Monday, December 31, 2012

wishlist 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hai hai hai.........hari ni hari terakhir bagi tahun 2012.....banyak sangat benda dah di tempuh dalam tempoh tahun 2012 ni....semuanya terlalu bermakna...biar kan ia terus menjadi kenangan buat diri ini

seboleh2 nya nak habiskan hari ni dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran....jangan ada kesedihan yang mendatang pulak...hihi

wishlist untuk tahun 2013 ada ein letak kan kat sidebar tu....

1) Al-Quran pelangi

2) jubah

3) kucing parsi

4)kahwin <----- hik3...segan nye....


nak beli Al-Quran pelangi tu tapi kena habiskan dulu bacaan dalam Al-Quran yang sekarang ni...sikit je lagi....cuba untuk khatam kan....insyaallah

jubah........memang la ada banyak di jual.....lebih2 lagi kat kl ni.....tapi semua yang ada, tak berkenan...baik dari segi design dia, mahupun material kain tu.....

weeiiiii, yang ni serius ein nak.......ada tak sesapa nak hadiahkan ein dengan kucing parsi yang chomey??pleeeaaasseeee.....hehehe.....sebenarnya, wish yang ni almost tertunai....ank kucing yang baru lahir haritu, ada sekor berbulu karpet...weeeeee.....suka3.....tapi tak boleh suka sangat...sebab belum melepasi tahap kritikal lagi....kena bagi perhatian lebih untuk bagi dia membesar dengan sihat....

haaiipppp....yang ni, mahu tapi segan....wawawawaa.......ceeehhhh, berangan je la...calon pun takde lagi....ngeeeh3....insyaallah....mana tau kan...jadi kenyataan nanti....takdir dan kuasa Allah tiada siapa yang tahu....

cukup kot untuk empat perkara ni.....ein tak suka nak letak yang mengarut2 or something yang sukar untuk ein tunaikan....apa pun, yang paling utama ein cuma harap di beri tahap kesihatan yang baik....insyaallah

sayonara 2012........welcome 2013


*seronoknya kalau ada orang nak tunaikan semua wishlist ni....lebih2 lagi kalau hanya seorang je yang tunaikan semua tu*



Sunday, December 30, 2012

wedding skandal

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ape yang korang rasakan bila korang attend wedding skandal korang masa zaman sekolah dulu??

hehehe.....actually, ein baru balik dari majlis kahwin skandal masa zaman sekolah dulu....biasalah, kami ni team budak2 nakal kat sekolah...teringat peristiwa lama....rasa nak gelak pun ada...kelakar sgt bila ingat semua tu

dulu masa sekolah, cam comey2 je.....tinggi, cerah.....tapi suka buli orang....dengan ein, dia x buli la....terlebih jaga pun ada...hahaha...tadi bila jumpa dia setelah 12 tahun tak bersua, hampir tak kenal dia....lain la juga....dah takde comey tu...badan dah mantap...hahaha...dah tak keding lagi....

boleh pulak bapak dia mention something...diorang ingat ein dah kahwin....hahaha...belum la....sampai masanya nanti, ein jemput ye...ye laaaa, bila attend majlis kahwin macam ni, yang ramai kenalan mak abah, memang tak boleh nak lari la dari soalan cepumas tu......sabar ye pakcik makcik sekalian....nanti sy jemput semua ok






Thursday, December 27, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




bila sehari dua tak berupdate...mula la berjangkit menjadi seminggu, sebulan.....aiyooo...nantilah ye....tengah cari mood balik untuk update secara teratur...banyak benda nak write down but.........nanti2 la ye

tak semua luahan boleh di kongsi...pendam selagi boleh pendam....motto hidup ein semenjak dua menjak ni





Wednesday, December 26, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




adakah dia juga merasakan sama seperti apa yang ku rasakan





Friday, December 21, 2012

sila sedar diri ye

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



tak sampai seminggu gaji + bonus, dah tinggal suku je dalam akaun tu....wawawawa.......ape yang daku dah buat ni....huhu

tetiap bulan memang buat payment untuk kereta, broadband, telefon, card credit, tounch'n'go dan minyak.....tapinya..............bulan ni bil telefon melambung gegila kot....huhu....salah sendiri juga kan....so, kena la tanggung akibatnya.....redha je la

domain pun dah renew....tapinya......tersalah jumlah amaun....alamak, terkurang la pulak....ampun yeeee.....

then, nak kena standby untuk pembayaran rawatan kat ppum tu...jumlahnya dalam rm1100 macam tu la....dah deal dengan mak...dia bayar dalam rm800 then bakinya ein tambah.....

lepas tolak itu ini itu ini, tinggal la seciput je duit tu.....huwaaa........bonus cuma dapat beli wallet je untuk gantikan wallet lama yang dah terkulai tu....tu pun cari yang murah2 yang bawah rm100 je....

so......after this, dah tak boleh beli ape2 lagi.....so, kena sedar diri ye....no shopping2 ok...takde dah nak makan yang demand2....sila ikat perut macam biasa....nanti pegi pangkor, pun tak boleh nak beli ape2....cuci mata je la nanti....sob3 sedihnya....semalam baru je usha handbag....acaner nak beli ni???






Thursday, December 20, 2012

luaran yang cantik belum tentu dalamnya cantik juga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



keadaan dah semakin menjadi2...dah makin tegang....kalau tidak berpuasa hati dengan sesapa, kenapa tidak luahkan secara berdepan....kenapa mesti nak beritahu satu dunia akan hal tu....

selama ni orang sekeliling, kagum dengan kamu....kata kamu baik, bagus dan macam2 lagi....tapi hakikatnya??sedangkan dalam islam pun ada memberitahu bagaimana caranya untuk kita menegur seseorang tu....bukan ke cara kamu tu seperti memalukan orang lain....mengaibkan orang lain

maaf.....

kamu dah hilang hormat dari kami di sekeliling kamu....jangan menuding jari atau mencari salah orang lain umpama kamu tidak pernah buat salah....jangan suka2 nak menjatuhkan hukum pada orang lain...biar Allah yang menilai dosa pahala kita...

kesian dengan kamu.....

tapi kamu yang pilih untuk di jadikan begini....ape yang kamu dengki kan sangat dengan mereka2 di sekeliling kamu....andai kata benda ni tersebar, pasti kamu yang membawanya...

biarlah orang sentiasa berkata kita ni jahat...berkata kita ni macam2...semua yang tak baik.....takpe....tak kisah....daripada orang sentiasa beranggapan kita ni baik tapi hakikatnya dalam hati tu............

jangan menilai seseorang tu dari kaca mata yang kasar....nilai la mereka2 itu dengan mata hati yang halus....




*luaran yang cantik, belum tentu dalamannya cantik dan baik juga*






Tuesday, December 18, 2012

fever and me memang tak boleh di pisahkan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



buat kali kedua, dalam bulan yang sama dapat demam lagi.....oohhh myyy......antibody down gegiler ke ape sekarang ni...baru je last week demam kan.....heeyy awk demam, boleh tak demam betul2....ni macam demam main2 je....

pagi tadi niat nya nak pegi klinik terus...entah macam mana, terus masuk opis...kuatkan semangat....kat opis ni semua kata suhu badan ein panas...tapi ein rasa biasa je....nak ambik halfday, malas...rasa larat lagi ni....hope petang nanti, demam ni tak buat hal la

aircond opis minggu ni rasa biasa2 je....tak sejuk sangat, tak panas....tapi ein dah rasa menggigil...baju berlapis2 pun still rasa sejuk......mata dh start pedih...hurrmmm





Sunday, December 16, 2012

kegilaan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




setiap hari....setiap masa...hanya memikirkan tentang ia....haiyoo...dh tahap ape pun tak tahu la.....asyik nak je...walaupun nanti akan memudaratkan kesihatan, tetap nak juga....tak boleh nak berhenti dari suka dan mencari ia....pagi petang siang malam hanya tau nak, nak, dan nak....asal jumpa je terus terkam....sangat tak tak senonoh di situ kan......



makan sejuk2 memang sedap sangat2



durian crepe hasil tangan dak opis...sedaap sangat2







ni la yang menjadi kegilaan ein buat masa ni...cannot stop maaa....sentiasa ada dalam pemikiran...tengah driving pun duk fikir nak, nak, nak.....tak menyempat tukar baju terus ngap masuk mulut....

stok di rumah dah habis.....adakah ein akan minta abah belikan lagi??? *eheemm*





perlu ke tidak

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



rasanya sekarang ni ein mengalami masalah pemikiran yang tahap kronik....ada yang kata ein ni dah macam taksub pun ada....entah la

yang menjadi masalah buat masa ni, ein rasa ein still lagi chubby or dalam kata lain gemuk....ni dah bulan kedua ein skip nasi...memang ada perubahan sikit tapi......gym pun ein dh tak pegi atas alasan yang tertentu....

dalam minda ni, memang dah banyak kali terfikir nak ambik SDII..ambik untuk dapatkan berat yang ideal then stop la.....masalah kat sini pulak, sumber kewangan...kalau la ein ni banyak duit, rasanya memang dah lama kot ein beli...harga untuk setin je dah boleh tampung minyak kete ein untuk sebulan...setin tu hanya untuk seminggu...masak la ein macam tu

ada juga ein guna losyen mustajab tu...tapi panas woooo....kadang2 rasa tak tahan tapi tahan kan juga....dah nak habis sebotol pun losyen tu....

ada sesapa boleh bantu ein tak untuk dapatkan berat dan bentuk badan yang ideal....siyes ein rasa diri ein gemuk....penat la dengar orang asyk cakap ein gemuk...kena kutuk...sedih sebenarnya tapi diam kan je dalam hati...bila tengok orang sekeliling semuanya kurus, rasa tertekan nyeeee....seronok je tengok diorang shopping baju2 cantik...ada je saiz untuk diorang :(

agak tertekan la juga dengan keadaan ni...stress weeiii...bila timbang, sama je no yang tertera kat penimbang tu....makan pun dh kurang...tapi......kenapa??kenapa??huhu...seolah2 lemak kat badan ni dh tepu....huwaaaaa :(






Wednesday, December 12, 2012

#WW - chubby

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






why i still look chubby??





Tuesday, December 11, 2012

kucing.durian.sejuk

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



i think i know why i got my asthma back..

tidur dgn kucing + overdos durian + cuaca yang sejuk

yeeaahh....

sekarang ni memang ein letak kucing dalam bilik...sebab nak diorang membesar dengan selamat...dh lepas tempoh kritikal diorang, akan di letak kat luar balik....but.....ada 5 ekor anak kucing yang masih baby yang memerlukan penjagaan rapi....so how??hehe

durian......ein tak tahu nape kali ni ein terlalu giler makan durian....tak boleh nak stop...asal habis je, mintak abah belikan lagi....rasanya kat rumah ni senantiasa ada durian la...pagi ptg malam, memang ein belasah durian je

sekarang ni kan musim hujan...dah tu tak menentu lak...kat opis tu, dah macam freezer ke kutub ais ke, ein pun xtau la...sejuk beku duk kat opis...kalau driving pun, aircond kete tu selalunya memang paling minimum...kadang2 TAK ON aircond pun....kat rumah lak, kat bilik just guna table fan and speed dia cuma NO.1 je.....nampak tak betapa peliknya tahap sejuk ein

before ni memang ada tanda2 macam nak asthma...asal malam je, rasa sejuk, mula la rasa cam susah nak nafas....tapi sekejap je la sbb try to fixed it dengan bernafas slow2...mlm yang kena asthma tu, siangnya ada family day kat kajang...time tu hujan...tapi terkena hujan sikit je...tapinyee, minum air tin bergas tu pun sikit je....huk3





t.a.k.u.t

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ku dapat rasakannya

SEPERTI CINTA

tatkala rasa itu datang...

terasa seperti aku jatuh cinta...

tapi aku takut untuk jatuh cinta...

pergilah rasa takut ini...

takut hatiku akan sakit seperti dulu...



credit to : 
fb hadiah bunga



*tension betul bila update blog dr tab
ape pun tak boleh





Sunday, December 9, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



migrain yang sangat teruk even dah telan 2 biji panadol pun tak surut juga....gara2 kena hujan sikit siang tadi

and now.....

i got asthma....rasa kosong je dada ni...

otw vack dalam kereta dh merengkut2 tahan sejuk and migrain

dugaan

nak mengadu, tak tahu pada siapa

ayuuuh tido

selamat malam

assalamualaikum



Saturday, December 8, 2012

insyaallah...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




bersediakah aku??kuatkah aku??insyaallah...aku dah melihat dia bahagia...aku dah cukup gembira....dah sampai masanya untuk aku melepaskan dia dengan sepenuh hati ini...dah tak boleh ada walau hanya sedikit atau sekelumit perasaan dalam hati ni

bersediakah aku??kuatkah aku??insyaallah...dengan penuh keredhaan, aku lepaskan semua ini....dah takde apa lagi yang harus aku simpan....yang tinggal hanya kenangan silam....kenangan lalu yang cukup indah buat aku

aku pun dah taknak hidup dalam kenangan silam tu lagi...aku harus mencari kenangan baru untuk mengindahkan lagi perjalanan hidup ini...insyaallah...aku dh bersedia...aku kuat untuk semua ini

semoga aku masih boleh menjadi salah seorang kawan buat diri dia...






Friday, December 7, 2012

pending

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sebenarnya....dalam kepala ni macam2 nak beli.....tapi semuanya pending......pending dah berzaman....bila ntah nak tertunai...paling tak menahan, wallet yang dah terkulai dalamnya...segan wooo kalau nak bawa keluar duit....sikit haribulan, maunya tercicir benda tu...huhu

cari juga wallet baru...tapi tak jumpa lagi yang berkenan di hati....kalau ada yang berkenan, harganya la pulak....isshhh....boleh ikat perut sebulan kalau nak beli...*ni yang rasa nak ada pakwe...leh paw dia* huhu....jahat sungguh kamu ni ein...hehe...tidak leerr ein nak buat perangai macam tu....



Thursday, December 6, 2012

pilihan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




seandainya kita diberi 2 pilihan dan tahu nak pilih yang mana 1....kebanyakkan nye orang akan nasihatkan, pilih la pilihan yang kedua.....sebab, selalunya pilihan yang kedua ni lebih baik dari yang pertama...ein pun tak pasti tentang hal ni...pernah juga kena decide untuk pilih yang mana 1....adakalanya ein akan pilih yang kedua....kalau dah tak tahu sangat, ein pilih dua2 *contoh : baju, beg*

dari segi soal hati pulak, susah nak kata...sebab ein tak pandai untuk berkawan dengan 2 orang serentak dalam satu masa....tu bg situasi kalau dh berkawan secara serius la....tapi kalau setakat berkawan biasa2 je, memang selalu sangat la kena...end up, tak pilih sape2 pun...taknak ada hati yang terluka or kecewa

nak buat keputusan untuk memilih tu, bukan perkara mudah....tapi ape pun, tanya la pada hati sendiri....berdoa pada Allah agar pilihan yang di pilih tu adalah yang terbaik





Wednesday, December 5, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





hari ni pertama kalinye merasa durian crepe.....sumpah tak sedap...huk3....nak muntah.....maybe ein dapat orang yang tak pandai buat kot....sampai ke sudah cuba hilangkan rasa tak besat kat tekak ni.....taknak dah makan lagi....

eeehhhh.......hari ni nak write down pasal ape eh....tetiba lak boleh lupa.....oowwhhh, btw today fefeling comey gitu...pakai baju peplum warna merah menyala gitu....suma tegur....hehehe...sesekali fefeling comey gitu....try untuk maintain badan sekarang ni.....nak maintain or nak susut lagi....masih belum keadaan yang di idam kan...kena usaha labih lagi

macam mana ye kita nak tahu kalau lelaki tu serius or sekadar berkawan dengan kita....taknak la nnt dia serius, kita lak anggap kawan je....tak pun, bila kita serius, dia lak anggap kita kawan....confius la....tapi, kehadiran dia memang sangat di rasai...cara dia take care dengan kita....walaupun dia tak kerap mana utk msg2, tapi dlm sehari tu mesti dia luangkan masa sekejap utk tanya keadaan ein...paling tidak, sebelum tido mesti dia msg

berkawan la selagi masih ada yang sudi nak berkawan




diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hati......
awak dah janjikan nak jadi kuat
kena kuat n terima semuanya
walau ape jua perkara tentang dia

hati....
awak tak boleh lemah
jangan mengaku kalah
kuatla kamu demi diri sendiri

hati.....
semua tu dah berlalu
kena lepaskan semua tu
jangan di simpan lagi

hati.....
sampai bila awak nak sakit
cukup2 la dengan semua tu
jangan di ingat lagi

******************************


macam mana lagi untuk aku lepaskan semua ni...tiap kali aku ingin bangkit, kenapa mesti kamu hadir di saat itu juga....tiap kali aku ingin move on, kenapa mesti kamu menjadi penghalangnya....dugaan apakah ini....kamu adalah kelemahan aku....tapi kamu juga kekuatan aku....

kamu.....dia sangat cantik....sempurna....sangat sepadan...terserlah kelembutan di wajahnya...kamu sangat bertuah...dan dia, sangat beruntung....


******************************


hati.....
awak jangan menangis lagi ye
belajar la untuk tersenyum
awk berhak bahagia

hati....
awk kena redha dengan semua ni
redha dengan seikhlasnya
berserah lah pada Dia





#WW - Alhamdulillah

diary miszgarfien 2 org kwn gapil









alhamdulillah....syukur tak terkata...sesuatu yang di tunggu selama ni....berakhir jua penantian ku ini....legaaaa






Tuesday, December 4, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
Dalam hati ada rasa rindu
Wuuuuuuuu

posted from Bloggeroid

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



harini, aku berperang kuat dengan perasaan aku....aku pujuk hati...aku pekak kan telinga...aku buat tak tahu dengan keadaan sekeliling...aku busy kan diri dengan mengadap kerja n twitter...aku nak elak kan semua ni...

tipu la kalau aku langsung takde rasa apa2...tapi aku tetap cuba untuk kuat...hanya Allah je yang tahu bagaimana perasaan dalam hati ni...aku pujuk hati ni....setiap orang dah di tetapkan masanya....sabar la..insyaallah, masa kita akan sampai nanti

tekanan yang aku rasa semakin kuat bila mana diri ini sering menjadi sasaran mereka mereka itu....bila diri ini menjadi topik utama nya.....bertahan la....sabar banyak2....aku cuba hindarkan perasaan ni dari berada dalam hati aku






just smile

diary miszgarfien 2 org kwn gapil










Monday, December 3, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




fuuuuhhhh.....

baru je balik dari treatment kat ppum....masih terdengar2 lagi bunyi segala alat...huhu....getting better but still cannot eat loorrr....aiyoooo...tahu tak den dah lapar yang amat ni....takpe la....bersabar je la....

hari ni last berjimba2 kat rumah.....esok dah kena masuk opis....huwaaaa....malasnya....taknak masuk opis lagi boleh tak.....bila memikirkan esok, mula la jadi tak keruan.....tiap kali naik keje lepas cuti, mesti ada je benda yang buat ein rasa nak marah or mengamuk....

runsing.......kat rumah, boleh lagi tahan nafsu lapar ni....asal rasa lapar je, minum air masak then tido....esk kat opis, mana boleh buat macam tu....kalau nak kena jerkah, buat la...huhu

tadi masa tengah wat treatment, sempat lagi terlelap...mengantok hooii....memalam tak boleh tido...insomnia....pastu pagi tadi pun agak terbabas....ada orang msg bgtau dia dh selamat sampai, ein baca gitu2 je....

harapnya esok tak terbabas la....dan harapnya juga esok tak tersengguk2 la depan pc tu...fail dengan surat menyurat kompem menimbun atas meja...huhu.....eeehhhh, esok n k kena standby makanan ape ye....nak harapkan air kotak susu tu, memang tak cukup la kan...






diary miszgarfien 0 org kwn gapil





dia bukan sesiapa
bukan teman istimewa
hanya seorang yang bergelar
KAWAN

kawan yang sentiasa
menemani hari2 ku
yang selalu bertanya
tentang diri ini

kawan yang sangat prihatin
yang sentiasa menasihati
yang sentiasa risaukan
diri ini

dia hanya la seorang kawan
tidak melebihi dari itu

aku berdoa
agar di temukan jodoh
seseorang seperti dia
yang sentiasa mengambil berat

aku berdoa
agar di temukan jodoh
dengan seseorang yang sanggup
mendengar celoteh aku setiap malam

dia hanya la seorang kawan
hanya KAWAN


*jangan beri hati itu pada yang tak sudi....simpan la ia...jaga la ia....untuk seseorang yang sudi menerima ia dengan seadanya...jangan di luka kan lagi hati yang satu itu...berdoa la agar ia sentiasa dalam keadaan yang baik*

**kawan, terima kasih kerana menjadi kawan buat diri ku...terima kasih atas keceriaan ini...terima kasih atas senyuman ini**







Sunday, December 2, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Ya Allah, bahagia nye aku rasa seminggu duk rumah...melayan anak2 bulus bermain....menjadi mangsa cakaran diorg......happy....memang happy....tangan kaki semua dh calar balar macam mangsa kena dera....huhu

esok pukul 9pagi ada appoinment dgn doc comey isma....hope esok semuanya baik2....getting better la hendaknya...tak larat dah nak ambik cuti lagi....dh banyak membazir macam tu je...kalau tak ok juga, nak tak nak kena gak la naik keje....huwaaaaa :(

sekarang ni, semua benda yang berlaku di sekeliling ni, rasa macam bersyukur sangat2....rasa happy....rasa bahagia....sape kata hidup single tak boleh rasa bahagia...kena la pandai mencari kebahagiaan tu

walaupun ada seseorang yang rajin mengambil berat akan diri ni, cukup la menganggap dia sebagai seorang kawan....tanpa perlu melibatkan apa2 perasaan....tanpa perlu melibatkan soal hati....seronok macam ni....lebih bebas





Saturday, December 1, 2012

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




fffuuuuhhhh.......semangat daku tengok game malaysia lawan indonesia.....game yang rancak dari awl hingga akhir.....teringin gak nak layan bola kat stadium...tapi bila di timbang tara, rasanye better tengok kat rumah....safety

tak best betul tengok safee sali main....banyak peluang depan gawang dia bazirkan....next game, keluarkan dia la...tak payah bagi dia main....hehehe....excited lak ein ni kan

kena cari partner kaki bola gak baru la leh layan....buat teman bergaduh time game tgh berlangsung....keh3....kalau jenis tak minat bola ni, nanti daku takde geng...kena tengok sorang2 tak best





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal