Thursday, February 28, 2013

lesbian

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




mood mengantuk melanda diriku yang semakin teruk....


tetiba teringat conversation malam tadi dengan my girlfriend.....apakah?? yeee, ein ada gf ok...but, ein bukan lesbian or pengkid ok...cuma.......adalah kisah disebaliknya...hahaha

people always said that ein budak manja....peerrgghhh, memang tak boleh terima kenyataan ok...hahaha...

berborak dengan dia, memang masuk air je la....ye la, situasi kami sama...kekuatan kami, saling mengingati dengan cara tersendiri bila ada yang buat perkara bukan2....

bila mengenangkan kawan2 yang dah "transform" ni, sedih lak rasanya....dah tak boleh nak ditarik ke pangkal jalan...tapi, tetap mendoakan mereka kembali ke jalan yang benar...

bila teringat balik perbualan malam tadi, rasa takut juga dengan apa yang dia buat sekarang...memang syok la kena ceramah agama dengan ein...tinggal berdarah tak berdarah je telinga tu kan....

cukup dengan perkara yang lepas2 tu....tak perlu nak ulang lagi.....ok, selagi daku belum kahwin and masih single, selagi tu la daku gf awak ok...hahaha...bak kata dia, ein kan dak garang tapi manja.....

friends forever ok my dear gf....untill our last breath...i promise this!! sayang ko ketat2!!! hahahaha





Monday, February 25, 2013

padan muka diri sendiri

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



galak sangat makan keropok, haaa padan muka sendiri...esok pagi, pi la ngadap doc comey tu yeee...ngeeeh2

haritu satu je...ni dah dua2, memang tak boleh elak lagi la kan....isshhh....baru berangan taknak pasang yang tu...ni dah terpaksa la juga...aiyaarrkkk...padan muka sendiri

takpe laaa....jumpa doc comey kan....


ohhh yeee....btw, nak minta tolong pada sesiapa yang membaca diary comot ni...

nak minta tolong untuk suggest kan ein klinik gigi yang ok and harga dia berpatutan untuk buat braces....ein ada survey kat bangsar senarai nama klinik gigi yang buat braces...tapi tak survey dari segi harga lagi.....semua sedia maklum kot yang bangsar tu kawasan elit...for sure harga traetment kat area situ mahal..

ein taknak la yang mahal2...nanti tak mampu nak bayar kos perubatan...ada kawan bagitau, kat area kajang tu sampai cecah rm6k..peerrgghh...giler sungguh...tu tak termasuk kos rawatan...hanya utk barang je...memang tak sanggup laaa

kalau sesiapa ada tau klinik yang berdekatan seperti area shah alam, klang, bangsar, bagitau la kat ein ye....taknak yang jauh2...nanti susah pulak ein nak pegi appoinment


*update*

ok...setelah research di buat...fuuuhhh...jenuh google sampai tak tido....anggaran untuk buat braces RM4000 - RM6000....peerrgghhh....then, downpayment lak paling kurang RM1500 - RM2500....tu belum masuk payment setiap kali treatment...ada yang kena bayar monthly...

isshhh...banyak lagi kena buat research ni...kena fikir betul2 before ambik keputusan untuk pasang braces...kewangan kena betul2 kukuh...

macam kena lupa kan je hasrat ni...hurrmmm








Sunday, February 24, 2013

TURN OFF

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




bahaya......bahaya.....kritikal.....sangat2 kritikal dah sekarang ni...aiiyooo

ooiitttt mood shopping!! please turn OFF!! u make me suffer with this situation....ooohhhh....cannot laaa

hujung bulan masih sempat lagi beli ni....



jahanam....jahanam...jahanam poket weeiii....ni la padahnya bila dah berkenan, usaha cari sampai dapat.....alkisahnya, last friday pi la saja2 cuci mata kat sogo tu....boleh pulak ternampak kasut comey2 kat CR2 tuuu....berkenan dengan warna  mustard ni and biru...tapi, tahan kan nafsu dulu....tunggu gaji la nanti

entah kenapa asyik la duk fikirkan kasut2 tu je....tak boleh jadi ni...balik keje terus singgah jusco kat rumah....sekali, ambik kaw!! ada sale for Jcard ok!! 15%  lak tuuu....wuuuu...terus pi shoot kat tempat kasut daaaannn.....zaaass, terus sambar kasut tu....tapi sayang.....warna biru idaman hati takde...huwaaaa ;(

hikmah menahan nafsu tak beli kasut kat sogo...jimat duit den haaa....ada warna pink peach...comey gak tapi takut tak terpakai lak nanti....pusing2 kat area kasut, ada la beberapa pasang yang berkenan di hati....wuuuuu...bahana betul

ni dah duk asyik terfikir nak pi jusco je untuk beli kasut lagi sementara masih ada tempoh untuk Jcard....nak cari warna hitam or dark brown...senang nak match dengan apa2 pakaian....

ooiitttt ein!!! boleh sedar diri tak!!! please TURN OFF UR SHOPPING MODE!!

tuuuuu mr.N tu.....menuntut perhatian lebih bulan ni...hiyaarrhhhh.....nak kena servis dah....please utamakan mr.N tu...tanpa dia, tak kemana2 la kamu!! adooiii nyee puunnn....fening...fening....







Saturday, February 23, 2013

risau laa

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





awaaaaakkk......

tau tak yang awak tuuu dah buat saya risau sangat2....
dah laa awak tu drive sorang2
jauh pulak tu
mesej pun tak reply
jam dah menunjukkan semakin lewat malam

ingat saya tak risau ke??

eeee....sabar je laaaa
nasib la awak call
kalau tak, selagi tu la rasa tak tenang tahu tak??

lega sangat2 bila dia dah call
and dia bgtau dia dah sampai jam 9 tadi
alhamdulillah....syukur sangat2
pegi lepak rumah member dia rupanya

eeee......geram tapi....ehem!!
hahaha






Friday, February 22, 2013

hari keempat a.k.a hari terakhir

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



last episod untuk trip outstation ein ke utara



malam last di perlis tu, pegi makan yong tau fu bakar kat kuala perlis....kat tepi jalan je diorang meniaga...ada gerai2 kecik di sepanjang jalan....pastu layan pulak bunyi air laut....memang best

lepas makan, pusing2 kuala perlis jap then terus balik hotel....en.driver tu ajak pi karaoke....tapi, harap maklum la ye...daku tak jejak tempat2 macam tu walaupun takde minum2 benda keras dalam tu....soo not me ok...kata la macam mana pun, ajak la macam mana pun...memang ein tak pegi...muktamad!!insyaallah

disebabkan badan terlalu penat, malam tu terus tidur lena sampai pagi...teamate mesej ajak pi supper tengah malam pun ein dah tak sedar....tau2 dalam jam 730 pagi, diorang kejutkan sambil ketuk pintu kuat2...hampeh betul...sabo je la....

kata nak balik lewat dalam jam 11 pagi macam tu....ni ape kes lak pepagi buta dah suruh kami bersiap bagai untuk check out...aaarrgghhhhh, en.driver tu buat hal lagi....dalam jam 9 lebih mcm tu, kitorang pun check out la....en.driver tu dah tunggu dalam kereta ok!! hampeh!!

terus je dia shoot masuk hihgway...isshhh...ape ni...dengan tak breakfast nya....berkeruk2 perut daku berbunyi tau....sabo je la...dah la perut tak bape nak ok lagi time tu

dalam jam 11 pagi, berhenti kat kawasan rehat gurun untuk makan...ingat nak ambik yang ringan2 je...tapi fikir 10x, ambik nasi terus....dah la mahal!! nasi lauk ikan and paru je dah rm8.....what theee....aarrgghhhh....makan je laaa kan...kalau tak, nanti sendiri yang lapar

untuk pengetahuan, en.driver tu memang tak mesra dengan kami....kami tak habis makan lagi, dia dah tunggu dalam kereta....iisshhhh....tension betul....then, terus dia shoot balik kl....takde dah dia nak berhenti kat memana lagi...nak suruh dia berhenti untuk buang air pun, terus tak jadi...laju je dia drive....gggrrrr......geram

sepanjang jalan, ein tak tido pun...dak laki team ein dah terlentuk....ye laaa, diorang tido lewat sebab layan en.driver berkaraoke....

dalam jam 3 lebih kot kami dah sampai kl...nampak tak betapa lajunya en.driver tu drive...ntah ape yang dia kejar pun tak tahu la...rosak program tau!!

hope, kalau ada outstation lagi, taknak dia yang jadi driver....tak mesra....tak best....huhu





Tuesday, February 19, 2013

hari kedua dan ketiga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hanya 1 malam di penang sahaja dah cukup memberikan ein pengalaman yang sangat best...insyaallah, akan repeat untuk ke penang....

seawal jam 9 pagi dah bergegas berjalan kaki menuju ke ipk penang...untuk loading barang masuk dalam stor....haaiii laaa perut....sakit, pedih memang jangan cakap...tapi gagahkan juga menapak ke ipk...demi kerja!! huhu...orang lain sedap breakfast, ein duk la ulang alik toilet....

tapinyeeee...dalam sakit2 tu sempat lagi pi beli jeruk...wahahaha...tu pun rushing giler...tuju kat 1 kedai je....semua dah beli, patah balik ke ipk and, ayuuuuhhh....meneruskan perjalanan ke destinasi ketiga, iaitu ipk kedah...

sekali lagi perut ni duk wat hal..memulas2..bergelodak macam ape je.....ok en.driver, please stop kat RnR yeee....haaa ambik...berkurun ein bertapa....lori yang slow pun dah sampai ipk kedah dulu...kami sampai ipk kedah jam 130 tghari....team ipk suruh kami rehat2 dulu sementara tunggu jam 2 ptg

weeeee....bestnya diorang dapat bangunan baru....lantai semua berkarpet...kena bukak kasut ok...hahaha...lepak2 jap kat situ....ein jadi mangsa bahan dengan team ein and team ipk...sabo je laa daku....ciiss, diorang bahan ein dengan anggota team ipk....ggrrrr...pegawai lagi best, siap hulur limau tuuu...wuuuu, kejam...team ein duk menjeling je takut daku makan la tu...hampeh ok

selesai semua keje....dah habis borak2...jam 3 petang kami meneruskan perjalanan ke destinasi yang terakhir iaitu ipk perlis....gigihkan kami masuk 3 negeri dalam masa 1 hari...tapi barang kami tak load pun sebab team ipk perlis ramai yang takde...so, just park lori je la....then, kami menuju ke hotel...duk kat kangar je...dekat dengan ipk...bawah hotel kami, ada kfc 24hrs...muahahahah....nikmat ooiii...bahagia....tak tunggu lama dah...petang tu gak daku terjah kfc...hahaha

malam tu just lepak2 kat gerai bawah hotel je...borak2 kosong je...jam 9 pagi, kami dah siap untuk menuju ke ipk perlis....kena load barang gak sebab driver lori nak gak balik pagi tu....lantak lerrr...selesai keje, misi mencari breakfast...dak laki team ein memang dah mahir sangat kat area kangar tu...yang sorang tu, baru balik dari ipk perlis dalam 2 minggu

lepas tu......ape lagiiii.......ke padang besar la kami...weeehuuuu...kalau ada team ipk perlis, mesti boleh pergi kat somewhere tu...wuuuu....tak dapat jejak lagi kali ni...takpe laa...kami takde shopping ape pun...almaklum laa, dah nak hujung bulan...poket kering....kami just shopping jersey je laa...dapat special price gitu....ein beli 2 helai...ein memang suka collect jersey...tak kisah team ape pun....then, ein ada beli begpack atau beg untuk travel.....weeehuuu...kaler merah gituu...hahaha....and, ein dapat harga special untuk beg tu....muahahaha...suka suka suka....

pastu, kami takde pi mana pun...almaklum laaa, driver tak mesra alam ni payah...orang tengah happy2, dia spoilkan.....pasal perut ein??time ni memang abaikan je segala sakit tu...demi shoppingkan...hahaha...tghari tu balik hotel dah...ein macam biasa la, pi duk menebeng kat kfc beli krushers oreo....hik3...sedaaaapp...jam 3 petang baru pi lunch...aiiyooo...sangat lambat ok...perut dah pedih minta makan....tak padan dengan sakit betul

lepas makan, terus balik bilik...macam yang semua tau la kan...perlis ni negeri yang terpanas....baru ingatnnak lelapkan mata...sekali, kena kacau dengan teamate ein...isshhh...nasib la ein dah anggap dia macam seorang abg..kami memang rapat pun...petang tu, diorang ajak main bowling....ookkk, layaaaaannnssss......memang best ooooo.....ni sexond time ein main bowling...memula tu memang terjah longkang je la...then diorg ajar cara yang betul...kami main 2 game...game pertama tu markah ein paling teruk...ye laaa, diorg tu pandai main bowling kot...asyik strike je...takpun, spare.....yang tak boleh blahnyeee, game kedua ein menang...hahaha...macam tak percaya je ein mampu beat diorang...semua taktik diorang tak menjadi...hahahaha....yeeeaayyyy, ein menang.....ego punya pasal, diorang kata saje bagi ein menang...ceeehhh

si dia tak pernah lupa tanya keadaan ein...tanya perut ein dah ok ke belum....dah kat mana...iisshhh....caring la pulak....hahaha...thanks ye awak sebab ambik berat...hihihi.....daaaahh, sambung nanti ye....






merapu lagi

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



teeeeettttt.....teeeeettttttt

wuuuuuu....cannot la macam ni....mari sorok kan muka macam burung unta tu...sorok dalam tanah *alolololo....budget comey laa*

mari la mari, melakukan tapisan peringkat 10.....huwaaaaa....cannot laaa....sangat tak boleh terima ok...

nanti2 la ye ein sambung part 2 untuk trip outstation ke utara tuuu....kena fikirkan ayat tapisan yang terbaik...wuuutt wuuuuttt

haaaaa....tak boleh ingat dah....kompem tersenyum sorang2....tu belum campur dengan blusher kat muka ni....adeeeehhhh....tiiidaaaaakkk *meroyan ke ape minah ni*

abaikan...abaikan....hidup kita ni singkat je....so, mari la kita menikmati kehidupan ni dengan sebaiknya....seimbangkan dunia dan akhirat...lebih kepada akhirat pun takpe....tapi, jangan la pulak dunia di lebih2 kan....

aaaaa......eeeerrrrr.....huuuuurrrmmmm......ok...kalau bercakap, kita akan panggil lidah kelu, tak tau nak kata apa....tapi kalau menaip?? takkan nak kata tangan kelu kot?? aaiissseeehhh......

udaaaahh...udaaahhh....bawa2 berhenti la ye...merapu dah tahap gaban ni





banjir

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ingatkan, puchong je yang mengalami masalah banjir dengan teruk....rupanya, daku pun turut mengalami simptom kebanjiran di malam hari.....fuuuhhhh, habis basah segala mak nenek bantal daku tu...

puncanye???

biarlah rahsia....huhu......tapi sekurang2 nya, lega la sikit hati ni.....

huuurrrmmm.....ok laaa nak tido...penat laaa



*19/2/2013
4.50am





Sunday, February 17, 2013

hari pertama

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



seawal jam 7 pagi lagi dah terpacak di opis...gara2 penyelia n teamate mesej suruh datang awl....sekali, hambik ko.....pintu opis pun tak bukak lagi....penyelia n teamate pun tak datang lagi...bagusnyeee kan kan....

then, ada pulak masalah pada transport...dah jam 10 pagi pun masih tak load barang masuk lori....ape lagi, pegi isi perut dulu la...lapar kot....makan la roti telur sekeping....dalam jam 11 lebih, bawa barang2 turun untuk loading dalam lori...bagi team selatan dulu sebab lori mereka dah parking....then baru lori team ein

jam 2 petang baru la kami bergerak menuju ke destinasi yang pertama, iaitu IPK perak...tu pun pitstop kat RnR Rawang untuk lunch....ein tak makan pun sebab kenyang lagi....jam 4 petang sampai la ke destinasi yang di tuju...barang dah turun, borang dah sign...jam 5 petang bertolak ke destinasi kedua iaitu, IPK Penang

jam 8 malam baru la sampai ke IPK Penang...tapi tak boleh bawa barang turun...opis dah tutup...just parking lori je...kat sini bermacam masalah menimpa...kami tiada penginapan!! yeeee, hotel semua dah penuh kerana masih ramai yang bercuti sempena CNY....jenuh la kami berempat berjalan ke sana sini mencari hotel yang available...belum sempat bertanya, diorang dah bagitau room semua full...

nasiblah seorang teamate ein memang mahir dengan penang...then ada kawan dia datang membantu....masalah hotel selesai...just register je then kami mencari port untuk mengisi perut...pi makan kat kassim mustapha...pastu pi merayap ke area gurney...masuk komtar, jalan2 tepi laut...menyelit kemana2 jalan yang ada...huhu....balik hotel jap untuk mandi then merayap lagi....pegi lepak kat quensbay lak...time ni dah jam 2 pagi

jam 3 pagi kami semua balik ke hotel untuk berehat...ye la, esoknya nak berjalan jauh...baru nak lelap, terasa perut ni memulas2 and pedih semacam....tau dah, pasti ada sesuatu yang tak kena...sehingga jam 6 pagi, ein keluar masuk toilet tak berhenti...memang tak tido...sakit jangan cerita la...kawan lak dah tido...tak sampai hati nak kejutkan....

hari pertama outstation yang penuh dengan rasa excited, happy dan kesakitan...all in one la orang kata....excited sebab ein tak penah pergi penang....peluang jangan di lepaskan....nak2 pula, ni kampung si dia....tapi.....still tak dapat jumpa dia....takpe la...dia tetap ada dengan ein waktu ein perlukan pertolongan dia.....

sambung nanti yeeee.........







Saturday, February 16, 2013

selamat sampai

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



alhamdulillah....jam 4 ptg tadi ein dah selamat sampai rumah....wajiblah pengsan dulu kan....nanti2 la ye ein citer detail tentang perjalanan ein ke utara....enjoy sangat2 walaupun ada dugaan yang melanda ein....






Friday, February 8, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



tetap aku kan!!! semuanya tetap aku!!! hati aku dh keras sangat2!!!

apa aku buat....apa aku kata semuanya tetap aku yang kena!!

buat, tak buat...tetap aku!!

kata, tak kata...tetap aku!!

suruh aku cakap, tapi bila aku cakap....tetap aku!!

aku dah pilih cara ini

biar aku tanggung semua dosa ni

dari hati aku sentiasa sakit!!

cukup dah dengan semua ugutan tu

hati aku dah terlebih keras

biar aku bahagia dengan begini....

hati aku lebih tenang begini

cukup!!!

aku dah tak larat...sangat2 tak larat





Monday, February 4, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


4.20am

masih lagi belum tido

tak tahu la apa masalahnya

nak kata minum nescafe or kopi, memang tidak la kan

habis laaaa

jangan jap lagi daku drive macam ape je

dah la pukul 8 ni kena kursus

memang tersengguk2 la time kursus nanti

parah sungguh dah penyakit ein ni






Sunday, February 3, 2013

M.I.S.I

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




ein ada misi untuk 3 bulan ni

» no nasi

» gym

» fibre

» losyen mustajab


ok.......sebenarnya memang ein dah start semua tu.....nasi tu dari last year ein tak ambik....dalam sebulan tu kadang2 2 atau 3 kali je....tu pun dalam kuantiti yang terkawal....minggu lepas ein dah start gym...fibre tu sejenis minuman yeee....yang ni pun ein dah minum masuk tin kedua....losyen mustajab pun dah habis guna

keputusannye???

kesan dari tak makan nasi tu memang ketara la...berat turun la juga....losyen mustajab pun sama....nak lagi berkesan kena la exercise kan.....untung ada gym free kat opis...tapi kena berebut la...hahaha.....cuma fibre tu je tak berapa pasti....

mula2 minum memang nampak la kesan nye....macam dia melawaskan sistem pembuangan....sekarang ni, macam sama je...adooiiii....takpe2....usaha lagi....hari tu ada tergerak hati nak cuba sesuatu...tapi ein rasa, biar ein maintain dengan fibre tu dulu....ramai yang suruh ein guna losyen fellinna tu....losyen mustajab lagi ok kot...murah pun ye juga....

dalam tempoh 3 bulan ni, ein target untuk dapatkan berat 50kg....sekarang ni asyik maintain kat 54-55kg je.....makan ke, tak makan ke tu la berat ein....susahnya nak dapatkan berat 50kg.....hope main gym tu dapat membantu la

kalau boleh, ein nak buat puasa isnin khamis....insyaallah.....kali ni memang ein nekad nak turunkan berat badan ni....insyaallah ein boleh maintain semua tu untuk tempoh masa 3 bulan ni....cumanyeeeee........kalau ada outstation, tak tahu la nak kata camne....godaan makanan time tu adalah sangat2 hebat....hopefully, ein berjaya.....insyaallah




*acaner nak berjaya kalau junk food tu
senantiasa ada stock
dengan coklatnye lagi
wikikikiki






Saturday, February 2, 2013

muhasabah diri

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




tenang......relax......tu la yang ein rasa kan sekarang ni...seolah2 rasa macam takde masalah pun.....hahahaha...siyesly, ein lebih selesa begini

kurangkan bercakap....cakap bila perlu je.....senantiasa memaafkan orang lain....jangan di lupakan kitab Allah......syukur di kurniakan seorang sahabat yang banyak merubah and menyedarkan diri ein ni

rasa bahagia macam ni walaupun masih berstatus single....takde rasa risau pun dengan hal tu....sebabnye ein percaya dengan ketentuan yang Allah dah aturkan untuk hidup ein....berusaha tetap berusaha....kalau tak usaha, macam mana Allah nak makbulkan apa yang kita doakan....

ein tau ada segelintir rakan2 yang terasa hati dengan perubahan ein ni....tapi sampai bila kita asyik nak memikirkan hal orang lain kan....lagipun, ein bukan nye berubah menjadi seseorang yang lebih teruk....ein hanya ingin memperbaiki diri...mendekatkan diri dengan pencipta alam semesta....harap sangat mereka paham akan perubahan ein ni....

umur kita makin singkat...bila2 masa saja kita boleh pergi mengadap pencipta kita....tak kan nak tunggu dah nazak baru nak sedar...memang dah sepatutnya ein berubah....ein dah banyak bazirkan masa untuk benda2 yang tak berfaedah....ein dah rugikan masa yang ada....

semoga ein berubah menjadi seorang yang lebih baik dari semalam dan yang lepas2...insyaallah






 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal