Monday, April 30, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sekejap je dah sampai ke hari terakhir dalam bulan april....cepat nyee masa berlalu....esk dh masuk bulan mei....woooowoooooooo

rasa mcm x percaya je.....april dh nak melabuhkan tirainya....tapi, ein still x jumpa lagi my mr.right @ my future husband....hai dear, where are u?? why u hiding from me huh?? but, its ok....i will find u untill i meet u.....tapi, awk jgn la menyorok lama2.....kesian kat sy tau....asyk di duga shaja

ngeeeeehhh3

mereng dh ein ni......honestly, ein tension sgt2 dgn situasi skrg ni.....kenapa la ein harus bertemu dengan org2 seperti mereka.....

setiap kali ein jumpa seseorg, pasti ayat ni yang terkeluar dari mereka

"kalau sy x kahwin lagi, mesti sy dh ajk awk khwn"

"kenapa sy x jumpa awk awl2"

sob3.....touching nyee bila dpt ayt mcm tu....ni la dugaan ein skrg ni....xtau camne nak hadapi semua ni...i am just nothing....

someone told me....that only 1 way how i wanna solve this situation

"KAHWIN"

dengan cara tu je ein boleh selesai kan semua nya....si psycho n rizal xkan kacau ein lagi....both of them always make me suffer....tension sesangat

ikut kan hati, ein xnak dh fikir....igt senang ke nak cari calon suami skrg ni...calon suami ok!! bukan bf yeee!!

i told my self, please dont give up....please be more stronger...be patient....insyaallah, everything will be fine....

hampir setiap masa ein memikirkan, nape ein di duga dengan situasi mcm ni...di temu kan dengan lelaki yg dh berstatus...dh pupus ke ape lelaki bujang dlm dunia ni...aiyoyoyo....im so damn tired with this situation....

enough!!! kang ada lak yang ingat ein ni desprate....




diary miszgarfien 0 org kwn gapil



im on duty rite now......hehehe......ein xkan update bout bersih...lantak morang nak kuar kan statement ape pun....buat la cerita ape pun....org xde otak je yg join benda camtu...bangang sungguh

ein start standby dari hari jumaat lagi.....start pukul 4pm sampai 12am....then the next day should be start at 12am......but............i need to came to opis on 8am....wehuuuu......bahagia ok!!

redha laaa kena standby opis kul 8am on saturday tu.....then ada lg 2org dak unit pun standby....so ein decide dlm tghari nak blk la sbb kena standby bilik gerakan kul 12am......sekali hambik kau!! x boleh balik sbb tghari tu keadaan dh tegang....nak keluar dr kl mmg lepas...tp nak masuk kl tu yg x lepas

pegawai n penyelia ein semua nasihat kan xyah balik...stay je kat opis....wehuuuuu....terbaik derrrr.....so, ein stay je la kat opis ni sampai la shif ein kat bilik gerakan.....it mean, ein standby 24hrs dh ni....8am saturday until 8am sunday.....balik rumah mmg tingtong sgt2.....sakit kepala jangan cerita la.....

then dak2 ni lapor dh stand down.....bahagia jgn cerita la...baru la dpt tido dengan lena.....pukul 6ptg baru bgn...tu pun sbb belasah activfast 2biji......

pukul 8 mlm, dpt call kata bilik gerakan x stand down lagi...what the????? aaaarrrgghhh......apekah ini???

ini bermaksud, ein kena standby lg....huwaaaaaa........terus jd huru hara sbb x prepare ape2.....dengan hati yang redha, pukul 1030 mlm td ein gerak la dr rumah menuju ke opis....bahagia sgt2 kan

ni kepala dh start wengzz balik....baru berangan mlm ni nak tdo beralas kan tilam ku yg best tu....dlm mimpi je la ye.....meh tido beralas kan meja keras....terbaik derr....kul 8 pagi nnt baru hbs shif.....hope stand down la bilik gerakan ni....

daku dh x larat derrrr





Thursday, April 26, 2012

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


salam.......lama lak tak jenguk sini.....sian blog comot ni....nak wat camne, dak comot ni busy sikit.....byk benda nak luah tapi pendam kan je la.....

kes psycho, x terhenti kat situ je....dia masih lg ganggu ein...kat opis ni semua dh tau kot psl ni....dh kecoh...diorg pun dh nasihat kan ein supaya berhati2 dgn psycho tu....takut dia bertindak lebih jauh lg.....minta2 xde ape la.....siyesly, ein mmg dh rasa x selamat lg..asal dia ada berdekatan dgn ein je, mmg ein akn lari.....takut ok!!

start dr esk, ein akn start standby utk ops bersih.....kena keje shif smpai ops stand down....esk ein akn start shif pukul 4pm smpai 12am.....haaaaa, ambk kau....tgh mlm buta baru blh blk...

pastu sabtu ahd, start shif kul 12am until 8am.....tu pun satu hal gak...kena gerak awl la nmpk nye....isnin shif ein off then selasa masuk shif kul 4pm until 12am

tapi kalau stand down awl, mmg bahagia la ein rasa kan....harap2 mcm tu la...ni kira first pengalaman la ein keje shif....ein pernah ckp dgn penyelia, ein nak tukar ke shif...saje nak rasa pengalaman..selain tu, ein nak lari dari psycho tu.....

nanti2 la ein update lg...tgh xde mood sgt ni




Friday, April 20, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


TEKANAN!!!!

aku dh rasa kan tahap tekanan aku dh maksima skrg ni.....aku dh x mampu nak pikir...ape hak dia nak sibuk hal aku...suka hati aku nak kawan dengan sape pun....

aarrggghhhhh!!!!



Wednesday, April 18, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



i cant stop to listening this song
sehari  berpuluh kali ulang dengar
hurrmm



Tuhan Berikan Aku Cinta - Ayu Shita

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa


kubertemu sang Adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangmu
Biarkanlah aku punya cinta
Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta





Tuesday, April 17, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


semalam dapat offer utk pi kursus 2minggu kat johor...alaaaaa....selalu camtu...time free, xnak la sesapa offer utk kursus kan....last year pun mcm tu...bertindan 3 kursus dlm 1 masa......so, kena let go 2 kursus h stick dgn kursus kat intan....

tahun ni kena lagi...aiiyooo....nape la kena time camni...mmg nak pi kursus tp kalau ubah tarikh, mayb ok kot....huhu

xpe laaa....nnt kita usha kursus lain yeee





Sunday, April 15, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


i know that i made a big mistake in my life...but, i can denied bout it....im sorry...i cant....im trying to avoid it but it still like that

what should i do??

running out from all of this??

someone told me, u start it, then u should stop it....dont blame the others for any reason....it just you..

ape yg membuat kan ein jadi camni pun, ein xtau...semua tu kebetulan...x pernah disangka ini yg akn terjadi...dan benda tu terjadi pd diri ein!

ein tau, ramai yg marah kan ein ats tindakan ein ni...tapi, diorg tau bila berdepan dengan ein yg degil n keras kepala ni, ckp ape pun dh x makna...

ein tau semua tu salah...dan insyaallah, ein akn cuba perbetulkan semua ni...just give me some more time

berat nye ein rasa kan tapi ein kena lalui...x boleh mengeluh!






Friday, April 13, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tension!!!

benci betul!!

ape hak dia utk halang aku kawan dgn sape??

apesal nak ngamuk2 bila aku rapat dgn lelaki lain

tolong laaa

ada aku bg respon kat ko??

xde kan!!

dh la ko main ambk je no aku tu

so pleas la

stop it!!





Thursday, April 12, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



ok fine...fine

pagi2 sampai opis dh cuci mata...weeee....smart nye...segak nye...suka2....nak tau ke ein tgk ape....niii haaa


ensem...smart...segak!! bukan senang nak tgk diorg dress up mcm ni...semua ni la pegawai2 ein...kira mcm bos la juga...suka sgt!!


sakit pinggang makin teruk...semalam pi angkat meja dlm bilik then nak pusing tu dh xleh buat ape....nak bgn, bergerak semua dh mcm ape..sakit yg teramat

wpun harini still lg sakit, tapi tetap gak lasak kan diri...pepagi lg dh exercise jln jauh2 dr menara 2 ke menara 1...pdhal lmbt sesaat je, terus pintu pagar tutup kan...pukul 8 dh start kena beratur sepanjang jalan...pastu keje nye asyk kena halau je...sabo je la

last2 diarah kan duduk bawah khemah....dh tv pun xde...dh geram sgt pi menempek kat khemah pegawai...dpt la tgk persembahan n dgr PM berucap kejap....lari masuk lobby utk ambk aircond...panas sgt lak harini...sekali ada maskot kat lobby...ape lg...gambar time







yang paling best, dapat salam dengan PM....siap berborak dgn dia lg...ada menteri kesihatan dengan Dato' Hishamudin lagi...memang terbaik la kan....


even diri ni masih lagi sakit, tp xleh la nak lepas kan peluang cam ni kan.....ada lagi gmbr ramai2 dengan maskot tp kat hp member...kalau rajin nnt bila dh dpt, ein upload la...bertuah kan utk ein upload gmbr buh dlm diary comot ein ni...hahahaha

really really enjoy today...






Wednesday, April 11, 2012

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



sekarang ni ein rasa makin tension lak....rizal awal2 lg dh ckp xnak lepas kan ein....heeii, dont u understand that u r married....so please laa....tlg la sedar akn hakikat tu...awk igt wife awk tu ape...suka2 nak curang dgn dia...

susah nyee kalau bercakap dgn org yg xnak phm n xnak terima ape jua yg kita cakap kan....tertekan nye....camne lagi ein nak bgtau dia yg ein xleh nak terima dia...

satu lagi hal si awie @ sticky note boy....tu pun sama....x phm2 ke ein x bg respon...antara kita hny sekadar kwn kerja...x lebih dr tu....segala perlakuan ein dh menunjukan yg ein x boleh terima dia.....ok fine, pasni mmg ein xkan tegur dia kat opis dh....lantak...

buat ein rasa xde mood dh nak pegi opis...dua2 tu ada kat opis...yg sorg tu sanggup la hntr mcm2 utk repair la, servis la, tukar toner la.....huh!! Tekanan!! 

kan best if ada some1 yg blh protect ein dr semua ni...ein dh x larat la camni....they know that im still single...single x bermaksud ein sunyi or terdesak utk cari teman....tolong la yeee jgn kusut kan life ein...im happy with my life...





Monday, April 9, 2012

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


boleh x aku nak jauh kan diri dari semua org tu...

aku xnak berhubung dgn sesapa

boleh x???

aku nak berfikir dengan sebaik2 nya

xnak ada yang fikir lain bila aku baik dgn seseorg tu

betul aku x bg harapan tp org slalu nya salah tafsir kan prangai aku

nnt yg susah aku juga






Sunday, April 8, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



dak comot kat bawah ni x reti sakit tapi still nak berjimba2


hihihi...lama kot x keluar pegi berjimba2....alaaaaa, bukan pi mana pun...sbnr nye nak ke kl utk attend event besday ank kwn baik ein....tp macam x larat nak drive jejauh kan....so, decide dgn mira utk lepak kat plaza alam sentral je

mira ajak lepak kat kedai makanan jepun...nasib la tekak ni boleh terima...tu pun makan chicken ramen...tapi x pedas....so, x kena demgam tekak ein ni yg giler makan cili



tapi...layan kan je la....kenyang gak la makan mee ramen tu...kebetulan owner kedai tu kwn ein masa sekolah rendah...sekampung pun...cuma, ein kureng dgn dia...hahaha...lantak la dia nak kata ein sombong ke ape...ada ein kisah??

*sejak bila lak ein jadi jahat sgt ni*



siyesly sakit pinggang ni buat kan ein sgt2 x selesa...setiap pergerakan mesti wat ein rasa sakit...dh tau sakit pi wat keje berat sape suruh...padan muka sendiri....so, pasni xleh nak angkat benda berat until sakit mi baik...malas nak pi spital..check nnt bukan ada ape2 pun







Friday, April 6, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ein x kisah sesiapa pun nak kenal dengan ein...ein x kisah nak rapat dengan ein sebagai seorang kawan...malah, ein nak say thanks sebab sudi hadir dlm hidup ein...kalian dh buat ein rasa lebih gembira sekarang ni...sentiasa ada untuk teman kan ein...memang ein happy dengan semua ni

ein baik dengan kalian, bukan bermakna ein memberi ruang di hati ni utk kalian...kalian boleh mencuba utk berada di hati ein tapi ein pinta sangat2....jangan pernah meletak kan harapan pada ein...ein xnak ada yang terluka...xnak nanti ada yang tak boleh terima kenyataan

ein dah bersedia utk buka hati ni tapi bukan la 100%....ein masih lagi fobia dengan ape yang ein dh lalui...jujur ein kata kan, ein bukan mencari seorang kekasih tetapi memcari seorang lelaki yang layak bergelar suami, seorang imam buat makmum nya dan seorang nakhoda buat anak2 kapal nye...seorang lelaki yang boleh menerima ein baik buruk serta boleh membimbing ein

ein bukan la sebaik mana...hanya seorang perempuan yang biasa2, seorang yang nakal, kasar, manja, penuh dengan kasih syg n perhatian...ein juga punya banyak kelemahan...setiap orang pasti la ingin berubah menjadi lebih baik dari hari semalam kan...macam tu la dengan ein...ein juga nak berubah cuma berilah ein masa...ein xnak hipokrit...depan org2 tertentu, ein lain...depan yang lain, ein sebalik nya....hipokrit n penipu nama nya...

sekarang ni dh bukan masa untuk bercinta...tp ein akn tetap melalui tempoh sesi berkenal n bersua muka...keluar date tu semua dh bukan masa nya lagi...selesai tempoh berkenalan n bersua muka, andai kata si lelaki blh terima ein dan ein boleh terima dia, kedua2 belah keluarga restu, hntr la rombongan ke rumah ein...ein xnak ikatan pertungan yang lama...tu syarat ein

cuma.......andai kata jodoh ein dengan org jauh, boleh ke org tu bertolak ansur dengan ein...maksud ein, ein nak stay di sini...ein syg kan keje ein dan ein nak dekat dengan fmly ein...yee ein tau syurga isteri bawah telapak kaki suami...tapi.....ein xnak jauh...ein xnak berpindah...cerewet ke ein?? yee, mmg ein agak cerewet...

tahun ni, hari lahir ein jatuh hari ahad...dl ein slalu berangan nak bertunang or nikah time besday ein...tapi tu semua angan2 je la...andai ada jodoh di tahun ni, harap nya ein dpt jadi kan tarikh besday ein tu sbg tarikh bermakna dlm hidup ein...ada tempoh 3 bulan dari sekarang...sempat ke??? berangan je la ye

hanya ada satu je jawapan untuk semua ni...iskharah ku...semoga ein di beri petunjuk






Thursday, April 5, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




hemo3.....sukanya dak2 tu kena kan daku ye....issshhh....ni semua gara2 kes sticky note tu dh kantoii....adooiii....blusher giler kot muka ni

dia pun dh segan2 nak lepak kat tempat ein lagi...slalu dia lepak dgn jiran ein...skrg ni dh jarang....nasib kamu la ye....ein ok je nak nak kwn2 mcm biasa

bila dh jd mcm ni, mmg kompem dh x bertegur kan....hahahaha...buat2 biasa sudah...hope dia paham tanda2 yg ein bagi....bukan tanda terima ye....tanda ein menolak dia...im sorry

ein runsing la berkawan ramai2 camni....ein blh agak nnt akn timbul isu ein permainkan hati diorg...huwaaaa....ein layan sama rata kot...mana yg terlebih tu makna nye hati ein terarah ke org tu la....hahahaha...tp rasa nye blom lg

masalah yg ada pun x terurus lg...jangan di tambah lg...silap hari bulan ein buat hati kering balik..x layan mana2 dh...

eeeehhhh....cannot laa....kalau buat hati kering, zaman bila nya nak jumpa en.soulmate tu...huhuhu

kalau boleh, biar la dgn yg dekat2 je...tp kalau dh jodoh dgn org jauh, redha je la...nasib badan oa kan....utara, selatan dh ada...timur, barat xde lg...hahahaha...mereng betul ein ni





Wednesday, April 4, 2012

meet them

diary miszgarfien 8 org kwn gapil


entry ni bukan utk menunjuk2 atau ape jua benda negetif yg korang fikir kan....ein cuma nak coret kan mengenai mereka di sini je...

mereka ni antara orang2 yg hadir dlm life ein after ein redha dengan ape yg terjadi antara ein n mr.N


en.pelangi

org yang berjaya membuatkan hati ein terbuka utk bercinta lagi...dia baik, selamba, kelakar, dan juga alim org nye...tp dia x pernah menunjukan kan dia seperti orang alim...dlm tutur kata nye penuh nasihat...x boleh nak merajuk lama2 dengan dia sbb da akn buat ein ketawa...dia muda 3thn dr ein...tp dia matang...berkawan dgn dia mmg selesa....tapi, sebelum prasaan tu semakin banyak dlm hati ein, ein dpt detect dia dh bertunang....dan dia mengaku...agak terluka gak hati ni tp ein redha...skrg, kami berkawan baik...hihi


badri

dia sama ofice dgn en.pelangi cuma diorg shif lain...dia ni player football opis ein...rmai org kata dia ni player @ buaya....yg tu ein xtau la...ein x bp kenal dia sgt...punya la lama dia ajk ein date tp semua ein tolak dgn baik...xde rasa nak keluar dgn dia pun...msg pun ein jarang reply..malas nak topup...dia kata nak topup kan tp biasa la...sweet talker kan...xpernah harap pun...ein xnak beri harapan kat dia


awie

ni pun dak opis ein...blh di kata kan dia dak baru ganti kan sape ntah...hahaha...x pernah ambk tau pun...dr last year lg ein dh tau dia ada hati kat ein cuma ein minta dak2 ni diam kan dari dia...ein anggap dia kwn keje je...x blh nak lebih dari tu...tp, ada yg kantoikan hal ni kat dia...maka nye, terjadi la sticky note kat pc ein...adooiii...sorry la awie, ein x blh la...kamu baik tp pasti ada yg baik utk kamu...bukan ein


wafi nazri

seorg teman tapi mesra...kwn dgn dia dr form 3...cinta monyet la kisah nya...hahaha...dia ni kalau dgn ein, mmg pemalu..ape yg di malu kan nye pun xtau la...hahha..dia baik la juga...sentiasa ada bila ein perlu kan pertolongan...dl masa sekolah, encem je...jd rebutan gak la...skrg ni, huh...dh tembam...hahahaa...best sakat dia...dia pernah ajk ein sambung blk tp....entah la....hati ein berbelah bagi...tp ein xnak bg harapan kat dia...kita kawan sampai bebila ye...nnt ada masa, kita date ok...hahahha


ulul azmi

kawan poly...geng dgn ex ein...diorg nimxleh terima ein couple dgn kwn diorg...so, bila dh pts, ein x ambk tau hal diorg pun....alkisahnya ktorg jumpa masa wedding dak poly yg merangkap kwn sekolah rendah n sekampung...time tu ein x tegur diorg pun...start dr haritu, dia tegur ein kat fb...kdg2 sms gak...dh byk kali dia ajk date...cian dia...ada je alasan dia utk ein tolak...sorry ye...ein x mampu nak ubah dari kwn ke kekasih...cukup sekadar berkawan je ye...nnt kita ajk kwn2 yg lain utk main bowling ok...hihihi


rizal

hurmmm.....berat nye...dia anggota...kenal masa dia hantar pc utk format...dia caring...ok la..ada je benda yg dia nak sakat ein...ein harap sesangat dia bukan hak orang lain...tapi.....dia dh khwn n dh ada ank...dia x dpt nak hide kan status dia sbb ein blh check status sesapa je kat opis tu....selalu ein igt kan hati ni, dia dh khwn..dia bukan single lg...tapi, nape hati ni cam x blh nak terima je....slalu ein tertunggu dia dtg opis...tekanan nyee ein rasa...ein pesan kat dia dh...antara kami, cuma kwn sekerja atau adk n abg angkat....ein x sanggup nak jd org ketiga...


en.vendor

ok fine....ein xtau nama dia...xde la kerap sgt dia dtg opis jumpa pegawai ein...tp kalau dia dtg jumpa pegawai, dia mesti akn lalu tempat ein...hihihi....suka tgk dia senyum....comey!!! usha diam2 je la...sape la ein ni kan...dia tu dh la encem..ada company sndr...aritu riki2 dgn dak opis...diorg kata dia lom khwn lg...aweq pun xde....wink3....hahahaha....nak kwn dgn dia tp segan...minta tlg dak2 tu la....mana tau kot2 ada jodoh kan...hihihi....gataii jap



ada lagi sorg yg ein baru kenal....tapi biar la dl....xleh nak dexribe dia camne....hmmm, ada sorg ni own poly ein tp x rapat...rasa nak kwn dgn dia tp....slow2 la dl....yg utama, nak kenal dgn en.vendor!!! hahahaha




ein tak pernah beri ape2 harapan pd diorg...semua yg ajk keluar, ein tolak cara baik...ein rasa, ein dh xde minat nak dating2 ni..dh bukan zaman ein...fokus utk cari bakal suami je skrg ni..bercinta lepas khwn pun ok ape...


ein bukan playgirl ok!!





Monday, April 2, 2012

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



slalu kalau ein update je mesti benda tak best kan....hehehe....but today, im totally happy...semua nye buat ein tergelak



pagi2 lg dh ada yg wat ein tergelak...jumpa vendor yg encem tu....suka tgk dia senyum....then terjumpa sticky note tu...mmg lagi ein tergelak la kan...then, having a chit chat wit echah always make me smile n laughing...petang lak, ada je yg menyakat ein....

yang paling best, ein dpt call dr en.pelangi mlm ni...cian dia msg tp ein xde crdt nak balas...kalau dh gayut on call dgn dia, mmg kompem la dia akn buat ein tergelak je...thanks awk...this guy know how to make me smile, blushing, laughing....frenz forever ok

wpun ein rasa x sihat, tp enjoy tetap enjoy kan


terima kasih Allah ats kegembiraan harini...semoga hari2 yang mendatang akn terus memberikan kebahagiaan n keceriaan dlm hidup ini



motif???

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


wujud lagi ye cara camni dlm zaman skrg ni

addoooiiiii

siyess ein tergelak2





maaf ye.....sy x boleh terima awk...sy anggap awk rakan sekerja je





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal