Saturday, April 26, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




aiiyooooo.....tiap kali nak travel or pegi mana2....mesti macam blur2 nak packing barang....takut ada barang2 yang tertinggal.....

ceeehhh.....macam la pegi lama sangat kan....ekekeke

baju - done.....hope cukup laa

waran flight - dh masuk dlm beg

senarai nama peserta - done


ape lagi eehhh....hope semuanya ok la nanti kat sana....





Tuesday, April 22, 2014

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





20/04 dah pun berlalu....ni dah tahun kelima.....ada suka ada duka pada tarikh ni....bukan mudah untuk melupakannya....memori tetap memori....akan kekal begitu sampai bila2

ok dah takmo citer pasal tu.....

ni bilanyaaa claim nak masuk.....adeeehhh.....janji minggu lepas...tapi takde....pastu kata minggu ni.....alaaaa.....mr.N nak kena renew dah.....iiisshh

ok......maybe ada hikmah kali ni tak nak join outstation selangor.....ye la....niat nak spend time dengan family....tapi.....maybe ia rezeki kot......lepas  seminggu dua masuk opis....kena kursus ke johor seminggu....

and...........

next week......i'll fly to sarawak.....hohoho.....tak pernah terfikir pun.....walaupun hanya untuk 3 4 hari...but it enough for me kot.....will be at sarawak for the second time.....

and.........

the best part is......im going there with si dia.....tak pernah terfikir pun.....asalnya penyelia dah runsing nak suruh sape pegi sebab hanya si dia sorang je....then request kat penyelia bagi la 2 org prmpn sorg lelaki....then penyelia kata tak boleh...memang kena 2 orang je....then ein pun sambung je laa buat keje.....tau2 penyelia suruh pegi....

si dia??? depan penyelia ok jee....pastu duk msg tanya boleh tak kalau dia tak pegi....alasannya dia tak tahu ape2.....tak tahu nak buat ape.....memang tak dapat la nak tarik diri kan sebab tiket dah book.....ekekeke

siap la si dia nanti ein buli....keh3

padahal dalam kepala ein ni duk fikir macam2....nanti sampai sana sape nak ambik....nak deal dengan sape....kalau ada problem camne nak fix kan....wuuuuu....kena prepare la jawabnye niii








Sunday, April 20, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





haaaiihhh laaaa.......motif sangat sekarang ni......setiap hari pasti ada yang menyebut hal daku akan berkahwin.....ayoyoyo....takde angin takde ribut takde taufan.....mana datangnya berita yang tak sahih langsung ni.....

datang kat ein pastu senyum2....pastu cakap kias2.....haritu ada sorang dah kena dengan ein.....tuan empunya badan tak tahu ape2....orang lain lak yang lebih2.....benda yang berkaitan dengan diri ein....kalau nak tau ape2 kena la tanya.....

semua la duk kata ein nak kahwin hujung tahun....ooiii......daku nak kahwin dengan sapo lak hujung tahun ni.....motif sangat masing2 kan.....sampai masanya nanti...sampai la jemputan walimaturus tuuu....takmo laa sebar benda tak pasti.....

lama2 dalam diary comot ni penuh dengan hal kahwin jee.....bukan la nak marah....cuma hal tu dah jadi isu sensitif bagi ein.....kalau senyum pun dah macam kerang busuk tersengih.....huduh benor.....kita kena la wat lek wat peace gituuuu....




Wednesday, April 16, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil






amboi amboi amboi.......kemain sakan lagi ye masing2....takpe2....ein amin kan yee....suka yeee masing2....ekekekeke

start dari budak2 unit bawa ke pegawai2....kemain lagi menyakat ein eehhh....blushing je la sekarang ni......yang tukang korek maklumat laa...yang tukang tanya itu ini laaaa.....siap bergabung pegawai dengan budak2 unit

tuu belum lagi pegawai sorang tuuu....rajin lak naik atas....pastu menyakat sekali.....

adoooiiiii......makin menjadi2 la jawabnye

tapi takpe.....mana tau doa kalian termakbul kali ni.....bersungguh2 korang kali ni yeee.....terima kasih.....ein amin kan doa2 kalian

but......but......please dont make me blushing slalu yee.......





Monday, April 14, 2014

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



dalam 2 3 minggu ni perasan something yang tak best pasal diri sendiri....kadang2 risau gak

adakalanya....badan rasa tak stabil....nak kata pening sakit kepala...takde pulak....bila berdiri or nak berjalan....rasa macam tak stabil...macam nak jatuh....rasa berpusing2......

ein sendiri pun tak tahu ape puncanya....macam tadi.....masa nak solat isyak tetiba dah dapat rasa badan tak stabil.....masa nak bangun dari sujud pun dh macam terhuyung hayang.....ni tengah melarat dari lepas isyak tadi

ape lagi yang tak kena ni.....Ya Allah, jauhkan aku dari benda2 yang tak elok

nak kata pasal tekanan darah rendah...takde lah sejarah pasal tu....

nak kata pasal "benda" tu......iisshhh...takkan laaa.....sebelum2 ni takde lak ein jadi camni.....lately ni jee....tak tahu ape puncanya......

nak check doctor.....nak kata ape kat doctor.....camne nak explain kat doctor....nanti doctor ingat ein reka2 cerita lak.....

ni pun rasa tak best je.....Allahuakbar.....kenapa ni???




diary miszgarfien 0 org kwn gapil





Allahuakbar....

kuat la yeeee

walau ape pun....kena kuat

dont cry.......please





Friday, April 11, 2014

diary miszgarfien 3 org kwn gapil





bila adanya lagu dalam diary comot ni....maknyanye lagu tu cukup dekat dengan diri ein....lagu tu ada kaitan dengan diri ein....lagu "masih menyintai" ni dah cukup menggambarkan nape ein susah nak terima orang lain.....still belum boleh nak move on...walaupun ein dah terima dengan redha ape yang berlaku....semuanya dah berlalu....

joomm layan lirik lagu "masih menyintainya dari papinka"


jika teringat tentang dirimu
berlinang air mataku
ku rindu saat-saat bersamamu
kasih sayangmu padaku

kini kau bukan milikku
dan berakhir sudah cintaku
biarkan saja hatiku bicara
ku masih sayang padamu

aku selalu mendoakanmu
agar kau bahagia
bersama dirinya selamanya

mengapa mudahnya hatimu mendua
ku lapangkan dada walau aku terluka
semoga bahagia bersama dirinya
karena kau telah memilih dia

betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
semoga ku bisa tuk melupakannya
karena ku masih menyintainya





tiap kali lagu ni ke udara di radio2.....memang layan perasaan laaa....takdelah sampai tahap sedih menangis ke ape.....tapi memang hati ni rasa tersentuhlah dengan lirik lagu nya

entah bila la kan agaknya ein betul2 akan move on.......ein sendiri pun takde jawapan.....bila saatnya ein bersedia menerima kehadiran seorang lelaki dalam hidup ein ni....maknanya ein betul2 dah move on....bila tu.....wallahualam....doa2 kan la untuk ein yeee





Tuesday, April 8, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




lately ni.......stress di tahap yang paling maksimum.....tak suka la stress2 camni.....

1stly......pasal claim......rasa nak mengamuk pun ada......dh berminggu2 kena hold sebab dato tak sign lagi.....leceh la camni....dh la tengah nak guna duit....nak bayar hutang lagi.....tolong laa paham.....susah sangat ke nak sign benda tuuuu....ggrrrrrrr....stress ok!!!!!

2ndly......pasal kahwin....ni lagi la stress tahap ape pun dah tak tau.....kena soal dari semua sudut.....semua orang duk bertanya....stress laaa......boleh tak jangan tanya benda yang takde jawapan.....nak ke nanti orang lain tanya "bila nak mati"??? nak ke cenggitu??? mesti taknak kan.....so.....takyah dah tanya2......stress sangat2!!!

3rdly......pasal gemuk......tak cukup dengan 2 stress tu.....yang ni pun bagi rasa stress gak......admit that im getting chubby again.....tiap kali niat nak diet....mula la gastrik la sakit perut la ape la.....nak dapatkan berat 53kg balik bukan senang.....ni semua sebab stress2 kat atas tuu......


dah laa.....STRESS SANGAT2!!!!!








Tuesday, April 1, 2014

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



bila dh lama tak kena gastrik...pastu tetiba kena....2bj ubat pun tak jalan.....ni dah kurang sikit...seharian duk laa mengunyah je...



eerrmmmmm......


maaf..........aku lebih selesa begini...selesa dengan kehidupan aku sekarang ni...bukan bermaksud menolak sunnah nabi untuk berkahwin......tapi......aku selesa begini......tidak terikat dengan sesiapa....aku bebas untuk kemana....aku senang dengan kehidupan sekarang ni

kalau dulu.....mungkin aku tak kisah sangat pasal siapa lelaki tu.....ada kerja, ada pegangan agama dah ok

itu duluuu.....dulu punya cerita laaa

sekarang.......banyak benda yang aku fikir.....banyak penjuru yang aku kena kira.....maaf......aku sayang kerjaya aku.....aku sayang tempat aku bekerja sekarang.....aku sayang keluarga aku....aku sayang rumah dan bilik aku......

pendek kata......aku taknak berhijrah ke tempat lain.......aku nak dekat dengan family.....

tempat isteri di sisi suami......syurga isteri pada redha suami......bab ni, tak perlu nak berhujah.....

aku tak kisah kalau orang tu berasal dari selatan or utara.....yang penting....dia bekerja di lembah klang or kuala lumpur......iisshhh.....daku takmo berpisah dengan family....daku nak jaga mak abah......

di sebabkan hal2 tu semua.....makanya, lebih baik aku begini....sebab aku lagi senang di kelilingi oleh family.....biar la aku begini.....kata lah kalau nak kata aku ni cetek pemikiran....katak bawah tempurung ke.....sokaayy......


daku nak stay dengan family.......


daahh laaa......malas laaa.....yang penting, kita hargai kehidupan ni selagi bernyawa







eeeehhhhh.....kat opis ada pegawai baru laaa.....usha2 jap.....ekekeke



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal