Monday, September 30, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



maaf......
kalini.......sy xkan lepaskan awk
sy berpegang dengan keputusan awk haritu

kalau sebelum ni, sy diam dan menerima je semuanya
tidak untuk kali ini





diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bantu aku membencimu
ku terlalu mencintaimu
dirimu begitu bererti untukku






aku mohon pakcik......
tolong la......
jangan sakiti hati ni
aku tak mampu
hati ini terlalu tisu
hampir sahaja air mata ini tumpah di pejabat

aku mohon.......
aku dah tak terdaya




posted from Bloggeroid

Saturday, September 28, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil








bila ku merasakan dia seolah2 jauh
bila dia menyepi sepanjang hari
bila hati ni rasa tak best


ini la



pengubat rindu ku
peneman sepi ku
pengubat hati ku di kala duka
peneman di kala lajunya air mata ku gugur
penguat semangat ku
penyegar diri ku



bila weekdays, ia akan berada dalam kereta
bila weekend, bawa masuk dalam bilik
hilang dah bau pakcik
bau perfume kereta dah melekat kat ia







pernah terfikir nak buat keje giler
di sebabkan ein terlalu suka bau perfume pakcik
rasa cam nak beli sebotol
then spray kat semua tempat
rasa seolah2 pakcik sentiasa ada di sekeliling ein
tapi tak beli pun sebab harga dia...hurmmm







diary miszgarfien 0 org kwn gapil





bila awal pagi dia dah keluar....and i dont know where he go.....that really make me worried aanndd........hurm.......sebolehnya ein taknak fikir pasal tu....but......i cant denied it.....

tolong la wahai hati......jangan pernah terdetik akan hal tu

damn me!!

pakcik........tak salahkan kalau ein rasa cemburu, rasa susah hati......when i ask him, he didnt reply my msg.....huurrmm......

please ein......try to be strong.....give him some space n time....everything will be fine....

be a positive ein......recalm your heart.....




need to do something to make me busy and try to not thinking bout it.....shopping??reading??sleeping??hangout with someone else??driving?? i choose "sleeping".......better for me rite now...sleep n forget everything 





Friday, September 27, 2013

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



petang tadi pakcik ngadu....dia teringin sangat makan nasi dengan telur masak kicap....iisshhh....ingatkan ape la....

macam kelakar....tapi macam comey.....dalam banyak2 makanan....itu yang dia ngidamkan....,hahahaha....sampaikan excited nak balik cepat...nak pegi beli barang sebab nak masak......

hhhaaaiiiihhh laaa pakcik......nasib la kita ni jauh.....siap minta tunjuk ajar camne nak masak....hihi

macam2 la pakcik ni.....


kadang2......diri dia yang spontan tu la yang buat ein tertarik hati kat dia...





diary miszgarfien 0 org kwn gapil



walau apa jua keputusan pakcik, ein terima dengan hati yang redha...ein takkan paksa dia...

jika itu keputusan dia yang muktamad....ein akur.....moga Allah permudahkan segalanya

perasaan yang ada dalam diri ni, semakin kuat dan mendalam....doa buat dia, ein dan kami...tak pernah putus....hanya pada Allah ein curahkan segalanya...Dia lebih tau ape yang terbaik buat pakcik, ein dan kami

di sebalik sesuatu yang pahit tu...pasti ada kemanisannya.....banyakkan bersabar

tiada apa yang ein pinta dari dia...cukup la buat diri ein rasa di hargai, di sayangi dan di cintai....

ingin sahaja ein give up...tapi.....ada sahaja kata2 yang minta untuk terus kuat dan bertahan.....tak sanggup rasanya untuk membiarkan hati ni terus terluka....walau apa jua yang pakcik cuba sorokkan, percayalah dia takkan mampu....jangan tipu ein...tiada apa yang dapat dia selindungkan...naluri hati ein terlalu kuat...gerak hati ni sentiasa betul

tiada apa lagi yang ingin ein perkata...hati ni terlalu rindukan dia....



stay strong miszgarfien!! smile please....no more tears ok!!




wahai angin.....sampai rindu ini pada pakcik ye.....walau dimana pun, lindungi la dia



tetapkanlahhatiawakbuatsayakeranahatisayauntukawak








Monday, September 23, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



hurm......sigh

mengeluh jap walaupun tak baik

terasa giler kot sekarang ni....ye la, dulu isi rm50 mampu la bertahan seminggu ulang alik klang kl...tu pun kalau tak merayap tengahari or jalan clear giler

sekarang ni.....ayoyoyooo....isi rm60 pun kadang2 tak cukup.....huwaaa.....kena cut cost yang lain....dh la sekarang ni mood shopping tak turn off lagi...

maka nyee.....berpuasa la kita ye....dapat juga berdiet kan....huhu....

mula2 minyak naik tu tak terasa sangat la....bila asyk tak cukup je, mula la duk terfikir...iisshh....budget lari sikit2...acaner la nak menyimpan camni....

ni yang lagi duk terfikir nak merempit je....save sikit...tol pun takde...boleh la menyimpan lebih sikit...mood shopping kena cepat2 turn off kan....dh semakin bahaya lak mood shopping ein ni

hari tu berhabis kat tudung je dah bape....tak boleh betul tengok tudung or shawl sekarang ni...habis semuanya ein rembat....tu belum lagi baju kurung....ayaaarrrkk....cannot la camni....

ok la.....benda last yang ein nak beli adalah jam....lama kot tak reward diri dengan jam....hik3....tapi pakcik and aini kata tak payah beli....alaaaaa.....tahu tak yang ein ni dah termimpi2 and terbayang2 je jam tu......nak gak beli!!

hurrmm.....nanti la ein fikir






Thursday, September 19, 2013

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



tiga hari tanpa pakcik di sisi.....i mean bukan di depan mata ein laa...hihi...mahunye tak terasa....ye la, dah terbiasa nampak dia setiap masa...busy camne pun, setiap pagi dia mesti datang jumpa ein....then sebelum balik mesti lepak sama2

setakat ni, alhamdulillah dia tak lupa ein.....cuma hari kedua je la dia tak berapa nak ada dengan ein sebab dia pegi kawasan yang takde line 3G....tapi dia still berusaha untuk contact ein....dapat la mesej sekejap dengan dia

thanks ye pakcik

hari ni......ada sesuatu yang pakcik buat sampai ein rasa terharu...bergenang air mata jap....

menghitung hari tunggu dia balik....cepat la sikit masa berlalu


Ya Allah.....kuatkan la jodoh kami...tetapkan la hati dia buat diriku....seandainya dia bukan jodohku, Kau buangkan la perasaan ku pada dia....Kau permudahkanlah segalanya bagi kami



rinduyangteramatpadapakcikreallyreallymisshim






Tuesday, September 17, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Afgan - Jodoh pasti bertemu


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jika aku (jika aku) bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu

(jika aku bukan jalanmu)
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu




* ku pasrahkan hatiku......


Monday, September 16, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



minggu ni......bakal menjadi minggu yang tak best....bakal menjadi minggu yang terasa amat2 la lama.....huuurrmm....

seminggu pakcik kena outstation...esk sesubuh lagi pakcik dah kena gerak....alaa....baru planning nak jumpa dia dulu....selasa depan baru dia balik....lama tuuu.....

x best....x best......huwaaaa

jawab nye menghitung hari la sampai dia balik.....












kadang kala.....aku berharap.....agar dia menjadi yang halal buat diri aku....tapi....entah laa....aku tak berani bersuara....aku memilih jalan ni...walaupun kadang kala, hati aku sangat2 terluka dan sedih....kenapa la aku terlalu tegar untuk bertahan di sisi dia???

bersabar....berserah....bertawakal....aku dah tak tahu usaha macam mana lagi yang harus aku buat....tak mengapa la....aku takkan paksa dia...

seminggu ketiadaan dia......aku bakal menjadi orang yang dia lupakan....entah laa...tengok je la nanti sama ada pakcik ingat aku atau tak

beza kan bila kita berada dalam hati seseorang tu ataupun tak...boleh nampak perbezaan nya...






kuat la wahai hati...........






Tuesday, September 10, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sesi meluah rasa dengan penyelia......banyak yang terpendam di luahkan...clearkan keadaan sebenar...biar takde yang salah paham

menceritakan hal dan situasi yang sebenar....dapat kata2 semangat dari penyelia...cukup buat ein mendapat sedikit kekuatan...ape yang penyelia ein cakap, memang itu la keadaannya

terima kasih cik....apa yang terjadi, insyaallah sy redha....doa dari cik, sgt2 sy harapkan....moga2 ada yang terbaik...

bila berbicara soal hati.....cepat je air mata ni bertakung...tak tahu la sebab rasa terlalu kecewa ke, rasa rindu ke, pasrah ke.....ein sendiri tak tahu....memang lately ni senang sangat jadi sebak bila fikir pasal pakcik, hala tuju kami......

ein takkan paksa dia....biarlah dia buat keputusan yang terbaik.....


pesan penyelia pada ein dengan pakcik......banyak kan solat hajat...solat istikharah....terus berdoa....beri ruang....insyaallah....


ein tak bagitau pakcik pun ape yang penyelia cakap dengan ein...cuma penyelia puji dia....takpe laaaa



semakinharisemakinsayangsemakinrindu......huuurrmmm





Thursday, September 5, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


setiap hari......ada sahaja yang akan bertanya

"bila nak langsung"

"bila nak mengikat"

"agak2 nya tahun ni ke tahun depan"

"takyah la lama2"



hurrmm......reaksi camne la yang harus aku beri....senyuman kelat je la yang mampu terukir...dalam hati, dah rasa macam kena hiris2 dengan hujung keris jee....

see him happy when with me...thats enough for me....selagi pakcik depan mata ein, selagi tu la ein sedaya upaya untuk menjaga dia...

sekarang ni.....ape jua berkaitan pakcik, mesti ada je yang sampaikan pada ein...tak kisah la benda tu baik atau buruk

pada rakan2 yang tahu akan kebenaranya, yang tahu hakikat sebenarnya....jangan la marah pakcik....tak adil salahkan dia sorang dalam hal ni.....tak perlu kesiankan atau simpati pada ein...ein cuma mohon, doakan lah yang terbaik untuk ein dan pakcik.....tak sanggup kot rasanya nak dengar ada yang marah dengan dia.....

pernah tak rasa terpaksa pendam and tahan sesuatu tu dari meluahkannya....terpaksa simpan and terbuku sahaja di hati....nak di luahkan, tak boleh....masih teringat lagi ape yang pakcik minta ein buat....sejak tu, ein tak pernah lagi sebut...melainkan pakcik yang bertanya...selalu nya ein akan angguk sahaja

tak mengapalah.....ein masih mampu bertahan walaupun dah semakin ketara perubahan dia....mesej, wassap semua dah tak di balas....bertuahnya kalau pakcik reply....tenung je la wassap tu dengan harapan dia akan reply...selalunya, berakhir dengan rasa kecewa.....tak mengapa laaa....

dah la ein....jangan fikir sangat....sebak dah rasanya ni


be strong ein!!





Tuesday, September 3, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



down.......down sangat2 saat ni....cuba untuk menjadi insan yang kuat...tapi kadang kala aku lemah juga....

sedaya upaya aku elakkan diri dari terus berfikir....aku taknak tahu semuanya....

sampai bila aku harus bertahan dengan keadaan ni....kadang kala aku rasa tak mampu untuk terus bertahan

setiap hari aku ajar hati ni untuk kehilangan dia....sehari dua aku mampu terima....hari seterusnya, aku dah tak mampu nak positifkan diri sendiri

segalanya harus aku pendam sendiri....segalanya aku tanggung sendiri....aku tak bisa bebankan orang lain dengan masalah aku

berikan aku jawapan yang pasti....kerna aku perlu meneruskan kehidupan ni walaupun dengan hati yang terluka

kenapa aku tak mampu nak luahkan semuanya....kenapa masih ada yang terpendam...aku tak larat....aku tak terdaya

kenapa aku jadi macam ni??? kerna hati ni....terlalu...........

tak mengapalah..........





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal