Sunday, April 14, 2013

migrain.driving.

diary miszgarfien



migrain semasa memandu???

yeeaahhh, itu la ein.....anytime everywhere je migrain ein boleh datang...actually, masa kat opis lagi dah rasa sakit kepala tapi still lagi rasa ok...buat tak tahu macam biasa

bila dah jam 5 petang, waktu nak balik tu...makin menjadi2 lak...nak drive pun rasa tak tenang...whatsapp dak opis..bgtau dia, ein kena migrain teruk...risau lak dia dengan ein...

perkara yang paling ein takut, ein tak mampu nak buka mata...sebabnya, setiap kali kena migrain, ein hanya nak pejamkan mata and tempat yang gelap..jenuh la juga bertahan tak nak bagi terlelap...

siap sempat google doa untuk kurangkan rasa sakit kepala ni...tak juga surut...cuma ein perasan, bila makan gula2 smint merah tu, rasa sakit tu mac am kurang la sikit

berhenti sekejap kat petronas shah alam yang lepas dari tol batu 3 tu...berdenyut2 sampai duk ketuk2 kepala ni...air mata mengalir je sepanjang jalan tahan sakit...

ein ada terbaca petua....minum air isotonik bagus untuk kurangkan migrain...kiranya macam pengganti panadol la...memula tu macam takde kesan...dah hampir setengah botol tapi takde rasa kurang

sampai rumah terus pengsan...tak sedar diri sampai pagi...terfikir juga if tak surut migrain tu, nak tak nak kena gak telan activfast...tapi, alhamdulillah...ein mampu tido walaupun masih rasa sakit sikit2....membantu juga la air isotonik tu...lepas ni, kalau ada tanda2 migrain nak menyerang, kena standby air isotonik siap2



*** kadang kala.....ein mengeluh juga....kenapa keadaan ein camni...sekejap gastrik, sekejap migrain, sekejap demam....ein sendiri pun rasa penat dengan semua ni....terfikir juga, ada ke nanti orang yang boleh terima ein macam ni....macam mana kalau orang tu jenis tak ambk tau...







0 org kwn gapil on "migrain.driving."

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal