Sunday, March 3, 2013

marah.kecewa.sedih

diary miszgarfien




rasa marah sangat2....ye, memang tersangat marah...kecewa....sakit hati....semua ada...

kalau tak tahu situasi sebenar, tak payah nak sebarkan benda yang tak tahu hujung pangkalnya...memang sengaja taknak post ape2 yang berkaitan di Lahad Datu tu walaupun tau serba sedikit....biarkan pihak polis yang buat pengumuman....

sakit hati ni bila baca komen2 kat fb and twitter...marah sangat2...tapi, tak perlulah nak simbah minyak ke dalam api yang tengah marak....

kalau dah bagus sangat, pergi jadi volunteer untuk keamanan negara...pegi duduk kat sempadan yang tengah panas tu...rasa sendiri pengalaman tu

ada sebab kenapa polis tidak menyerang...dan diorang bukan suka2 mengambil sesuatu keputusan tu tanpa berfikir buruk baiknya....

bukan kerana ein salah seorang warga sang saka biru, ein backup diorang...tapi kerana ein tau situasi di sana...kerana ein tau ape disebalik semua tu...ada sebabnya....ingat diorang suka2 ke nak menggadaikan nyawa

fikirlah sebelum menghentam...kalau dah dasar otak tu tak matang, memang tak boleh buat ape....tau nak menghentam, mencaci, mencerca sahaja....astaghfirullah....

setiap kali membaca tentang pegawai dan anggota yang terkorban demi negara, sayu sangat hati ni...sedih...sebak....jangan ditanya kenapa....

Al-Fatihah buat pegawai dan anggota2 yang terkorban....sebagai staff sang saka biru, ku berikan tabik hormat buat kalian...gugurnya kalian di medan perang demi mempertahankan negara....semoga kalian di tempatkan di kalangan orang2 yang mati syahid dan beriman....

sebak sangat2.....buat pegawai dan anggota2 yang di sana, teruskan lah khidmat bakti kalian dengan penuh dedikasi dan berintegriti...demi negara ini....pengorbanan kalian cukup besar....





0 org kwn gapil on "marah.kecewa.sedih"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal