Saturday, April 27, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


berlintas langsung dari bilik gerakan...wehuuuu...try untuk tidak tido...tapi tak tahu la kalau kejap lagi tumbang kan...hahaha...almaklum la...perut dah kenyang and terlebih muatan....

sejak standby ni, memang makan je la...tapi bila dah habis shif or tak keje, tak tahu nak makan apa...semua benda yang di tengok, takde rasa nak makan...lalu sekali lintas je...pandang pun sebelah mata je...pastu mula la perut berkeroncong, berbunyi2...sampai pedih

actually....ada benda yang buat ein sedih...tapi malas nak layan kan perasaan tu...hurrmm...takpe la...






Tuesday, April 23, 2013

A - B - C

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


minda a.k.a mental ein penat sangat2 la...banyaknye benda ein fikir kan...padahal, isunye 1 je pun...hurrmm

tak suka la dengan keadaan macam ni..sesak nafas di buatnya...

A, B, C

ooiittt...bukan Ais Batu Campur tu laaaaa...apedaaa....A,B,C tu mewakili orang...kalau sebut nama nanti tak elok pulak...so, bagi gelaran je la

A - lama dah kenal since tahun lepas...berkawan baik, rapat, caring, ape lagi ye....sepanjang kenal / kawan dengan dia, sangat2 selesa...sepanjang berkawan ni, memang takde la perkataan yang berkaitan dengan soal hati atau perasaan...takde langsung mention sayang ke, rindu ke, suka ke...memang takde...tapi....ini la yang memberi kesan dalam hidup ein..termelekat lak dalam hati ni *kantoi*

B - kenal melalui seseorang..tak mengenali diri dia sangat...sesekali je bermesej dengan dia...dengan secara tetiba, dia mengatakan 'suka' 'sayang' 'rindu' and so on...bila ein dah detect keadaan ni, terus ein kata pada dia, ein cuma boleh terima dia sebagai seorang kawan...jangan libatkan ape2 perasaan..dan ein tak kan bagi harapan...lately ni, suka pulak dia seakan2 memaksa ein utk terima dia..siap ugut bagai untuk masuk meminang...

C - kenal kat opis sebab sama2 main gym...tapi dia jarang masuk gym...cuma opis dia kat sebelah gym..pernah borak panjang dengan dia..tu pun sekali je...then sejak tu, suka cari pasal or cari gaduh...cakap benda yang nak menyakitkan hati je...dan, secara tetiba dia pun mention pasal kahwin...terus ein buat benda yang sama dengan B...kawan dengan ein tanpa melibatkan perasaan..ein cuma boleh terima dia sebagai kawan..lately ni pun, asyk ajak kahwin je..

rimas la...tension...kenapa la B & C taknak paham situasi ein...awal2 lagi dah bagitau ein cuma boleh terima sebagai kawan je...jangan la sebut soal tunang or kahwin..kompem mood ein terus berubah...sampaikan ada yang tuduh ein macam2...maaf, ein takkan pertahankan diri..cakap la nak cakap ape pun

sedari awal lagi ein dah beritahu..ein taknak B & C kecewa or menaruh harapan kat ein...hurm....ntah la...bila hati ein dah ada pada seseorang, ein memang tak reti nak bagi harapan kat orang lain

perempuan ni kan pelik...yang bermain teka-teki tu la yang mendapat tempat dihati...yang direct tu la rasa cam..........ntah la...tension...tengok la nanti camne...ein takde jawapan





Monday, April 22, 2013

2400hrs

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



nama je hari ni tak keje...tapi nye, pepagi lagi mata dh celik...cuba time hari keje...kompem mata tu susah nak terbukak kan...hampeh betul

seharian kesana sini...ada urusan yang belum selesai lg...takpe la...dah get ready utk urusan tu...

hari ni, kena masuk jam 12 malam...kalau ikut kan bahasa masa, ein keje hari selasa jam 0001hrs...haaa...ada paham tak...hehe

jiwa ein lebih kepada keje shif...entah bila la betul2 dapat keje shif...pegawai tak lepaskan...penyelia tak lepaskan...aiyoyoyo...keje shif relax..takde orang kacau...best tau

about si dia?? rahsia la...kekok dh nak citer pasal dia kat sini...takpe...takpe...nanti ein gantikan dengan citer 2 orang jejaka *jejaka ke* yang tak habis2 ajak kahwin...yang tak habis2 cari pasal dengan ein...eeee, geram la...pdhal ein dh bagitau yang ein hanya anggap diorang sebagai kawan je...





Saturday, April 20, 2013

standby

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



STANDBY mode is ON

means that, hidup x normal...huhu...ni pun dah kepenatan...

nasib tak lama

enjoy je laaa





Wednesday, April 17, 2013

ikut rasa, binasa

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ikutkan hati.....nak je lepaskan rasa marah yang ada dalam hati ni...tapi, ein bukan la jenis yang macam tu....paling tak pun, marah dalam hati or barang2 yang jadi mangsa

banyak nye benda tak best jadi dalam bulan april ni...duit pun banyak nye mengalir keluar...ni la padahnya bila tak simpan dalam akaun beku...semua nak beli!! dah tu, beli bukan yang murah2 punya barang....

ni la therapy ein bila tension or stress...waktu2 bendera berkibar ni, memang tak boleh buat ape...

kalau jadi, maybe akan join team standby...boleh belajar benda baru....and the same time, boleh lega kan kepala otak ni

nampaknye...ein kena banyak2 belajar untuk bersabar...kena istiqamah untuk menjadi seorang yang penyabar...belajar untuk senyum walau pahit/sakit camne pun keadaan time tu

"aku lebih rela berdiam diri dan menahan sakitnya...dari aku membalas kesakitan tu...MAAF...aku bukan la jenis yang suka membalas2"






Sunday, April 14, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




mendapat khabar berita....tak tahu sama ada nak rasa gembira atau sedih...terdiam seketika....

tak tahu nak gambarkan ape yang di rasai saat ni....beratnye perkhabaran itu untuk di terima...

Ya Allah....berikanlah petunjuk-Mu....Kau kuatkan lah aku untuk berdepan dengan apa jua kemungkinannya...moga2 ada yang terbaik








migrain.driving.

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



migrain semasa memandu???

yeeaahhh, itu la ein.....anytime everywhere je migrain ein boleh datang...actually, masa kat opis lagi dah rasa sakit kepala tapi still lagi rasa ok...buat tak tahu macam biasa

bila dah jam 5 petang, waktu nak balik tu...makin menjadi2 lak...nak drive pun rasa tak tenang...whatsapp dak opis..bgtau dia, ein kena migrain teruk...risau lak dia dengan ein...

perkara yang paling ein takut, ein tak mampu nak buka mata...sebabnya, setiap kali kena migrain, ein hanya nak pejamkan mata and tempat yang gelap..jenuh la juga bertahan tak nak bagi terlelap...

siap sempat google doa untuk kurangkan rasa sakit kepala ni...tak juga surut...cuma ein perasan, bila makan gula2 smint merah tu, rasa sakit tu mac am kurang la sikit

berhenti sekejap kat petronas shah alam yang lepas dari tol batu 3 tu...berdenyut2 sampai duk ketuk2 kepala ni...air mata mengalir je sepanjang jalan tahan sakit...

ein ada terbaca petua....minum air isotonik bagus untuk kurangkan migrain...kiranya macam pengganti panadol la...memula tu macam takde kesan...dah hampir setengah botol tapi takde rasa kurang

sampai rumah terus pengsan...tak sedar diri sampai pagi...terfikir juga if tak surut migrain tu, nak tak nak kena gak telan activfast...tapi, alhamdulillah...ein mampu tido walaupun masih rasa sakit sikit2....membantu juga la air isotonik tu...lepas ni, kalau ada tanda2 migrain nak menyerang, kena standby air isotonik siap2



*** kadang kala.....ein mengeluh juga....kenapa keadaan ein camni...sekejap gastrik, sekejap migrain, sekejap demam....ein sendiri pun rasa penat dengan semua ni....terfikir juga, ada ke nanti orang yang boleh terima ein macam ni....macam mana kalau orang tu jenis tak ambk tau...







Thursday, April 11, 2013

nite all

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



im soooooo tired....

stuck in the meeting for the whole day

meeting room like a freezer

or kutub utara??

got a fussy chairman

a lot of issue

im tired

i need a good sleep

a good rest



nite all







Monday, April 8, 2013

therapy stress katanya

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



oh April....why u so so kejam to me haa....starting from the day 1 until today....nothing special happen ok...my mood turn to bad, so bad...ein gelar bulan ni sebagai bulan MOODY

yeee...ein sendiri tak tahu ape masalahnya...takde langsung ketawa riang, senyum comey...muka toye tu gak yang di tayangnye....pastu diam tak bercakap

ein sendiri tak tahu apa puncanya...pastu mula la makan tak hengat...pastu, padan muka sebab berat naik 2kg terus...haaaa, ambk kaw!! padan muka....sumbat lg macam2 dalam perut tu *insaf terus bila lihat angka kat penimbang*

*mood diet turn on*

last friday ingat nak pegi merambu...nak release tension katanya...tapi tak jadi...pi makan satay and rojak kuih kat tugu...makan tak hengat lagi...

and todaayy....rasanya stress ein dah tahap maksimum kot...lunch hour terus hasut dak opis temankan pi jalan TAR

misi menunaikan wishlist2013

dengan jayanye.......berjaya membeli 2 pasang jubah tanpa berfikir panjang...ditambah dengan 12 helai tudung bawal....hambik kaw!!

betul2 puas hati...gembira sebab dapat tunaikan wishlist...

next week nak pi terjah lagi sebab dah booking jubah dengan kedai tu...hahahaha...puas hati sangat2

gambar?? pi cari kat instagram ein ye...search "miszgarfien" 

ein bukan blogger yang rajin upload gambar...soryy...

lepas ni boleh la melaram dengan jubah...yeeaayyy....nak beli banyak2 lagi





diary miszgarfien 0 org kwn gapil




terima kasih Ya Allah

terima kasih para Malaikat penjaga ku

kerana mendengar dan mengkabulkan doa ku

sungguh aku bersyukur pada-Mu walau ia nya hanya untuk seketika

namun, cukup bermakna buat diri ku







*emosi terganggu* 






Sunday, April 7, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



i can't denied it....i hate to be like this....

but.......

" x pe ar. sy siapa je kan "








Wednesday, April 3, 2013

parlimen bubar cuti beku

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



parlimen dah pun bubar pagi tadi.....maka nyeeee.....CUTI BEKU!!! adeeeehh...baru verangan nak buat short vacation...yeeaaaayyy, ada orang tu tak boleh nak cuti...hahahaha...first time dia mengaku kalah...

paling best bila......


penyelia : nanti pi mengundi awal2 pagi then mai datang opis...takde orang dah nak standby

cik gapil : =_="


adeeehhhh....boleh pulak cenggitu ye cik...mentang2 la ein je yang berdekatan...swap dengan cuti raya boleh tak?? hahahaha

ok....petang tadi ada benda tak best yang jadi...haaaa, jangan pikir bebukan ye

jangan kerana ada pangkat yang tinggi, budi bahasa hilang entah kemana....walau tinggi mana pun pangkat tu, budi bahasa itu kan penting...kami pun manusia juga...dah la salam pun tak bagi

geram la pulak....hilang mood terus petang tadi...muka masing2 pun terus berubah...dah la kita menunggu berjam2...sampai2 je terus sound kami....

aaaiiihhhhh...GERAM NYEEEEE!!!!!!

tolong jangan spoilkan mood time petang2 nak balik keje boleh tak?? ein ni dah la kalau tengah marah, nak2 time tu nak drive....memang cari pasal la nama nye...sangat tak pandai kawal marah time drive...tau nak laju je...pastu semua driver nak cari pasal je kan....

pegi gym pun sampai takde mood nak exercise...lepas ni, jangan salah kan orang lain kalau semuanya tak hormat kat kamu!!

GERAM!!!





Tuesday, April 2, 2013

i iz gemuk??

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





do i still look fat???

tak tahu nak dengar cakap yang mana satu....bila ein cakap yang ein still gemuk, nanti ada je yang marah...siap kena tepuk sampai berbekas...

tapiiii....nape ada yang panggil daku si gemuk???

huwaaaaa

touching nyeee......

bila tanya kat member yang jenis jujur, dia kata dah ok....suruh maintain je....tapi bila timbang, still kat angka yang sama...

sooooo sad ;(

nak kena cari pakar diet or pakar pemakanan or pakar gym la camni




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal