...sekarang ni, follow the flow sudaah...nak diet2 pun malas dh nak pikir...nak cari org yang leh terima ein seadanya...bukan jadikan ein org lain

org lain sambut tahun baru pegi tengok bunga api la, lepak2 dgn kwn la....ein sambut dgn layan movie ombak rindu....pendapat ein, citer tu lgsg x best ok....part mana yang sedih pun ein xtau la...yg masing2 duk kecoh kalau tgk, kena standby tisu banyak2...hampeh ok...dh malas nak kondem lebih2 citer tu

xde ape yang best di ari baru tahun baru ni....biasa je...



adakah tahun ni ein akan bertukar status???? hahahaha...xtau la...hati kering ni payah laaaa....just wait n see je la ye...doa2 la ein akan jumpa some1 yang jujur, ikhlas, penyayang....




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal