Tuesday, February 19, 2013

hari kedua dan ketiga

diary miszgarfien



hanya 1 malam di penang sahaja dah cukup memberikan ein pengalaman yang sangat best...insyaallah, akan repeat untuk ke penang....

seawal jam 9 pagi dah bergegas berjalan kaki menuju ke ipk penang...untuk loading barang masuk dalam stor....haaiii laaa perut....sakit, pedih memang jangan cakap...tapi gagahkan juga menapak ke ipk...demi kerja!! huhu...orang lain sedap breakfast, ein duk la ulang alik toilet....

tapinyeeee...dalam sakit2 tu sempat lagi pi beli jeruk...wahahaha...tu pun rushing giler...tuju kat 1 kedai je....semua dah beli, patah balik ke ipk and, ayuuuuhhh....meneruskan perjalanan ke destinasi ketiga, iaitu ipk kedah...

sekali lagi perut ni duk wat hal..memulas2..bergelodak macam ape je.....ok en.driver, please stop kat RnR yeee....haaa ambik...berkurun ein bertapa....lori yang slow pun dah sampai ipk kedah dulu...kami sampai ipk kedah jam 130 tghari....team ipk suruh kami rehat2 dulu sementara tunggu jam 2 ptg

weeeee....bestnya diorang dapat bangunan baru....lantai semua berkarpet...kena bukak kasut ok...hahaha...lepak2 jap kat situ....ein jadi mangsa bahan dengan team ein and team ipk...sabo je laa daku....ciiss, diorang bahan ein dengan anggota team ipk....ggrrrr...pegawai lagi best, siap hulur limau tuuu...wuuuu, kejam...team ein duk menjeling je takut daku makan la tu...hampeh ok

selesai semua keje....dah habis borak2...jam 3 petang kami meneruskan perjalanan ke destinasi yang terakhir iaitu ipk perlis....gigihkan kami masuk 3 negeri dalam masa 1 hari...tapi barang kami tak load pun sebab team ipk perlis ramai yang takde...so, just park lori je la....then, kami menuju ke hotel...duk kat kangar je...dekat dengan ipk...bawah hotel kami, ada kfc 24hrs...muahahahah....nikmat ooiii...bahagia....tak tunggu lama dah...petang tu gak daku terjah kfc...hahaha

malam tu just lepak2 kat gerai bawah hotel je...borak2 kosong je...jam 9 pagi, kami dah siap untuk menuju ke ipk perlis....kena load barang gak sebab driver lori nak gak balik pagi tu....lantak lerrr...selesai keje, misi mencari breakfast...dak laki team ein memang dah mahir sangat kat area kangar tu...yang sorang tu, baru balik dari ipk perlis dalam 2 minggu

lepas tu......ape lagiiii.......ke padang besar la kami...weeehuuuu...kalau ada team ipk perlis, mesti boleh pergi kat somewhere tu...wuuuu....tak dapat jejak lagi kali ni...takpe laa...kami takde shopping ape pun...almaklum laa, dah nak hujung bulan...poket kering....kami just shopping jersey je laa...dapat special price gitu....ein beli 2 helai...ein memang suka collect jersey...tak kisah team ape pun....then, ein ada beli begpack atau beg untuk travel.....weeehuuu...kaler merah gituu...hahaha....and, ein dapat harga special untuk beg tu....muahahaha...suka suka suka....

pastu, kami takde pi mana pun...almaklum laaa, driver tak mesra alam ni payah...orang tengah happy2, dia spoilkan.....pasal perut ein??time ni memang abaikan je segala sakit tu...demi shoppingkan...hahaha...tghari tu balik hotel dah...ein macam biasa la, pi duk menebeng kat kfc beli krushers oreo....hik3...sedaaaapp...jam 3 petang baru pi lunch...aiiyooo...sangat lambat ok...perut dah pedih minta makan....tak padan dengan sakit betul

lepas makan, terus balik bilik...macam yang semua tau la kan...perlis ni negeri yang terpanas....baru ingatnnak lelapkan mata...sekali, kena kacau dengan teamate ein...isshhh...nasib la ein dah anggap dia macam seorang abg..kami memang rapat pun...petang tu, diorang ajak main bowling....ookkk, layaaaaannnssss......memang best ooooo.....ni sexond time ein main bowling...memula tu memang terjah longkang je la...then diorg ajar cara yang betul...kami main 2 game...game pertama tu markah ein paling teruk...ye laaa, diorg tu pandai main bowling kot...asyik strike je...takpun, spare.....yang tak boleh blahnyeee, game kedua ein menang...hahaha...macam tak percaya je ein mampu beat diorang...semua taktik diorang tak menjadi...hahahaha....yeeeaayyyy, ein menang.....ego punya pasal, diorang kata saje bagi ein menang...ceeehhh

si dia tak pernah lupa tanya keadaan ein...tanya perut ein dah ok ke belum....dah kat mana...iisshhh....caring la pulak....hahaha...thanks ye awak sebab ambik berat...hihihi.....daaaahh, sambung nanti ye....






0 org kwn gapil on "hari kedua dan ketiga"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal