Tuesday, January 29, 2013

luka dan parut yang masih kekal

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



jam dah menunjukan pukul 2.45am......tapi mata ein still taknak lelap....doa tido dah baca....ayar Qursi pun dah baca....bismillah 21x pun sudah.....ada org pesan jangan lupa berselawat...tu pun ein dah buat...tapi still tak lelap

last2 ein ngadap blog comot ni...godek2 entry lama....kebanyakan citer dalam blog ni berkaitan dengan seseorang....yang mana ein rasakan sampai sekarang pun dia ada dalam hati ein...sebab tu kot ein masih belum boleh terima sesapa

tapi haritu ein berjaya delete semua msg dia dalam handphone sony lama ein....yang lain2 tu belum lagi....kalau dia baca lagi blog ni bagus la....sekurang2nya dia tau, luka yang dia tinggalkan, parut yang dia bagi ni masih kekal hingga ke saat ni...ein tak berdendam ye...ini lah kenyataan nye....ein tetap doakan kebahagiaan dia...ein tak la kejam mana kan

ein pun dah tak ambik tau hal dia...lantak la...baik ein fikirkan camne nak bagi luka dan parut ni hilang untuk selamanya....rasanya macam tak je kan....benda tu tetap kekal sampai bebila....ni la padahnya bila kita penah menyintai seseorang tu dengan terlalu dalam...terlalu mengharap....terlalu setia...akhirnya makan diri...so nasihat ein, tak payah la nak cinta mati sangat walaupun dah sah jadi laki bini...jangan terlalu mempercayai...jangan terlalu bergantung...makan diri nanti sape yang susah...






Monday, January 28, 2013

BR1M 2.0 dan Rebat RM200

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




Alhamdulillah.......syukur dengan rezeki ni.....sebenarnya tak teringat pun pasal Br1m tu...macam dah lama sangat isi borang online.....sampai la last week member opis bagitau suruh check....tu pun asyik tertunda je sebab terlalu busy

last wednesday......pakat dengan kawan2 untuk check Br1m ramai2....Alhamdulillah....kami semua layak dapat Br1m....sekarang ni tunggu surat dari diorang je......syukur sangat2 dengan rezeki yang ada ni....boleh la buat menyimpan sikit2.....mr.N pun dah nak kena renew roadtax n insurans....kejapnye masa berlalu...cuma ein tak tahu ein punya bayaran Br1m tu fasa pertama or kedua....kalau fasa pertama, dapat bulan februari...kalau fasa kedua, dapat bulan mac nanti

semalam......duk tengah ralit baca timeline kat twitter tu, ada member update status untuk rebat handphone rm200 tu.....apelagi, tangan ni pun duk la gatal pi isi borang online....hahahaha....pastu main isi je untuk no kwsp tu....tak tahulah betul ke tidak....rasanya cam betul...hihi

dah habis isi semua, dengan tak confident langsung, klik la button hantar tu....sekali terpampang, Tahniah, anda berjaya.....hahahaha...macam tak percaya je senang2 dapat rebat rm200 tuu....ni duk godek2 website telco nak cari handphone yang best2....boleh je nak guna rebat rm200 tu untuk prepaid....tapi memang tak banyak pilihan la

celcom....maxis....digi....umobile......rasa macam nak try under digi....sebabnye ada handphone tuuuuutttttt......hahahaha.....tapi tengok nanti macam mana ye....duit bonus pun tak usik lagi sebabnya tengah standby kot2 jadi outstation tu kan....sediakan payung sebelum hujan orang kata....lagipun, slip rebat rm200 tu ada tempoh selama sebulan....kalau nak apply baru, kena tunggu 2bulan dari tarikh kita mohon....kalau tak jadi outstation, hujung bulan nanti baru decide untuk guna rebat rm200 tu...

Alhamdulillah....syukur......syukur dengan rezeki yang mendatang ni....semoga lepas ni rezeki ein akan lebih murah lagi.....macam nak cashout nuff....tapi tunggu la hujung bulan nanti camne






Sunday, January 27, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



tetiba terlupa nak citer pasal ape....hahahaha...lenkali je la ye





Tuesday, January 22, 2013

harapnya ada peluang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



haritu.....ein ada kan citer pasal keingin ein untuk pergi ke penang, melaka and terengganu kan......insyaallah, kalau ada rezeki dapat la ein jejak ke salah satu negeri tu

tu pun bergantung kepada meeting pegawai next week.....adakalanya mereka tak mahu kami...apakan daya...kalau mereka kata YA, insyaallah ein akan ke utara....masuk penang walaupun tak lama kot

ikutkan, memang nak sangat ke belah timur...dapat ke pahang, kelantan and terengganu...*rindu kelantan oiii*.....tapi naluri nak sangat ke penang tuuu...hehe...lagipun, untuk ke timur, dah ada yang letak nama dulu...ein busy buat keje...nak buat macam mana

then untuk ke selatan tu.....takpe la....maybe next time baru tergerak nak ke selatan....ke utara untung sikit sebab jejak 4 buah negeri terus....hehehe....tak boleh berangan sangat....belum ada keputusan

kalau ikut perancangan, selasa depan dah kena outstation...tapi puan tunda....dia nak meeting dengan pegawai2 kontinjen dulu.....hurrmm...macam takde harapan je....takpe....kalau ada rezeki, adalah...kalau takde, lain kali ada lagi....





Monday, January 21, 2013

berpeganglah pada asas yang satu itu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




bila aku down....
aku akan menjadi negetif senegetifnya
sangat2 negetif

buat masa ni
hanya ada seorang teman sahaja
yang bisa buat aku
menjadi positif kembali

bila aku tak mampu
untuk menampung beban dugaan itu
pasti dia yang aku tuju

setiap kata nasihat dia
sentiasa mengingatkan aku
berpegang pada asas yang satu itu
berbalik la pada DIA

ape jua sakit atau dugaan
ada hikmahnya

tidak perlu takut
yakin pada diri
yakin pada kitab Dia
yakin pada ketentuan Dia

tabahkan hati
kuatkan semangat
kuatkan diri
penuhkan diri dengan ilmu Dia

ketenangan itu sentiasa ada
jangan salah mencari
jangan salah caranya
berpeganglah pada asas yang satu itu

Dia yang lebih berkuasa
Dia yang lebih berhak

doakan agar aku
menjadi yang lebih baik
sedikit demi sedikit
insyaallah

awak sahabat dunia akhirat
wahai en.pelangi

pesan dia lagi

aku harus belajar berseorangan
tidak mungkin dia dapat menemani aku lagi
asas yang satu itu
akan menolong kita walau dalam apa jua keadaan

aku harus belajar 
menjadi positif dengan sendirinya
tidak boleh lagi
bergantung pada dia

insyaallah....
aku akan cuba
nasihat kamu
akan ku semat di ingatan





Sunday, January 20, 2013

keinginan yang tak penting

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



apesal lak asyik terfikir nak buat spek baru je ni...padahal spek sekarang ni pun masih lagi dalam kategori baru and agak mahal...huhu

sebenarnya, kalau boleh tahun ni taknak la buat spek baru....tak pun, tunggu hujung tahun ke kan....skrg ni pun dh malas pakai spek yang ada....rasa nak buat spek yang frameless je....senang nak match kalau pakai tudung...

tapinya......zaman sekarang ni susah sikit nak cari yang jenis tu....sekarangkan trend spek frame besar or tebal tu....






Friday, January 18, 2013

biarkan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sekuat mana aku bertahan
sedalam mana aku bersabar
airmata ni tetap mengalir
menandakan aku insan yang lemah

aku cuba
aku paksa
aku mahu

tapi......
aku kalah jua

pendam dan terus pendam

menangis semahunya

luahkan dengan cara tersendiri

betul atau salah
tetap sama apa yang aku terima

diam atau berkata
tidak akan merubah apa2

tetap sama diakhirnya

tiada apa yang tinggal
untuk aku lagi

jiwa aku semakin memberontak
dah tak mungkin aku mampu menerimanya

lali sudah dengan segala amarah itu

jangan minta aku bangkit dari semua ni
jatuh yang tak mampu untuk aku bangun







Wednesday, January 16, 2013

sandwich

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ada benda yang tak best berlaku semalam...pasal makanan...terus seharian rasa takde mood nak makan...balik rumah kebulur!!

pagi semalam, ein ada beli sandwich kat seseorang ni...bukan dari department ein...dia ni, macam auw gitu2....

masa nak makan sandwich tu, terpandang la something yang tak patut ada kat sandwich tu...terus rasa, eeeyyeewwwwwww.......uuuweeeekkkk......taknak makan

try contact dia seharian tapi asyik tak dapat je.....so, ein still simpan roti tu sampai la ke hari ni untuk bgtau kat dia....macam harap untuk dapat ganti la....di samping tu nak dia lebih menjaga kebersihan

sekali.........jawapan dia sangat mendukacitakan.....dia suruh ein buang je....tak payah makan lagi....memang takde sape la kan yang nak makan benda camtu....say 'sorry' pun takde....rasa macam, dia buat benda ni sambil lewa....macam takde ape2 yang berlaku....geram lak rasanya

bukan la nak mengharap dia gantikan dengan sandwich yang baru.....tapi, cara dia terima komplen dari ein macam nak taknak je......lepas ni, walau teringin macam mana pun, ein tak kan beli dari dia lag.....bab makan, memang ein takkan bertolak ansur....ein boleh lepak warung tepi jalan, makan kat kedai mamak...tapi, jangan bagi ein jumpa benda yang tak sepatutnya ada...contoh : ulat, lipas, rambut, dawai etc......memang ein tak kan jejak lagi walau sedap macam mana pun makanan kat situ...





Tuesday, January 15, 2013

parking punya pasal, lambat punch kad

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



permulaan hari yang sangat2 tak best....dah la malam tadi migrain tahap segala urat kat kepala ni tersembul...menahan sakit yang teramat....telan sebiji activfast, terus pengsan sampai ke pagi...terbaiiikkk!!

pagi ni lambat 5minit keluar rumah....pastu jem pulak lepas tol batu 3...dugaannyeee....ikutkan jam, memang boleh sampai ngam2 kat opis pukul 8.....tapinyeeeeee....aaarrrrggghhhhh....ngamuk awal2 bila ingat kejadian pagi tadi

adalah sorang pegawai perempuan ni....drive kereta honda CRV.....no plate dia, tak payah laaaa detail sangat.....pasal dia nak parking mengundur, habis semua orang kena beratur panjang n lambat masuk opis......bengangnyeeee.......kalau dah tahu tak reti nak parking mengundur, tak payah la nak parking macam tu.....parking je la masuk kepala kereta tu....menyusahkan orang lain betul la.....bukan takat 2 3 kali.....berkali2 adjust parking pun tak lepas juga

ggggrrrrrrr.......habis semua orang lambat gara2 perempuan tu....marahnye rasa pagi tadi....kemain panjang lagi kereta beratur....nak potong tak lepas sebab pegawai tu menggunakan semua keluasan laluan tu....nak marah, pegawai....nanti tak memasal kena tindakan pulak....rasa macam nak suruh dia turun n tolong parkingkan pun ada....

daku memang pantang la kalau bab drive ni duk terhegeh2....nak parking terhegeh2....aaiiisshhh....pantang betul....ein pun bukan la pro sangat dalam driving ni...tapi, agak2 la kan....bawa 50km/j tapi duk lane kanan...what the???

driving di kuala lumpur ni, mengajar ein jadi pemandu yang sangat2 'BERHEMAH'.....paham2 la maksud di sebaliknye yeee....walau camne pun, keselamatan tetap yang utama....keselamatan sendiri, mahupun pemandu lain....tu paling penting....

so girl, kalau tak reti, tak payah nak mengada2....jangan menyusahkan orang lain....lain la kalau parking kat rumah sendiri, lantak korang la nak undur berapa puluh kali pun....sampai sekarang still lagi emo ni!!







Sunday, January 13, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



PENANG - MELAKA - TERENGGANU


tiga tempat yang teringin sangat nak pegi teroka....semua tau yang keistimewaan penang adalah pada makanannya yang pelbagai....selalu sangat baca cerita member2 pasal makanan kat penang tu....

kat melaka tu just nak pergi jonker walk je....cam meriah dan menarik je....sebab suasana dia sama ada siang or malam, sangat happening...sesuai la dengan ein yang suka berjalan2 sambil membelek barang....

terengganu memang terkenal dengan pantai yang cantik2....pastu leh shopping batik yang cantik2....kalau boleh, nak pergi kat semua pantai yang ada kat terengganu tu...wuuuu....

kat tiga2 negeri ni dah ada voluenteer yang nak jadi tourist guide ein....hihi....tapinyaaaaaa.....entah bila la dapat jejak kat semua tempat ni...nak pergi sendiri or dengan kawan2 memang jangan harap la dapatkan....so sad ok

takpe......akan usahakan juga untuk pergi....insyaallah





Thursday, January 10, 2013

isu sensitif

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




kesihatan masih lagi belum pulih sepenuhnya....insyaallah, akan sihat la nanti....

ok.....after waktu lunch tadi...tengah borak2 dengan team unit, ntah mcam mana timbul perselisihan faham antara 2 orang budak lelaki ni...mula2 elok je bercerita dan bergurau

isunya, berkenaan anak.....

si A baru je berkahwin lepas raya tahun lepas...dengan bangganya dia bagitau pada si B yang wife dia dah pregnant....si B kata Alhamdulillah, syukur rezeki.....kemudian si A ni berkata sesuatu yang tak baik.....tak perlu la nak citer detail....si B masih mampu menahan sabar...tapi si A seperti ingin membakar lagi keadaan yang sedia tegang....si B hilang sabar dan bercakap sesuatu demi mempertahankan dirinya...

hampir2 si A menumbuk si B....memang cemas la kalau mereka bergaduh...boleh di kenakan tindakan tatatertib lak nanti...mujur la mereka dapat dileraikan....hanya kerana mulut, hampir2 bergaduh sesama sendiri...isu yang sensitif, jangan la dibuat main....anak tu kan kurniaan dari Allah....kalau belum ada rezeki, nak buat macam mana...kena la jaga hati orang lain

Alhamdulillah....setengah jam selepas tu, mereka bersalaman dan berbaik semula...kita diberikan akal untuk berfikir sebelum bercakap....gunakan la akal tu dengan sebaik mungkin....





Wednesday, January 9, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



dah hari ke 3 demam tak surut lagi.....kejap panas, kejap sejuk.....bila suhu dah ok, sakit kepala still tak ok lagi...nak toleh ke, tunduk ke, memang sakit sangat2...dah macam kena statik je keadaan kepala ni

harini gagahkan diri ke opis walaupun kepala dah rasa nak pecah....MC cuma dapat pada hari isnin lepas je...selasa pun dah ambik EL....cuti tak banyak so, tu yang masuk opis juga....mana ntah hilangnya cuti ein yang banyak2 tu...

ni dah rasa nak tido je.....semoga diriku cepat sihat






Thursday, January 3, 2013

alhamdulillah

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



alhamdulillah....syukur.....semuanya dah selesai...ape yang selama ni menjadi mimpi ngeri, dah berakhir....insyaallah, akan ku bina keyakinan diri ni kembali

lepas ni, takde dh appoinment kat ppum lagi.....ok, part ni memang tak best....dah tak boleh nak ngelat dari opis lagi....

lepas ni, takde dah jumpa prof hadijah, clinician isma n zakiyah dan tech.lab en.arifin...bakal merindui mereka semua.....pada isma n zakiyah, syg awk berdua...belajar rajin2 ye...sy doakan kalian akan menjadi doctor yang paling best nanti...takde ape2 yang dapat di berikan...hanyalah ucapan terima kasih yang terhingga sahaja

pada en.arifin....thanks sbb sudi handle case sy....sudi tolong sy n buat yang terbaik utk sy...semua clinician ckp sy sangat bertuah sbb di beri perhatian...thanks for everything....lepas ni takde dah lagi usikan dan sakatan dari dia...*tiap kali treatment, mesti usha dia dr dlm spek hitam...tak tahu la dia perasan ke tidak* ehem....*sape suh ensem n caring sangat*

kalau ada kesempatan, insyaallah akan melawat kalian...niat di hati nak beri sesuatu sebagai tanda ingatan dan terima kasih...nanti akan di fikirkan.....waaahhhh, rindu mereka....rindu dengan segala bunyi2....tapi tak rindu kena bius....hehehe





Wednesday, January 2, 2013

#WW - peneman baru

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



finally!!

i got it





peneman di kala bosan or mengantuk time driving

still no name for it.....any idea??





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal