Friday, December 26, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




aku hilang kata-kata



aku tak tahu......
aku tak punya jawapan.....
jangan desak aku.....
beri aku ruang.....
itu je yg aku pinta...





Thursday, December 25, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





kehadiran kamu.......
menuntut sesuatu dariku.......
sekali lagi aku bertindak pelik....
fobia kah aku pada sang lelaki???
aku tak punya jawapan.....
ia hadir dan hilang....
tanpa aku sedari....

kehadiran kamu.....
suatu makna buat diriku....
namun aku masih ketakutan....
takutkah aku pada bayang2 sendiri???
aku tak punya jawapan....
aku mengeluh lagi....

kehadiran kamu......
aku buntu.....
aku tidak tahu....
apa yang sedang aku fikirkan....
apa yang sedang aku rasakan....
aku tak punya jawapan.....
aku seoalah2 "lost"......

kehadiran kamu.....
kesungguhan kamu....
keazaman kamu.....

ingin sekali aku terima....
ingin sekali aku memberi peluang.....
ingin sekali aku mencuba.....

namun..........
aaahhhhhh.........
aku tak tahu!!!!!!!



Friday, December 12, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



kehadiran itu tak memberi apa-apa makna...
namun, kehadiran itu menjadi sesuatu....
sesuatu yang sukar di erti kan....

kehadiran itu tak di pinta....
namun, kehadiran itu semakin dekat....

ada apa dengan kehadiran itu???

tiada jawapan....
masih samar....
masih belum boleh di comfirmkan





Saturday, December 6, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




banyak perkara yang dah di lalui....banyak cerita yang nak di kongsi....banyak kenangan yang tercipta.....tapi aku jadi malas nak update kat sini bila terlalu ramai penyibuk or pendek kata stalker kehidupan aku....niat aku buat blog ni untuk jadikan kenangan buat diri sendiri....mencatatkan segala peristiwa yang terjadi dalam hidup aku.....

sejak aku dapat tau ada stalker psycho, terus aku hilang mood untuk share ape2 kat sini.....dan banyak la cerita yang terpendam serta berkubur saja dari dalam hidup aku...tiada lagi kenangan yang akan tercatat di sini.....

cukup2 la stalk hidup aku.....tak cukup2 lagi malukan aku?? tak pernah ke terfikir akan maruah aku?? heeeyyy, kalau dh berumur tu buat cara berumur!!! tak payah nak desprate sangat....

ingat ni.......sampai MATI pun aku takkan maafkan!!




Saturday, November 15, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




nasib la aku dh back off awal2.....instinct aku x pernah silap....tapi aku tau, berita tu akan buat mangkuk2 sekelian alam tu jadikan bahan untuk membahan aku....sokay....sikit pun tak tercuit.....

so en.pelangi....... paham kan nape sy kata sy dh tak kisah....sebab sy dah dapat rasakan semua ni....

and now......im soooo legaaa....alhamdulillah

buat si dia, tahniah in advance....buat yg terbaik utk interview tuu....mana tau rezeki sbb nak dirikan masjid....hihi....joom fight untuk interview tuu....kot2 la ada rezeki kt kan...

hihi....tau dh nanti mesti ada yg risaukan diri daku...since blk dr sarawak lagi dah back off awal2...dh xde hati pada si dia...sbb tu la dh takde citer pasal si dia....keh3....


daku ok je sbb dalam hati ada taman gituuu....aaauuuuwww...ehem2....doakan daku ok





Thursday, November 13, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil





tindak tanduk awk membuatkan sy terpinga-pinga...membuatkan sy terfikir-fikir.....

kelakuan awk semakin sukar di jangka dan di duga

mari kita teruskan permainan ini kalau ini yang kamu mahu.....

no hopes no dreams.....

biarkan ia hadir dengan sendirinya

just wait and see

but dont take it so long yee....












** oh noooo....my english are very2 the broken now....kah3....salahkan pegawai2 daku yang suka mengajar ckp broken english....demmit sgt tau....hehehe






Tuesday, October 28, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





what i feel right now make me scared....
i dont know which is good or not....
just pray for the best
and do my best for it






Friday, October 17, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



STRESS!!!!!!!

yeeeee....sekarang ni tahap stress ein memang dah  maksimum kot....

demmit!!!!!

jangan nak cari pasal dengan ein....selagi ein masih mampu sabar, selagi tu laa ko selamat....jangan sampai tahap kesabaran ein hilang....jelek dengan perangai ko!!!

jangan nak menyibuk hal aku....berhenti sebelum ko mendapat malu!!!!

AAAARRRRGGGGHHHHHG!!!!!!'!!!!!!!

STREEEESSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!






Monday, October 13, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




berikan aku peluang dan kesempatan
untuk mengenali
diri dan hati budi mu
aku tidak mengharap
sekadar ingin mencuba
selebihnya aku berserah dan redha
dengan ketentuan Allah
moga ada yang terbaik buat kita


seandainya kamu yakin
dengan apa yg kamu rasakan
insyaallah
terima la diri ini dengan seadanya



Saturday, September 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



hihihihi......menggigihkan diri update diary comot ni thru my hp.....ni semua sebab bosan and tak boleh tido....

honeymoon di rumah selama 2 minggu dah nak habis ahad ni.....iiisshhhh....tak best laaaa....nak sambung lagi....im not ready laaa....aiyooo....syok wooo duduk rumah....ngadap tv....layan anak2 bulus....gaduh2 manja dengan tuan abah and adk2....memang di manfaatkan sangat2 mc 2 minggu ni....

why i got mc for 2 weeks???? biar la rahsia...hahaha...

ape lagi eeehh......ntah....sambung lain kali laaaa

daaaaaaa



Sunday, August 17, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





buntu.......
aku buntu sangat2
tak tahu keputusan mana yang harus di ambil
semuanya ada kebaikan and keburukan
hati masih lagi berbelah bagi
banyak keistimewaan akan hilang
masa semakin suntuk
keputusan harus di berikan segera
baik kah?? buruk kah??
aku tak punya jawapan
aku takut ia menjadi suatu kesilapan
dalam masa yang sama
aku takut kalau aku merugikan ia








Sunday, July 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



im glad to see u happy.....atleast i know that u are happy with ur new life.....alhamdulillah....akk tumpang happy sekali.....doa akk sentiasa buat kamu ye dik......makin sihat dah adk akk yeee....

selamat hari raya dik....hehehe






Friday, July 11, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




assalamualaikum.......

ikutkan hati ni....masih berkesan lagi rasa marah dalam diri ni.....sampai akhir nafas pun ein takkan maafkan mereka.....itu tekad ein......cari la ein di padang masyar nanti

semua sedia maklum....ein memang jarang emo yang teramat sangat....dan seorang yang mudah memaafkan orang lain.....tapi tidak kali ni.....hak peribadi ein di ganggu.......ape hak mereka untuk mengacau hal peribadi ein?? kalau dah dasar.............

enough!!! tiada maaf buat mereka sampai akhir hayat dan nafas ein



8 julai 2014

happy birthday to me......hehehe......yang ke berapa??? hikhikhik....im still kanak2 ribena laaa.....

alhamdulillah....syukur sangat2 pada Allah.....tiada apa yang ku pinta....cuma ingin lebih istiqamah.....ingin lebih menjadi baik dari sebelum2 ni....insyaallah

hhhhmmmmm.........

hilang idea nak story apa kat sini.......lenkali la ye

salam ramadhan kawan2 cik gapil









Friday, June 20, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



no wonder la Allah gerakan hati aku untuk jadi stalker......rupa2 nya Allah nak aku tahu sesuatu.....Alhamdulillah....terima kasih Allah




bagus.....bagus.....bagus sangat!!!

hooiii sekalian mangkuk.......seronok kan kacau hidup aku.....bestkan menyibuk hal aku....kesian kat sekalian mangkuk2 ni......hidup korang bosan eh kalau tak menyibuk hal orang lain?? 

hooiii mangkuk2.....korang ape hal hah?? ape masalah korang hah mangkuk2?? jaga hidup masing2 dah la.....macam la diri korang tu bagus sangat!!!

suka hati aku la nak tulis ape pun dalam blog aku......suka hati gigi aku la nak macam mana pun....takde kaitan langsung pun dengan hidup korang......memang aku sengaja taknak sensored kan nama2 mangkuk sekalian alam tu......

hidup tuuu tak payah nak mendengki dengan orang lain.......jangan kacau hidup aku boleh tak!!

hooiii psycho!!! ko memang mencabar aku kan......takpe2....ko ingat aku diam selama nk aku tak berani nak buat ape2 dengan ko......takpe2.....jangan menyesal if ada benda jadi kat ko.....

semoga mangkuk2 sekalian tu bergembira la hendaknya......

tak mengapa.......sabar....sabar.....balasan Allah sedia menanti....




* Allahuakbar......aku dah rasa nak meletop sangat.....astaghfirullah......Allah......kuatkan semangat aku...tabahkan diri aku untuk berdepan dengan orang2 seperti mereka....aku mohon kekuatan darimu Ya Allah





Sunday, June 15, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





buat sekian kalinya aku pinta aku mohon......jangan pernah mengusik hati ini.....buat sekian kalinya, berapa kali harus aku kata kan.....sedangkan kamu tau akan hakikat dan kenyataan yang satu itu

tak perlu untuk rasa bersalah.....ini dah bukan masanya untuk kamu merasa sedih, susah hati atau rasa bersalah....semuanya dah berlalu.....doakan yang baik2 buat diri ini

jangan pernah mengungkit kisah silam kita.....kehidupan sekarang dan masa depan itu yang lebih penting

buat kamu......
jangan pernah tanya akan perasaan ini....sedangkan kamu tahu jawapan nya....kamu sentiasa segar di ingatan dan hati ini....tapi kita harus sedar akan hakikatnya...berpijaklah di bumi yang nyata ini.....

semua orang tahu yang diri dan hati ini sangat tak kuat bila ia berkenaan kamu.....sehinggakan prinsip hidup yang di pegang selama ini pun dengan mudahnya menjadi goyah.....awak sedar tak semua itu??

and please.....ingatlah akan status kamu sekarang ni.....jangan musnahkan semua itu....hargai kehidupan yang sekarang ni...semua ini takdir yang telah di tentukan....

masih segar lagi satu mesej yang pernah kamu berikan dulu

"bercinta tak semestinya kena kahwin.......berkawan tak semestinya tak boleh berkahwin"

kita bawa haluan masing2....tapi kamu akan tetap menjadi seorang yang istimewa dalam hidup saya sampai bila....saya akan tetap ada jika kamu perlukan ape2.....semoga persahabatan ini akan berkekalan




*sampai bila2 pun perasaan sy pada kamu takkan pernah hilang...






Friday, June 6, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




sesungguhnya tahap stress daku berada di tahap yang agak tinggi....mujur juga tahap kesabaran ein pun tinggi....so balance la kan.....nak update pasal trip ke terengganu pun tak jadi

lately ni......almost everyday...they asked me bout the same question, the same thing....,STRESS!!!!!

please la stopkan semua tu.....tolong la faham perasaan ein....tolong la jaga hati ein ni.....soalan2 korang tu sangat membunuh ein....

yang dah kahwin tu.....buat cara dah kahwin.....tolong jangan ganggu ein....jaga la wife masing2 baik2....esok lusa kalau ada ape2 masalah, ein juga yang kena tanggung nanti.....

nak senyum pun tak mampu dah rasanya.....dah tak tahu lagi camne nak tepis soalan2 korang tu.....lain orang, lain rezeki dan nasibnya....nak luah pun dah tak tahu nak luahkan camne lagi.....

seriously....ein memang rasa terseksa sangat2.....stress sangat2....

usaha camne lagi yang ein kena buat....setiap orang yang korang kenalkan...semuanya ein terima....seandainya orang tu bukan jodoh ein, takkan nak di paksa juga

memang la ein dah nekad untuk berkahwin paling lewat pun bila umur 30.....semua tu takkan jadi kalau calonnya takde.....


kkak ipar ku......tolong la adik kesayangan kamu nii.....stress tahap ape pun tak tahu....semakin bertalu2 orang bertanya....tak larat dah rasanya







Saturday, April 26, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




aiiyooooo.....tiap kali nak travel or pegi mana2....mesti macam blur2 nak packing barang....takut ada barang2 yang tertinggal.....

ceeehhh.....macam la pegi lama sangat kan....ekekeke

baju - done.....hope cukup laa

waran flight - dh masuk dlm beg

senarai nama peserta - done


ape lagi eehhh....hope semuanya ok la nanti kat sana....





Tuesday, April 22, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





20/04 dah pun berlalu....ni dah tahun kelima.....ada suka ada duka pada tarikh ni....bukan mudah untuk melupakannya....memori tetap memori....akan kekal begitu sampai bila2

ok dah takmo citer pasal tu.....

ni bilanyaaa claim nak masuk.....adeeehhh.....janji minggu lepas...tapi takde....pastu kata minggu ni.....alaaaa.....mr.N nak kena renew dah.....iiisshh

ok......maybe ada hikmah kali ni tak nak join outstation selangor.....ye la....niat nak spend time dengan family....tapi.....maybe ia rezeki kot......lepas  seminggu dua masuk opis....kena kursus ke johor seminggu....

and...........

next week......i'll fly to sarawak.....hohoho.....tak pernah terfikir pun.....walaupun hanya untuk 3 4 hari...but it enough for me kot.....will be at sarawak for the second time.....

and.........

the best part is......im going there with si dia.....tak pernah terfikir pun.....asalnya penyelia dah runsing nak suruh sape pegi sebab hanya si dia sorang je....then request kat penyelia bagi la 2 org prmpn sorg lelaki....then penyelia kata tak boleh...memang kena 2 orang je....then ein pun sambung je laa buat keje.....tau2 penyelia suruh pegi....

si dia??? depan penyelia ok jee....pastu duk msg tanya boleh tak kalau dia tak pegi....alasannya dia tak tahu ape2.....tak tahu nak buat ape.....memang tak dapat la nak tarik diri kan sebab tiket dah book.....ekekeke

siap la si dia nanti ein buli....keh3

padahal dalam kepala ein ni duk fikir macam2....nanti sampai sana sape nak ambik....nak deal dengan sape....kalau ada problem camne nak fix kan....wuuuuu....kena prepare la jawabnye niii








Sunday, April 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





haaaiihhh laaaa.......motif sangat sekarang ni......setiap hari pasti ada yang menyebut hal daku akan berkahwin.....ayoyoyo....takde angin takde ribut takde taufan.....mana datangnya berita yang tak sahih langsung ni.....

datang kat ein pastu senyum2....pastu cakap kias2.....haritu ada sorang dah kena dengan ein.....tuan empunya badan tak tahu ape2....orang lain lak yang lebih2.....benda yang berkaitan dengan diri ein....kalau nak tau ape2 kena la tanya.....

semua la duk kata ein nak kahwin hujung tahun....ooiii......daku nak kahwin dengan sapo lak hujung tahun ni.....motif sangat masing2 kan.....sampai masanya nanti...sampai la jemputan walimaturus tuuu....takmo laa sebar benda tak pasti.....

lama2 dalam diary comot ni penuh dengan hal kahwin jee.....bukan la nak marah....cuma hal tu dah jadi isu sensitif bagi ein.....kalau senyum pun dah macam kerang busuk tersengih.....huduh benor.....kita kena la wat lek wat peace gituuuu....




Wednesday, April 16, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil






amboi amboi amboi.......kemain sakan lagi ye masing2....takpe2....ein amin kan yee....suka yeee masing2....ekekekeke

start dari budak2 unit bawa ke pegawai2....kemain lagi menyakat ein eehhh....blushing je la sekarang ni......yang tukang korek maklumat laa...yang tukang tanya itu ini laaaa.....siap bergabung pegawai dengan budak2 unit

tuu belum lagi pegawai sorang tuuu....rajin lak naik atas....pastu menyakat sekali.....

adoooiiiii......makin menjadi2 la jawabnye

tapi takpe.....mana tau doa kalian termakbul kali ni.....bersungguh2 korang kali ni yeee.....terima kasih.....ein amin kan doa2 kalian

but......but......please dont make me blushing slalu yee.......





Monday, April 14, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



dalam 2 3 minggu ni perasan something yang tak best pasal diri sendiri....kadang2 risau gak

adakalanya....badan rasa tak stabil....nak kata pening sakit kepala...takde pulak....bila berdiri or nak berjalan....rasa macam tak stabil...macam nak jatuh....rasa berpusing2......

ein sendiri pun tak tahu ape puncanya....macam tadi.....masa nak solat isyak tetiba dah dapat rasa badan tak stabil.....masa nak bangun dari sujud pun dh macam terhuyung hayang.....ni tengah melarat dari lepas isyak tadi

ape lagi yang tak kena ni.....Ya Allah, jauhkan aku dari benda2 yang tak elok

nak kata pasal tekanan darah rendah...takde lah sejarah pasal tu....

nak kata pasal "benda" tu......iisshhh...takkan laaa.....sebelum2 ni takde lak ein jadi camni.....lately ni jee....tak tahu ape puncanya......

nak check doctor.....nak kata ape kat doctor.....camne nak explain kat doctor....nanti doctor ingat ein reka2 cerita lak.....

ni pun rasa tak best je.....Allahuakbar.....kenapa ni???




diary miszgarfien 0 org kwn gapil





Allahuakbar....

kuat la yeeee

walau ape pun....kena kuat

dont cry.......please





Friday, April 11, 2014

diary miszgarfien 3 org kwn gapil





bila adanya lagu dalam diary comot ni....maknyanye lagu tu cukup dekat dengan diri ein....lagu tu ada kaitan dengan diri ein....lagu "masih menyintai" ni dah cukup menggambarkan nape ein susah nak terima orang lain.....still belum boleh nak move on...walaupun ein dah terima dengan redha ape yang berlaku....semuanya dah berlalu....

joomm layan lirik lagu "masih menyintainya dari papinka"


jika teringat tentang dirimu
berlinang air mataku
ku rindu saat-saat bersamamu
kasih sayangmu padaku

kini kau bukan milikku
dan berakhir sudah cintaku
biarkan saja hatiku bicara
ku masih sayang padamu

aku selalu mendoakanmu
agar kau bahagia
bersama dirinya selamanya

mengapa mudahnya hatimu mendua
ku lapangkan dada walau aku terluka
semoga bahagia bersama dirinya
karena kau telah memilih dia

betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
semoga ku bisa tuk melupakannya
karena ku masih menyintainya





tiap kali lagu ni ke udara di radio2.....memang layan perasaan laaa....takdelah sampai tahap sedih menangis ke ape.....tapi memang hati ni rasa tersentuhlah dengan lirik lagu nya

entah bila la kan agaknya ein betul2 akan move on.......ein sendiri pun takde jawapan.....bila saatnya ein bersedia menerima kehadiran seorang lelaki dalam hidup ein ni....maknanya ein betul2 dah move on....bila tu.....wallahualam....doa2 kan la untuk ein yeee





Tuesday, April 8, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




lately ni.......stress di tahap yang paling maksimum.....tak suka la stress2 camni.....

1stly......pasal claim......rasa nak mengamuk pun ada......dh berminggu2 kena hold sebab dato tak sign lagi.....leceh la camni....dh la tengah nak guna duit....nak bayar hutang lagi.....tolong laa paham.....susah sangat ke nak sign benda tuuuu....ggrrrrrrr....stress ok!!!!!

2ndly......pasal kahwin....ni lagi la stress tahap ape pun dah tak tau.....kena soal dari semua sudut.....semua orang duk bertanya....stress laaa......boleh tak jangan tanya benda yang takde jawapan.....nak ke nanti orang lain tanya "bila nak mati"??? nak ke cenggitu??? mesti taknak kan.....so.....takyah dah tanya2......stress sangat2!!!

3rdly......pasal gemuk......tak cukup dengan 2 stress tu.....yang ni pun bagi rasa stress gak......admit that im getting chubby again.....tiap kali niat nak diet....mula la gastrik la sakit perut la ape la.....nak dapatkan berat 53kg balik bukan senang.....ni semua sebab stress2 kat atas tuu......


dah laa.....STRESS SANGAT2!!!!!








Tuesday, April 1, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bila dh lama tak kena gastrik...pastu tetiba kena....2bj ubat pun tak jalan.....ni dah kurang sikit...seharian duk laa mengunyah je...



eerrmmmmm......


maaf..........aku lebih selesa begini...selesa dengan kehidupan aku sekarang ni...bukan bermaksud menolak sunnah nabi untuk berkahwin......tapi......aku selesa begini......tidak terikat dengan sesiapa....aku bebas untuk kemana....aku senang dengan kehidupan sekarang ni

kalau dulu.....mungkin aku tak kisah sangat pasal siapa lelaki tu.....ada kerja, ada pegangan agama dah ok

itu duluuu.....dulu punya cerita laaa

sekarang.......banyak benda yang aku fikir.....banyak penjuru yang aku kena kira.....maaf......aku sayang kerjaya aku.....aku sayang tempat aku bekerja sekarang.....aku sayang keluarga aku....aku sayang rumah dan bilik aku......

pendek kata......aku taknak berhijrah ke tempat lain.......aku nak dekat dengan family.....

tempat isteri di sisi suami......syurga isteri pada redha suami......bab ni, tak perlu nak berhujah.....

aku tak kisah kalau orang tu berasal dari selatan or utara.....yang penting....dia bekerja di lembah klang or kuala lumpur......iisshhh.....daku takmo berpisah dengan family....daku nak jaga mak abah......

di sebabkan hal2 tu semua.....makanya, lebih baik aku begini....sebab aku lagi senang di kelilingi oleh family.....biar la aku begini.....kata lah kalau nak kata aku ni cetek pemikiran....katak bawah tempurung ke.....sokaayy......


daku nak stay dengan family.......


daahh laaa......malas laaa.....yang penting, kita hargai kehidupan ni selagi bernyawa







eeeehhhhh.....kat opis ada pegawai baru laaa.....usha2 jap.....ekekeke



Saturday, March 29, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






hai diary comot........

saya rindu awak laaaa

tapi........

saya tak boleh nak meluah rasa di sini

terlalu ramai and banyak pemerhati

terlalu ramai and banyak CNN tak bertauliah


semoga daku dapat harungi dan lalui semua kesulitan ni...semoga ada jalan keluar dan jawapan untuk semuanya.....






Wednesday, March 19, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum......


alolololo......diary comot dah kena abai eh sekarang nii.....line tenet tak seberapa ok....

tak mengapalah......

tuan tanah kedaung terlalu banyak benda nak di fikirkan.....nanti2 la yeeee

daaaaaaa






Thursday, February 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




kenapa sering kali aku di uji, di duga, dan tersepit untuk keadaan ni.....aku kena bijak untuk buat keputusan....aku kena putuskan dan nekad dengan jawapannya nanti

keputusan yang akan menentukan masa depan aku....keputusan yang sangat2 sukar untuk aku lakukan

seperti yang sedia maklum.....hati aku memang pada si dia...tiada apa yang istimewa tentang si dia.....tetapi...keperibadian buat aku terpikat.....bukan seorang dua yang minta aku untuk memulakan langkah terlebih dahulu.....Allahuakbar.....aku masih belum punya kekuatan dan keberanian seperti Siti Khadijah yang mana beliau dengan beraninya meminang Rasullah......ingin sahaja aku meminjam kekuatan dan keberaniannya.....

aku hanya hamba yang biasa.....yang penuh dengan rasa rendah diri dan pemalu....sering kali aku mencuba untuk menyatakannya.....namun, sering kali juga aku membatalkan hasrat itu....sungguh......sungguh aku malu untuk memulakannya

tapi.......jawapan dia adalah penentu buat diri aku.....selama setahun ini sering sahaja aku tertanya2.....siapa aku pada si dia??

ada seseorang yang sangat berharap agar aku sudi menerima lamarannya....sering kali aku berpesan....jangan berharap....carilah yang lebih baik dari aku....namun....katanya, aku sudah cukup baik baginya.....Allahuakbar......

maaf.....aku masih belum punya apa2 perasaan padanya.....

sungguh aku buntu....kali ini....aku di uji dimana kedua2 nya berlatarbelakangkan agama.....



* buat si dia.......sudi tak awak jadi imam sy dan bimbing sy menjadi muslimah yang baik dan solehah??




kalau la aku punya kekuatan untuk bertanyakan persoalan itu pada si dia....


may Allah ease everything for me....insyaallah....amiiiinmmm


Saturday, February 8, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





dah tido pastu terjaga sebab si comel bising2....laa ni dah tak boleh nak tido...puas dah golek kanan kiri...tapi takmo gak lelap.....

agak kekok gak bila blog ni ada pembaca and tukang komen.....hehehe....normally memang takde....sebabnye daku bukan blogger macam yang lain2 tu.....blog pun comot jee ni...takde yang menarik pun....nak upload gambar pun malas.....

masa memula join blogging dulu, rajin gak la mengupload gambar bagai.....bila usia semakin meningkat ni, pemikiran pun dah tak bape betul....

for me......diary tempat untuk meluahkan apa yang kita rasa.....about gambar lak, lebih byk share kat instagram....sbb nyee, daku malas nak letak watermark kat gambar2 untuk upload kat blog ni.....lagipun, gambar2 tu tak cantik pun.....keh3

wpun blog ni umpama diary....tak semua benda boleh di luah kat sini....dah nama pun on9 diary....ada yang membaca....kalau nak luah gak, kena la pandai2 tapis and cover.....

panjang pulak daku membebel pepagi gelap ni.....keh3.....penangan tak boleh tido....aiiyaaarrkkk.....




*benda yang baik, boleh la diambil....tapi yang tak baik tu jangan di ikut...*







Wednesday, February 5, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




belajar jangan mengeluh boleh tak

belajar menerima dengan ikhlas boleh tak

belajar menjadi seorang yang tabah dan penyabar boleh tak

....................................................................................................



perkara yang sering aku ingatkan diri aku di setiap malam


......................................................................................................



tidak terluah rasanya bila terlalu berat di rasakan.....sampai bila ingin pendam kesemuanya.....sampai bila nak kusutkan fikiran tu.....sampai bila nak biarkan hati tu menderita




maaf.......
aku akui......
hati dan diri ni masih belum move on
cukup2 la bohongi diri sendiri
kenangan itu terlalu kejam bagi aku
biarpun ia tidak seteruk mana bagi orang lain
cukup membuat aku merasa derita hingga saat ni





maaf......
biarlah aku mengaku kalah





Friday, January 24, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




di sebabkan wifi hotel sangat2 la best...maka nye mari la berjimba kat blog comot jap...ekeke....waiting another trip to ledang.....yup.....cuba mencari something or somewhere yang best di setiap daerah di johor ni...

about tioman.............

actually........kami pergi pada masa yang salah....btw, its still a very nice trip for me n others......seperti yang sedia maklum, hujung tahun hingga seawal bulan 3 adalah musim tengkujuh...laut sangat2 bergelora....tapi di sebabkan kami ni degil and nak juga pergi.....so, plan on the spot n terus gerak....

naik dari jeti mersing....feri cuma ada 1 trip je iaitu waktu petang dalam pukul 4 lebih macam tu la....sebelum gerak tu relax lagi..maintain je...boleh huhahuha and bergurau senda....bila dah setengah jam still tak bergerak and terumbang ambing kena pukul dengan ombak yang kuat, muka masing dah bertukar berupa....kelat je muka semua orang....mana tak nye, perut bergelodak kot....

nak2 lagi kami duduk paling depan sekali....setiap kali ombak datang, memang terasa la feri tu macam naik tinggi and jatuh terhempas macam tu....fuuuhhh, memang mengucap and berzikir je la sepanjang jalan....ada yang dah muntah2 bagai dalam feri....nak toleh kiri kanan pun kami dah tak mampu....so, better duduk diam2 je....

perjalanan ambik masa almost 2 hours gak la....sebab ada banyak sangat pit stop sebelum sampai ke jetty tioman...nasib la daku tak join muntah dalam ferry tu....fuuuhhh...almost jam 7 ptg baru kami sampai ke tioman....hujan renyai2....malam tu jalan kaki hampir separuh pulau untuk cari makan malam....

seawal jam 7 pagi, dah gegarkan diorang semua suruh bangun nak pegi mandi pantai....cuaca nampak macam elok je.....hopefully laaa

demi mencari port yang best untuk mandi and agak safety, sanggup berjalan hampir 45minit.....port kami, pantai yang depan taman negara....tengah syok2 mandi, boleh pulak hujan lebat....alahai....dah plan nak balik homestay je tapi tiba2 hujan berhenti lak....soo ape lagi.....terjun balik la......

air dia................sangat2 cantik.....warna hijau jernih....boleh nampak ape yang ada dalam air...air nye pun sejuk je....daku tak mandi la....just jalan2 kat gigi air and jadi pemerhati diorang je...malas nak basah2....

dah hampir jam 11 pagi, hujan turun dengan selebat lebatnya.....so kami decide untk stop mandi n balik homestay.....45 minit lagi ye untuk menapak pulang....gara2 dapat homestay yang jauh....nasib la homestay ni sudi terima kami.....sebelum gerak memang ada call homestay2 yang berada di tioman....kebanyakkan nye tak buka sebab tengah musim tengkujuh......mana ada oang nak datang....

masa kami pergi mandi tu, pulau tu macam kami yang punya...sebabnya tak nampak orang lain pun kat situ....macam kami je pelancong yg ada dalam pulau tu.....

balik homestay masak kan diorg megi and makan ramai2.....macam best lak kan....hehehe...

satu lagi perjalanan yang nak kena tempuh......standy dah asam and gula2 bagai.....konon nye tak nak bagi ada rasa nak muntah la ape kan....tapi hampeh.....kalau waktu datang, kami melawan ombak....waktu pulang lak kami membelah ombak.....ombak datang dari arah sisi ferry.....lago teruk daku terbuai2 dalam ferry tu....nape la boleh tersedar sebelum sampai ke mersing....memang time tu dah rasa teruk sangat...nak muntha sangat...tapi tahan je la....

tak pernah2 nya ein mabuk laut.....ni la 1st time mabuk laut dengan teruk...cuma tak la sampai tahap nak muntah2 tu semua.....seriusly, tioman memang best......pantai dia memang cantik sangat2....nak snorking tapi macam takde orang nak bawa....sbb diorang risaukan keselamatan kami....musim tengkujuh, ombak dia lain macam...diorang pun tekan harga kaw2....ikutkan memang nak juga.....tapi bila fikirkan tiket ferry lepas zohor, terus tak jadi....kalau tertinggal feri, tunggu la esoknya baru boleh balik ye

so, kalau ada sesapa nak pegi ke pulau tioman.....pastikan pilih tarikh yang bersesuaian....rancang siap2 nak buat aktiviti ape.....cari homestay awal2....then tanya ada sediakan pakej untuk snorkling ke tak....

insyaallah.....suatu hari nanti nak repeat untuk ke tioman lagi.....yang pasti, nak pegi melalui pahang....taknak dah naik dari mersing.....cukup laaaa

memang 1 pengalaman yang tak kan ku lupa kan....1 memory yang sangat2 best...


air terjun gunung berlumut??? nanti2 la....dah ngantuk la...penat....nnt nak ke gunung ledang, takde energy lak....ekekeke




Saturday, January 18, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



ingat nak citer pengalaman trip ke pulau tioman.....kita tunda dulu ye.....cuma boleh katakan ia suatu pengalaman yang sangat2 tak boleh di lupakan......


huuurrmm........

orang selalu kata aku ego.....yeaahh, mayb.....bila aku menolak lamaran seseorang tu bukan kerana aku ego....tapi aku sedar diri....dan aku yakin, orang tu berhak dapat pasangan yang lebih baik dari aku.....dan aku takkan bagi apa2 harapan bila hati aku bukan untuk orang tu....lebih baik aku berterus terang dari awal daripada aku mempermainkan hati mana2 lelaki....

menyesal?? kenapa perlu menyesal....bukankah jodoh itu rahsia?? tak perlu di kesalkan mahupun sedih....jadilah orang yang sentiasa redha dan sabar....chiill ok!!



Friday, January 10, 2014

diary miszgarfien 4 org kwn gapil






haaaiihh la chah oiii....awat la ekau pi bukak citer pasal umur and kahwin bagai ni.....addddooiiii......den baru teringat xmo fikir sangat.....

menipu aiihh kalau kata tak terasa dengan semua ni.....umur semakin bertambah....maut semakin dekat.....

bila berbicara soal umur, jodoh......bukan taknak atau tak teringin.....tapi perasaan fobia, ego dah memakan diri sendiri......tembok besar cina yang ada dalam diri ni semakin kukuh lak......

tak mengapa la chah oii.....biar la diorang dengan mulut2 dan persoalan diorang tu....Allah sentiasa ada dengan kita....doalah agar jodoh kita ni di permudahkan......insyaallah....ammiiiiinnnnnnn

dont sad2 ye mak datin...

kena maintain vogue ok!! ekekeke





Friday, January 3, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



bila ada update.......bermakna...............

yes.........im home....................weeeee.........so happy.....really2 happy to be at home.....ikutkan hati memang taknak dah balik johor tu....tapi......aaarrgghhh....kena kuatkan semangat juga....maybe, next trip ein tak join kot wpun ia adalah destinasi yang ein nak pegi.....

hurm......sian mr.N kena tahan kat wad....should be ambik dia petang tadi....tapi xpe la.....esok pagi baru jemput dia...petang tadi tak sempat nak jumpa doc dia...ada rawatan yang tak boleh nak di berikan atas sebab2 tertentu.....esok baru boleh tau ape reason nye....iiisshhh...susah hati ni....ahad ni nak bawa mr.N jalan jauh.....

area JB dah habis....so kena berpindah ke area lain....dan lebih jauh dari JB....hope sangat mr.N akan pulih seperti biasa.....khidmat dia sangat2 di perlukan kan....dia tak boleh lemah time2 camni....harus dan wajib gagah.....tak mengapalah kena berhabis kat dia....asalkan kesihatan dia memuaskan hati

* jangan lak ada yang fikir bukan.....mr.N bermakna kereta kesayangan ein tu*

bila dah lama sangat tak update diary comot ni....dah tak pandai nak bercerita sangat....ada dayre pun tak berupdate....



**eeehhh.....ape tu tahun baru?? ape tu azam baru?? ntaahhh....tak tahu laaa ;p **

*** wishlist pun tak berganti lagi ***





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal