Tuesday, May 29, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



dont look for someone that can make you happy

find someone that you can be happy with




kata2 dari kawan baik ein

i already found that person......but.....he's someone fiance......bila dengan dia, ada satu perasaan yang sgt tenang...seronok berbual dengan dia...tengok senyuman dia pun dh cukup buat kan hati yg tengah marah, jadi tersenyum....mmg happy je bila dengan dia....seolah2 tak perlu nak risau kan ape2....xtau camne nak describe benda tu....org yang kenal dia je tau camne perasaan tu...tanya la kwn2 yg lain...mmg seronok berkawan dengan dia....he always make me smile n laugh

semoga awk bahagia dengan pasangan hingga ke syurga....im waiting ur wedding card...hehehe....i know that day is coming soon rite




Monday, May 28, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



en.pelangi...............

awk skodeng blog sy ye

haaaaaaa

sy x pernah mention psl blog sy kat dak2 opis tau

 camne awk leh tau psl diary comot sy ni

musykil sungguh sy

huurrrmmmmm





Sunday, May 27, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



masa belek2 surat khabar metro, nmpk iklan kemasukan ke poly utk belajar separuh masa....check punya check, terus rasa down.....

why???

course yg ein nak, xde.....i mean, xde kat poly shah alam.....uwaaaaaa, sedih nye.....plg dekat pun, kat puo....nnt camne nak ulang alik ipoh....nak stay kat mana hari sabtu tu....perbelanjaan lg.....

Ya Allah, permudahkan la urusan ku untuk menuntut ilmu

course yg ein nak, semua kat poly yg jauh2....mak pun nnt x larat nak tolong ein....kalau nak buat fulltime, mmg gaji x ckup la sbb dpt separuh gaji je nnt...ngam2 wat byr kete je nnt....kalau blh, xnak susah kan sape2....sbb tu target poly

ein nak blaja lg :(

nnt la ein fikir kan lagi :(






Saturday, May 26, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



dah lama pendam benda ni...dh banyak kali fikir...rasa nye macam dh tiba masa nya utk teruskan ape yg ein dh fikirkan selama ni...mungkin akn ada yang fikir ein membuang masa...tapi ni je cara yang ein ada

tak tahu dari mana datang nya rasa nekad tu...petang tadi setelah berfikir, terus nekad nak buat juga....dh bncg dengan mak then mak kata buat je

ikut kan, mmg ein nak sangat sambung ke peringkat yang seterusnya dlm bidang yang mmg ein minat...tapi, ein kena sedar tahap kemampuan diri ein di mana

so, ein dh decide...insyaallah ein akn buat diploma dalam bidang IT kali ni...masih lg survey nak buat kat mana...tp, rasa nye kat poly je laa...ein buat pjj je nanti

tak salah kan ein nak menuntut ilmu wpun ein dh ada dip dlm bidang engineering...demi masa depan ein juga

mungkin akn ada yg pertikai kan nnt...sepatut nye, skrg ni ein kena fikir kan benda lain...tapi kalau ada jodoh, insyaallah ein akn khwn juga....dr ein buang masa fikir kan benda tu, baik ein study...lg berfaedah

3 tahun tu bukan nye lama pun...kejap je...insyaallah ein boleh





Tuesday, May 22, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

 -buatku di sana-



Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati



lagu ni macam beri kekuatan kat diri ein



Thursday, May 17, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



genap dah 2 tahun berkhidmat dgn pdrm....sekejap je kan masa berlalu....

tapi

petang tadi

ramai yg dpt surat pertukaran

siyes sgt2 x best

kat IT tu dh ramai yg tukar

sekali tukar, sampai 4 5 org yg keluar

hampir suku dah dak IT batch ein yg bertukar

so, kat opis mmg dh x best

pengganti diorg semua x best

semua buat masalah

keje dh bertahun tp x reti buat keje

mcm mana nye

yeeeee, keje IT ktorg x sama dgn IT di jabatan lain or sekolah


ape pun

ein sayang keje situ

hehehe







Tuesday, May 15, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hati ini yang terlalu sensitif n mudah terasa

atau

memang kamu yg dh berubah


cuba untuk menafi kan ape yang di rasa kan

tapi semakin hari

entah la

di mata dan hati ini

ia nya terlalu ketara



im just....................

sometime...........

i .............



nothing!!!

please stop thinking bout it!!








sian echah hari2 kena dengar luahan daku
:(





Sunday, May 13, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



13 mei 2012

dah 2 tahun rupanya ein berkhidmat sebagai seorang penjawat awam.....2 tahun lepas sepatut nya pada tarikh yg sama, ein kena pegi induksi kat upm tu haaaa....tapi x lergi sbb lmbt ambk surat dr jpa...the same time, ein ada appoinmnet kat ppum....nasib baik xde effect ape2

cuak kot masa x pergi induksi tu...talifon spa semua x berangkat...sbb semua nya busy kat upm tu....last22 ada org bgtau, xpe....nnt lapor je diri kat tempat bertugas....legaaaa giler

mmg kelam kabut la nak wat medical check up, sah kan sijil n mcm2 lg

tapi

syukur alhamdulillah.....dah 2 tahun jadi pekerja di sektor awam

cuma..........

bila nyee nak sah jawatan ni...adoooiiii


nanti 17 mei baru genap 2 tahun ein berkhidmat di tempat skrg ni...hehehe






Friday, May 11, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



tetiba rasa cam nak dpt kan something utk diri sendiri on my birthday nanti

tapi xtau la sempat ke x nak kumpul duit nanti

dh lama fikir sbnr nye

tapi takut cam x berbaloi je

nak tau ke ape benda nya

ni haa

credit : en.google


yang penting, mesti warna putih



Thursday, May 10, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



kamu datang, kamu stay

kamu datang, kamu pergi

sungguh ein x pernah nak paksa sesapa pun utk stay or pergi...setiap yang hadir, ein amat hargai kehadiran kamu....andai kamu pergi, sikit pun ein x pernah marah....mungkin ada salah silap dari diri ein yang membuatkan kamu pergi

kamu di sini tidak di tuju kan kepada sesiapa pun....cuma meluahkan ape yang tetiba terlintas di fikiran, terdetik di hati

andai ein yang pergi dari kamu, ketahui la ia suatu yg sukar utk ein lakukan...pasti ada sebab ein melakukan itu....ein bukan seorang yg baik, cantik dsb....terlalu simple....merendah diri, tiada keyakinan...itu la diri ein

ape pun, ein hargai setiap insan yang hadir n stay utk bersama ein...semoga kalian, sentiasa dalam rahmat Allah










Tuesday, May 8, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



alhamdulillah

wpun benda tu still x selesai lg, tp sekurang2 nye ein mampu menarik nafas lega...ringan sikit bahu ni rasa nya....

harini, ein mula kan yg baru....wpun masih lg belum biasa, tp ein mampu hadapi...masih mampu tersenyum, masih mampu menyakat kwn2 dan masih mampu menyorok kan duka di hati ini

seseorg pernah bgtau ein

walau ape pun keadaan nye, ein yg bersalah....x boleh menyalahkan sesapa pun....sebab nye ein sendiri dh tau akn hakikat n kenyataan tu....ein perlu minta maaf dgn dia...tp.......bagaimana.....x tahu la....

ein still lg blur....buntu....

nak x nak, kehiduoan ni harus di terus kan walau pahit mcm mana pun keadaan nya...yang pahit tu la akn membuatkan kita beringat ssampai bebila

semua kata ein kuat....ein boleh lalui nya...ein penah jatuh, dan bangkit kembali...walau teruk camne pun ein jatuh, ein bangkit dgn 1 ssemangat yg baru

lega sikit rasa nya hati ni.....insyaallah....ein akn selesai kan...sendiri cari penyakit, sendiri la cari ubat....xde sape pun dpt tlg ein

insyaallah....semuanya akn menjadi baik....berhentilah sebelum menjadi teruk...inilah keputusan nya





Monday, May 7, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



aku x berdaya lagi untuk berdepan dgn masalah yg aku sendiri cari....sedangkan aku dh tau akn hal itu....kenapa aku masih berdegil

aku x sanggup lagi.....aku nekad utk berhenti di sini....aku yg salah...aku yang jahat....aku yg teruk

seandainya ia x berlaku, aku xkan berganjak kan.....syukur ia menyedar kan aku dr meneruskan nya....aku kejam

satu tamparan yg sgt hebat aku rasakan saat ini....satu bebanan yg aku dh x daya utk pikul lagi...aku mampu nak kongsi kan dgn sesapa pun....utk terus pendam kan pun, aku dh x mampu

mungkin ini saat nyee utk aku berhenti....kalau sakit sekali pun yg aku rasa kan, mmg padan dengan muka aku....aku yg cari masalah ni

aku perlu bina balik kekuatan itu....kekuatan yg aku sndr dh runtuh kan....aku kena cari balik keceriaan yg aku dh musnah kan....

semoga aku masih mampu tersenyum kembali...yang penting, hati aku....aku ingin ia kembali tersenyum







iklan jap


*buat mr.N.......ein nak tuntut sesuatu yg pernah kamu perkata kan...ein harap kamu dpt bantu*



Sunday, May 6, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



aku dah x mampu nak luahkan ape yang aku rasa sekarang ni...biar lah aku pendam kan sahaja semuanya....dan aku bersyukur di kurnia kan seorang kwn baik yang sentiasa ada di sisi aku saat aku memerlukan kata semangat utk aku kuat hadapi dugaan ini

be strong ein!!





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal