Wednesday, February 29, 2012

again?? sorry.....

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


malas lak nak wat #ww harini...xce idea la pulak...hihihi


hurrrrmmmmm......camne ye....ada some1 try utk masuk line.....hahahaha...nampak sgt dia tgh mengusha.....sekadar kawan biasa boleh la

actually, kawan lama....kawan masa zaman poly...kawan kepada ex masa kat poly...wuuuu...alkisahnya, last sunday ein pegi wedding kawan sekolah + kawan poly...rumah pun dekat, so x sedap la kan x dtg...

perasan dh geng2 tu duk perhati kan ein sbb nye ein bawa si adk...hahahaha...igt daku dh khwn la tu...masa jln nak balik tu, rasa mcm diorg panggil tp ein ignore kan aje....sbb kes dgn ex dl...so, mmg dh x ambk port sgt dgn geng2 tu

sebagai org dewasa, rasa nye kt dh boleh beza kan cara seseorg tu kan.....sekadar kawan biasa boleh la....lebih dr tu, mmg totally say NO......im sorry





Tuesday, February 28, 2012

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


lately ni, kerap lak kena gastrik....starting last friday...pagi tu dh rasa mcm nak gastrik so buat air nesvita utk alas perut dl...tengahari tu makan bubur mekdi panas2 dgn alasan biar x kena gastrik...tapi, petang tu...ambik kau...sangkut dlm jammed kat federal highway sampai 3jam....haaaa ape lagi...rasa nak gulem3 dh dalam kete sbb x tahan sgt kena gastrik

semalam dari tengari sampai ke petang, jenuh la menahan sakit gastrik....sampai terduduk kat bawah meja ni ha....sakit x menahan...ubat lak x bawa....lupa....padahal pagi tu dh igt nak bawa ubt...nsb la kawan ada ubat gastrik...

malam tadi sakit balik....rasa nak menjerit je...sampai mak cakap something...tapi, malas la nak fikir....bukan la nak ambik mudah cuma xnak terlalu memikirkan

hari ni ok sikit sebab pepagi dh isi perut dgn air susu n biskut kering...sedaaap...sampai tengari ras kenyang....ni pun baru lepas bancuh susu lagi....moga2 gastrik ni beransur baik la....ein mmg lemah tang perut...senang kena sakit kat perut....tapi, xpe.....ein tahan je....x leh tahan, nangis je la....wikikiki




sumber makanan ein mulai hari ini....sedap tau





Wednesday, February 22, 2012

#9 Wordless Wednesday - FREE!!

diary miszgarfien 1 org kwn gapil







*jangan jelles ye*




Tuesday, February 21, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam tengah hari ye semua......

mErdEkA!!!

hik3....cuba teka nape lak tetiba je ein merdeka.....keh3...merdeka weeiii...bahagiiiiaaaa niiiii.....mana x nye....opis lenggang....xde org..weeeeeee

puan cuti dari smlm sampai esk......then 2 org incharge ada tugas luar hingga selesai...mayb seminggu dua diorg keje luar...weeeeeee

means..............merdeka laaa.....tp hari khamis puan ada...alolololo....x kisah la

ok daahh...sesaja je update entry ntah ape2 sbb mcm lambat sgt nak tgu KFC sampai....eeheeeemmmm.....ada org nak blanja, kita blasah makan je la kan *sbb tu mok2 kan* 




Saturday, February 18, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




salam sabtu


sejuukk je arini...mana x nye sebab hujan dari pagi x henti2 lagi ni...kalau sambung tido memang syok sesangat ni....tapi mengenang kan baju kotor yang semakin menggunung, huhuhu.....

hurrmm.....

ape yg korang rasa kalau hari2 ada org menyendeng2 kat tempat korang?? rimas?? yeeeee......tu laa yg ein rasa...rimas, lemas, sesak....huh....annoying tahu!! rasa macam, ko pehal?? x menyibuknx blh ke???

x kire waktu bila....tau2 ada kat blkg or sebelah...pastu tny entah ape2...wooiii, nasib aku xde sakit jantung...x suka laaaaa....patut la xde sape nak kwn dgn ko sgt...entah sejak bila ntah dia rajin tegur ein kat opis tu...sebelum ni xde kisah pun....kang aku sound setepek, touching....annoying laaaa!!!

huh....dak bola tu pun ein dh x layan....ein tau dia terasa tp sape suh nak paksa2 ein kwn dgn dia...berkali dh di bgtau ein xleh nak terina dia as some1 special...bila dgn dia, ein rasa.....heeeyy, ini bukan diri aku laaa....sgt hipokrit tahu....dan x memasal2, skrg ni dh x bertegur sapa...dl elok je berkawan, skrg ni.....

daaahhh....lantak.....malas nak pikir...dr asyk fikir hati n prasaan org lain je, baik ein jaga hati n prasaan sendiri kan....lagi bahagia...dan sebab tu juga la diri ku makin comeeyy...diet ein hny berjalan selama seminggu je pastu hancuurrr...hahahaha....

kompem dh xde org nak ngorat daku pasni sbb moolat dh...keh3







nanti ein wat entry special khas utk mr.N
mayb the last entry for him





Monday, February 13, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


patah pinggang!!!

gilerr punya penat....dari pagi sampai la lewat petang tadi duk tolong dak2 laki kemas stor....angkat printer, alih printer, pengeluaran pc.....dari pagi x duduk diam...

kaki kejung!!!

berjalan ke sana sini, memanjat, tolak barang....penat wuuuu....keje jadi kuli memang camni....dengan x cukup nye dak unit...ada yg mc, x sihat, sentri, kena pegi beli barang utk majlis esk....bape org je la yg tinggal...dak2 laki semua mmg dh patah pinggang...cian diorg...




tapi





kepenatan harini terubat sikit dengan senyuman en.pelangi.....hihihi...rasa mcm tersalah tengok org tapi betul la tu en.pelangi....cair jap tengok dia senyum....keh3.....

dah3....jangan nak feeling lelebih lak....hak org tu

baik la



Friday, February 10, 2012

minta di halalkan ye

diary miszgarfien 8 org kwn gapil


dari semalam lagi dh niat harini nak beli tudung....semalam plan, rehat tgh hari nak pi jalan TAR tp org yg wat plan tu x dtg...so, lebur mcm tu je la

then before balik keje tadi dh berkira2 nak pi pasar sama ada pasar kat stesen lrt university or pasar malam kat rumah..congak punya congak, pi je la pasar kat university tu...kat situ byk tudung

target nak cari sehelai dua je, sekali hambik kau....byk lak tudung yg berkenan di mata....pdhal dlm purse duit cuma ada rm25 je...parah betul....belek punya belek, jumpa la duit tersembunyi...tapi berat hati nak guna nya

sebab nyaaaa.....duit tu........duit yg mr.N bagi....duit yg dia bagi masa ein masuk wad dl...ein x pernah guna duit tu...mmg tersimpan elok sampai la harini...ada lagi sekeping duit yg dia bg...yg tu, duit raya 2 thn lepas...pun ein x guna...

takpe la...nnt ein ganti balik duit tu wpun dh x sama mcm yg asal...kalau org lain, mesti dh belasah wat beli mcm2 kan....

mr.N......i knw u still read this blog.....saya nak minta awak halal kan segala nya...kalau awk ada ape2 brg yg awk nak ein return, bagitau la...segala ape yg pernah baginkat kamu, ein halal kan dh...kalau xnak simpan, awk buang je la ye

beli tudung tu pun ada kisah nya juga...gara2 ada polis trafik duk saman kete yang parking, kelam kabut ein jadi nya sampai tersalah saiz tudung...nasib la jurujual tu kata nnt hari isnin boleh tukar...





diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ambik mood utk merajin kan diri menjawab surat yang menimbun2....hope kali ni xde la tekanan yang menimpa diri ku...x sanggup wooo asyk nak stress...tapi demi keje, harungi je laa ye dak....hehehe

ok laaa...fokus ein...fokus.....jangan malas

nanti lagi byk keje yang menimbun



Wednesday, February 8, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tension.....tension.....tension

sgt2 x suka bila aku dlm keadaan tension or stress....mood mmg down gegiler sampai tgl 10% je skrg ni

kusut je aku rasa arini....dan aku bukan la jenis yg tau nak handle stress or tension ni...mmg semua benda aku jadi kan mangsa...my bad

aku pun dh xtau camne lagi nak buat... bahana td pas maghrib x baca yassin

kdg2 rasa, aku nak tukar keje...mksd aku, tukar tempat keje...tapi, aku still suka keje kat BA tu....byk benda aku belajar...tapi bila part 1 keje ji, siyes la buat aku jadi tension n moody for the whole day...my bad

sape yg x tension kan tiap kali buat ada je yg x kena walau pun kita dh follow semua yg di minta...pastu siap ckp, aku xnak ikut ckp dia...x dgr kata dia...suka2 buat sendiri...aarrrgghhh!!!!

ape lagi yg x betul....siap bg aku guide line lg...bila aku follow, ckp slh...xnak ngaku tu arahan dia....wth????

nak bukti kan.....kertas guide line tu still aku simpan...senjata utama tuuu...haaaiisshh, mmg x berkat la aku keje camni....aku sakit hati laaaa....

tak memasal semua jadi mangsa marah aku....again, my bad

dh..............nak solat isyak the baca yassin jap....bagintenang balik hati ni



#8 wordless wednesday

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





 









Friday, February 3, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum dan selamat pagi



asyik terngiang2 je pasal benda ni


jangan pernah meminta seseorg tu setia andai nya kita sendiri x mampu nak setia

jangan sesekali kita memberi harapan seandainya harapan itu adalah palsu

jangan pernah mengharap seseorg tu menyayangi kita andainya kasih syg tu bukan utk si dia

jangan pernah mencuri hati seseorg tu andai hanya utk di lukai

jangan sesekali mengharapkan seseorg tu berubah andai diri sendiri pun x sempurna



*ok.....kepala dh tingtong....tetiba hilang idea*





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal