Friday, June 29, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



skrg ni mmg mood turun naik turun naik je la....keh3.....dtg angin x betul, dr pg tu nak senyum pun jgn harap.....kalau dtg angin kus2, mmg dr pagi la duk bergelak....ape pun x blh

seperti biasa, never care what people say bout me....nak kata aku meroyan ke, hormon senget ke, lantak la....mmg x pernah kacau life sesapa pun...

mmg la hati kecil ni sensitif...sensitif sgt2...alaaa, dh nama pun prmpn kan...sekeras2 hati dia, pasti lembut juga kalau kena dgn cara nya....

ok...fine.....sbnr nye bosan kat opis ni...xtau nak buat ape....



Sunday, June 24, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


two weeks more


#wishlist


big garfield


 can i have 1





Thursday, June 21, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam terngamuk kat pegawai...sorry tuan....sape suh kaitkan sy dgn dak psycho tu...ke umat tu yg suh tuan tanya sy....kalau betul, ape motif dia???

di sbb kan dh lama sgt tahan, so smlm x pasal2 terbanjir lak kat opis after terngamuk kat pegawai....but, after that rasa ok la sikit

harini dh masuk 1 syaban....harap sgt bulan ni akn memberi rahmat di sebalik semua yg ein lalui skrg ni...so, skrg ni nekad....nak xnak kena bertahan...kena blajar tenangkan hati....dh bape minggu muka mcm aym tertelan cuka....xde nak senyum tiap kali sampai opis....muka stress n tension ada la...huhu

xpe3......take time...tgh pulih kan smgt yg dh hilang ni...insyaallah

tapi sape2 yg mention or kait kan ein dgn umat tu, mmg kompem kena jerkah dgn ein...






Tuesday, June 19, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



siyes dh x blh nak terima....pagi2 dh buat aku moody....perasaan fobia automatik dtg...terus capai semua fail n keje buat kat table member...nsb la member tugas luar...siyes mmg dh x blh

ckp dgn penyelia nak tukar tempat duduk...penyelia kata nnt dia bncg dgn penyelia lg 1 camne nak solve kan benda ni...yg terkejut sgt, pegawai ada yg dh tau...penyelia cadang kan buat report mohon sekatan kat dak psycho tu...tp ein xnak kecoh kan keadaan ni...benda kalau 1 opis ni, mmg susah....ckp dgn penyelia tadi pun air mata dh bertakung...mmg dh xleh tahan stress ni...

mak abh, bukan kkak xnak citer...tp cukup la kkak xnak risau kan mak abh dgn keadaan ni...mak abh dh cukup risau dgn benda2 yg terjadi....biar la kkak hadapi sendiri...

semakin hari, semakin x selamat dh rasa skrg ni...penyelia pun perasan dia sentiasa memerhati kan setiap pergerakan ein.....ein x blh nak terima dh

tekanan!!





Monday, June 18, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sekarang ni mmg ein xde mood lgsg dtg opis....dtg pagi tu kdg2 ok tetiba terus bertukar jd x ok lgsg.....then moody je la sepanjang hari...kalau ada budak opis yg baca blog ni, lantak la....

kenapa mesti ada je manusia yg dengki, yg suka pertikai kan keje org lain then berlagak mcm bagus...masing2 ada keje kan...so, buat keje diam2....kalau dh siap xde keje, buat je la ape2 pun....kalau org tu xde keje, xyah nak dengki sgt....berkat ke x gaji seseorg tu, biar Allah yang tentu kan....

sebelum kita bg nasihat ke org lain, why not eh ambik cermin besar then cermin diri tu dl....yakin benda yg ko tegur org lain tu, ko x buat?? malas nak bising2....mcm dh bgs sgt!!

sikit pun ein x pernah kacau org lain...ko ada keje ke, ko on9 ke ape ke, mmg x la kan ein nak ambk tau...tanggungjawab masing2 la...yg nak berdengki sgt dgn ein kenapa?? 

tension tau x!!

sendiri x terurus, nak sibuk hal org lain....xyah nak mengajar org lain kalau sendiri pun penuh dgn masalah....

yang buat ein jadi lg xde mood, psl si psycho....tu lg sorang mangkuk....bengang kot...pe hal ntah...rimas la...tension....dh x seronok nak keje...rasa nak tukar unit lain je

lg 1.......jgn stalk hidup ein boleh x???! 

ein dh cukup tension skrg ni....kenapa la nak sibuk sgt dgn life ein....ape yg masing2 dengki kan dengan ein....jangan sampai nnt aku sound sekor2....diam nye aku bukan bermakna aku xtau ape2....cuma aku x suka nak kecoh2, nak malukan depan kwn2 yg lain

sakitnyaaaaa hati!!!





Wednesday, June 13, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




nak update blog..........

tapi

ntah laaaa



*kalau Tuhan bagi saya buat permintaan sekarang....saya akan minta supaya saya tak kenal awk* #JanjiJujurSepi


good nite 



Tuesday, June 12, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


almost 3 weeks aku xde mood nak keje..status kat fb pun asyk mengeluh xnak keje....nak pegi opis lg laaaa malas...bila fikir cuti byk, rasa nak EL je....

lg yg membuatkan aku xde mood nak keje bila ada mangkuk2 tingkat yg rasa diri tu bgs sgt...WTH laa kan...bila kena tang diri sendiri, tau pulak nak ckp ikut prosedur...tp, bila tang aku, mcm2 ko ckp kan bila aku suh ikut prosedur....mmg cam (#%(#+! laaa kan....

bila tang keje ko byk, tau lak nak ckp gaji berkat, halal bagai...pastu nak sound2 org lain.....bila ko main game, xnak lak ko berbunyi berkat ke x.....WTFish la ko!

kalau ye pun ko tu bgs sgt, jgn nak berlagak laaa....bila2 masa je Allah boleh tarik semua tu....bila2 masa je ko blh ada kat bwh...ape kata ko sorg je buat suma keje....ko kan bgs sgt!

jangan igt aku diam, aku xtau ape2....





Friday, June 8, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


geraaaaaammmmmm!!!!

geram sgt2 dh ni

maaf andai kata hati ni semakin biadap....aku x mampu nak bendung perasaan yg ada dlm hati ni...mcm mana la seseorg tu mampu bertahan dengan situasi i i....aku kagum dgn dia...aku bangga dengan dia kerana mampu bertahan sehingga saat ini

tapi mungkin seseorg tu x pernah perasaan akn semua pengorbanan hati yg telah di lakukan....aku cuba menjadi kuat seperti dia...tapi aku sering tewas dgn kata2 hati yg semakin kejam ini...aku tau ia dosa...tp aku jua punya jiwa dan perasaan

setiap kali aku down, hanya dia yg aku fikir kan....setiap kali aku lemah, hanya dia yg aku fikir kan....andai bukan sebab dia, lama dh aku pergi jauh...pergi meninggalkan semuanya dan bina life aku sendiri....tapi aku x tergamak tinggalkan dia

kuat la aku hadapi semua ini seperti dia....jgn menangis lg...demi dia, aku akn kuat...demi dia, aku akn bertahan...demi dia, aku akn sentiasa ada bersama nya...

boleh x aku nak doa kan agar seseorg tu berubah...menjadi seseorg yg sangat aku dan dia perlu kan...buang la ego itu yg semakin membunuh rasa yg ada dlm diri ini....

maaf...hati ini mengajar aku menjadi kejam





Wednesday, June 6, 2012

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




semalam baru tau yg cuti ein terlalu banyak....tu pun lepas dh simpan 10 hari yg tahun lepas punya....still ada baki yg carry forward ke tahun ni....so bila di tolak campur dgn tahun ni punya, total cuti tahun ni ada 38 hari

38 hari ok!!

banyak nye.....takat ni ein baru ambk cuti 7 hari.....jumlah cuti setahun mesti x boleh lebih dr 40 hari...kalau lbh, baki tu burn......rugi laaa nanti

tahun ni mayb akan simpan 10hari juga...then baki forward lagi....kena manage betul2 cuti ni biar jgn sampai kena lupus...

mmg susah nak tengok ein cuti...raya pun x cuti....sbb nye kalau cuti, xtau nak watpe...bukan ada nak pegi memana pun.....cuma selalu nye ein byk pd pergerakan utk ke klinik...tu pun dpt time slip...then, ein ada dpt off utk keje lbh masa....so, kena guna off dl kalau x burn juga

hurrmmm.....ada sesapa nak bawa ein pi jln2 x....cuti ein terlalu byk laa....





Friday, June 1, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini satu lg sesi perpisahan berlaku...sedih sgt rasa nya....terasa kehilangan seorg lg kwn dlm unit ni

minggu depan xde dh dia kat sini....selamat bertugas di tempat baru ye.....kami di sini pasti rindu kan kamu...ketiadaan kamu sgt di rasai

pasti ada yg tersasul memanggil nama kamu nnt.....walau pun ada pengganti, tetap tidak sama seperti kamu

sedih....kami sedih dengan perpisahan ini....tapi ini adat...pertemuan pasti ada perpisahan...yg dtg, pasti akan pergi

selamat maju jaya asnizah....jgn lupa kami di sini ye



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal