Saturday, December 21, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





bila balik klang baru lah dapat mencoret kat diary comot ni....kat hotel tak dapat wifi....keh3....kalau ada pun update dari handphone cikai tu jee...tapi tak best langsung....

ok3......ada benda tak best jadi harini.....huuwaaaaa......nangis siap2 dulu.....pi kedai gunting rambut dengan niat nak trim je biar rambut jangan banyak gugur and elakkan bercabang.....belum masanya untuk potong rambut ni lagi.....tapiiiii..........kkak tu pi kerat rambut daku hampir sejengkal.....huwaaaaaaa......sedih gilerrr.....sadis nyeee....memang tak boleh terima langsung.....sob3.....sedih tak terkata dah ni......mak pun geleng kepala je masa orang tu kerat rambut banyak2......

sedih sangat dah ni.....rasa cam tak nak tengok cermin langsung dah ni


***************


ada perpatah pernah berkata......hargailah orang yang ada dengan kita....jangan menyesal suatu hari nanti bila kita dah kehilangan dia


yeeeee.......sekarang ni memang terasa sangat2 menyesal....terlambat sudah semuanya....andai dapat ku undurkan waktu.....

persahabatan kami suah pun mencecah usia 13 tahun.....lost, found, lost found....begitu la kami....dan setiap kali berjumpa semula, ein yang akan mulakan dahulu.....start dari pertama kali berjumpa kembali hinggalah ke saat ni.....berkali2 juga hint di beri....namun masih malu dan segan.....tak mengapa

kali ni.....bertemu lagi.....tanamkan niat...tekad kan hati untuk memulakan langkah dan memberanikan diri.....namun.......diri ku sudah terlambat....dia telah pun bertemu dengan seseorang....dan bakal menjadi tunangan orang....

sedih....kecewa.....tapi kami pasrah....kami redha....mungkin kami hanya berjodoh untuk menjadi sahabat baik buat selamanya.....kenangan 13 tahun lalu tetap indah buat kami.....kami sendiri tak menjangka kami mampu bersahabat begitu lama

dak mok2.....kamu adalah lelaki yang paling gentleman pernah ein kenali....bagi ein, kamu adalah lelaki yang baik, soft dan caring....ein selesa berkawan dengan kamu....tak pernah timbul masalah antara kita....saling menyakat dan saling ambik berat

doakan ein temui kebahagiaan yang ein cari ye....dan ein sentiasa akan doakan kamu dak mok2.....jangan sedih2 ye.....bukan jodoh kita walaupun ein tau apa yang ada dalam hati kamu....sama2 laa kita lepaskan perasaan yang ada dalam hati ni.....




*aku yang terlewat.....kesal sungguh hati ini.....namun, aku masih mampu tabah untuk terimanya






Sunday, December 15, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


dah masuk minggu ke3 ein berada di JB....tiada ape2 aktiviti menarik yang boleh di share kan....cuma nye, hari2 pi menapak ke KSL City tu....kah3....dah macam tempat wajib pergi setiap hari lak....

masih lagi belum jumpa port makan yang best and betul2 sedap....tekak ni duk la teringin makan laksa johor...iiisshhh

masih lagi dalam proses membiasakan diri dengan teamates.....huurrmm....macam2 hal....





Tuesday, November 26, 2013

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



checklist sebelum bertolak.......

1) baju dan seluar keje secukupnya

2) telekung and sejadah comey

3) laptop, extension plug, powerbank and alat tulis

4) ubat2 daku

5) kasut, sandle

6) pasport

7) set mandian, febreeze

8) tuala comey

9) check mr.N



itu je yang terfikir buat masa ni......kalau ada lagi nnt update lg....iiisshhh....macam dah banyak je ni....huhu






Monday, November 25, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




tinggal lagi beberapa hari je untuk aku pergi meninggalkan tanah klang dan kuala lumpur tu.....kali ini aku pergi lebih lama lagi

lagi lama dari dulu....kalau sebelum ni perlis 2 minggu...kedah sebulan....kali ni jangkaannya 2 bulan.....kalau rajin, aku balik la sesekali....tengok pada budget aku laa

merantau lagi ke segenap pelusuk negeri bersama mr.N kesayangan....harap2 dia gagah sentiasa...kih3

kalau sebelum ni bertemankan pakcik....kali ni bertemankan si dia pulak....haaaaa.....jangan fikir lain.....rasanya dalam hati ni macam dah taknak tunggu dia....bukan taknak tapi....tak pasti.....semakin hilang rasa itu

hhhmmm......aku masih lagi memikirkan lamaran dari 2 orang....tak tahu laaa.....belum punya perasaan pada mereka...tapi mereka begitu setia menunggu....

marilah kita memohon petunjuk pada Dia...moga2 ada jawapan yang terbaik





Sunday, November 24, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





tak mengapalah seandainya belum tiba la masanya.....insyaallah....aku sedaya upaya tidak akan mempertikaikan hal itu...Dia lebih tau ape yang terbaik buat aku

mungkin juga ada sebab kenapa masanya belum tiba lagi.....tipu la kalau aku tidak memikirkan akan hal itu....tapi aku tidak suka membebankan diri aku dengan hal itu....pasti ada sebabnya....

biarlah masa yang ada ni, aku habiskan dengan keluarga yang aku sayangi and cintai ni....aku bersyukur dengan kebahagiaan yang ada sekarang ni

jangan bebankan aku dengan soalan demi soalan tentang hal itu....dan jangan juga mendesak aku untuk memilih jawapannya....aku tak mampu berkata YA atau TIDAK.....biarlah takdir yang tentukan segalanya....

doakan la yang terbaik buat aku....aku mengharapkan agar tahun depan ada sinar baru dalam hidup aku.....





Friday, November 15, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





terkejut.......

yup.....tu la yang ein rasa bila kkak bagitau yang si dia add kkak dalam fb.....hurrmm....ape yee motif si dia....oleh pulak dia tny tu kkak ein ke bukan...issshh dia ni.....dalam diam yee....

sukarnya nak ramalkan apa yang ada dalam hati seseorang tu....kan best if ada cermin yang boleh tunjuk kan isi hati si dia....tak ada la ein tertanya2 macam ni...terfikir2 je.....

takpe.....kita tengok je la nanti yeeee


....................................................................................



kalau rasa tak bersedia atau sekadar bermain, jangan sesekali mengetuk pintu hati si gadis....jangan bermulut manis...kemudian hilang...senyap....entah kemana....tak perlu cakap pung pang pung pang tapi habuk.....

kalau nak bermain tarik tali, pastikan tali di genggam erat dan kemas...jangan sesekali lepaskannya.....kalau tali di lepaskan, jangan menyesal jatuh tersungkur nanti....

tak paham betul ein dengan lelaki yang macam ni.....fedup gak kadang2....

daaahhh laaaa....

tolong jangan bermulut manis mengalahkan air gula pekat yeee






Sunday, November 10, 2013

kehilangan

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



ehem......ehem......test...test...

keh3....sebenarnya tak tahu nak mula camne....rasa macam lama lak tinggalkan diary comot ni....

nak citer pasal minggu akhir dengan pakcik....tapi....hurm.....ingatkan hati ni gagah sangat...lsat2, kantoi gak laa....tu pun sebab ada lagu2 ktorg....tu yang touching lebih....kesian kat dia...berusaha dia nak happykan ein...tapi ein dah macam takde perasaan....dia buat ape pun, dah takde kesan....tp...sebelum berpisah tu..ein lembutkan hati...haaaa ape lagi...nangis tersedu2 terus....seminggu menahan perasaan dalam hati....dah plan macam2 untuk minggu akhir dia tu...tapi....tak mengapalah....sekarang ni, kami hanya sekadar berkawan...berserah...itu je yang boleh ein lakukan..tetap doakan untuk pakcik...

pakcik.....jaga diri baik2...keje leklok....jangan terlalu baik hati sampai orang lain ambik kesempatan atas kebaikan kamu tu...ein minta maaf andai selama kita bersama, ein ada sakitkan hati kamu....doa ein sentiasa buat kamu....

4 november 2013.....tarikh pakcik lapor diri kat kementerian lain di putrajaya....tarikh yang sama juga ein terbang ke jogjakarta...seolah2 macam dah ditakdirkan....ein pergi dengan hati yang sedih...membawa hati yang lara....malam pertama di sana, dah mimpi kan pakcik....

nanti kalau rajin baru ein citer pasal trip ein jogjakarta ye....

esok......dah start keje semula setelah seminggu bercuti....hurm....rasa takde mood nak keje pun....salah satu sebabnya, tentulah pasal pakcik.....tipulah kan kalau kata tak rindu atau terasa dengan kehilangan dia....dah terbiasa dia sentiasa ada di sisi ein selama ni...dah terbiasa keje dengan dia....pagi2 dia akan cari ein...ni esok, dia dah takde kat opis atau pun team keje luar....aaaahhhh, sedih dah ni....bersedialah untuk berdepan dengan pelbagai soalan dari budak2 kat opis tu....haritu pun, masing2 dah tanya " tak sedih ke pakcik nak pegi" "taknak ikut pakcik pegi sana ke" hurrmm....jenuh nak tahan airmata jangan bagi tumpah...senyum pun kelat je...soalan ape la yang korang bagi kat ein...giler ke ape kalau tak sedih

ein hilang partner keje...ein hilang teman bergaduh...ein hilang penunjuk arah jalan...ein hilang pakcik

suungguh aku rindu dia

sungguh!!!




Wednesday, October 30, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





sejak keje luar ada si dia....memang best la dapat sakat and kena kan si dia depan2 kan...,hahaha....jahat betul daku ni

sampai 1 tahap.....si dia taknak 1 team dengan ein....sepatutnya si dia team A dengan ein...tapi si dia switch dengan orang dari team B....

suka lak cari point nak merajuk dengan si dia....ekeke....setiap hari ada je benda nak di pointkan....takpe...takpe....

minggu depan syok la si dia sebab ein takde nak kacau2.....takpeee....nanti ada je yang jadi tukang sakat si dia gantikan ein sekejap.....

best dapat psycho si dia time keje....tengok dia jadi blur2, menggelabah, tak tentu arah....hahahaha....




Tuesday, October 29, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ada luka yang semakin parah

yang di siram dengan cuka

pedih

perit

tak pernah rasa??

cuba la

sakit!!

yee......teramat sakit

tapi......

insyaallah.....

senyuman tetap terukir

sorok la segala duka sedih dan sakit tu






Saturday, October 26, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sering kali di aju dengan soalan ini "kenapa pakcik dan bukan si dia"

kadangkala......aku merasakan.....Allah sedang memberi aku ujian dan dugaan dengan kehadiran pakcik dan si dia.......mereka umpama langit dan bumi.....terpulang pada aku untuk memilih yang mana

seumpama aku sedang di beri ujian untuk membuat keputusan yang terbaik...mencari jawapan yang sebaiknya......

adakah aku memilih jawapan yang betul......atau.....ianya ternayata salah???

kenapa pakcik dan bukan si dia.......

mereka sangat berbeza....sangat2.....pada yang mengenali siapa pakcik dan siapa si dia.....pasti berkata "ko buat kesilapan besar"

kadangkala.....aku akui kenyataan tu.....tapi......sekurang2nya aku tau.....pakcik menunjukkan kesungguhan walaupun dia kecewakan aku......sedangkan si dia....tiada jawapan yang pasti......adakah aku harus menanti sesuatu yang tak pasti.....menerima sesuatu yang pasti tapi di kecewakan ternyata juga ada sakit yang harus aku lalui

kenapa tidak sahaja terus menanti si dia?? mana tau dia juga menyimpan rasa yang sama??

mudah sahaja jawapan aku.......kerna aku sedar diri.....siapa si dia, dan siapa aku.....layakkah aku?? aku bukan seorang yang baik.....bagi aku, si dia adalah seorang yang sangat baik....layaknya dia mendapat pasangan yang baik2 juga.....bukan orang seperti aku...yang kadangkala, aku menjadi...................

aku akui juga......layanan si dia yang sangat caring, sering meninggalkan kesan dan tanda tanya di hati ini.......

dan...aku akui juga....di setiap kedukaan yang sedang aku lalui....pasti si dia, insan pertama yang muncul untuk tenangkan dan memberi semangat kepada aku.....seolah2, dia adalah utusan Allah untuk membantu aku....wallahualam

prinsip aku mudah......aku inginkan sesuatu yang pasti....bukan di biarkan tanpa apa2 kepastian....





*akan ada kah entry sayonara untuk pakcik?? entah la....tengoklah nanti....yang pasti.....minggu depan, minggu yang sangat sukar buat aku lalui and terima semuanya.....







Friday, October 25, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



semakin dekat dengan hari perpisahan tu.......

semakin banyak juga perkara yang sering membuatkan airmata ni tumpah

semakin tak terdaya juga untuk ku lalui semua dugaan ni

kadangkala......terasa ingin berbual dengan seseorang....seorang teman yang aku selesa untuk bercerita segalanya, tanpa segan silu mendengar tangisan aku....yang sentiasa memberi kata2 semangat pada aku

hey, mr.!! u know it.......my silent reader, my stalker........

i need ur advice....i need ur spirit.....






belajar la aku tanpa pakcik selepas ini.....belajar la aku untuk menyendiri kembali

habis sudah airmata ini.....tiada lagi

tapi......yang pasti

hari2 mendatang pasti akan lebih banyak airmata yang tumpah





Saturday, October 19, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Jangan pergi
Pergi jauh jauh dariku
Kalau umur masih panjang
Jangan kau pergi jangan

Suntuknya waktu
Mengetuk diriku
Menahannya semua
Baru aku sedar

Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa aku tak sanggup bila sendiri
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa bila kau pergi

Aku tak sanggup jauh darimu
Kerna kau yang membuat aku menyayangmu
Cinta yang ku punya bukan sekadar kata
Cintaku ini abadi untukmu

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku 

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you

Mungkin kita tak bersama di takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia





*terlalu sukar untuk aku tempuhnya kali ini....walaupun berjuta kali aku cuba muhasabah diri...namun aku tau....aku sedar....segalanya tidak mudah bagi aku....aku belajar untuk pasrah...aku belajar untuk redha....aku belajar menerima takdir ini....namun, ada masanya aku hanya seorang hamba yang sangat2 lemah....apalah sangat dugaan ni kan.....aku perlu banyakkan lagi untuk muhasabah diri....sentiasa berpijak di bumi Allah yang nyata ni....berkali juga aku ingatkan diri, pasti ada hikmah yang terbaik buat diri aku....insyaallah*












Thursday, October 17, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




AAAARRRGGGHHHHHHHHH.....................


sumpah aku dah tak mampu
aku dah tak boleh nak hadapi
dah tak sanggup nak terima
dah tak larat nak tanggung


TAAAAPPIIIIIIIIIIIIII.........................


aku tau
nak tak nak aku kena terima
aku kena redha
aku harus hadapinya
aku perlu tanggung



banyak kan la muhasabah diri ein.....
belajar la dari sekarang
perlahan-lahan la terimanya
percaya pada takdir Allah tu ein



aku dah tak mampu nak tanggung
sungguh aku tak mampu



kuatkan hati tu ein
berserah la pada Allah
Dia tau ape yang terbaik







Tuesday, October 8, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






aku sendiri tak tahu....aku sendiri hairan....ape masalah puaka2 tu dengan aku?? aky cuit, sentuh, kacau hidup diorg pun takde.....

heeyyy puaka2....ape masalah korang haaaa?? tak habis2 nak sakitkan hati aku.....kalau ada masalah, direct laa......tak payah nak sound2 belakang macam korang bagus sangat!!

tahap sabar aku dah maksimum sekarang ni.....sikit pun aku tak kacau hidup korang!! boleh tak jangan ganggu aku!!

STRESS!!!!!!

ape yang korang dengkikan sangat?? aku tabur pasir dalam periuk nasi korang ke?? tak cukup2 lagi ke korang dah busuk kan nama and reputasi aku???

Ya Tuhan......Kau berikan lah aku ketenangan hati yang tinggi....Kau berikanlah aku sifat sabar yang mendalam dalam diri ni.....Kau jauhkan la aku dari perasaan untuk membalas dendam kepada mereka.....

aku dah tak mampu nak membiarkan hati aku terus sakit....aku tak sanggup untuk terus membiarkan telinga ni mendengar segala kata2 mereka itu.....aku boleh giler, stress, tension kalau berterusan macam ni.....

syukur la mulai esok aku tak perlu mengadap muka mereka....tak perlu mendengar kata2 kutukan mereka.....walaupun hanya untuk sementara, sekurang2nya jiwa aku tenang seketika

dan mulai esk.......aku akan bekerja dalam 1 team dengan si dia dan juga pakcik.....masih ingat tentang si dia?? yeeee, kami masih tetap berhubung.....sukanye dia dapat keje dengan ein.....tiap kali ada outstation, mesti dia tanya sama ada dia dapat join atau tidak.....

so ein.......please behave yee....rasanya si dia tak tahu kot pasal gossip daku dengan pakcik.....sokay la.....pakcik takde hak untuk halang atau cemburu....dia dah hilang hak tu....

ape jua keadaan aku, mesti si dia yang hadir dulu....di saat aku perlukan seseorang, pasti dia yang hadir secara kebetulan.....tak mengapalah.....

aku dah rasa untuk tutup kembali hati ni....cukup2 keperitan dan kesakitan yang aku rasai dari mr.N and now, dari pakcik.....aku dah terlalu serik....aku dah taknak lalui ape2 lagi yang akan membuatkan hati ni terluka and kecewa.....aku dah sanggup untuk di tipu....

lebih baik aku kunci hati ni kembali....egokan kembali diri ni....





Sunday, October 6, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hurrrmmm.......

sumpah ein takde mood nak masuk opis sekarang ni.....dengan keadaan yang macam ape je kan......

dah rasa esk cam nak ngadap doktor comey lagi je.....perut ni pun macam tau2 je tuan badan ni taknak pegi keje lagi......dari semalam start rasa sakit and pedih2 je....

nak kata tak makan ubat....makan je ikut arahan doktor....tak pernah lagi miss makan ubat.....rasa tak selesa je perut ni....

selera makan pun takde lagi ni....

mohon tambah mc lagi boleh tak....kalau tak boleh.....apply cuti la jawabnya....memang takde rasa nak masuk opis tu.....menci!!

aaahhhh......nak ngadap puan la nanti.....






Friday, October 4, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



alhamdulillah.............

doktor cakap hari ni better sikit dari hari tu.....cuma kena pantau sendiri...kena check sendiri temperature badan.....kalau demam kena bgtau doktor comey tuu....alaaaa, ein lupa la nama doktor comey tu....

doktor pesan....if next week ein still sakit perut, kena jumpa doktor balik.....maybe kena buat endoscopy balik....alaaaa......sakit laaa benda tu.....last buat tahun 2010....so, doktor kata nanti kena buat if sakit berterusan.....huwaaaaa......hate it!!!

daaaannnn........hari ni dapat banyak ubat lg.......adoooiii....




sebagai denda........doktor tambah ubat gastrik ni......wajib makan selama sebulan.....ok fine.....sayang doktor lebih laaa.....nasib baik doktor tak bagi ubat cecair tu....selamaaattt....

di sebabkan "happy" sangat dengan ubat2 yang banyak tu....makanye..........pergi mengenjoykan kan diri dan reward dengan something.........lama dah asyik berangan je nak beli....tapi asyik tunda je.....tadi siang kena sampuk dengan hantu shopping.....terus terjah kedai, try sehelai dua...then terus kompem......muahahahha.....



im a happy girl.....a very3 happy girl...puas hati sangat2 dapat ape yang di hajati......ni pun still ada benda yang pending.....wait haaaa....i will try to get it...soon....very2 soon.....hahahaha....i dont care....









Thursday, October 3, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



what a bored day......terperap dalam bilik je.....main game...tengok tv...tido....ulang la aktiviti tu sampai ke sudah......nak keluar ke mana2 pun tak boleh sebab mata still lagi merah and rasa pedih

suhu pun kejap ok kejap panas....huurrmm.....esk kena jumpa doktor lagi....hope semuanya ok....

doktor bagi 2 jenis ubat gastrik....teruk sangat ke tahap gastrik ein ni.....sumpah ein takde rasa sakit gastrik langsung dalam masa seminggu dua sebelum ni.....1 ubat cecair...1 ubat pil.....ubat pil tu memang ubat gastrik ein yang hospital selalu bagi...

makan ubat2 ni......buat perut ein rasa asyik lapar je....alahai doktor....tu ubat gastrik ke ubat penaik selera makan......actually doktor memang risau sangat dengan keadaan ein yang takde selera makan....sebelum balik semalam pun bape kali dia ingatkan suruh jaga time makan....

hati tengah dupdap2 je esk kena buat urine n blood test lagi.....kesan kena cucuk pun tak hilang lagi ni.....doakan ein ye....taknak dengar doktor cakap perkataan "suspek" ape2 penyakit......


ok laaaaa......nak tido lagi.....buat kali ke bape pun tak tahu laa.....hahaha







Wednesday, October 2, 2013

demam yang on off

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



setelah hampir sebulan demam on off tak sudah....dan kebetulan kena sakit mata.....maka dengan rajin nye membawa diri ke ppum....biasa la....tempat feberet ein kot....hahaha

tujuan asalnye....sebab sakit mata...tapinya....lain lak jadi nya....kena la dengar doktor bebel and marah bagai....

gastrik awk dah teruk sebenarnya ni.....pastu doktor paksa makan ubat yang tak sedap tuu depan dia....kalau sikit xpe juga....20ml tu banyak ok...dah la jenis ceciar....bape kali nak termuntah time tu

pastu kena bebel sebab badan dah dehydrated.....eeehhh....rasanya ein banyak minum kot....then doktor risau sebab berat ein hilang 5-6kg dalam masa 3 bulan....agak mendadak bagi doktor...nak buat camne...ein memang takde selera makan

then....asma pun makin teruk....tapi doktor suruh maintain dengan haler lama dulu...aiyoooo.....harini, macam2 lak ein kena

sooo......doktor suh ambk darah and urine cam biasa la kan....masalahnye....kali niii.....dua2 tangan kena cucuk ok!! gggrrr



tangan kanan tu.....darah keluar terlalu banyak sampai meleleh2 ke lantai....huuwaaa......dh la sakit....terpaksa lak jadi penderma darah hari ni

result darah and urine kena ambk belah petang....darah doktor kata ok tapi dia was2 sebenarnya...urine ada problem....tu lagi merisaukan doktor....sooo, jumaat ni kena ngadap doktor lagi and buat ujian urine
seperti biasa la kan.......dapat ubat yang sebeban....adooiii...semuanya kena makan....doktor nak pantau.....alaaaaaa.......tak sedap laaa.....





tapi kaannnnn........doktor, mana ubat mata saya???? adooiiii.....sy datang hospital sebab sakit mata.....tapi....ubat2 tu semua......takde kaitan dengan mata....now, dua2 mata dah bengkak and merah.....sangat tak selesa.....nak singgah farmacy beli eyemo pun segan sebab mata merah sangat.....

please get well soon to my own self.....sila rajin2 makan ubat and jangan skip makan ye.....hahahaha







Monday, September 30, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



maaf......
kalini.......sy xkan lepaskan awk
sy berpegang dengan keputusan awk haritu

kalau sebelum ni, sy diam dan menerima je semuanya
tidak untuk kali ini





diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bantu aku membencimu
ku terlalu mencintaimu
dirimu begitu bererti untukku






aku mohon pakcik......
tolong la......
jangan sakiti hati ni
aku tak mampu
hati ini terlalu tisu
hampir sahaja air mata ini tumpah di pejabat

aku mohon.......
aku dah tak terdaya




posted from Bloggeroid

Saturday, September 28, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil








bila ku merasakan dia seolah2 jauh
bila dia menyepi sepanjang hari
bila hati ni rasa tak best


ini la



pengubat rindu ku
peneman sepi ku
pengubat hati ku di kala duka
peneman di kala lajunya air mata ku gugur
penguat semangat ku
penyegar diri ku



bila weekdays, ia akan berada dalam kereta
bila weekend, bawa masuk dalam bilik
hilang dah bau pakcik
bau perfume kereta dah melekat kat ia







pernah terfikir nak buat keje giler
di sebabkan ein terlalu suka bau perfume pakcik
rasa cam nak beli sebotol
then spray kat semua tempat
rasa seolah2 pakcik sentiasa ada di sekeliling ein
tapi tak beli pun sebab harga dia...hurmmm







diary miszgarfien 0 org kwn gapil





bila awal pagi dia dah keluar....and i dont know where he go.....that really make me worried aanndd........hurm.......sebolehnya ein taknak fikir pasal tu....but......i cant denied it.....

tolong la wahai hati......jangan pernah terdetik akan hal tu

damn me!!

pakcik........tak salahkan kalau ein rasa cemburu, rasa susah hati......when i ask him, he didnt reply my msg.....huurrmm......

please ein......try to be strong.....give him some space n time....everything will be fine....

be a positive ein......recalm your heart.....




need to do something to make me busy and try to not thinking bout it.....shopping??reading??sleeping??hangout with someone else??driving?? i choose "sleeping".......better for me rite now...sleep n forget everything 





Friday, September 27, 2013

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



petang tadi pakcik ngadu....dia teringin sangat makan nasi dengan telur masak kicap....iisshhh....ingatkan ape la....

macam kelakar....tapi macam comey.....dalam banyak2 makanan....itu yang dia ngidamkan....,hahahaha....sampaikan excited nak balik cepat...nak pegi beli barang sebab nak masak......

hhhaaaiiiihhh laaa pakcik......nasib la kita ni jauh.....siap minta tunjuk ajar camne nak masak....hihi

macam2 la pakcik ni.....


kadang2......diri dia yang spontan tu la yang buat ein tertarik hati kat dia...





diary miszgarfien 0 org kwn gapil



walau apa jua keputusan pakcik, ein terima dengan hati yang redha...ein takkan paksa dia...

jika itu keputusan dia yang muktamad....ein akur.....moga Allah permudahkan segalanya

perasaan yang ada dalam diri ni, semakin kuat dan mendalam....doa buat dia, ein dan kami...tak pernah putus....hanya pada Allah ein curahkan segalanya...Dia lebih tau ape yang terbaik buat pakcik, ein dan kami

di sebalik sesuatu yang pahit tu...pasti ada kemanisannya.....banyakkan bersabar

tiada apa yang ein pinta dari dia...cukup la buat diri ein rasa di hargai, di sayangi dan di cintai....

ingin sahaja ein give up...tapi.....ada sahaja kata2 yang minta untuk terus kuat dan bertahan.....tak sanggup rasanya untuk membiarkan hati ni terus terluka....walau apa jua yang pakcik cuba sorokkan, percayalah dia takkan mampu....jangan tipu ein...tiada apa yang dapat dia selindungkan...naluri hati ein terlalu kuat...gerak hati ni sentiasa betul

tiada apa lagi yang ingin ein perkata...hati ni terlalu rindukan dia....



stay strong miszgarfien!! smile please....no more tears ok!!




wahai angin.....sampai rindu ini pada pakcik ye.....walau dimana pun, lindungi la dia



tetapkanlahhatiawakbuatsayakeranahatisayauntukawak








Monday, September 23, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



hurm......sigh

mengeluh jap walaupun tak baik

terasa giler kot sekarang ni....ye la, dulu isi rm50 mampu la bertahan seminggu ulang alik klang kl...tu pun kalau tak merayap tengahari or jalan clear giler

sekarang ni.....ayoyoyooo....isi rm60 pun kadang2 tak cukup.....huwaaa.....kena cut cost yang lain....dh la sekarang ni mood shopping tak turn off lagi...

maka nyee.....berpuasa la kita ye....dapat juga berdiet kan....huhu....

mula2 minyak naik tu tak terasa sangat la....bila asyk tak cukup je, mula la duk terfikir...iisshh....budget lari sikit2...acaner la nak menyimpan camni....

ni yang lagi duk terfikir nak merempit je....save sikit...tol pun takde...boleh la menyimpan lebih sikit...mood shopping kena cepat2 turn off kan....dh semakin bahaya lak mood shopping ein ni

hari tu berhabis kat tudung je dah bape....tak boleh betul tengok tudung or shawl sekarang ni...habis semuanya ein rembat....tu belum lagi baju kurung....ayaaarrrkk....cannot la camni....

ok la.....benda last yang ein nak beli adalah jam....lama kot tak reward diri dengan jam....hik3....tapi pakcik and aini kata tak payah beli....alaaaaa.....tahu tak yang ein ni dah termimpi2 and terbayang2 je jam tu......nak gak beli!!

hurrmm.....nanti la ein fikir






Thursday, September 19, 2013

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



tiga hari tanpa pakcik di sisi.....i mean bukan di depan mata ein laa...hihi...mahunye tak terasa....ye la, dah terbiasa nampak dia setiap masa...busy camne pun, setiap pagi dia mesti datang jumpa ein....then sebelum balik mesti lepak sama2

setakat ni, alhamdulillah dia tak lupa ein.....cuma hari kedua je la dia tak berapa nak ada dengan ein sebab dia pegi kawasan yang takde line 3G....tapi dia still berusaha untuk contact ein....dapat la mesej sekejap dengan dia

thanks ye pakcik

hari ni......ada sesuatu yang pakcik buat sampai ein rasa terharu...bergenang air mata jap....

menghitung hari tunggu dia balik....cepat la sikit masa berlalu


Ya Allah.....kuatkan la jodoh kami...tetapkan la hati dia buat diriku....seandainya dia bukan jodohku, Kau buangkan la perasaan ku pada dia....Kau permudahkanlah segalanya bagi kami



rinduyangteramatpadapakcikreallyreallymisshim






Tuesday, September 17, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Afgan - Jodoh pasti bertemu


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jika aku (jika aku) bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu

(jika aku bukan jalanmu)
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu




* ku pasrahkan hatiku......


Monday, September 16, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



minggu ni......bakal menjadi minggu yang tak best....bakal menjadi minggu yang terasa amat2 la lama.....huuurrmm....

seminggu pakcik kena outstation...esk sesubuh lagi pakcik dah kena gerak....alaa....baru planning nak jumpa dia dulu....selasa depan baru dia balik....lama tuuu.....

x best....x best......huwaaaa

jawab nye menghitung hari la sampai dia balik.....












kadang kala.....aku berharap.....agar dia menjadi yang halal buat diri aku....tapi....entah laa....aku tak berani bersuara....aku memilih jalan ni...walaupun kadang kala, hati aku sangat2 terluka dan sedih....kenapa la aku terlalu tegar untuk bertahan di sisi dia???

bersabar....berserah....bertawakal....aku dah tak tahu usaha macam mana lagi yang harus aku buat....tak mengapa la....aku takkan paksa dia...

seminggu ketiadaan dia......aku bakal menjadi orang yang dia lupakan....entah laa...tengok je la nanti sama ada pakcik ingat aku atau tak

beza kan bila kita berada dalam hati seseorang tu ataupun tak...boleh nampak perbezaan nya...






kuat la wahai hati...........






Tuesday, September 10, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sesi meluah rasa dengan penyelia......banyak yang terpendam di luahkan...clearkan keadaan sebenar...biar takde yang salah paham

menceritakan hal dan situasi yang sebenar....dapat kata2 semangat dari penyelia...cukup buat ein mendapat sedikit kekuatan...ape yang penyelia ein cakap, memang itu la keadaannya

terima kasih cik....apa yang terjadi, insyaallah sy redha....doa dari cik, sgt2 sy harapkan....moga2 ada yang terbaik...

bila berbicara soal hati.....cepat je air mata ni bertakung...tak tahu la sebab rasa terlalu kecewa ke, rasa rindu ke, pasrah ke.....ein sendiri tak tahu....memang lately ni senang sangat jadi sebak bila fikir pasal pakcik, hala tuju kami......

ein takkan paksa dia....biarlah dia buat keputusan yang terbaik.....


pesan penyelia pada ein dengan pakcik......banyak kan solat hajat...solat istikharah....terus berdoa....beri ruang....insyaallah....


ein tak bagitau pakcik pun ape yang penyelia cakap dengan ein...cuma penyelia puji dia....takpe laaaa



semakinharisemakinsayangsemakinrindu......huuurrmmm





Thursday, September 5, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


setiap hari......ada sahaja yang akan bertanya

"bila nak langsung"

"bila nak mengikat"

"agak2 nya tahun ni ke tahun depan"

"takyah la lama2"



hurrmm......reaksi camne la yang harus aku beri....senyuman kelat je la yang mampu terukir...dalam hati, dah rasa macam kena hiris2 dengan hujung keris jee....

see him happy when with me...thats enough for me....selagi pakcik depan mata ein, selagi tu la ein sedaya upaya untuk menjaga dia...

sekarang ni.....ape jua berkaitan pakcik, mesti ada je yang sampaikan pada ein...tak kisah la benda tu baik atau buruk

pada rakan2 yang tahu akan kebenaranya, yang tahu hakikat sebenarnya....jangan la marah pakcik....tak adil salahkan dia sorang dalam hal ni.....tak perlu kesiankan atau simpati pada ein...ein cuma mohon, doakan lah yang terbaik untuk ein dan pakcik.....tak sanggup kot rasanya nak dengar ada yang marah dengan dia.....

pernah tak rasa terpaksa pendam and tahan sesuatu tu dari meluahkannya....terpaksa simpan and terbuku sahaja di hati....nak di luahkan, tak boleh....masih teringat lagi ape yang pakcik minta ein buat....sejak tu, ein tak pernah lagi sebut...melainkan pakcik yang bertanya...selalu nya ein akan angguk sahaja

tak mengapalah.....ein masih mampu bertahan walaupun dah semakin ketara perubahan dia....mesej, wassap semua dah tak di balas....bertuahnya kalau pakcik reply....tenung je la wassap tu dengan harapan dia akan reply...selalunya, berakhir dengan rasa kecewa.....tak mengapa laaa....

dah la ein....jangan fikir sangat....sebak dah rasanya ni


be strong ein!!





Tuesday, September 3, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



down.......down sangat2 saat ni....cuba untuk menjadi insan yang kuat...tapi kadang kala aku lemah juga....

sedaya upaya aku elakkan diri dari terus berfikir....aku taknak tahu semuanya....

sampai bila aku harus bertahan dengan keadaan ni....kadang kala aku rasa tak mampu untuk terus bertahan

setiap hari aku ajar hati ni untuk kehilangan dia....sehari dua aku mampu terima....hari seterusnya, aku dah tak mampu nak positifkan diri sendiri

segalanya harus aku pendam sendiri....segalanya aku tanggung sendiri....aku tak bisa bebankan orang lain dengan masalah aku

berikan aku jawapan yang pasti....kerna aku perlu meneruskan kehidupan ni walaupun dengan hati yang terluka

kenapa aku tak mampu nak luahkan semuanya....kenapa masih ada yang terpendam...aku tak larat....aku tak terdaya

kenapa aku jadi macam ni??? kerna hati ni....terlalu...........

tak mengapalah..........





Saturday, August 31, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



patutlah malam tadi rasa tak sedap hati.....

last mesej dengan pakcik jam 10 malam....dia bagitau berhenti jap kat tapah sebab hujan....lepas tu dia nak gerak dah....

tunggu gak sampai tengah malam...tapi still takde mesej dari dia....sampai terlelap tunggu dia

dalam jam 1 lebih tu tetiba dapat call dari pakcik....masa jawab tu tengah mamai2 lagi...ingatkan dia dah sampai...ada gak dengar dua mention kat wad kecemasan....dengar gak belakang tu riuh rendah....ingatkan dia saje je nak kenakan ein....

sekali dia kata betul2 kat wad emergency sebab excident....terus rasa segar n nangis time tu...pakcik kata takde ape2...luka sikit2 je....huurrmm.....

pakcik ada wassap gambar tangan and kaki dia yang luka...doktor pun dah sahkan dia takde cedera ape2 lagi....alhamdulillah....syukur sangat2....

ni pun dia busy dengan wedding cousin dia....suruh rehat taknak...dia kata dia ok...jangan risaukan dia

please get well soon ye....dah rasa cam nak kesana je untuk tengok dia....then bawa dia balik sini sama2....

ape2 pun ein bersyukur pakcik takde ape2....banyak gak hint sebelum dia gerak balik semalam....tapi benda dah jadi...takpe laa...syukur sangat2

balik kl nanti hati2 ye.....






Friday, August 30, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



semoga segalanya di permudahkan....takkan terhenti doa sy utk awk...untuk kita....sayu...sebak tatkala awk mengungkapkannya....sy hargai usaha awk....

sy nak awk tau...walau ape pun yang terjadi di kemudian hari,  sy terima dengan hati yang terbuka....

awak.....terima kasih atas rasa bahagia ni...walaupun ia mungkin hanya untuk sementara....sy harap ia untuk selamanya.....

Ya Allah...permudahkan segalanya bagi kami....perkuatkan jodoh kami...Kau kabulkan la doa2 mereka yang sentiasa mendoakan kami...doa2 mereka yang ingin melihat kami di satukan...

awak....terima kasih atas usaha itu....sy doakan agar ada jalan dan petunjuk  yang terbaik buat kita...semakin hari, semakin kuat perasaan ni pada awk...ape pun jawapan yang bakal awk berikan nanti, insyaallah sy akan kuat...hadapi dengan setenang yang boleh.....






Thursday, August 29, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



buat teman2.....buat pegawai2.....terima kasih atas doa kalian....ein hargai....senyuman tetap terukir di wajah ni....tapi dalam hati, tetap ada luka yang masih berdarah

ein tau....ape yang ein buat sekarang ni, hanya menambah luka di hati ein sendiri.....but....sokay la....be with him, make me soo happy....everybody can see how happy i am now....

andai bahagia ini hanya sementara, ein redha....




whole day without him....didnt see him since morning....make me like cacing kepanasan or kucing hilang anak?? hahahaha....ternanti2 akan kehadiran dia.....





Sunday, August 25, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ape pun yang kamu lakukan di belakang ein....ape pun yang kamu rahsiakan dari ein.....ape pun yang kamu tipu ein....ein dah maafkan kamu pakcik....

cuma ein malas je nak timbulkan isu tu...sebab ein tau, tetap gak ein yang akn menanggung nye nanti kan....biarlah kita macam ni je....ein akn cuba elak kan dari terasa hati atau rasa cemburu tu....yeee, ein tau ein tak berhak pun ada perasaan macam tu kan

macam mana ein mencuba menjaga hati kamu...ein pinta kamu pun cuba la menjaga hati ein ni...ape yang kamu lakukan, tempiasnya tetap kena pada ein....kita ni satu opis....orang lain takkan pandang serong pada kamu....ein yang kena nanti

semua yang terjadi pada kamu, ada sahaja yang melapurkan pada ein...motif sangat perbuatan seseorang tu....saje nak malukan ein di opis ke ape?? to make me jelles?? u win girl!! congrats!!

but........sokay.....ein lebih tenang sekarang ni untuk berdepan dengan pakcik....sikit2 hati mendidih tu biasa la.....but, im ok.....hahaha....

let's Allah decide what the best for us ok......

stay strong....keep positive....happy and smile always....





Thursday, August 22, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



setiap hari......ada sahaja rakan2 yang mendoakan kami.....amiiinnnn......doa kalian la kekuatan ein buat masa ni....ein serahkan pada Allah....

walau kami cuba menyembunyikan....tapi...mungkin semuanya jelas kelihatan di raut wajah kami....ein tidak mengharap...sebab ein dah terima semuanya dengan hati yang tenang...

hari ni......entah macam mana.....kebetulan kami sedondon....memang teruk la kena sakat and bahan....habis merah padam muka ein...

ntah laa....pakcik ada gak bagitau....ada yang tegur ein nampak ceria and berseri2 sekarang ni.....adeehh....berseri ikut mana la pulak....tak tahu ke hati ni masih lagi sedih....sedang berusaha untuk cantum and sambung serta jahit balik hati ni.....

semoga doa2 kalian akan di makbulkan oleh Allah....insyaallah.......amiiinnnn





Tuesday, August 20, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




harini.........ada seseorang berpesan pada aku....bertahan la....insyaallah.....

atas kekuatan apakah yang aku ada untuk bertahan....dengan apa untuk aku bertahan.....dia dah buat keputusan....dan, aku terima keputusan....aku redha

aku tenang tatkala berdepan dengan dia...

dah 2 orang berpesan dan berkata benda yang sama...aku taknak mengharap...tapi aku tetap berdoa...aku berserah pada Allah....

buat mereka yang mengetahui mengenai kami, tak putus2 doa dari mereka untuk kami....aku hanya mampu tersenyum tanpa berkata...tak mengapa laa.....

jodoh tu kan rahsia Allah....berusaha la selagi masih mampu...bertahan la selagi terdaya.....


awak.............

tak mengapa laaa.......





*masih terngiang2 kata2 seseorang tu.....masih terfikir akan apa yang di sampaikan.....even hati ni sendiri pun minta aku bertahan.....Ya Allah, permudahkan segalanya bagi kami






Monday, August 19, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


orang kata.......
kalau kita ikhlas sayangkan seseorang tu....semuanya akan jelas terpancar di wajah kita....apa yang ada dalam hati kita, itulah yang tergambar di wajah kita....walau macam mana pun kita cuba menyembunyikan hal tu, tet ap juga kelihatan....

lebih2 lagi muka ein ni....sakit ke happy ke larat ke tak larat ke sedih ke, memang jelas kelihatan....air muka paling jujur la katakan....

orang kata......
bila kita berada di samping orang yang kita sayang.....sakit ke demam ke, semuanya jadi sihat....dari air muka kelat bertukar menjadi muka yang paling manis....

melihat pakcik di depan mata, sudah cukup buat aku rasa sihat and happy...tersenyum tatkala melihat kelibat dia di pagi hari...

tiada jodoh tak semestiny tak boleh menjadi kawan kan.....selagi pakcik masih ada dalam hati ni, selagi tu la aku akan mencuba dan terus bertahan....mata dia menunjukan sesuatu....takpe la....

akumasihsayangkandiadanterlalurindukandia




Saturday, August 17, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




perlahan-lahan aku bangkit....perlahan-lahan aku kuatkan semangat.....alhamdulillah....dah ada selera makan sikit2....risau juga kalau badan semakin kekurangan air....

ramai sangat dah tegur nampak terlalu cengkung.....aaiiihhlaaaa......berisi kena tegur....cengkung kena tegur....sampai bebila pun takkan dapat puaskan hati sesiapa

aku tau....pakcik semakin buang aku dari hidup dia...aku cuba terima kenyataan tu....walaupun hakikatnya setiap hari aku tunggu dia...thats why la people around me always said that im a stupid girl....

berkenalan dengan seseorang hanya memerlukan sesaat je...untuk kita sayangkan seseorang tu sehari pun dah boleh buat kita sayang dia....tapi untuk melupakan semuanya, belum tentu setahun dua dapat kita lupakan....

lebih2 lagi bila kita sering menghabiskan masa dengan orang yang kita sayang....pasti akan tercari2 bila dia tiada....

buat sahabat tersayang.....terima kasih kerana sentiasa di sisi ku....tak jemu2 memberi kata semangat buatku walaupun ku tahu kamu sendiri sedang jatuh terduduk....demi diriku, kamu kuatkan semangat supaya aku mampu bangkit....maafkan diriku atas kedegilan dan kekerasan hatiku

terima kasih kerana memahami hatiku yang terlalu sayangkan pakcik....

aku hanya mampu berdoa...kejamlah aku kalau aku tetap mahu pertahankan pakcik....kerana sayang aku, ikhlas dari hati ku....





Wednesday, August 14, 2013

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



maafkan aku...........

buat teman2 yang sentiasa support aku
yang sentiasa di sisi aku
yang sentiasa memarahi aku

terima kasih kalian

berikan aku ruang buat seketika ni

mencari sisi kekuatan yang telah hilang





Tuesday, August 13, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



awak beri sy rasa bahagia
tapi awk rentap kembali kebahagiaan tu

awk beri sy keyakinan
tapi awk musnahkan keyakinan tu semula

awk beri sy senyuman
tapi awk ambik balik senyuman tu

awk beri sy harapan
tapi awak hancurkan harapan tu








Saturday, August 10, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



pasti ada sebab kenapa Allah gerakkan hati awk untuk mendekati saya.....dan pasti ada sebab kenapa Allah gerakkan hati sy untuk menerima awk.....datanglah lelaki macam mana sekalipun, tak pernah terdetik di hati ni untuk terima mereka.....tapi dengan awak, dengan mudah je awk mengetuk pintu hati sy

awak......kuatlah...sy takkan berhenti berdoa untuk kita...jangan menafikan ape yang ada dalam hati tu kerna sy pun merasakannya....sy tak kuat...tapi demi awak, sy akan kuat utk pertahankan....

kenapa semua rakan2 kita nak mendoakan kita kalau mereka tak nampak apa yang ada dalam hati kita...mungkin awk boleh menipu dengan kata2 awak....tapi semua orang boleh nampak hati awk macam mana

awk bagitau saya...macam mana saya nak terima semua ni sedangkan awak yang jadikan saya macam ni....




awak........
satu je saya pinta.....
tolong jangan pindah.........





Friday, August 9, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sy tujukan lagu ni untuk awk


hazama-relakan jiwa

ku sangka hidupku
selamanya kelam
terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

memaksa diriku
menapaki jalan
arah yang tak pernah
ku mahu dalam hidupku

kini kau pun hadir
memberi cahaya
membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri
menuntun hatiku ke palung asmara
seakan ku hidup kembali dari matiku

engkaulah cinta
yang selama ini aku cari

ku relakan jiwa
tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

hatiku bukan untuk dimiliki
tapi untuk dicintai dan mencintai
ku relakan jiwaku padamu

seandainya waktu
tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
akan ku biarkan mati hatiku selamanya
hingga kau datang membangunkan aku




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal