Friday, February 22, 2013

hari keempat a.k.a hari terakhir

diary miszgarfien



last episod untuk trip outstation ein ke utara



malam last di perlis tu, pegi makan yong tau fu bakar kat kuala perlis....kat tepi jalan je diorang meniaga...ada gerai2 kecik di sepanjang jalan....pastu layan pulak bunyi air laut....memang best

lepas makan, pusing2 kuala perlis jap then terus balik hotel....en.driver tu ajak pi karaoke....tapi, harap maklum la ye...daku tak jejak tempat2 macam tu walaupun takde minum2 benda keras dalam tu....soo not me ok...kata la macam mana pun, ajak la macam mana pun...memang ein tak pegi...muktamad!!insyaallah

disebabkan badan terlalu penat, malam tu terus tidur lena sampai pagi...teamate mesej ajak pi supper tengah malam pun ein dah tak sedar....tau2 dalam jam 730 pagi, diorang kejutkan sambil ketuk pintu kuat2...hampeh betul...sabo je la....

kata nak balik lewat dalam jam 11 pagi macam tu....ni ape kes lak pepagi buta dah suruh kami bersiap bagai untuk check out...aaarrgghhhhh, en.driver tu buat hal lagi....dalam jam 9 lebih mcm tu, kitorang pun check out la....en.driver tu dah tunggu dalam kereta ok!! hampeh!!

terus je dia shoot masuk hihgway...isshhh...ape ni...dengan tak breakfast nya....berkeruk2 perut daku berbunyi tau....sabo je la...dah la perut tak bape nak ok lagi time tu

dalam jam 11 pagi, berhenti kat kawasan rehat gurun untuk makan...ingat nak ambik yang ringan2 je...tapi fikir 10x, ambik nasi terus....dah la mahal!! nasi lauk ikan and paru je dah rm8.....what theee....aarrgghhhh....makan je laaa kan...kalau tak, nanti sendiri yang lapar

untuk pengetahuan, en.driver tu memang tak mesra dengan kami....kami tak habis makan lagi, dia dah tunggu dalam kereta....iisshhhh....tension betul....then, terus dia shoot balik kl....takde dah dia nak berhenti kat memana lagi...nak suruh dia berhenti untuk buang air pun, terus tak jadi...laju je dia drive....gggrrrr......geram

sepanjang jalan, ein tak tido pun...dak laki team ein dah terlentuk....ye laaa, diorang tido lewat sebab layan en.driver berkaraoke....

dalam jam 3 lebih kot kami dah sampai kl...nampak tak betapa lajunya en.driver tu drive...ntah ape yang dia kejar pun tak tahu la...rosak program tau!!

hope, kalau ada outstation lagi, taknak dia yang jadi driver....tak mesra....tak best....huhu





0 org kwn gapil on "hari keempat a.k.a hari terakhir"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal