Monday, February 25, 2013

padan muka diri sendiri

diary miszgarfien



galak sangat makan keropok, haaa padan muka sendiri...esok pagi, pi la ngadap doc comey tu yeee...ngeeeh2

haritu satu je...ni dah dua2, memang tak boleh elak lagi la kan....isshhh....baru berangan taknak pasang yang tu...ni dah terpaksa la juga...aiyaarrkkk...padan muka sendiri

takpe laaa....jumpa doc comey kan....


ohhh yeee....btw, nak minta tolong pada sesiapa yang membaca diary comot ni...

nak minta tolong untuk suggest kan ein klinik gigi yang ok and harga dia berpatutan untuk buat braces....ein ada survey kat bangsar senarai nama klinik gigi yang buat braces...tapi tak survey dari segi harga lagi.....semua sedia maklum kot yang bangsar tu kawasan elit...for sure harga traetment kat area situ mahal..

ein taknak la yang mahal2...nanti tak mampu nak bayar kos perubatan...ada kawan bagitau, kat area kajang tu sampai cecah rm6k..peerrgghh...giler sungguh...tu tak termasuk kos rawatan...hanya utk barang je...memang tak sanggup laaa

kalau sesiapa ada tau klinik yang berdekatan seperti area shah alam, klang, bangsar, bagitau la kat ein ye....taknak yang jauh2...nanti susah pulak ein nak pegi appoinment


*update*

ok...setelah research di buat...fuuuhhh...jenuh google sampai tak tido....anggaran untuk buat braces RM4000 - RM6000....peerrgghhh....then, downpayment lak paling kurang RM1500 - RM2500....tu belum masuk payment setiap kali treatment...ada yang kena bayar monthly...

isshhh...banyak lagi kena buat research ni...kena fikir betul2 before ambik keputusan untuk pasang braces...kewangan kena betul2 kukuh...

macam kena lupa kan je hasrat ni...hurrmmm








0 org kwn gapil on "padan muka diri sendiri"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal