Wednesday, May 29, 2013

#ww - ku berserah

diary miszgarfien 0 org kwn gapil







tak larat dah rasanye nak menjawab pertanyaan yang satu tu...

di tuduh EGO apabila tak mampu untuk memberikan jawapan kepada lamaran mereka...

tak perlu nak marah

tak perlu nak sedih

siapa lah diri ini untuk menentukannya

kerana Allah tu lebih mengetahui apa yang terbaik buat diri ku

kalau dah memang itu jodoh yang di tetapkan, insyaallah tetap bersama 1 hari nanti

berusaha berdoa istikharah tawakal redha





Monday, May 27, 2013

17 rejab 1434H

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





hari ni dah 17 rejab....sekejap je kan...cepat sangat masa berlalu...selama tempoh 17 hari ni la ein masih belum berkesempatan nak buat puasa sunat rejab...teruk nye la ein ni

selalu nye time2 camni ein dah start train diri ein untuk puasa....biar nanti bulan ramadhan takde la teruk sangat keadaan gastrik ein

sekarang ni, keadaan kesihatan dan perut ein yang masih tak beberapa nak stabil lagi...even lambat sikit je makan, dah terasa pedih...sebelum tido niat dah nak puasa....dalam jam 8am still boleh tahan lagi...masuk jam 10am, mula dah terasa pedih....nak tak nak, nanti kena gak nekad puasa...kalau camni la, boleh imagine tak camne bulan ramadhan nanti

almaklum laa....ein ni bukan jenis yang sahur....kena kuatkan semangat untuk berpuasa....nanti nak ajk si dia puasa sama2...haritu pun ada si dia pesan, bgtau dia kalau nak puasa......macam la dapat berbuka sama2 kan....hahahaha....tak mengapa





Sunday, May 26, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



mula dah perangai aku yang satu ni....start balik dah....entah lah....aku rasa dengan menjauhkn diri tu adalah lebih baik....bohong la kan kalau tak tercari2...ye la, selama ni ada je yang meneman.....

tapi....bila sampai tahap ni.....ini yang terbaik....biar hati tu terluka sekarang dari kemudian nanti menjadi lagi parah....

aku taknak la bagi harapan kosong kat sesapa....tapi kalau aku yang mengharap, walaupun aku tak tahu harapan dan penantian itu berbaloi atau tidak, tak mengapa lah....

buat awak berdua....pasti ada yang lebih baik dari diri ni....

maaf.....
aku tak bisa





Friday, May 24, 2013

kerana hidup ini hanya sekali....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



dugaan...ujian....cabaran buat diri ni makin di perlihatkan....Allahuakbar.....satu persatu dugaan ein terima...insyaallah...sedapa upaya ein hadapi semuanya dengan hati yang tenang, dgn hati yang kuat...

seawal pagi lagi sudah di khabarkan dengan perkara yang membuatkan diri ni rasa down...tak bersemangat...luluh seketika...tak mengapa....bak kata penyelia, ein ni cekal...hati ein cekal...insyaallah, ein boleh hadapi

dan...lewat petang pula. lain dugaan nya.....redha

ein tak pernah minta kamu hadir....ein tak pernah suruh kamu pergi...malah berkali ein pesan, cukup kita hanya sekadar berkawan...awak kata, awak terima...tapi kenapa hari ni awak memberi kata dua pada saya...pilihan apa yang awk beri ni??

tak mengapa la....sedari awal lagi sy dah maklum kan....tapi kalau awak rasa, awak tak mampu berdiri di sisi sy sebagai seorang kawan, sy paham....sy hormatkan keputusan awak...walaupun ia terlalu kejam, tak mengapa...sy terima....ein berserah pada Allah

semalam.....

entah macam mana, si dia boleh tau apa yang ein buat....gggrrr....jenuh ein rahsiakan pada dia...iiisshhh....si dia stalk ein ke?? ke ada orang lain yang bagitahu dia....musykil la

semalam bgtau dia dengan tak TERsengaja minum ais...hahaha...ada ke istilah tu...nasib baik dia tak marah....then secara tetiba dia tanya ein ada main kucing tak?? teeeeettttttt....apekah???

kuatnya instinct si dia....macam tau2 je petang smlm masa sampai rumah, memang ein ada main kucing....before ni, memang dh janji dengan dia tak kan main kucing sampai ein betul2 rasa sihat...tapi, semalam tak leh la tengok momoi datang dekat kaki minta perhatian...apa lagi, terus gomol2 peluk cium bagai la kan

tak sangka lak si dia boleh tau....issshh....lepas ni memang tak boleh rahsia apa2 dari dia la jawabnye....kuatnye instinct dia dengan ein....Ya Allah, adakah ini salah satu petunjuk dariMu??

ein taknak buat keputusan yang salah...biarlah ia jelas dan nyata...bak kata seseorang, hidup ni hanya sekali je....kerana hidup ni hanya sekali la ein taknak buat salah dan silap...lebih2 lagi ada kaitan dengan masa depan diri sendiri



Wednesday, May 22, 2013

dugaan semalam

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ingatkan dugaan semalam berakhir bila tamat waktu opis.....hurrmm.....sampai ke malam ein di beri dugaan

petang semalam balik, singgah beli makanan sebab terlalu lapar...ye la, breakfast hanya makan biskut dgn hot choc....tengahari lak makan roti krim je....petang lak pegi gym....perut memang pedih sangat2 la

lepas solat isyak tu, ingat nak makan la....sekali........kecewanye....rasa nak berderai air mata....nasi tu dah basi...dah bebenang...dah lembik pun...sedih....kecewa....semua la ada....tapi, takpe la....ein maafkan peniaga tu...anggap je la bukan rezeki ein...

sudahnye, tido dengan perut yang pedih and lapar....tido dengan perasaan yang kecewa...

rasa ingin mengadu dengan si dia...tapi, ein kan ego...lagipun tak tahu camne nak cerita dengan dia...dalam masa yang sama, ada rajuk yang bertamu di hati....tapi, takde apa sangat pun...si dia pun dh minta maaf...ein kalau terasa hati pun, kejap je la...pastu ok dah...

kalau ein rasa, ein sangat2 perlukan si dia, ein hanya berdoa pada Allah....bisikkan dalam hati, mintak Allah gerakkan hati dia untuk hubungi ein....mintak pada Allah untuk hadirkan dia di saat ein perlukan dia....

Alhamdulillah....syukur....setiap kali itu la, si dia muncul...terima kasih Ya Allah kerana kabulkan doa dan permintaanku....syukur padaMu

adakah ini satu petunjuk DariMu Ya Allah?? Kau berikanlah aku petunjuk yang jelas dan nyata supaya aku tidak silap dan salah dalam membuat keputusan....Kau permudahkanlah segalanya bagi ku






Tuesday, May 21, 2013

rasa seperti tidak dihargai

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


dah 3 tahun keje.....tapi, kadang2 rasa keje ein ni umoama tak di hargai....bukan nye nak tanya dulu...bukannya nak siasat dulu sesuatu keadaan tu....kecik hati...

mentang2 la awk tu pegawai sy dulu...dan mentang2 la dulu awak staff sini...tapi jangan la disebabkan keadaan tu, awak ambik kesempatan....tak salahkan kalau siasat dulu...bukannya awak tak kenal sy and rakan2 kat sini....

sikit2, bawa benda tu ke peringkat atasan...sikit2, bagi surat cinta awak tu.....

terasa seolah2 ein ni tak buat keje...tak keje dengan sungguh2....abaikan keje yang dah di amanahkan....huurrmm....down la pepagi ni dah kena macam ni....

nasib la puan tengah cuti sekarang ni....kalau tak, mesti puan dah tolong soundkan bagi pihak ein....

hurmm.....kan best if ada someone yang boleh dengar luahan rasa hati ni....ada tempat utk mengadu

i wish....i can find you as soon as possible....insyaallah






diary miszgarfien 0 org kwn gapil






kalau la aku dapat meneka apa yang ada dalam hati si dia

kalau la aku tau di mana duduknya aku dalam hati dia

kan mudah bila aku tau sama ada YES or NO

kan senang bila aku dah tak perlu nak rasa was2 dengan perasaan sendiri



ada sesapa yang sudi nak hulurkan nasihat buat ein??



Sunday, May 19, 2013

rimas!!

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




ada sesetengah girl tu mungkin dia bangga or happy punya ramai lelaki yang beri perhatian pada diri dia....

tapi......nape ein rasa camtu ye...sebaliknya, ein rasa rimas la pulak...sekadar berkawan biasa, ok masih boleh di terima.....tapi bila yang di situ asyk la mengajak nikah....yang sana pun sama asyik la bersayang2....im soooo rimas ok!!

when they are start asking bout 'that question' i have no idea...no answer for the question....dont ask me why!! that the fact.....no reason....

for me, if pilih salah sorg dari mereka rasa sangat2 tak adil....bukan sekali dua, beribu kali dah pesan....jangan sayang ein...jangan ada perasaan pd ein....end up, ein yang kena balik...jawapan diorang, perasaan diorg suka hati diorg la nak suka ke tak

last few weeks, ein ada upload gambar ular...ular tu dh mati kena ketuk dengan abah kot....then, org di situ tetiba la pulak pm tanya pasal ular...sape yang bunuh....then dia bgtau petang tu dia tido and mimpi dia bunuh ular...alih2 dia tengok ein upload lak gambar ular mati....terus dia dengan yakin nye bgtau ein jodoh dia.....wahahahaha....what the......

bagi ein....tu hanya mimpi...gangguan syaitan je suma tu...ein hanya percaya pada petunjuk Allah...buat la solat istikharah...mohon petunjuk..

orang di sana pun tak henti2 la duk bersayang2.....siyesly, ein rimas....bila rasa dah tak leh nak terima, memang ein akan berdiam diri je...malas rasanya...bgtau beribu kali pun macam tak guna...

for those yang banyak bagi nasihat kat ein, ein hargai sangat2....nasihat korang sangat2 berguna....ein tau, masing2 menunggu and menantikan kad undangan dari ein kan....thanks untuk yang memahami situasi ein...


sebenarnya nak story pasal kena bebel dengan si dia.....next time la ye...lalalalalala





Monday, May 13, 2013

new collection

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bertambah lagi barang/benda yang akan di jadikan collection lepas ni....or, should i say, benda yang wajib di bawa walau kemana....



haaaa.....kenal dak benda warna biru tu?? yeee.....itulah benda nya yg kena sentiasa ada walau kemana and dimana

isu nye sekarang ni......ein tak reti nak guna benda tu....doc suh guna selama 3 hari berturut buat masa ni....masalah betul



Friday, May 10, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



walaupun masih lagi dalam keadaan yang tak seberapa sihat...selsema yang tak sudah2...tambah pulak dengan batuk....sokay....still boleh handle lagi

im in happy mode...yiiippppyyyyy

ape yang buat ein happy?? tentu la rahsia kan....ok laaa....serba sedikit mesti lah ada kaitan dengan si dia

sabtu ni dah masuk bulan rejab...maksud nya lagi 2 bulan, umat uslam akan menyambut bulan ramadhan....now, tengah fikir....nak teruskan gym or buat puasa sunat je....

tahap chubby di muka dah semakin ketara....pipi dah makin moolat...si dia pun dah suruh pi gym....tengok la nanti camne

now.....nak tido...perut dah kenyang









Wednesday, May 8, 2013

S.T.A.N.D.O.W.N.

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



tahu tak ape yang buatkan ein lega sangat sangat sangat???  

STANDOWN!!!

yeeeaaahhhhhhhhh.......akhirnya...setelah berminggu2 hidup tak normal *but i loike*

akhirnya, berakhir juga.....bertungkus lumus menyiapkan segala data...walaupun still ada yang tak sama lagi, like we care?? hahahaha...arahan standown dh keluar kan.....arahan kami siapkan jumlah terkumpul...jumlah yang part comey2 tu, pandai2 la semua selesaikan sendiri....

sampai ada yang call mintak jangan standown lagi....haha...nasib la ye...kalau follow arahan betul2, ikut apa yang di ajarkan...kompem takde masalah....

maka nye dengan ini......

harus lah hapuskan segala lemak2 yang dah di ternak selama life tak normal ni...muka dah boolat ooiittt....sooo chubby ok...hahaha...sangat ketara lak tu....kena la start gym balik next week





Monday, May 6, 2013

satu persatu tumbang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



rasanya ni dah minggu ketiga kot keje tak normal...ke minggu ke empat eh?? sendiri pun tak ingat...nampak sangat tak normal di situ....

still in fever mood...haritu dah surut and ni naik balik panas nye...siap dengan suara yang serak2....jawab call pun, orang kat talian minta cakap kuat sikit....siap ada yang tanya lelaki ke perempuan....adeeehhh...sy sakit tekak la...

mula2 ein tumbang...then penyelia...today, teamate lak tumbang....so, untuk shif ein, ketiga2 perempuan dah tumbang...yang lelaki je masih bertahan....untuk team shif 3 pun sama....yang perempuan dah tumbang....

so...bertahan la ye wahai kawan2 standby....sikit je lagi...hope cepat2 la standown....


*ada orang tu gelak kan ein bersuara rock....takpe3....thanks tau






Thursday, May 2, 2013

ponteng.standby.demam

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



tak memasal hari ni ponteng standby...apa kan daya...2 hari tumbang tak bangun...balik dari standby malam, terus flat a.k.a demam teruk

malam tu memang dah dapat rasa simptom2 nak demam....petang tu kena hujan sikit je pun...kuyup pun tidak...tapi nak buat camne dah memang antibodi jenis tak kuat kan...sejak petang lagi dah bersin2 and sakit tekak

malam tu pulak, silap besar tak bawa sweater...sejuk lain macam pulak...hidung dah soksek2...dengan susah bernafas nye....memang tak tido malam tu

tu yang sampai rumah terus pengsan...badan terus panas...kepala terus rasa berat...mesej kat si dia bgtau demam panas...dah terbuat dia agak risau

bagitau nak pi standby, terus dia tak bagi...siap kena paksa pi klinik...tapi tak pegi pun sebab kat rumah memang dh standby ubat...

ni kurang sikit dah....dah boleh bangun and bertenaga sikit la...tadi pun dah mandi siram dari kaki ke kepala untuk turunkan suhu...alhamdulillah...getting better

but.....im still worried...slalu demam memang ambk masa seminggu untuk betul2 sihat...kalau cepat sangat okey, memang akan repeat la demam ni kan....takpe...anggap ni dugaan, ujian dan kafarrah atas dosa2 ein....



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal