Sunday, February 3, 2013

M.I.S.I

diary miszgarfien




ein ada misi untuk 3 bulan ni

» no nasi

» gym

» fibre

» losyen mustajab


ok.......sebenarnya memang ein dah start semua tu.....nasi tu dari last year ein tak ambik....dalam sebulan tu kadang2 2 atau 3 kali je....tu pun dalam kuantiti yang terkawal....minggu lepas ein dah start gym...fibre tu sejenis minuman yeee....yang ni pun ein dah minum masuk tin kedua....losyen mustajab pun dah habis guna

keputusannye???

kesan dari tak makan nasi tu memang ketara la...berat turun la juga....losyen mustajab pun sama....nak lagi berkesan kena la exercise kan.....untung ada gym free kat opis...tapi kena berebut la...hahaha.....cuma fibre tu je tak berapa pasti....

mula2 minum memang nampak la kesan nye....macam dia melawaskan sistem pembuangan....sekarang ni, macam sama je...adooiiii....takpe2....usaha lagi....hari tu ada tergerak hati nak cuba sesuatu...tapi ein rasa, biar ein maintain dengan fibre tu dulu....ramai yang suruh ein guna losyen fellinna tu....losyen mustajab lagi ok kot...murah pun ye juga....

dalam tempoh 3 bulan ni, ein target untuk dapatkan berat 50kg....sekarang ni asyik maintain kat 54-55kg je.....makan ke, tak makan ke tu la berat ein....susahnya nak dapatkan berat 50kg.....hope main gym tu dapat membantu la

kalau boleh, ein nak buat puasa isnin khamis....insyaallah.....kali ni memang ein nekad nak turunkan berat badan ni....insyaallah ein boleh maintain semua tu untuk tempoh masa 3 bulan ni....cumanyeeeee........kalau ada outstation, tak tahu la nak kata camne....godaan makanan time tu adalah sangat2 hebat....hopefully, ein berjaya.....insyaallah




*acaner nak berjaya kalau junk food tu
senantiasa ada stock
dengan coklatnye lagi
wikikikiki






2 org kwn gapil on "M.I.S.I"

Cik Siti Hajar on Monday, February 04, 2013 9:45:00 AM said...

kita nak kempiskan perut laa.. acaner nak buat?? perut buncit gila.. malu.. >.<"

miszgarfien on Monday, February 04, 2013 9:55:00 AM said...

hajar....

Ni cara ein...setiap malam sebelum tidur, buat sit up...dpt 50x pun jadi lah...kalau boleh, sapu la mustajab tu...lepas buat sit up, nak tidur tu pakai la bengkung...nnt dia shapekan balik perut kita...yg penting, jgn minum ais

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal