Saturday, November 21, 2015

diary miszgarfien





benarlah kata orang....bila bercakap tu, kena hati2...jangan terlalu taksub atau bongkak dalam berkata2....ingat lah, hati kita ni, Allah yang aturkan...bila2 masa dia boleh ubah hati kita....jangan nanti kita sendiri yang merana akibat dari kata2 kita tu.....

sebelum kahwin, ein selalu kata tak kisah pun nak PJJ ye laa sebab takde hati sangat la....then memang dah train diri supaya tak jumpa selalu...tak payah nak rindu2....

bila dah kahwin ni, Allah ubah hati ein....Dia tetapkan hati ein buat si suami....2 minggu depan mata, tetiba kena berjauhan atas urusan kerja....mengalir airmata tanpa di pinta...merasakan seumpama ada yang tak lengkap....seminggu berjauhan, cukup mengajar ein erti rindu yang sebenarnya....mengajar ein supaya sabar menanti kepulangan si suami...mengajar hati ein menjadi kuat dan tabah....

bukan mudah hidup berjauhan...hanya telefon dan wassap je yang menemani hari2 kami.....bila salah sorang mengadu tak sihat, mula la tak senang duduk...kalau la dekat, lama dah pergi jenguk and jaga...hanya mampu berdoa dan minta pada Allah supaya jagakan dia....

syukur la perhubungan jarak jauh ni akan berakhir tak lama lagi...lepas ni dah tak perlu nak PJJ lagi...rezeki orang berkahwin....suami dapat tkerja baru di sini...Alhamdulillah...syukur sangat2....





0 org kwn gapil on " "

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal