Monday, August 31, 2015

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




sejujurnya.....
ingin sahaja aku menjerit....
meraung.....
melepaskan segala yang aku pendam dalam hati ini.....

sungguh....aku dah tak tertahan rasanya....terlalu perit untuk aku terus pendam rasa ini....andai aku punya seseorang untuk aku bersandar di bahunya....andai aku punya seseorang untuk menemani aku menangis saat ini....perit....terlalu perit.....

bukan ini yang aku mahu....bukan ini yang aku inginkan....bukan!!!!!

kenapa harus aku lalui segala yang menyakitkan ini....aku hanya ingin bahagia seperti orang lain...punya pasangan yg memahami hati ini.....tapi aku tak sebertuah itu.....

kalau la aku mampu menangis saat ini....sejujurnya, hati aku terlalu keras untuk mengalirkan mutiara jernih itu....aku dah tak tahu bagaimana lagi untuk aku jadi kuat....terlalu lemah aku rasakan....hari yang semakin hampir tapi keadaan yang semakin genting....aku berserah, aku redha....

segalanya terlalu menyakitkan....terlalu pedih....

mampukah aku pertahankannya??????



Thursday, August 13, 2015

diary miszgarfien 4 org kwn gapil





ada sekeping hati yang semakin terluka dan semakin parah....semakin dekat hari, semakin banyak makan hati...tak hairan la kan kalau berat badan ni semakin turun...sumbat la banyak mana pun makanan tu dalam badan, tetap takkan naik...yee, itu la aku....

aku tak ingin dengar perkataan yang sama tiap kali ada masalah yang timbul...aku tak nak dengar "yee, sy yang salah" "semua memang salah sy" "sy minta maaf"

aku bukan perempuan yang suka dengar benda2 macam tu....bukan untuk mencari point siapa betul or siapa salah...setiap teguran pasti ada sebabnya...orang kata, sebab sayang la kita menegur seseorang tu...teguran tu untuk jadikan sesuatu perkara atau keadaan itu menjadi lebih baik...takde siapa pun nak keruhkan keadaan yang tengah keruh or jadikan suatu situsi tu menjadi lebih buruk...semua nak jadi yang lebih baik....and, im not doing all of this if you are not someone to me!!!

it is too hard to understand me??? im a very simple girl...jangan buat benda yang aku tak suka...itu sahaja...tak perlu nak bertanya berpuluh kali sedangkan ko dah tau jawapannya...sengaja mencari pasal or what??? 

sumpah aku letih dengan semua ni.....bila di tegur, tak boleh nak terima...sedangkan itu la hakikatnya...tak perlu ungkap "rindu" "sayang" or " awak penting dalam hidup sy" but, prove it!!! because, i dont feel it.....if im a very important person in your life, please make it....dont make like im a tunggul....

dah terlalu banyak aku pendam and diamkan...bila aku diam, salah...bila aku bersuara, lain jadinya....ko nak aku jadi macam mana???

kalau dah rasa memang tak mampu nak handle aku...tak mengapa laa...aku mengalah, aku redha...pergi laa jika itu yang terbaik....biar aku yang tanggung malu dan semuanya.....

kalau orang rasa aku sedang membuka aib di sini, aku takde rasa ape2 pun...sebab takde sape pun tau aku tuju or mention pada siapa....aku dah tak mampu nak tanggung lagi....almaklum laa, aku ni jenis yang tak sihat memanjang...benda2 camni buat aku rasa semakin tak sihat, lemah, hilang mood....

nak buat persiapan pun aku ah malas!!!




Wednesday, August 12, 2015

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




aku dah tak mampu nak pendam lagi...dah mampu nak tahan lagi....semakin hari, semakin parah aku rasakan hati ni....lantak laa nak jadi ape pun lepas ni....nak putus ke, nak terbalik ke, nak perang dunia ke....aku dah tak mampu nak fikir or hadap lagi....

ingat aku suka setiap masa berendam airmata bila fikir semua ni....am i nothing to you rite??? not important anymore rite??? i get it.....

enough is enough....im really tired n sick





Monday, August 10, 2015

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




seronok bila tengok pasangan tunang orang lain...happy je...sama2 buat persiapan...sometimes, cemburu dengan semua tu....sebabnya situasi ein tak macam tu pun....kadang kala terfikir juga, aku ni ada tunang ke tak....huurrmm....ye laaa, maybe sebab ktorg ni pjj...sorg di sini, sorg di sana...persefahaman pun takde...kejenya asyik nak gaduh je..kadang-kadang rasa cam tak larat je nak hadap semua ni....

penat....penat sangat....cakap sekali taknak paham...bila cakap banyak kali, lain lak jadinya...buntu....tension....semua benda hadap sorang2...sikit pun tak bertanya....wujud ke kita ni dalam hidup dia????

ni pun sebab fikirkan family jee...kalau ikut hati and perasaan ni, maunya jadi lagu pelamin anganku musnah....heeeeyyy, istighfar banyak2....



Tuesday, August 4, 2015

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


happynyeeee bila ein baca blog kawan2 blogger ramai yang tengah berhari bahagia....ada yang baru mendirikan rumah tangga, ada yang sedang buat persiapan tunang / kahwin, ada yang sedang berdarah manis.....ein tumpang happy atas kebahagian kawan2 blogger semua....

seronoknya membaca cerita mereka sedang membuat pelbagai persiapan....ada yang detail dari A to Z.....kan best if ein pun boleh share semua tu....i wish i can do that....huurrmmm....banyak cerita terpendam mcm tu sahaja....teringin nak upload gambar2.....hhmm.....mana tau satu hari nanti ein akan bercerita detail macam mereka kaann....

buat masa ni, kita tumpang happy dulu utk semua berita yang menggemberikan itu.....lagipun, ein pun tengah busy dengan persiapan sendiri....busy ke???? buat relax tak sudah2 ada laaa.....hahahaha....by the way, ein sedang menghitung hari.....lambat tak lambat, dekat tak dekat, jauh tak jauh.....haaaa macam mana tu....hehehehe....

ok last.....selamat menempuh hari bahagia dan bergelar darah manis untuk raihan dan hajar....enjoy dengan semuanya yeee....

eeehhh ada lagi.....buat sahabat kesayangan ein, selamat menempuh alam rumah tangga yee....dah tinggal lagi bape hari je kan...jangan kusut2...relax.....yang penting, jangan nak notty sgt eeehhh...behave ye chah....hahahaha





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal