Thursday, August 13, 2015

diary miszgarfien





ada sekeping hati yang semakin terluka dan semakin parah....semakin dekat hari, semakin banyak makan hati...tak hairan la kan kalau berat badan ni semakin turun...sumbat la banyak mana pun makanan tu dalam badan, tetap takkan naik...yee, itu la aku....

aku tak ingin dengar perkataan yang sama tiap kali ada masalah yang timbul...aku tak nak dengar "yee, sy yang salah" "semua memang salah sy" "sy minta maaf"

aku bukan perempuan yang suka dengar benda2 macam tu....bukan untuk mencari point siapa betul or siapa salah...setiap teguran pasti ada sebabnya...orang kata, sebab sayang la kita menegur seseorang tu...teguran tu untuk jadikan sesuatu perkara atau keadaan itu menjadi lebih baik...takde siapa pun nak keruhkan keadaan yang tengah keruh or jadikan suatu situsi tu menjadi lebih buruk...semua nak jadi yang lebih baik....and, im not doing all of this if you are not someone to me!!!

it is too hard to understand me??? im a very simple girl...jangan buat benda yang aku tak suka...itu sahaja...tak perlu nak bertanya berpuluh kali sedangkan ko dah tau jawapannya...sengaja mencari pasal or what??? 

sumpah aku letih dengan semua ni.....bila di tegur, tak boleh nak terima...sedangkan itu la hakikatnya...tak perlu ungkap "rindu" "sayang" or " awak penting dalam hidup sy" but, prove it!!! because, i dont feel it.....if im a very important person in your life, please make it....dont make like im a tunggul....

dah terlalu banyak aku pendam and diamkan...bila aku diam, salah...bila aku bersuara, lain jadinya....ko nak aku jadi macam mana???

kalau dah rasa memang tak mampu nak handle aku...tak mengapa laa...aku mengalah, aku redha...pergi laa jika itu yang terbaik....biar aku yang tanggung malu dan semuanya.....

kalau orang rasa aku sedang membuka aib di sini, aku takde rasa ape2 pun...sebab takde sape pun tau aku tuju or mention pada siapa....aku dah tak mampu nak tanggung lagi....almaklum laa, aku ni jenis yang tak sihat memanjang...benda2 camni buat aku rasa semakin tak sihat, lemah, hilang mood....

nak buat persiapan pun aku ah malas!!!




4 org kwn gapil on " "

Nur Raihan on Tuesday, August 18, 2015 2:36:00 PM said...

sabar ein.... bykkan bawa berbincang... sometimes kita ada masalah dari sudut communication... tambahan kalau duduk jauh...

masing2 kena berbincang apa yang sebenarnya x puas hati.. jangan pendam seseorang... kalau kita pendam, pihak sana pun xtau apa yg kita x puas hati..

dalm hubungan kena ada give n take... sbb kita nak hidup dengan dorg kalau blh biar smpai ke akhir hayat...

raihan doakan yang terbaik utk ein... insyaAllah...

miszgarfien on Tuesday, August 18, 2015 4:03:00 PM said...

tq raihan syg...mmg ein perlukan sgt2 sokongan dari org sekeliling utk kuat...

pelbagai cara ein dh buat...bila di luahkan, lain jadinya...bukan solution yg di cari, tp kata2 mengalah yg di berikan...ein dh hbs usaha raihan...dah buntu xtau nak buat macam mana

sekarang ni, memang ein berdiam diri je...mmg ein buat xtau je...ein nak tgk sejauh mana dia handle masalah ni...sejauh mana dia akan bertindak or berfikir...ein dh x larat raihan

di luah salah, di pendam sakit....buntu sangat2...pandai2 la dia fikir sendiri...nak khwn tp xde rasa nak ambil berat or tanggungjawab....semua benda xtau....ein penat sgt2...ein berserah je....ada jodoh, ada la nnt...

Nur Raihan on Wednesday, August 19, 2015 12:50:00 PM said...

mmg la ein... lg kita nak bina masjid ni lagi byk dugaannya... hehe...

kdg2 mmg rs baik dok single je... xda nak gaduh, nak terasa hati ke apa.. tp bila single dok serabut nak cr pasangan pulak...

raihan pn kdg2 byk juga terasa dgn dia... rs mcm ada je beza pendapat. wpun kecik, tp kdg2 kita makan hati juga... tp sbb si dia ni jenis x reti gaduh... keja beralah je.. tapi kita ni la bila nak bncang apa2 mesti hilang dah mood

miszgarfien on Wednesday, August 19, 2015 8:18:00 PM said...

skrg ni mmg ein ambk keputusan utk berdiam diri...penat dh rasanya utk menegur...umpama curah air ke daun keladi...buat sesuatu xnak bncg..end up tunggang-langgang...ein dh sampai satu tahap yg di panggil give up...

bila ada masalah berbangkit, kt meluahkan nya dgn harapan dia akn take action..ni sebalik nya, jadikan benda tu lagi negetif...

sebagai lelaki, dia kena tau tanggungjawab dia, peranan dia...tindakan mana yg patut dia ambk...ni tak, balik2 bagi ayat yg ein rasa mcm nak berambus je dari hidup dia....

ni pun ein kuatkan semangat sebab family n tarikh yg makin dekat...ikutkan hati ni, putus pun xpe

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal