Friday, July 10, 2015

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





raya tinggal lagi beberapa hari je lagi.......satu persiapan pun takde buat lagi.....kuih raya sejenis pun takde kat rumah ni.....haaaa nampak tak, nampak tak??? nampak sangat tahun ni takde mood nak sambut raya.....rumah tak berkemas, sepah sana sini......ntah laaaa....

mak pun cakap dia takde mood raya.....bila nak mengunjung pun tak tahu....nak masak ape pun tak tahu.......haaaaa semua serba tak tahu la jawabnya......

harini timbang berat badan.......haaaa ambik kau sekali tinggal 52kg jeee!!! mana taknya, puasa ni bukan nye ada selera sangat nak makan.....lebih2 lagi lepas masuk spital haritu......sekarang ni nasi pun amalkan brown rice......macam ada harapan nak turun lagi je berat badan ni.......

raya ni macam biasa la, macam tahun2 sebelum ni......rak ambik cuti raya pun......so isnin tu ein dah kerja......ein dah niat minggu tu ein nak buat puasa ganti.....tahun ni boleh tahan banyak juga nak kena ganti......start dari hari yang kena tahan spital then bersambung dengan period....fuuuhhhh, jenuh gak la nak kena ganti......nak tak nak kena gak ganti awal2.....takut nanti terlupa or tak sempat nak ganti.......

sekarang ni just nak maintain kan berat sampai 50kg je......tu paling minimum laaa.....maksimum 55kg sudaaahhh......

mana nak cari mood raya ni???? huurrmmmm............


Wednesday, July 8, 2015

diary miszgarfien 0 org kwn gapil









Alhamdulillah......syukur pada Allah kerana masih benarkan ein terus bernafas dan bernyawa sehingga ke hari ini....syukur

tahun ni, harini, berganjak la usia ein ke 3series...hihhi...tapi tak rasa macam 3series pun....ingat lagi masa admited minggu lepas....doctor pun tak percaya yang ein dah 30 sebabnya perangai macam budak2....

tahun ni last status sebagai single or bujang....insyaallah kalau takde apa2, tak lama lagi akan bertukar status single ke double...ekeke....

ein takde ape2 permintaan pun....ein bersyukur dengan segala apa yang Allah dah kurniakan untuk ein....semuanya terlalu bermakna...perancangan yang Allah aturkan untuk ein terlalu indah....

sekarang ni ein nak enjoy2 dengan masa yang ada...nak rehatkan diri secukupnya dahulu...nak bagi badan ni sihat and kuat sikit....lepas ni dah kena all out semua perkara....dah takde masa nak rehat2...

huurrmm....masih menanti wish dari seseorang....tu pun kalau dia tak lupa laa....tapi.......macam ada harapan yang dia tak ingat pun hari ni besday ein.....takpe laa





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal