Sunday, February 17, 2013

hari pertama

diary miszgarfien



seawal jam 7 pagi lagi dah terpacak di opis...gara2 penyelia n teamate mesej suruh datang awl....sekali, hambik ko.....pintu opis pun tak bukak lagi....penyelia n teamate pun tak datang lagi...bagusnyeee kan kan....

then, ada pulak masalah pada transport...dah jam 10 pagi pun masih tak load barang masuk lori....ape lagi, pegi isi perut dulu la...lapar kot....makan la roti telur sekeping....dalam jam 11 lebih, bawa barang2 turun untuk loading dalam lori...bagi team selatan dulu sebab lori mereka dah parking....then baru lori team ein

jam 2 petang baru la kami bergerak menuju ke destinasi yang pertama, iaitu IPK perak...tu pun pitstop kat RnR Rawang untuk lunch....ein tak makan pun sebab kenyang lagi....jam 4 petang sampai la ke destinasi yang di tuju...barang dah turun, borang dah sign...jam 5 petang bertolak ke destinasi kedua iaitu, IPK Penang

jam 8 malam baru la sampai ke IPK Penang...tapi tak boleh bawa barang turun...opis dah tutup...just parking lori je...kat sini bermacam masalah menimpa...kami tiada penginapan!! yeeee, hotel semua dah penuh kerana masih ramai yang bercuti sempena CNY....jenuh la kami berempat berjalan ke sana sini mencari hotel yang available...belum sempat bertanya, diorang dah bagitau room semua full...

nasiblah seorang teamate ein memang mahir dengan penang...then ada kawan dia datang membantu....masalah hotel selesai...just register je then kami mencari port untuk mengisi perut...pi makan kat kassim mustapha...pastu pi merayap ke area gurney...masuk komtar, jalan2 tepi laut...menyelit kemana2 jalan yang ada...huhu....balik hotel jap untuk mandi then merayap lagi....pegi lepak kat quensbay lak...time ni dah jam 2 pagi

jam 3 pagi kami semua balik ke hotel untuk berehat...ye la, esoknya nak berjalan jauh...baru nak lelap, terasa perut ni memulas2 and pedih semacam....tau dah, pasti ada sesuatu yang tak kena...sehingga jam 6 pagi, ein keluar masuk toilet tak berhenti...memang tak tido...sakit jangan cerita la...kawan lak dah tido...tak sampai hati nak kejutkan....

hari pertama outstation yang penuh dengan rasa excited, happy dan kesakitan...all in one la orang kata....excited sebab ein tak penah pergi penang....peluang jangan di lepaskan....nak2 pula, ni kampung si dia....tapi.....still tak dapat jumpa dia....takpe la...dia tetap ada dengan ein waktu ein perlukan pertolongan dia.....

sambung nanti yeeee.........







0 org kwn gapil on "hari pertama"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal