Thursday, August 25, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




Allahu......aku tak tahu nape minggu ni aku rasa stress sangat...adakalnya seharian aku nangis....yeee aku tau, memang tak elok lebih2 lagi sekarang ni aku masih dalm pantang....semua serba tak kena...satu persatu yang mendatang membuatkan aku rasa tertekan...

alergik......kulit aku memang sensitif and alergik pada sesuatu keadaan or makanan...yang menjadi masalahnya sekarang ni, puteri hati ku turut menerima keadaan yang sama...yang paling kesian naik ruam2 kat muka....Allahu, mesti dia tak selesa...sedangkan kita yang dewasa ni kalau kena ruam or alergik pun tak selesa, ini kan pula bayi yang baru nak sebulan....

berry2....part ni yang paling aku stress...aku tak tahu ape lagi yang aku tak boleh makn or macam mana nak stopkan dia berak2...memang doctor ada bgtau, normal kalau bayi berak2 lebih2 lagi yang fully breastfeed...tp keadaan tu buatkan bontot dia merah and melecet...ada kalanya dia menangis kesakitan bila terkena air...simpah aku tak sampai hati dengar dia menangis kesakitan...mula la aku menangis seharian...

hati aku memang rapuh...walaupun aku garang macam singa, tapi jiwa aku tersangat2 penyayang dan lembut....kadang kala aku rasa aku gagal jadi ibu yang terbaik buat dia...aku tak mampu jaga dia baik2...kecewa sangat rasa hati ni....orang takkan paham ape yang aku rasa...dengan keadaan aku yang tak stabil lagi...di tambah lagi dengan keadaan si puteri...Allahu....memang aku down sangat2....aku takde tempat nak meluah...aku lebih senang pendam dan telan semua rasa tu...hanya airmata je yang mampu mengurangkn rasa down aku.....

aku lebih rela aku yang sakit dari melihat puteri yang sakit...dia masih kecik...aku rela berhabis duit asalkan dapat beri yang terbaik untuk dia....


ibu sayang nisa....cepat besar and sihat ye sayang ibu.....nanti kita shopping barang awk ye...babj dah janji kan.....



Monday, August 15, 2016

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




AULIA IZZATUNNISA BT AZHAR

30 JULAI 2016

1323pm

3.1 kg

HTAR KLANG



* anak perempuan yang penuh rasa cinta dan kemuliaan *






Wednesday, July 27, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum.....

hihihi....lamanya tak bersiaran kat sini...asal nak update je, rasa malas....asal malas je, tak jadi update....kihkihkih...

39w and still counting.....bila la si kecik ni nak keluar....semua orang dah tak sabar nak jumpa awak tau.....rasa macam cepat je masa berlalu...tau2 dah hujung kehamilan....rasa macam baru je pegi check untuk kompem kan yang awk tu wujud dalam perut ibu....macam2 perkara ibu tempuh sepanjang 9 bulan ni...ape pun, ia adalah detik terindah dalam hidup ibu....

hari2 ibu duk pujuk awak keluar...jangan la sampai overdue ye anak....ibu babah akan sabar menantikan kehadiran awak...kesian babah tau, tak senang duduk dah babah awk tu bila tengok ibu kejap2 aduh, kejap2 hhmmm....hahahaha...

paling tak boleh lupa...babah gabra sangat masa hantar ibu pegi hospital...ibu relax je kot...siap sound babah lagi suruh dia relax...ye laaa, ibu takde ape2 pun....ibu ok je...naluri ibu pun kata awk belum nak keluar lagi....berpeluh2 babah awk tu sedangkn ibu rasa sejuk je aircond kereta tu....hahahaha....

banyak sangat yang ibu nak share kat sini...tapi macam biasa laaa ibu kan kedekut....hahahaaha.....

ok laaa...nak rehat dah...nak pujuk si kecik ni biar keluar cepat sikit...hihihi





Monday, April 25, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum anak ibu babah.....

harini awk dah 6 bulan dalam perut ibu....harini juga ibu belajar berpuasa supaya nanti bila ramadhan,  anak ibu n ibu boleh berpuasa penuh...insyaallah...kita cuba ye....

walaupun keadaan ibu tak seberapa ok, tapi ibu kuatkan diri demi anak ibu....ibu harap anak ibu akan keluar pada masa yg sesuai dgn selamat dan baik2 semuanya....buat masa ni ibu n babah tengah berusaha untuk lengkapkan barang2 awk....biar ibu babah susah sikit asalkan nanti anak ibu selesa dan cukup segala keperluan....

baby A.....
kita sama2 kuat ye...kita tolong antara satu sama lain ye...





Wednesday, April 6, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sokay.....sokay....kuatkan hati....biar laa orang nak buat ape pun...tapi org yang berkata2 tu mungkin tak sedar diri...menghentam ikut sesedap rasa...menghukum sesedap hati....kalau tak tahu hal sebenar, jangan menghentam atau menghukum....

takpe laa anak ibu....biar la orang buat ibu....ibu kuat, syg.....ibu kuat....ibu boleh handle....ibu x kacau hidup org lain....ibu tetap akan bersabar dan diamkan diri....

jangan jadi talam....depn lain belakang lain....kalau tak suka buat cara tak suka...tak perlu senyum didepan tapi mengata di belakang....tunjuk depan2....

dah laaa....tak payah la nak bersedih sebab benda or org yang tak matang ni....kalau tak tahu ape2, jangan menghentam....






Wednesday, March 23, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





huuurrrmmmmm............semua sedia maklum kot yang ein ni bukan jenis cemburu....susah nak tengok ein cemburu or jelles...bukan la langsung takde perasaan macam tu tapi entah laa...mungkin sebab taknak peningkan kepala dengan benda remeh kot...

masalahnya sekarang ni.....nak kata cemburu tu, takde la sangat...sipi2 tu adalah....yang menjadi isunya, hati ein ni sakit sangat3!!!! nak2 tengah membuyong sekarang ni...so perasaan tu bercampur baur....

before ni, pernah je tanya siapa perempuan tu...sebab dah rasa lain and tak sedap hati....di jawab hanya kawan biasa...ok noted....malas nak fikir sangat....

TAPI.........bila dah kantoi.....hurrmmm....no wonder la kan....memang la setiap orang ada cerita lama, kenangan lama....kalau nak sorok, biar sorok elok2...jangan sampai kantoi....sepanjang berkawan, bertunang and dh khwn ni, takde pun nak caring sangat kan mcm dengan perempuan tu....kemain lagi mesra and caring dalam mesej2 tu walaupun cerita lama....eeehhhh, sakit pulak hati ni....

no wonder la kan setiap post perempuan tu, semua di LIKE nya....time tu dah terdetik dalam hati...tapi bila tengok gambar perempuan tu, dah ada ank and suami, takde la nak fikir bukan2 sangat....kalau isteri post ape2, tak pernah pun nak LIKE or komen kan....sape yang tak kecik hati sekarang ni....

dah laa...bila teringat benda ni, sakit sangat rasanya....nasib baik la ada anak ibu sebagai penguat hati ini






Friday, March 18, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




pagi ni tetiba rasa nak menaip / menulis / meluah rasa.....ntah laa...maybe 2-3 menjak ni asyik rasa tak best je kot...badan memang terlalu penat...tapi apakan daya...dulu boleh laa main belasah je tido sampai ke pagi...sekarang ni dah nak kena fikirkan suami...huurrmm....

sangat2 berharap yang dia akan lebih memahami keadaan ein sekarang ni...berharap sangat yang dia akan mengalah dengan perubahan mood ein.....sangat2 berharap

kadang kala tu, memang rasa nak menangis...tapi macam dah gagah pulak sekarang ni...susah nak nangis....

dh nak masuk 5 bulan rupanya baby ibu dalam perut ni...kejap je masa berlalu...ibu berharap, anak ibu ni kuat. sihat sempurna hendaknya....ibu akan bersabar untuk menantikan kehadiran awk syg....

barang2 baru beli ape je...banyak lagi yang nak kena beli...beli sikit2 laa ikut kewangan ibu n babah ye....ibu excited nak beli barang2 awk tp nak tak nak kena gak behave...hihihi...bagi ibu kumpul duit dulu ye nanti kita sambung shopping dengan babah lagi ok....

hhhmmmm.....ein hargai sangat2 kehidupan ein sekarang ni....family mertua pun ok dengan ein...itu yg buat kan ein lebih bersyukur...masih lagi dalam proses untuk sesuaikan diri dengan mereka...take time ok





Wednesday, February 17, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






dalam hati ada perasaan marah







tapi.....pendam je laaa









pendam dan terus pendam












pendam sampai perasaan tu hilang dengan sendirinya










jangan tanya kenapa aku rasa marah















Friday, February 12, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




lately ni ein rasa stress sangat2.....tapi ein cuba kawal stress tu....taknak ada apa2 kesan effect....sejujurnya, memang ein stress.....stress dengan org sekeliling, stress dengan persekitaran....stress!!!!!

rasa nak duduk memerap dalam rumah je....gulem2 and rehat2....tapi ye laaa....takkan pulak nak bazirkan cuti....kalau suami gaji besar, boleh juga ambik cuti tanpa gaji....ein langsung takde mood nak datang opis....

stressni buatkan ein rasa langsung taknak bercakap dengan sape2....badmood setiap masa....rasa nak marah je....rasa macam semua benda tak kena....

huurrmmm.....ok laaa.....





Thursday, January 21, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




weeehhuuuu.....hikhikhik.....assalamualaikum.....lama x menjengahkan....saje je menyepikan diri dari diary comot ni....

Alhamdulillah....tahun 2015 terlalu banyak kenangan yang terindah berlaku dalam hidup ein....3 perkara paling bermakna Allah berikan....Alhamdulillah....Allah permudahkan segalanya bagi ein dan pasangan....

adat laa mana ada rumahtangga tanpa masalah atau selisih faham.....nak2 pasangan seperti ein yang tidak bercinta sebelum kahwin....banyak benda nak kena faham, nak kena terima.....tapi anggap je semua tu sebagai perkara baru yang harus kt pelajari....

usia perkahwinan baru nak menginjak ke 3 bulan....kejap je kan masa berlalu....dan, ein terlalu hargai semua ini.....walaupun sudah bersuami, tp still lg ein bergantung dengan family....biasa laa anak abah kan....hahahaha.....jauh lagi perjalanan alam rumahtangga ein ni...harap sangat ein dgn suami sama2 la kuat menempuh dugaan berumahtangga ni....nampak mudah tapi semudah yang di sangka....kadangkala, benda remeh pun boleh menjadi perbalahan yang besar....nak2 dapat ein yang keras kepala plus taknak mengalah....memang agak payah la juga...tp perlahan2 ein belajar untuk slow down kan semua tu...belajar utk reduce kemarahan.....

banyak benda yang kami dah rancangkan since lepas berkahwin haritu....kuasa Allah....kita hanya mampu merancang tapi Dia yang menentukan apa yang terbaik buat kita....Alhamdulillah....perancangan yang Allah berikan pada kami terlalu indah....mungkin lepas ni kita akan susun kembali perancangan yang tertunda tu....moga2 dipermudhakan laaa.....

lepas ni, jangan pulak pelik bila diary comot miszgarfien ni macam lain sikit....almaklum laaa, kena la ikut peredaran owner kan....hihihi....adakalanya rindu nak menaip segal jenis kemerapuan seperti sebelum ni....tapi mood tu dah swing kearah lain pulak....ok laaa, nanti2 sambung lagi ye....nak gulem2 menikmati saat2 mc ni dengan sebaiknya.....doakan ein yee





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal