Tuesday, January 15, 2013

parking punya pasal, lambat punch kad

diary miszgarfien



permulaan hari yang sangat2 tak best....dah la malam tadi migrain tahap segala urat kat kepala ni tersembul...menahan sakit yang teramat....telan sebiji activfast, terus pengsan sampai ke pagi...terbaiiikkk!!

pagi ni lambat 5minit keluar rumah....pastu jem pulak lepas tol batu 3...dugaannyeee....ikutkan jam, memang boleh sampai ngam2 kat opis pukul 8.....tapinyeeeeee....aaarrrrggghhhhh....ngamuk awal2 bila ingat kejadian pagi tadi

adalah sorang pegawai perempuan ni....drive kereta honda CRV.....no plate dia, tak payah laaaa detail sangat.....pasal dia nak parking mengundur, habis semua orang kena beratur panjang n lambat masuk opis......bengangnyeeee.......kalau dah tahu tak reti nak parking mengundur, tak payah la nak parking macam tu.....parking je la masuk kepala kereta tu....menyusahkan orang lain betul la.....bukan takat 2 3 kali.....berkali2 adjust parking pun tak lepas juga

ggggrrrrrrr.......habis semua orang lambat gara2 perempuan tu....marahnye rasa pagi tadi....kemain panjang lagi kereta beratur....nak potong tak lepas sebab pegawai tu menggunakan semua keluasan laluan tu....nak marah, pegawai....nanti tak memasal kena tindakan pulak....rasa macam nak suruh dia turun n tolong parkingkan pun ada....

daku memang pantang la kalau bab drive ni duk terhegeh2....nak parking terhegeh2....aaiiisshhh....pantang betul....ein pun bukan la pro sangat dalam driving ni...tapi, agak2 la kan....bawa 50km/j tapi duk lane kanan...what the???

driving di kuala lumpur ni, mengajar ein jadi pemandu yang sangat2 'BERHEMAH'.....paham2 la maksud di sebaliknye yeee....walau camne pun, keselamatan tetap yang utama....keselamatan sendiri, mahupun pemandu lain....tu paling penting....

so girl, kalau tak reti, tak payah nak mengada2....jangan menyusahkan orang lain....lain la kalau parking kat rumah sendiri, lantak korang la nak undur berapa puluh kali pun....sampai sekarang still lagi emo ni!!







0 org kwn gapil on "parking punya pasal, lambat punch kad"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal