Thursday, January 21, 2016

diary miszgarfien




weeehhuuuu.....hikhikhik.....assalamualaikum.....lama x menjengahkan....saje je menyepikan diri dari diary comot ni....

Alhamdulillah....tahun 2015 terlalu banyak kenangan yang terindah berlaku dalam hidup ein....3 perkara paling bermakna Allah berikan....Alhamdulillah....Allah permudahkan segalanya bagi ein dan pasangan....

adat laa mana ada rumahtangga tanpa masalah atau selisih faham.....nak2 pasangan seperti ein yang tidak bercinta sebelum kahwin....banyak benda nak kena faham, nak kena terima.....tapi anggap je semua tu sebagai perkara baru yang harus kt pelajari....

usia perkahwinan baru nak menginjak ke 3 bulan....kejap je kan masa berlalu....dan, ein terlalu hargai semua ini.....walaupun sudah bersuami, tp still lg ein bergantung dengan family....biasa laa anak abah kan....hahahaha.....jauh lagi perjalanan alam rumahtangga ein ni...harap sangat ein dgn suami sama2 la kuat menempuh dugaan berumahtangga ni....nampak mudah tapi semudah yang di sangka....kadangkala, benda remeh pun boleh menjadi perbalahan yang besar....nak2 dapat ein yang keras kepala plus taknak mengalah....memang agak payah la juga...tp perlahan2 ein belajar untuk slow down kan semua tu...belajar utk reduce kemarahan.....

banyak benda yang kami dah rancangkan since lepas berkahwin haritu....kuasa Allah....kita hanya mampu merancang tapi Dia yang menentukan apa yang terbaik buat kita....Alhamdulillah....perancangan yang Allah berikan pada kami terlalu indah....mungkin lepas ni kita akan susun kembali perancangan yang tertunda tu....moga2 dipermudhakan laaa.....

lepas ni, jangan pulak pelik bila diary comot miszgarfien ni macam lain sikit....almaklum laaa, kena la ikut peredaran owner kan....hihihi....adakalanya rindu nak menaip segal jenis kemerapuan seperti sebelum ni....tapi mood tu dah swing kearah lain pulak....ok laaa, nanti2 sambung lagi ye....nak gulem2 menikmati saat2 mc ni dengan sebaiknya.....doakan ein yee





0 org kwn gapil on " "

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal