Tuesday, November 26, 2013

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



checklist sebelum bertolak.......

1) baju dan seluar keje secukupnya

2) telekung and sejadah comey

3) laptop, extension plug, powerbank and alat tulis

4) ubat2 daku

5) kasut, sandle

6) pasport

7) set mandian, febreeze

8) tuala comey

9) check mr.N



itu je yang terfikir buat masa ni......kalau ada lagi nnt update lg....iiisshhh....macam dah banyak je ni....huhu






Monday, November 25, 2013

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




tinggal lagi beberapa hari je untuk aku pergi meninggalkan tanah klang dan kuala lumpur tu.....kali ini aku pergi lebih lama lagi

lagi lama dari dulu....kalau sebelum ni perlis 2 minggu...kedah sebulan....kali ni jangkaannya 2 bulan.....kalau rajin, aku balik la sesekali....tengok pada budget aku laa

merantau lagi ke segenap pelusuk negeri bersama mr.N kesayangan....harap2 dia gagah sentiasa...kih3

kalau sebelum ni bertemankan pakcik....kali ni bertemankan si dia pulak....haaaaa.....jangan fikir lain.....rasanya dalam hati ni macam dah taknak tunggu dia....bukan taknak tapi....tak pasti.....semakin hilang rasa itu

hhhmmm......aku masih lagi memikirkan lamaran dari 2 orang....tak tahu laaa.....belum punya perasaan pada mereka...tapi mereka begitu setia menunggu....

marilah kita memohon petunjuk pada Dia...moga2 ada jawapan yang terbaik





Sunday, November 24, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





tak mengapalah seandainya belum tiba la masanya.....insyaallah....aku sedaya upaya tidak akan mempertikaikan hal itu...Dia lebih tau ape yang terbaik buat aku

mungkin juga ada sebab kenapa masanya belum tiba lagi.....tipu la kalau aku tidak memikirkan akan hal itu....tapi aku tidak suka membebankan diri aku dengan hal itu....pasti ada sebabnya....

biarlah masa yang ada ni, aku habiskan dengan keluarga yang aku sayangi and cintai ni....aku bersyukur dengan kebahagiaan yang ada sekarang ni

jangan bebankan aku dengan soalan demi soalan tentang hal itu....dan jangan juga mendesak aku untuk memilih jawapannya....aku tak mampu berkata YA atau TIDAK.....biarlah takdir yang tentukan segalanya....

doakan la yang terbaik buat aku....aku mengharapkan agar tahun depan ada sinar baru dalam hidup aku.....





Friday, November 15, 2013

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





terkejut.......

yup.....tu la yang ein rasa bila kkak bagitau yang si dia add kkak dalam fb.....hurrmm....ape yee motif si dia....oleh pulak dia tny tu kkak ein ke bukan...issshh dia ni.....dalam diam yee....

sukarnya nak ramalkan apa yang ada dalam hati seseorang tu....kan best if ada cermin yang boleh tunjuk kan isi hati si dia....tak ada la ein tertanya2 macam ni...terfikir2 je.....

takpe.....kita tengok je la nanti yeeee


....................................................................................



kalau rasa tak bersedia atau sekadar bermain, jangan sesekali mengetuk pintu hati si gadis....jangan bermulut manis...kemudian hilang...senyap....entah kemana....tak perlu cakap pung pang pung pang tapi habuk.....

kalau nak bermain tarik tali, pastikan tali di genggam erat dan kemas...jangan sesekali lepaskannya.....kalau tali di lepaskan, jangan menyesal jatuh tersungkur nanti....

tak paham betul ein dengan lelaki yang macam ni.....fedup gak kadang2....

daaahhh laaaa....

tolong jangan bermulut manis mengalahkan air gula pekat yeee






Sunday, November 10, 2013

kehilangan

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



ehem......ehem......test...test...

keh3....sebenarnya tak tahu nak mula camne....rasa macam lama lak tinggalkan diary comot ni....

nak citer pasal minggu akhir dengan pakcik....tapi....hurm.....ingatkan hati ni gagah sangat...lsat2, kantoi gak laa....tu pun sebab ada lagu2 ktorg....tu yang touching lebih....kesian kat dia...berusaha dia nak happykan ein...tapi ein dah macam takde perasaan....dia buat ape pun, dah takde kesan....tp...sebelum berpisah tu..ein lembutkan hati...haaaa ape lagi...nangis tersedu2 terus....seminggu menahan perasaan dalam hati....dah plan macam2 untuk minggu akhir dia tu...tapi....tak mengapalah....sekarang ni, kami hanya sekadar berkawan...berserah...itu je yang boleh ein lakukan..tetap doakan untuk pakcik...

pakcik.....jaga diri baik2...keje leklok....jangan terlalu baik hati sampai orang lain ambik kesempatan atas kebaikan kamu tu...ein minta maaf andai selama kita bersama, ein ada sakitkan hati kamu....doa ein sentiasa buat kamu....

4 november 2013.....tarikh pakcik lapor diri kat kementerian lain di putrajaya....tarikh yang sama juga ein terbang ke jogjakarta...seolah2 macam dah ditakdirkan....ein pergi dengan hati yang sedih...membawa hati yang lara....malam pertama di sana, dah mimpi kan pakcik....

nanti kalau rajin baru ein citer pasal trip ein jogjakarta ye....

esok......dah start keje semula setelah seminggu bercuti....hurm....rasa takde mood nak keje pun....salah satu sebabnya, tentulah pasal pakcik.....tipulah kan kalau kata tak rindu atau terasa dengan kehilangan dia....dah terbiasa dia sentiasa ada di sisi ein selama ni...dah terbiasa keje dengan dia....pagi2 dia akan cari ein...ni esok, dia dah takde kat opis atau pun team keje luar....aaaahhhh, sedih dah ni....bersedialah untuk berdepan dengan pelbagai soalan dari budak2 kat opis tu....haritu pun, masing2 dah tanya " tak sedih ke pakcik nak pegi" "taknak ikut pakcik pegi sana ke" hurrmm....jenuh nak tahan airmata jangan bagi tumpah...senyum pun kelat je...soalan ape la yang korang bagi kat ein...giler ke ape kalau tak sedih

ein hilang partner keje...ein hilang teman bergaduh...ein hilang penunjuk arah jalan...ein hilang pakcik

suungguh aku rindu dia

sungguh!!!




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal