Wednesday, October 30, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





sejak keje luar ada si dia....memang best la dapat sakat and kena kan si dia depan2 kan...,hahaha....jahat betul daku ni

sampai 1 tahap.....si dia taknak 1 team dengan ein....sepatutnya si dia team A dengan ein...tapi si dia switch dengan orang dari team B....

suka lak cari point nak merajuk dengan si dia....ekeke....setiap hari ada je benda nak di pointkan....takpe...takpe....

minggu depan syok la si dia sebab ein takde nak kacau2.....takpeee....nanti ada je yang jadi tukang sakat si dia gantikan ein sekejap.....

best dapat psycho si dia time keje....tengok dia jadi blur2, menggelabah, tak tentu arah....hahahaha....




Tuesday, October 29, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



ada luka yang semakin parah

yang di siram dengan cuka

pedih

perit

tak pernah rasa??

cuba la

sakit!!

yee......teramat sakit

tapi......

insyaallah.....

senyuman tetap terukir

sorok la segala duka sedih dan sakit tu






Saturday, October 26, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sering kali di aju dengan soalan ini "kenapa pakcik dan bukan si dia"

kadangkala......aku merasakan.....Allah sedang memberi aku ujian dan dugaan dengan kehadiran pakcik dan si dia.......mereka umpama langit dan bumi.....terpulang pada aku untuk memilih yang mana

seumpama aku sedang di beri ujian untuk membuat keputusan yang terbaik...mencari jawapan yang sebaiknya......

adakah aku memilih jawapan yang betul......atau.....ianya ternayata salah???

kenapa pakcik dan bukan si dia.......

mereka sangat berbeza....sangat2.....pada yang mengenali siapa pakcik dan siapa si dia.....pasti berkata "ko buat kesilapan besar"

kadangkala.....aku akui kenyataan tu.....tapi......sekurang2nya aku tau.....pakcik menunjukkan kesungguhan walaupun dia kecewakan aku......sedangkan si dia....tiada jawapan yang pasti......adakah aku harus menanti sesuatu yang tak pasti.....menerima sesuatu yang pasti tapi di kecewakan ternyata juga ada sakit yang harus aku lalui

kenapa tidak sahaja terus menanti si dia?? mana tau dia juga menyimpan rasa yang sama??

mudah sahaja jawapan aku.......kerna aku sedar diri.....siapa si dia, dan siapa aku.....layakkah aku?? aku bukan seorang yang baik.....bagi aku, si dia adalah seorang yang sangat baik....layaknya dia mendapat pasangan yang baik2 juga.....bukan orang seperti aku...yang kadangkala, aku menjadi...................

aku akui juga......layanan si dia yang sangat caring, sering meninggalkan kesan dan tanda tanya di hati ini.......

dan...aku akui juga....di setiap kedukaan yang sedang aku lalui....pasti si dia, insan pertama yang muncul untuk tenangkan dan memberi semangat kepada aku.....seolah2, dia adalah utusan Allah untuk membantu aku....wallahualam

prinsip aku mudah......aku inginkan sesuatu yang pasti....bukan di biarkan tanpa apa2 kepastian....





*akan ada kah entry sayonara untuk pakcik?? entah la....tengoklah nanti....yang pasti.....minggu depan, minggu yang sangat sukar buat aku lalui and terima semuanya.....







Friday, October 25, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



semakin dekat dengan hari perpisahan tu.......

semakin banyak juga perkara yang sering membuatkan airmata ni tumpah

semakin tak terdaya juga untuk ku lalui semua dugaan ni

kadangkala......terasa ingin berbual dengan seseorang....seorang teman yang aku selesa untuk bercerita segalanya, tanpa segan silu mendengar tangisan aku....yang sentiasa memberi kata2 semangat pada aku

hey, mr.!! u know it.......my silent reader, my stalker........

i need ur advice....i need ur spirit.....






belajar la aku tanpa pakcik selepas ini.....belajar la aku untuk menyendiri kembali

habis sudah airmata ini.....tiada lagi

tapi......yang pasti

hari2 mendatang pasti akan lebih banyak airmata yang tumpah





Saturday, October 19, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Jangan pergi
Pergi jauh jauh dariku
Kalau umur masih panjang
Jangan kau pergi jangan

Suntuknya waktu
Mengetuk diriku
Menahannya semua
Baru aku sedar

Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa aku tak sanggup bila sendiri
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa bila kau pergi

Aku tak sanggup jauh darimu
Kerna kau yang membuat aku menyayangmu
Cinta yang ku punya bukan sekadar kata
Cintaku ini abadi untukmu

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku 

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you

Mungkin kita tak bersama di takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia





*terlalu sukar untuk aku tempuhnya kali ini....walaupun berjuta kali aku cuba muhasabah diri...namun aku tau....aku sedar....segalanya tidak mudah bagi aku....aku belajar untuk pasrah...aku belajar untuk redha....aku belajar menerima takdir ini....namun, ada masanya aku hanya seorang hamba yang sangat2 lemah....apalah sangat dugaan ni kan.....aku perlu banyakkan lagi untuk muhasabah diri....sentiasa berpijak di bumi Allah yang nyata ni....berkali juga aku ingatkan diri, pasti ada hikmah yang terbaik buat diri aku....insyaallah*












Thursday, October 17, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




AAAARRRGGGHHHHHHHHH.....................


sumpah aku dah tak mampu
aku dah tak boleh nak hadapi
dah tak sanggup nak terima
dah tak larat nak tanggung


TAAAAPPIIIIIIIIIIIIII.........................


aku tau
nak tak nak aku kena terima
aku kena redha
aku harus hadapinya
aku perlu tanggung



banyak kan la muhasabah diri ein.....
belajar la dari sekarang
perlahan-lahan la terimanya
percaya pada takdir Allah tu ein



aku dah tak mampu nak tanggung
sungguh aku tak mampu



kuatkan hati tu ein
berserah la pada Allah
Dia tau ape yang terbaik







Tuesday, October 8, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






aku sendiri tak tahu....aku sendiri hairan....ape masalah puaka2 tu dengan aku?? aky cuit, sentuh, kacau hidup diorg pun takde.....

heeyyy puaka2....ape masalah korang haaaa?? tak habis2 nak sakitkan hati aku.....kalau ada masalah, direct laa......tak payah nak sound2 belakang macam korang bagus sangat!!

tahap sabar aku dah maksimum sekarang ni.....sikit pun aku tak kacau hidup korang!! boleh tak jangan ganggu aku!!

STRESS!!!!!!

ape yang korang dengkikan sangat?? aku tabur pasir dalam periuk nasi korang ke?? tak cukup2 lagi ke korang dah busuk kan nama and reputasi aku???

Ya Tuhan......Kau berikan lah aku ketenangan hati yang tinggi....Kau berikanlah aku sifat sabar yang mendalam dalam diri ni.....Kau jauhkan la aku dari perasaan untuk membalas dendam kepada mereka.....

aku dah tak mampu nak membiarkan hati aku terus sakit....aku tak sanggup untuk terus membiarkan telinga ni mendengar segala kata2 mereka itu.....aku boleh giler, stress, tension kalau berterusan macam ni.....

syukur la mulai esok aku tak perlu mengadap muka mereka....tak perlu mendengar kata2 kutukan mereka.....walaupun hanya untuk sementara, sekurang2nya jiwa aku tenang seketika

dan mulai esk.......aku akan bekerja dalam 1 team dengan si dia dan juga pakcik.....masih ingat tentang si dia?? yeeee, kami masih tetap berhubung.....sukanye dia dapat keje dengan ein.....tiap kali ada outstation, mesti dia tanya sama ada dia dapat join atau tidak.....

so ein.......please behave yee....rasanya si dia tak tahu kot pasal gossip daku dengan pakcik.....sokay la.....pakcik takde hak untuk halang atau cemburu....dia dah hilang hak tu....

ape jua keadaan aku, mesti si dia yang hadir dulu....di saat aku perlukan seseorang, pasti dia yang hadir secara kebetulan.....tak mengapalah.....

aku dah rasa untuk tutup kembali hati ni....cukup2 keperitan dan kesakitan yang aku rasai dari mr.N and now, dari pakcik.....aku dah terlalu serik....aku dah taknak lalui ape2 lagi yang akan membuatkan hati ni terluka and kecewa.....aku dah sanggup untuk di tipu....

lebih baik aku kunci hati ni kembali....egokan kembali diri ni....





Sunday, October 6, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hurrrmmm.......

sumpah ein takde mood nak masuk opis sekarang ni.....dengan keadaan yang macam ape je kan......

dah rasa esk cam nak ngadap doktor comey lagi je.....perut ni pun macam tau2 je tuan badan ni taknak pegi keje lagi......dari semalam start rasa sakit and pedih2 je....

nak kata tak makan ubat....makan je ikut arahan doktor....tak pernah lagi miss makan ubat.....rasa tak selesa je perut ni....

selera makan pun takde lagi ni....

mohon tambah mc lagi boleh tak....kalau tak boleh.....apply cuti la jawabnya....memang takde rasa nak masuk opis tu.....menci!!

aaahhhh......nak ngadap puan la nanti.....






Friday, October 4, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



alhamdulillah.............

doktor cakap hari ni better sikit dari hari tu.....cuma kena pantau sendiri...kena check sendiri temperature badan.....kalau demam kena bgtau doktor comey tuu....alaaaa, ein lupa la nama doktor comey tu....

doktor pesan....if next week ein still sakit perut, kena jumpa doktor balik.....maybe kena buat endoscopy balik....alaaaa......sakit laaa benda tu.....last buat tahun 2010....so, doktor kata nanti kena buat if sakit berterusan.....huwaaaaa......hate it!!!

daaaannnn........hari ni dapat banyak ubat lg.......adoooiii....




sebagai denda........doktor tambah ubat gastrik ni......wajib makan selama sebulan.....ok fine.....sayang doktor lebih laaa.....nasib baik doktor tak bagi ubat cecair tu....selamaaattt....

di sebabkan "happy" sangat dengan ubat2 yang banyak tu....makanye..........pergi mengenjoykan kan diri dan reward dengan something.........lama dah asyik berangan je nak beli....tapi asyik tunda je.....tadi siang kena sampuk dengan hantu shopping.....terus terjah kedai, try sehelai dua...then terus kompem......muahahahha.....



im a happy girl.....a very3 happy girl...puas hati sangat2 dapat ape yang di hajati......ni pun still ada benda yang pending.....wait haaaa....i will try to get it...soon....very2 soon.....hahahaha....i dont care....









Thursday, October 3, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



what a bored day......terperap dalam bilik je.....main game...tengok tv...tido....ulang la aktiviti tu sampai ke sudah......nak keluar ke mana2 pun tak boleh sebab mata still lagi merah and rasa pedih

suhu pun kejap ok kejap panas....huurrmm.....esk kena jumpa doktor lagi....hope semuanya ok....

doktor bagi 2 jenis ubat gastrik....teruk sangat ke tahap gastrik ein ni.....sumpah ein takde rasa sakit gastrik langsung dalam masa seminggu dua sebelum ni.....1 ubat cecair...1 ubat pil.....ubat pil tu memang ubat gastrik ein yang hospital selalu bagi...

makan ubat2 ni......buat perut ein rasa asyik lapar je....alahai doktor....tu ubat gastrik ke ubat penaik selera makan......actually doktor memang risau sangat dengan keadaan ein yang takde selera makan....sebelum balik semalam pun bape kali dia ingatkan suruh jaga time makan....

hati tengah dupdap2 je esk kena buat urine n blood test lagi.....kesan kena cucuk pun tak hilang lagi ni.....doakan ein ye....taknak dengar doktor cakap perkataan "suspek" ape2 penyakit......


ok laaaaa......nak tido lagi.....buat kali ke bape pun tak tahu laa.....hahaha







Wednesday, October 2, 2013

demam yang on off

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



setelah hampir sebulan demam on off tak sudah....dan kebetulan kena sakit mata.....maka dengan rajin nye membawa diri ke ppum....biasa la....tempat feberet ein kot....hahaha

tujuan asalnye....sebab sakit mata...tapinya....lain lak jadi nya....kena la dengar doktor bebel and marah bagai....

gastrik awk dah teruk sebenarnya ni.....pastu doktor paksa makan ubat yang tak sedap tuu depan dia....kalau sikit xpe juga....20ml tu banyak ok...dah la jenis ceciar....bape kali nak termuntah time tu

pastu kena bebel sebab badan dah dehydrated.....eeehhh....rasanya ein banyak minum kot....then doktor risau sebab berat ein hilang 5-6kg dalam masa 3 bulan....agak mendadak bagi doktor...nak buat camne...ein memang takde selera makan

then....asma pun makin teruk....tapi doktor suruh maintain dengan haler lama dulu...aiyoooo.....harini, macam2 lak ein kena

sooo......doktor suh ambk darah and urine cam biasa la kan....masalahnye....kali niii.....dua2 tangan kena cucuk ok!! gggrrr



tangan kanan tu.....darah keluar terlalu banyak sampai meleleh2 ke lantai....huuwaaa......dh la sakit....terpaksa lak jadi penderma darah hari ni

result darah and urine kena ambk belah petang....darah doktor kata ok tapi dia was2 sebenarnya...urine ada problem....tu lagi merisaukan doktor....sooo, jumaat ni kena ngadap doktor lagi and buat ujian urine
seperti biasa la kan.......dapat ubat yang sebeban....adooiii...semuanya kena makan....doktor nak pantau.....alaaaaaa.......tak sedap laaa.....





tapi kaannnnn........doktor, mana ubat mata saya???? adooiiii.....sy datang hospital sebab sakit mata.....tapi....ubat2 tu semua......takde kaitan dengan mata....now, dua2 mata dah bengkak and merah.....sangat tak selesa.....nak singgah farmacy beli eyemo pun segan sebab mata merah sangat.....

please get well soon to my own self.....sila rajin2 makan ubat and jangan skip makan ye.....hahahaha







 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal