Thursday, February 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




kenapa sering kali aku di uji, di duga, dan tersepit untuk keadaan ni.....aku kena bijak untuk buat keputusan....aku kena putuskan dan nekad dengan jawapannya nanti

keputusan yang akan menentukan masa depan aku....keputusan yang sangat2 sukar untuk aku lakukan

seperti yang sedia maklum.....hati aku memang pada si dia...tiada apa yang istimewa tentang si dia.....tetapi...keperibadian buat aku terpikat.....bukan seorang dua yang minta aku untuk memulakan langkah terlebih dahulu.....Allahuakbar.....aku masih belum punya kekuatan dan keberanian seperti Siti Khadijah yang mana beliau dengan beraninya meminang Rasullah......ingin sahaja aku meminjam kekuatan dan keberaniannya.....

aku hanya hamba yang biasa.....yang penuh dengan rasa rendah diri dan pemalu....sering kali aku mencuba untuk menyatakannya.....namun, sering kali juga aku membatalkan hasrat itu....sungguh......sungguh aku malu untuk memulakannya

tapi.......jawapan dia adalah penentu buat diri aku.....selama setahun ini sering sahaja aku tertanya2.....siapa aku pada si dia??

ada seseorang yang sangat berharap agar aku sudi menerima lamarannya....sering kali aku berpesan....jangan berharap....carilah yang lebih baik dari aku....namun....katanya, aku sudah cukup baik baginya.....Allahuakbar......

maaf.....aku masih belum punya apa2 perasaan padanya.....

sungguh aku buntu....kali ini....aku di uji dimana kedua2 nya berlatarbelakangkan agama.....



* buat si dia.......sudi tak awak jadi imam sy dan bimbing sy menjadi muslimah yang baik dan solehah??




kalau la aku punya kekuatan untuk bertanyakan persoalan itu pada si dia....


may Allah ease everything for me....insyaallah....amiiiinmmm


Saturday, February 8, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





dah tido pastu terjaga sebab si comel bising2....laa ni dah tak boleh nak tido...puas dah golek kanan kiri...tapi takmo gak lelap.....

agak kekok gak bila blog ni ada pembaca and tukang komen.....hehehe....normally memang takde....sebabnye daku bukan blogger macam yang lain2 tu.....blog pun comot jee ni...takde yang menarik pun....nak upload gambar pun malas.....

masa memula join blogging dulu, rajin gak la mengupload gambar bagai.....bila usia semakin meningkat ni, pemikiran pun dah tak bape betul....

for me......diary tempat untuk meluahkan apa yang kita rasa.....about gambar lak, lebih byk share kat instagram....sbb nyee, daku malas nak letak watermark kat gambar2 untuk upload kat blog ni.....lagipun, gambar2 tu tak cantik pun.....keh3

wpun blog ni umpama diary....tak semua benda boleh di luah kat sini....dah nama pun on9 diary....ada yang membaca....kalau nak luah gak, kena la pandai2 tapis and cover.....

panjang pulak daku membebel pepagi gelap ni.....keh3.....penangan tak boleh tido....aiiyaaarrkkk.....




*benda yang baik, boleh la diambil....tapi yang tak baik tu jangan di ikut...*







Wednesday, February 5, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




belajar jangan mengeluh boleh tak

belajar menerima dengan ikhlas boleh tak

belajar menjadi seorang yang tabah dan penyabar boleh tak

....................................................................................................



perkara yang sering aku ingatkan diri aku di setiap malam


......................................................................................................



tidak terluah rasanya bila terlalu berat di rasakan.....sampai bila ingin pendam kesemuanya.....sampai bila nak kusutkan fikiran tu.....sampai bila nak biarkan hati tu menderita




maaf.......
aku akui......
hati dan diri ni masih belum move on
cukup2 la bohongi diri sendiri
kenangan itu terlalu kejam bagi aku
biarpun ia tidak seteruk mana bagi orang lain
cukup membuat aku merasa derita hingga saat ni





maaf......
biarlah aku mengaku kalah





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal